I morgon...

... är det Julafton! Vaknade i morses med en riktig myskänsla. Känns helt ofattbart att man är ledig hela veckan lång och ska starta den i morgon med Julafton! Sitter här och lägger sista handen vid julklapparna, eller rättare sagt "omslagen".  Här är Julklapparna till mamma & Pappa och Sandra & Mikael. Kan ju inte visa vad som är i dom, nån kan ju läsa bloggen innan i morgon och det går ju inte för sig.. :)



Sen har jag blivit efterrättsansvarig för i morgon så jag har bakat idag (jaja, jag vet, kors i taket!). Det blev en kladdkaka a la Tess och en cheesecake, american style (alltså inte fryst). Glömde äggen i cheesecaken först men jag kom på det i tid, hoppas jag, så den blev nog ok. Det visar sig i morrn :) Just det ja, ni ska få se mina shoppingfynd från Sthlm också. Inte världens bästa bilder men.. Tänk er den gröna fast hundra gånger snyggare färg. Liksom smaragdgrön. Och idag köpte jag en midjekort, vit, stickad långärmad tröja att ha över från Cubus. I alla fall, här kommer den svarta från Gina Tricot och den gröna från Carlings.


   


Tänk alltså den svarta med bättre BH och den gröna utan träningsbyxorna ;) Färgen på den gröna kom som sagt inte fram i bilderna men det är ju nåt ditåt så...

Nej, nu ska jag jobba lite mer på Sandra & Mikaels present och sen måste jag packa också. Mikael hämtar mig i morrn morgon när han åker från jobbet, så det kan bli rätt tidigt. Firar jul i Landvetter och sen åker jag med mamma och pappa hem så det blir till att packa rätt nu. Tur att jag har det mesta tvättat! :)


GODJULKRAMAR! // Sancti

Katter och UFOn

Från www.skrattnet.com

Vad som här följer är faktiskt detaljerade instruktioner för hur man tillverkar en anti-gravitationsmaskin baserad på katter och bröd. Du ska vara glad att du får reda på det här före alla andra på denna jord.



Fråga:
Om du tappar ett smörat bröd, kommer det att falla med smörsidan neråt. Om en katt släpps från ett fönster eller något annat högt ställe kommer den ner på sina fötter. Men vad händer om du sätter fast en smörad brödskiva, men smöret uppåt, på en katts rygg och kastar ut båda från ett högt ställe? Kommer katten att landa på sina tassar? Kommer smöret att splatta ut på marken?



Svar:
Även om du är för lat för att utföra experimentet själv borde du kunna räkna ut det självklara resultatet. Smörets lagar kräver att brödskivan ska landa med smöret nedåt, och den lika strikta lagen om kattaerodynamik kräver att katten ska komma ner med fötterna först.
Om den kombinerade konstruktionen nu skulle landa, skulle naturen vända ut och in på sig själv för att kunna lösa den paradoxen. Därför faller den inte.

Gissa vad? Du har precis upptäckt hemligheten med tyngdlösheten!
En smörad katt kommer att, så fort den är släppt, att inta ett läge där kattsnurrandets krafter är i ett jämviktläge med smörets tillbakadrivande. Detta läge kan modifieras genom att skrapa bort lite smör, vilket då medför att man höjs, eller att man avlägsnar några utav kattens lemmar, vilket resulterar i att man sjunker.

Merparten av det civiliserade universum använder redan denna princip för att föra sina skepp inom galaxer. Det ljudliga hummandet, som UFO-upptäckare säger sig ha hört, kommer egentligen ifrån hundratals spinnande bondkatter.

Den självklara faran i detta projektet är naturligtvis den att om katten skulle lyckas äta upp smöret på brödet, som sitter fast på kattens rygg. Skulle detta hända så kommer allt naturligtvis att sjunka kraftigt. Naturligtvis kommer katterna att landa på sina tassar, men detta hjälper dem inte så mycket för precis efter de har gjort sina graciösa landningar landar flera ton av rödglödgat rymdskepp samt ett större gäng förbannade utomjordingar på dem.

