Momo, moffa och moster

Igår fick vi besök av syrran som ville snusa på Bebis och idag kom mamma och pappa på besök hela dagen. Såå himla mysigt för vi träffas ju inte så väldigt ofta! Syrran hade gjort en superfin blöjtårta som Nellie får börja "smaska" på snart för nu börjar det bli lite mer blöjbyten. Men det känns nästan sorgligt att ta isär den, den är så himla fin!



Nellie får träffa kusinerna och moster och morbror för första gången.





Och mormor..



... och morfar.



Hängslena hon har på sig är resultat av läkarbesöket på ortopeden igår. Nellie har höftledsfluxation, och måste ha en skena på sig 22-23 timmar om dygnet nu i sex veckor. På en del bebisar har höftledskulan eller höftledsskålen inte växt helt klart och höften känns mjuk och kan glida åt sidan. Det är ingen missbildning eller större fel, på en del bebisar är det bara inte "färdigväxt" när de kommer ut. Så för att det ska växa korrekt måste hon ligga som en groda med benen ut åt sidorna i sex veckor och till det används en skena. Alla bebisar som blir behandlade blir bra, men behandlar man inte kan man riskera att de får problem när de ska börja lära sig gå och en del blir halta.

Så vi är väldigt glada att de upptäckte det, även om det var en mycket liten glidning hon har och de sa att hon kanske hade klarat sig utan skena men det är mycket bättre att behandla nu i några veckor än att behöva riskera större korrektion som tex kirurgi i framtiden.

Skenan tas av vid blöjbyten och bad och sen åker den på igen. Lite knöligt, särskilt om hon är kinkig, men sex veckor lär nog gå snabbt och sen vet vi ju att hon inte riskerar några men. Dessutom vet hon ju inte vad som är "normalt" än så hon lider inte direkt av det, det är mest vi föräldrar som tycker lite synd om henne.



Elma verkar faktiskt tycka att Lillasyster är en rätt lattjo liten pryl än så länge. Hon pussar och kramar på henne och vill gärna hjälpa till att byta blöja tre gånger i kvarten. Det kommer säkert bakslag men än är de kompisar och allt är ganska fridfullt såhär fem dagar in i Nellies liv.

Kan kanske inte säga detsamma om min amning dock.. Sedan jag fick lite instruktioner när vi tog PKU-testet i måndags gick det väldigt bra men tyvärr hade hon hunnit suga så fel att jag börjat få lite sår redan och i morse blev jag helt förskräckt när Nellie såg ut som en vampyr efter amningen. Ena bröstet hade börjat blöda och det gjorde sååå ont! Köpte en amningsnapp att ha över bröstet men än så länge har jag inte fått på den på ett bra sätt. Får försöka sedan igen..

Nu hinner jag inte skriva mer, Elma vill titta på "Bamse på min fån" så jag får hjälpa henne med det. Hej på er!

Kommentarer
Postat av: syrran

Verkligen underbara kort!!!! Tack för senast.

Kram

2012-01-18 @ 20:09:56
Postat av: Jenny

Åhh är så glad för er skull, ni har så otroligt söta töser. Ta väl hand om er!!

2012-01-19 @ 20:02:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0