Tältbusar


BVC och fredagsfika

Igår var en stressig och mysig dag, om vartannat. Det började med att kvicksilvret visade på -15 grader. Ok, tänkte jag när jag klädde barnen för Nellies 1-årskontroll på BVC, då klär vi oss varmt. När vi sedan kom ut till bilen hade både min och Nellies dörr frusit fast. Så det blev akrobatiska övningar för att få in oss alla i bilen, skrapa rutor och till slut kunde bilen rulla mot BVC. Så sekunden vi kom innanför dörrarna kommer en sköterska och ropar upp Nellies namn. Svettigt! Så av med alla kläder fort som tusan och sen var det mätning, vägning och sprutor.
 
Nellie klarade det galant, och Elma var med och gav Nellie Ninisen efter sprutorna och skötte sig helt perfekt som storasyster. Jag var så stolt över mina små pärlor :)
 

Tokfisen röjer i väntrummet på BVC.
 
När vi skulle därifrån fick jag efter många om och men äntligen upp Nellies dörr och min gick upp lite lättare, förmodligen för att jag drog på full värme på vägen till BVC. Så besöket hos arbetsförmedlingen gick lite lättare.
 
Hemma blev det lunch och åka och handla och när Nellie sedan sov satte jag och Elma oss på filten och hade picknick. Värmde bullarna jag bakat till Nellies kalas och myste med lite fredagsfika, bara hon och jag. Myyyysigt! :D
 
 

Brrrr!

15 minusgrader stoppar inte Nellie minsann ;)


Pussgurkan Elma


Längtar till sommarvärmen...

... eller så bara våren, så man slipper alla vinterkläder. Nog för att de värmer bra, men åååhhh vad trist det är i längden när man "bara" ska ut och leka en stund. Iaf när man har en som är så liten att man måste hjälpa till med allt. Elma är iaf lite självgående nu. Men jag drömmer mig bort till april, maj, juni då det räcker man tjock tröja och kanske en tunn mössa... :)
 

Busiga barn..

... kan jag inte få nog av! Iaf när de är snäll-busiga, som mina ongar har varit idag.
 
Vi fick mycket gjort och nu tar jag vara på varje dag. Snart är de båda på förskolan tre dagar i veckan, fem timmar om dagen. Kanske inte verkar mycket men det känns allt i magen när jag tänker på det. Men ska man lägga all energi de timmarna att söka jobb, måste man ha ett tryggt och bra ställe för barnen att vara på.
 
Men idag alltså. Dagen började med att Nellie vaknade kl 05.00 - igen. Suck... strax före kl 06.00 tröttnade T på att försöka få henne att somna om och jag gick upp med henne. Elma vaknade också så vi tjejer åt en tidig frukost. Medan vi väntade på att kunna åka till bibblan svängde jag och Elma ihop en sats chokladcupcakes. Mmmm.... :D
 
Så, redan vid tio öppnade biblioteket och vi tog bussen in. Vi lånade två böcker, spelade Bamsespelet på deras dator, kollade fiskarna och åkte ruschkana. Nellie har nån konstig förmåga att springa bort så fort man vänder huvudet så man får ha stenkoll på henne! Särskilt på biblioteket där definns så många hyllor att gömma sig bakom. Hon hade nog kungligt roligt iaf. Tur att hon hade det, för jag kände mig mest orolig...
 
Efter lunch träffade vi farmor och ungarna fick leka på ett lekland. Snacka om att de hade roligt! De var båda rätt lätta att natta så nu *ta i trä* får vi hoppas att de sover längre än till fem i morrn.Natti natti!
 

Vinterstövlar ...

... är inte det lättaste att manövrera när man nyss lärt sig gå. Men Nellie är inte den som ger sig. Halvvägs till dagis gick hon i morse :)


Basebolltårtan!

Nu så.. :) Ingen skönhet men ok ändå! Hallonmousse, gräddvaniljcreme och ljusa bottnar.


Syskonkärlek

De har rätt kul när de leker med varandra, än så länge, mina små :)


Andra och tredje kalaset och Basebolltårtan!

Idag hade vi kalas nr två och tre för Nellie och Totte, först ut var fam T som kom på förmiddagen och stannade på lunch. Var så underbart att se dem, för det var riktigt länge sen jag träffade barnen! Det blev både present- och julklappsutbyte för vi har inte setts sedan före Jul.
 
På em kom sedan T's morbror med familj och hans morföräldrar. Alltid lika mysigt att ha dem här och så fick jag bjuda på helgens andra tårta, en hallonmousse- och gräddvaniljcremestårta. Laktos- och äggfri, naturligtvis. Blev uppskattad, särskilt av Nellie som verkade fått smak på det där med tårta! Men denna gången fick hon bara nån enstaka tugga av min och ingen egen bit. Nån måtta på sockret får det allt vara.. ;)
 
Märker nu att ja tog väldigt lite bilder under dagen men några kommer iaf här.
 
 
Ok, Instagramkopplingen funkar visst inte. Får se om jag kan visa bild på tårtan i morrn, tog ingen bild med stora kameran visade det sig :S

Första kalaset avklarat...

... och andra kommer i morrn!
 
Idag var mina föräldrar, min syster m fam och mina svärföräldrar här för att fira T och Nellies födelsedagar.
Nellie strålade som en liten Partyprinsessa i sin rosa Ralph Lauren-klänning och fick hjälp av en ivrig Elma att öppna alla paket. Många "innehöll" pengar, men några leksaker blev det allt ändå. Bl.a. fick hon en supermjuk och go' morgonrock, två (!) halvläskiga leksakshamstrar och ett stort Teletubbieshus med dockor och rutschkanor. Hon lekte länge med det efter gästerna väl gått kan jag säga.. :D
 
Och dagens tårta... Tada! Ljusa äggfria bottnar, passionsmoussekräm och spaklad med vitchokladsmörkräm. Blev omtyckt av både gäster och Nellie, verkade det som :)
 
I morgon blir det laktos- och äggfri basebolltårta med ljusa bottnar och hallon- och vaniljgräddcremesfyllning. Om jag lyckas alltså... Haha!
 