Här har vi alltså hemligheten med de flygande tefaten och deras resor.
Hoppas att du tyckte om resan!


Första julklappen...

... är nu utdelad förresten! Adam fick sin julklapp när jag var uppe hos honom och han blev faktiskt riktigt glad. Det är så himla härligt när man träffar rätt och får se hur glad nån blir av nåt man själv kommit på att ge dom. Han fick i alla fall biljetter till en konster med Jävlaranamma som spelar på Storan i mars. Han fick mig att börja lyssna på dom för nåt år sen och eftersom jag också tycker att dom är rikigt flummiga och bra så tänkte jag att det inte skulle vara en så dum klapp.

Självklart ska jag gå med - dummare än så är man ju inte, man måste ju räkna med sig själv när man köper nåt kul till nån annan ;)
I morrn ska jag jobba i Thn, känns nästan som att jag har nån slags veckotjänstgöring där - minst en dag i veckan ska jag göra! :) Tur att det är skoj att vara däruppe i alla fall, ska jobba med Erica i morrn.

image106


Lyssnar gärna på det eminenta bandet Jävlaranamma på: http://www.javlaranamma.nu/

Snabb tomte..

Utdrag ur dagens Aftonbladet.se :

"Tomten måste bo i den centralasiatiska republiken Kirgizistan, annars får han väldigt bråttom att dela ut julklappar till alla jordens barn, skriver tidningen Metro.

Konsultfirman Sweco som sysslar med att klura ut bästa färdvägarna för transportföretag har listat ut den allra smidigaste vägen för julens allra populäraste person.

2,5 miljarder hushåll

Enligt företaget blir rutten optimal om tomten startar med sina renar vid jordens demografiska mittpunkt, och den mittpunkten finns bland bergen mellan Kirgizistan och Kazakstan. Startar han där så ska det sedan vara lättast att nå de 2,5 miljarder hushållen i världen som längtar efter tomten.

- Han har på sig 34 mikrosekunder för varje stopp, säger Anders Larsson på Sweco till Metro.

Efter varje stopp är det full fart framåt för renarna, inte mindre än 5 800 kilometer i sekunden måste de springa för att hinna runt till alla hushåll."


image107


Shoot, jag skulle inte vilja ha tomtens jobb. Tur att han har många semesterdagar alltså...

Crappppppp...

Idag blev det tjurrusning till datahuset eftersom kollegan ringde klockan sisådär tio i sju och sa att han var sjuk. Sjuk hela helgen verkar det som.. Det tar mig ungefär 45 minuter att ta mig dit och sen att försöka få tag på backup samtidigt som man slänger ner andra kläder i en kasse och försöker meddela övriga kollegor om morgonens ändringar.. Ja, det var nån som sa att det var måndag i dag va??!

*grr*

Ok, ska sluta morra nu. För jag har i alla fall haft en jätteskön helg! Var i Stockholm och shoppade och festade och levde rövare för fulla muggar :) Åkte upp i torsdags e.m. och var uppe vid sjutiden (har jag för mig). A kom och hämtade mig på stationen och sen hem till honom och käkade hamburgare och kollade på Monte Pythons "Den heliga Graalen" och slappade rent allmänt. Guu så skönt! Så himla roligt att bara sitta och tjöta och kolla på tv med en kompis, man uppskattar verkligen det mer och mer ju längre man är singel, hihi..

