Grattis Prinsessan Elma!

Grattis på ettårsdagen Hjärtat!


Pink!

Tack Totte för det fina inlägget. Nu är det min tur! Vi var ju på konsert igår. För de som missat det var PINK här och gjorde en dundrande show på Ullevi igår kväll. Ska börja med att citera dagens GP:

"Pink dundrar in som ett yrväder som inte bara underhåller sin publik utan också i vissa delar av showen också ÄR publiken. Från ballongexplosionen, nedstigandet från skyn och inledningssnutten av Get the party started genom megafon till den minst sagt högtflygande finalen med So what röjer hon runt som en skottspole. Springer, hoppar, kryper, snurrar i nycirkusridåer och slutligen alltså flyger ut över en hänryckt skara som alla ska få sin egen lilla del av stjärnan. Det är generöst, extrovert och oerhört befriande. Just den där dödsföraktande flygturen är något alldeles extra. Ett spektakulärt stunt, en kombination av Ace Frehleys klassiska gitarrflygtur och Buzz Lightyears devis ”to infinity and beyond”."

Jag vet inte vem Ace Frehley eller Buzz Lightyear är men jag håller med föregående talare, det var befriande, spektakulärt och helt enkelt skitbra på ren svenska.



Vi satt ju i "nosebleed section" alltså lååångt bak på läktaren men hade som tur var kommit mitt framför scenen så vi fick ändå uppleva lite live-Pink när hon flög fram i trapetserna och i sin stora plastboll. Supershow helt enkelt!

Tänkte blogga lite om idag också när vi var och hälsade på Jessie's nya häst (tro mig, "rebusen" är väääldigt tydlig) men det har ju Totte redan tagit hand om. Så nu säger jag god natt, ska kolla på Constantine på tv om jag orkar. I morrn fyller Elma 1 år och då blir det kalas! Bakverken står redo i köket så man måste ju ha ork i morrn att fixa och fira ordentligt!

Kram på er!

Knep och knåp en lördagskväll

Nu é det ju såhär att jag (Totte) tycker att jag har en fantastiskt fin humor som man måste ta vara på och kan man bjuda andra på ett gott skratt så tycker jag man ska göra det. Ett gott skratt förlänger livet säger man ju =)

Sen samtidigt då så har vi min underbara älskade Tess som normalt sett bloggar här men i det här fallet tyckte att jag var så extremt tråkigt att jag var tvungen att skriva ett eget blogginlägg. Ni förstår att min kära fästmö inte alltid förstår det fina, det roliga och det magiska i en go rolig historia utan bara suckar tungt och hoppas att jag en dag också ska vakna upp och skratta åt precis samma saker som henne. Men icke! Åh kära Tottehumor jag lovar att jag inte ska överge dig! Du har alltid varit en del utav mig och kommer alltid att vara!

Det var en gång en liten gubbe som bara hade 3 hårstrån och skulle gå till frissan. När han kom fram frågade frisören hur han ville ha det. Då sa den lille gubben:
- Jag kan ta sidobena.
Nästa gång han kom hade han bara 2 hårstrån kvar. Då frågade frisören hur vill du ha det? Då sa den lilla gubben:
- Jag kan ta mittbena.
Nästa gång han kom till frissan hade han bara 1 hårstrå kvar. Då frågade frissan:
- Hur vill du ha det?
Då sa den lilla gubben:
- Ä rufsa till det bara.

Presenterar nedan veckans rebus som gjorde att jag fick blogga själv. Min älskade kusin Jessica har just fått en jättevacker häst som jag tänkte vi genom en rebus kunde gissa namnet på? Skriv det du tror den fina hästen heter som en kommentar!

Vad tror ni hästen heter?


Tack snälla familjen P/E för den goda födelsedagsfikan idag och att vi fick komma med till stallet!

För ett år sedan, del 5 (+äggallergi)

Så här stod det i bloggen 22 Juli 2009:

En resa genom tiden...

2009-07-22 @ 15:31:09 Permalink Graviditet -09 Kommentarer (3) Trackbacks (0)


Blodtryck?

Ja, blodtryck? Med ? på slutet. För jag verkar knappt ha nåt. Nyss hemkommen från Östra efter lite strapatser... Men jag ska börja från början.

I morse vid kvart i åtta låg jag och halvsov i sängen. Brukar ju alltid vakna eller bli väckt vid åtta så jag var lite halvvaken sådär.. Då kände jag helt plötsligt att det "sipprade" nånting. Tänkte att jag antingen kissade på mig lite (pinsamt) eller så var det lite fostervatten som kom. Så jag sprang upp på toa och kissade och tänkte väl inte mycket mer på det. Gick in i köket och gjorde i ordning två smörgåsar och när jag står med näsan i kylen känner jag hur det kommer lite till.. Hmmmmmmmm! Var fortfarande väldigt osäker på vad det var, men jag tänkte att det var bäst att ringa in och fråga om man skulle kolla det eller avvakta så jag ringde till KK Östra och pratade med dom. Sköterskan ville att jag skulle komma in för en undersökning och ett CTG (ett test som kollar barnets hjärtljud och ev värkar).