 

Myys

Kalasdagen och vi börjar med att gosa i soffan och titta på Bolibompa :)


Morgonmys på kalasdagen!


Förskolestart.. och kalasdags!

Vi närmar oss ettårskalas, tjugoåttaårskalas och Förskolestart (!) med stormsteg. First thing's first - kalas nu i helgen. Har skissat på tårtor i flera veckor (såklart), frysen är full med färska ägg- och laktosfria bullar, hallongrottor osv osv. I morrn blir det fyllning och montering av Nellies passionsfrukt- och vitchokladtårta, städning och allmänt fix inför kalasen. Ska bli jättekul men jag kan inte fatta att min LILLA tjej är ett år snart.
 
På tal om att bli stor hälsade vi på i Nellies nya grupp på förskolan idag. Hon har ju varit på förskolan tre dagar i veckan ända sedan hon föddes för att lämna och hämta storasyster så hon är ju en rutinerad räv, men idag var första gången vi verkligen spenderade lite tid i Elefantgruppen. Nellie undersökte hela rummet innan de andra barnen, som satt och avslutade sin frukost, kom tillbaka. Hon verkade trivas bra men blev lite osäker när de andra kom. De är bara åtta barn i hennes grupp så den känns lagom stor, men det är väl klart att även så få barn kan kännas lite "mycket" första gången. Vi var där ca 45 min och på slutet började Nellie röra sig längre bort från mig och verkade ganska avslappnad i den miljön. Och s fort vi kom ut på den allmänna ytan där de bl.a. äter pep hon snabbt iväg från mig och skulle leka. Där har hon ju varit mer och det märktes att hon vait det för hon blev bra mycket kaxigare där. Så det här ska nog gå bra... :)
 

Brum brum!

Nellie är av naturen en lektjej och Elma.. Tja, Hugo är iaf populärt! :)


En magisk isshow

Igår var vi på Disney on Ice, jag, Elma och T. Elma är helt betagen i allt som har med Musse, Mimmi och de andra att göra, så hon var jättespänd på att se isdansarna showa loss.
 
Allt som allt var det en jättefin show, med fantastisk åkning och jättefina kostymer och musik. Det enda som jag kanske tyckte var lite negativt är att det vid flera tillfällen var så många figurer ute på isen att man liksom tappade fokus på vem som "talade" och man visste inte riktigt vem man skulle se på. För övrigt var det jättefint! En lite längre första akt, en kvarts paus och sedan en kortare andra akt.
 
Vi fick följa Kalle och Kajsa, Musse, Mimmi och de andra klasiska figurerna, men även prinsessorna Snövit, Askungen, Belle och de andra i firandet av årets högtider. Halloween, födelsedagskalas, Alla hjärtans dag, semester och Jul stod bl.a. på schemat. Elma satt med gapande mun första akten men i andra förlorade hon nog lite koncentration, men satt ändå snällt och såg på showen.
 

Disney on Ice

Idag ska jag och T ta med Elma på en egen dag med mamma och pappa. Vi fick nämligen alla tre biljetter till Disney on Ice av Elmas farmor och farfar. Ska bli Superkul! Hoppas att jag kommer ihåg att blogga efter showen... Och minns att ta med kameran! :D
 

Blommor och choklad..

... och en mini vinflaska kom älsklingen hem med häromdagen! Jag blev paff, minst sagt överraskad och väldigt väldigt glad :D Lila tulpaner var det också, och de var ljuvligt vackra.
 

Nytt från Instagram :)

Kan visst visa er mina Instagrambilder här på bloggen numera! Här kommer de senaste på mina Gullfior!

 
 

Julefrid och Nyårsfirande

Vi har haft en så fin Jul. Först hos mina svärföräldrar dagen före Julafton och sedan Julafton, Juldagen och Annandagen hos mina föräldrar. Mycket god mat, godis och tonvis med fina julklappar. Snacka om att vi är bortskämda! Vi är så otroligt tacksamma för alla fina klappar och minnen vi fått.
 
Hade så mycket fina bilder i kameran så jag får välja ut några att visa er.
 
Först på Nellie, som missuppfattat det där med att "packa för att åka till mormor och morfar" :)
 
 
 
Och sedan Julaftonen hos mina föräldrar med skattjakt för de stora, Kalle Anka på tv och en lite läskig Jultomte med mask på sig.. ;)
 
 
Mina Jultjejer! De var så himla fina! Själv lyckades jag glömma klänningen i hallen hemma så jag fick fira Julafton i jeans men det gick ju det med..
 
Sedan firade vi nyår hemma som vanligt, men i år kom mina svärföräldrar över också och vi åt himmelskt god mat, tittade på Ice Age (första filmen) och Elma, som fick vara uppe hur länge hon ville, svimmade i säng precis efter 23.00 så hon missade de flesta raketer. Hon och jag drog på oss och gick ut en kort sväng innan men vi hade inte mycket lycka på vår lilla promenad tyvärr. Nellie somnade någon gång efter 19.00 som vanligt och sov ganska gott över 12-slaget men sedan sov hon jätteoroligt, så sömnen den natten var otroligt dålig. Hon har sovit illa sedan julafton mer eller mindre så jag hoppas att det vänder snart. Fina var de iaf, i sina nyårsklänningen (efter kräkbytet på Nellie). :D
 
 
GOD FORTSÄTTNING!
 

RSS 2.0