På fredagen (när jag hade leeedigt, mmm, smaka på det ordet va, leeeeeedigt!) vaknade jag vid sextiden när A gick upp och det var såå nice att bara kunna somna om och veta att nån annan var tvungen att gå till jobbet. Han såg faktiskt lite avis ut innan han åkte iväg :) Sen slumrade jag fram till nio nån gång och sen upp och fixade och donade lite innan jag tog bussen och tuben upp till stan. Det kändes faktiskt inte lika trist som vanligt att höra alla dom där "Djurgårdsvägen", "Sågen" och "Strandkyrkogården" på bussen, jag antar att det hjälper att jag inte varit däruppe på ett år. Men så länge ska det inte bli till nästa gång, om inte annat så ska jag och Petra upp i April och gå på Kelly K! Ska också blir riktigt jäkla skoj!

I alla fall så shoppade jag mer eller mindre heela fredagen så nu har jag knappt ett rött öre kvar. Tur att jag köpt alla julklappar utan en redan. Just det ja, måste ringa Marina. Note to self - ring Marina IDAG! Har bara bild på en av mina shoppingfynd, se nedan.


image104


Sen köpte jag också (bland annat) en svart satintopp på Gina Tricot, en djupt ärtgrön stretchsatin (finns det??) tubtop på Carlings som jag blev helt förälskad i och en grå härlig vardagströja på Cubus. Toppen ovan är också från Cubus, men jag tror att jag får ha en liten topp under den också, den blev lite väl urringad annars.

Jag gjorde verkligen skäl för uttrycket shop-til-you-drop i alla fall, A skulle jobba till allra senast 16:00 och tjena du, det gick ju bra. Säger man Aaaallra senast fyra till mig så tolkar jag det som "15:00, kanske 15:30". Men nä, nä, det betydde visst 16:30. Så jag shoppade lite till såklart :) Sen kom A och hämtade mig och vi åkte ut till Sonny där det blev pizza, dricka och fest till sent på kvällen. Sov över där sen, och maaan, jag mådde inte mumma på lördagen. Som tur var lät Sonny oss sova så vi snarkade till 12-tiden innan jag sa till A att det var bäst att vi pallrade oss upp.

Egentligen hade vi pratat om att försöka hitta skidbyxor åt A på lördagen men han lär mig, barmhärtigt nog, sova i bilen och när vi kom "hem" till Haninge var klockan runt 15:00 så vi åkte bara till McDonalds och sen hem och slappa. Sen tvingade jag A att komma med mig och handla, för han hade absolut ingen frukost hemma, vilket jag fick erfara på fredagsmorgonen, och jag tänkte inte ha en repris av det på söndagen. Den här bruden måste ha mat på morgonen serrni! Så vi åkte till ICA Maxi Haninge (och köpte INTE köttfärs) utan lite frukost och några dvd'er så vi klarade oss resten av kvällen.


På söndagen gjorde vi ett tappert försök att hitta dom där skidbyxorna men det gick inte.. Inte så lätt när man frågar vad han vill ha och svaret blir "Hmmm, vet inte". Ok, men färg? "Hmm, vet inte". Nåt speciellt märke? Egenskap? Nåt? "Hmmm, vet inte. Inte tråkiga" Så svarta var ju out of the question och jag orkade inte anstänga mig mer än så :) Drog upp typ 15 par av olika färger och konstruktioner och sen gav jag upp.

Sov tyvärr på tåget på vägen ner igår så igårkväll kunde jag inte somna. Sov inte förrän runt ett-tiden tror jag så jag hoppas jag sover gott ikväll.

Ska lägga upp fler bilder på mina shopping-fynd senare. Back to business nu!

// Sancti


Lucia & Sthlm

I morrn är det Luciafirande på jobbet så jag ska vara där redan halv sju. *pust* Tidigt, men men.. Kul att pyssla lite på arbetstid :) På eftermiddagen kommer min kollega tilllbaka och hälsar på oss. Hon har varit sjukskriven ett tag efter en operation så det ska bli jättekul att få se henne igen! Så ska vi fira hennes födelsedag också, så det blir massa firande i morrn. Och i nästa vecka fyller min andra kollega år och på hennes stora dag ska vi äta julbord på Hamnkrogen på Liseberg. Dom har lite av ett Havets julbord där och det är jättesmaskens!



