Trevligt kalasande
Fick ÄNTLIGEN iväg min rumpa (och huvudet) till frissan i fredags och klippt mig för första gången sedan i februari? Klippte inte mycket, men fick bort allt det slitna fula och fick till lite av e frisyr igen. Såå skönt!
I lördags var jag med svärmor på paketinslagningskurs! Visste inte riktigt vad jag hade att vänta men det var riktigt roligt! Fick lära mig om olika slags omslagspapper, vikt/kvm, dubbelsidiga osv och en massa tuffa inslagningsmetoder. Detta var kurs 1 av 3 och var och en är på tre timmar. Hoppas att kunna gå kurs 2 också som kommer att finnas i Gbg till våren.
Såhär blev några av mina paket:

Nya sättet för mig att slå in vinflaskor man ska ge bort!

Tetrapak-inslagningen till oregelbundna paket.

Egentillverkad påse med "solfjäder" till alla typer av plattare paket.


Lite dekorationskrusiduller vi tränade på att göra. Inte så vackert kanske, men kul att få testa olika tekniker.
Efter kursen kom hela min extrafamilj, Tottes släkt alltså, på ett litet kalas och det var så himla mysigt att ha hela den sidan av släkten hemma hos oss! Fick jättefina presenter och min glasstårta var faktiskt poppis! Just det ja, skulle ju lägga upp receptet på den! Ok, ska se om jag kommer ihåg det utantill...
1 liten påse rostade mandelflarn
½ påse maränger
400 g nutella nötcreme
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
1 marängbotten
ca 3 msk chokladsås
Lägg marängbotten i en form. Separera sedan gulorna för sig och vitorna för sig. Vispa äggvitan tillsammans med 1 msk socker till ett fast vitt skum. Vispa sedan gulorna med 1 msk socker tills det blir luftigt. Vispa grädden för sig.
Vänd ned gulorna, vitan och grädden tillsammans med halva påsen mandelflarn och marängerna i en ny bunke.
Mitt tips är sedan att värma nutellan snabbt i micron (30 sek?) så att den blir lite mer lättflytande, men enligt receptet ska man endast ringla ner rumstempererad nutella i smeten så att det blir som ränder.
Häll sedan hela smeten ovanpå marängbotten och frys i minst fyra timmar. Om tårtan fryses en längre stund, temperara i kylskåp ca 40-60 min innan garnering (resten av mandelflarnen samt chokladsåsen, som ringlas ovanpå) och servera sedan genast.
Godaste glasstårtan jag vet :D

Elma och pappas kusin J sitter och avnjuter fikat på kalaset.
Som avslut på helgen får det bli lite bilder på en busig Elma som hade riktigt bråttom ner i badkaret sist hon skulle bada... Vig som en gasell, den ungen. Hon har då inte fått det från far sin ;)

Och så låg hon på skötbordet med ett lock om ena örat och en miniskål om andra som om hon lyssnade i hörlurar.. Lilla pluttan. Nej, nu är det läggdags. Hej på er!

I lördags var jag med svärmor på paketinslagningskurs! Visste inte riktigt vad jag hade att vänta men det var riktigt roligt! Fick lära mig om olika slags omslagspapper, vikt/kvm, dubbelsidiga osv och en massa tuffa inslagningsmetoder. Detta var kurs 1 av 3 och var och en är på tre timmar. Hoppas att kunna gå kurs 2 också som kommer att finnas i Gbg till våren.
Såhär blev några av mina paket:

Nya sättet för mig att slå in vinflaskor man ska ge bort!

Tetrapak-inslagningen till oregelbundna paket.

Egentillverkad påse med "solfjäder" till alla typer av plattare paket.


Lite dekorationskrusiduller vi tränade på att göra. Inte så vackert kanske, men kul att få testa olika tekniker.
Efter kursen kom hela min extrafamilj, Tottes släkt alltså, på ett litet kalas och det var så himla mysigt att ha hela den sidan av släkten hemma hos oss! Fick jättefina presenter och min glasstårta var faktiskt poppis! Just det ja, skulle ju lägga upp receptet på den! Ok, ska se om jag kommer ihåg det utantill...
1 liten påse rostade mandelflarn
½ påse maränger
400 g nutella nötcreme
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
1 marängbotten
ca 3 msk chokladsås
Lägg marängbotten i en form. Separera sedan gulorna för sig och vitorna för sig. Vispa äggvitan tillsammans med 1 msk socker till ett fast vitt skum. Vispa sedan gulorna med 1 msk socker tills det blir luftigt. Vispa grädden för sig.
Vänd ned gulorna, vitan och grädden tillsammans med halva påsen mandelflarn och marängerna i en ny bunke.
Mitt tips är sedan att värma nutellan snabbt i micron (30 sek?) så att den blir lite mer lättflytande, men enligt receptet ska man endast ringla ner rumstempererad nutella i smeten så att det blir som ränder.
Häll sedan hela smeten ovanpå marängbotten och frys i minst fyra timmar. Om tårtan fryses en längre stund, temperara i kylskåp ca 40-60 min innan garnering (resten av mandelflarnen samt chokladsåsen, som ringlas ovanpå) och servera sedan genast.
Godaste glasstårtan jag vet :D

Elma och pappas kusin J sitter och avnjuter fikat på kalaset.
Som avslut på helgen får det bli lite bilder på en busig Elma som hade riktigt bråttom ner i badkaret sist hon skulle bada... Vig som en gasell, den ungen. Hon har då inte fått det från far sin ;)

Och så låg hon på skötbordet med ett lock om ena örat och en miniskål om andra som om hon lyssnade i hörlurar.. Lilla pluttan. Nej, nu är det läggdags. Hej på er!

Kommentarer
Postat av: Sara
Men hallå!! Foto på dig å din klippning då!!?
Kul med solfjädrar på paket...ska försöka tillämpa detta till julklapparna! :)
Postat av: Lisa
Fina paket! Jag kanske skall få jobb! De ringde för en stund sen och kankse skall på intervju på tors eller fre! I Kungälv!
Kram
Postat av: Helene
Tack själv T och tack för receptet ska försöka våga
mig på den vid tillfälle
Helene
Trackback