Sen på eftermiddagen ska jag gå lite tidigare och ta mig till stationen för vidare färd mot Stockholm! Var nästan precis ett år sen jag var där så det ska bli kul att se vad som är nytt i Haninge. Förmodligen ingenting :) Tror att A har fått upp hela sitt julpynt - alltså ljusstaken som hans mamma tvångsköpte till honom. Haha, killar... På fredagkväll blire fest och sen blir det nog shopping resten av tiden. Måste ju till underbara caféet Edelweiss i Gallerian (inget underbart med det iofs) och deras fantastiska chokladkaka (den du!!)! Mumma!

Vill härmed också lägga en officiell beställning på det här smycket från Petra, en av sveriges bästa smyckesdesigner ;) Hoppas jag får sno den här bilden Petra, annars får du skälla på mig sen, hihi.. Vill att alla ska få se halsbandet, jag tycker det är såå fint :)


Courtesy of Petra



Nej, nu kanske jag ska packa, så jag slipper gå upp flera timmar före ottan.

Tjingeling!

Utmaningen

Jag har blivit utmanad av Petra vilket betyder att jag ska....

-skriva 8 fakta/ eller vanor om mig själv i ett blogginlägg
- i slutet av inlägget ska jag skriva namnen på och länkar till de 8 personer som jag, i min tur, utmanar!



1. Jag har haft massor av djur i mitt liv. Inga för tillfället dock, om man inte räknar otaliga dammråttor :(

2. Jag är en riktig knasboll

3. Jag är väldigt tacksam för alla mina vänner! Världens bästaste!!

4. Jag har varit motormekaniker en gång i världen. Den du!

5. Jag älskar att goffa choklad. Mmm...

6. Jag har alltid så roligt som jag gör mig. Ibland roligare än andra, ibland tråkigare. Men det är upp till var och en.

7. Älskar att dansa till nästan all musik. Från club till Jävlaranamma.

8. Jag har aldrig testat någon form av illegala droger.

OCH jag utmanar... Hmm... Är inte mycket till bloggare. Läser bara kompisarnas så.. ingen antar jag :)

Julpynt

JAG har börjat julpynta. I mean, jag! Kors i taket. Hittade billigt pynt på IKEA och sen vart det kört ;)
Fått upp julgardiner och allt. Inte för att de är köpta för den här lägenheten men om jag orkar så kanske jag köper nya som faktiskt passar. Men jag fick ju iaf upp dom, haha..

Sen dekorerade jag dom med IKEA-stjärnor. Se så fint det blev. Faktiskt lite finare i verkligheten, det blir så tacky och blekt när man fotar med blixt.

         


Sen fick jag upp min fluffanslagstavla som jag också julpyntade, säsongen till ära. Syns det att jag gjort den själv?! *fniss* Hemmabygge.com

image99



Och så vill jag visa min ljuslyktetomte jag fick av mamma på min födelsedag och min absoluta favvotomte (förlåt alla som givit mig tomtar, jag gillar dom verkligen, men detta är min favorit)!


Min fina tomte som mamma gav mig!


image101

Är det inte supergulligt med en tomtenalle som har en nalle? Awww....

Julmys och party

Mmm, i morrn ska det bli julmys för hela slanten. Ska hem till j & E på vårt traditionella julmys, har köpt julklapp och alltihop :) Hoppas bara den blev bra, det är inte lätt att köpa nåt bra, fint, användbart som passar både tjejer och killar för ca 30 kr. Jag fick ihop en för 29 kr men jag kan ju inte avslöja vad det är än, "julafton" är ju i morgon. Ikväll ska jag åka till Lysekil och träffa M. Ska träffas i Uddevalla och kanske gå på bio eller nåt sånt mysigt. Ser verkligen fram emot det, gosa ner sig i en varm mörk biosalong med en fin kille är ju inte fy skam ;) Kanske ska kika på om det går nåt bra...

Idag jobbar jag i Thn (som vanligt känns det som, haha) och sitter i växeln. Har blivit tre fredagar i rad nu, helt weird. Men idag jobbar jag med Maria och det har jag faktiskt inte gjort förut så det är kul att lära känna henne bättre. Vi pratade lite om julbordet på söndag och jag ska försöka hänga med på det. Inte illa med två julbord varav en med en stooor kakbuffé och den andra med ett stooort godisbord (om jag minns rätt från föregående år). Fasen, det kommer nog se ut som att man är på tjocken efter den här julen. Haha, får väl börja träna mer seriöst igen.. I Januari...
Åh vad godissugen jag blev nu... ;)

image95

Åh, vilken dag..

E var sjuk idag och jag fick en ny backup så det har varit full rulle hela dan. Är helt slut! Ska gå och lägga mig NU. Igår gick jag och lade mig halv åtta! My my... Men min nya backup Rebecca är underbar, hur trevlig och duktig som helst. Tur det, så mycket som det var att göra idag. Har varit högpresterande 100% idag och det blir lite jobbigt.. Hoppas det blir lite lugnare i morrn :)

För övrigt har jag börjat greja en del med julklappar. Kan ju inte skriva mer än så, men... Det är skoj! Tänker så det knakar på vad jag ska köpa till julmyset! Jag vet inte än, men nåt bra hoppas jag att jag kan komma på. Sen ska jag ju ut och köpa det också... Fortsätter veckan så här, så vette fasen när jag ska fixa det. Orkade ju inte åka till stan idag och stänger jag varje dag och är så här trött så.. Men det löser sig. Som vanligt, hihi..

Krama

Adventsblogg

Ja, nu är det alltså första Advent. Och vad har jag gjort? Tja, denna helgen spenderade jag med att hjälpa till vid flytt (fredag). Städa (lördag) och sätta upp mina hela två stycken ljusstakar! Hade tre men en var sönder så den fick vara.. Ha en supermysig dejt (lördag-söndag) och äta godis och kolla på film (söndag).

Fredagen var jobbigast såklart, men rätt rolig den med. Jobbade från 07:15 till 17:00 och sen tog jag tåget hem till chefen och hjälpte henne att flytta. Kändes lite taskigt att jag inte kom förrän så sent, men jag kunde inte komma från jobbet tidigare. Dom hade flyttat typ 60 % av allt redan när jag kom men sen fick vi allt slita med möbler och allt som var i källaren. Jag kom hem 23.30 och då var jag helt slut! Mina vader alltså.. Eller, konstigt nog, min högra vad är helt död. Den vänstra är rätt ok. hur kan det komma sig?

Lördagen hade jag en dejt med M och vi gick på Universeum. Det var flera år sen jag var där och det var ett mysigt ställe att ha en dejt på måste jag säga.. Hade lite otur bara, eftersom de svenska amfibierna (grodor och sånt antar jag?) hade gått i ide och alla apor var på hälsokontroll. Dessutom skulle de ha "fjärilsexplosion" där nu i december och oj vad mycket fjärliar det var... not! Såg fyra stycken som var rätt grå. Visst, fina, men inte direkt "exploderande". Men allt är ju trevligt i rätt sällskap så det gjorde ingenting. Sen smög vi upp till Heaven23 och tog en drink och blev lite hungriga så vi tog en räkmacka också.Mmmmmmmmm.... Räksmörgås på Heaven23... Det är inte för intet som den är berömd!

Sen stack vi hem till mig och tittade på film och drack vin och hade det jättetrevligt. Idag tog vi en lunch på stan och sen satt vi hemma i regnet och rusket och kollade på E.T. Myyys... :)

Just det ja, det var väl Charlies Angels på tv nu? Ska nog kolla ifall det har börjat. Puss puss!

RSS 2.0