Sagt och gjort så klädde jag på mig, Totte rinde jobbet och sa att han skulle bli sen, och så tog vi bilen upp till Östra. Fick vänta en kort stund i väntrummet och sen komma in och de placerade CTG'n på mig och frågade lite frågor och senfick jag sitta där med apparaten på mig medan sköterskan gjorde annat. Vi skulle bara ringa på henne när maskinen var klar. Då fick jag världens illamående-attack! Så som igår men mycket värre. Svettades, mådde illa och det svartade för ögonen. Efter några minuter, låånga, långa minuter, gick det över. Medan jag satt där med CTG'n kom det en sån "attack" till. T var så snäll och fläktade mig och torkade mitt ansikte och kom med kräkpåse och vatten.

När sköterskan kom tillbaka var jag alldeles darrig, men då var det dags för undersökningen så det var lika bra att få det överstökat. Hoppade (haha, visst, smidig som en elefant) upp i gynstolen och de kollade om det kom nåt vatten. En som kikade och en som ruckade på bebisens huvud. Hon trodde att kanske en hinna hade gått (man kan visst ha flera) eller att det kanske var en större flytning eller nåt jag hade haft för det kom inget mer vatten. Skönt på sätt och vis men det hde varit gott om det hade satt igång nu..

Medan jag klädde på mig berättade jag hur jag hade mått under CTG-provet så hon tyckte att hon "kunde ju ta blodtrycket, bara för att kolla". Ser hur hon får en rynka mellan ögonen när hon tar trycket. "Jaha" säger hon och trycker upp den där blodtrycksgrejen en gång till. "Brukar du ha lågt blodtryck?" frågar hon. "Ja" säger jag, för det brukar ligga på 110/70 och det är ok, fast rätt lågt. "Nej, nu får du ställa dig upp" säger hon då, för hon lyckades inte ta det andra gången heller. När hon inte kunde ta trycket trots att jag stod upp (och nu börjar jag bli lite svimfärdig igen) blev hon lite orolig och tyckte att jag skulle lägga mig en stund så jag fick komma bort till en säng i ett annat rum.

När jag hade legat en stund och fått lite vatten kunde hon äntligen ta mitt tryck och då ligger det på 80/40. Inte så bra alltså! Undrar bara vad det låg på när det var så lågt att hon inte ens kunde ta det?! Fick ligga nästan en timma innan det gått upp till 105/50, och då fick vi äntligen åka hem. De trodde att det berodde på att bebisen ligger mot det stora pulsådern och att det klämmer så mycket att mitt blodtryck blir helt fucked up. (ursäkta franskan).

Ska prata med min nya BM i morrn och se vad hon anser, för det här känns inte kul längre. Jag menar, ju större bebben blir desto mer kan hon väl trycka på den där ådern och hur bra mår jag då? Nej, just det ja... För det var faktiskt det värsta jag varit med om hittills. Fy fasen vad dåligt jag mådde!

Jaja, fortsättning följer..

Tack för all fina kommentarer jag fått det senaste förresten, jag blir så himla glad! Bara det står "hej" så blir jag glad, så fortsätt gärna skicka, det blir bara ännu roligare att blogga då! Kram på er!! :)
2009-07-22 @ 13:50:21 Permalink Graviditet -09 Kommentarer (2) Trackbacks (0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Usch, jag minns hur SUPERdåligt jag mådde när blodtrycket var sådär lågt, svettig, snurrig och så himla illamående. Ännu värre illamående än de första månaderna i graviditeten när man kräktes då och då.

Såg på "Livet på BB" igår på kanal 5 och det fick en verkligen att minnas hur det var när man låg där på förlossningen. Konstigt nog blir man nästan, trots smärtan, lite sugen på att göra det igen. Men det får allt vänta ett litet tag, jag vill helst inte "missa" Elmas första år för att jag ligger och kräks på toa ;)

Har ju gömt att uppdatera om hur det gick i tisdags, då vi pricktestade Elma för äggallergi. Hon var glad i hågen när vi kom till barnmottagningen och vi lekte lite med lastbilarna och dockorna som fanns där men när sköterskan skulle skriva (med penna alltså) på hennes arm bröt ju paniken ut. Det var nog att hon blev lite fasthållen som gjorde det, ungen var helt hysterisk!

Men det var ju tvungen att bli gjort så vi försökte så snabbt som möjligt lägga prickarna med rå och kokt äggvita- och gula. Sedan var det bara att vänta en kvart och se om det blev någon reaktion och det blev det tyvärr... Hon reagerade starkt på rå äggvita och medelstarkt på rå äggula och kokt äggvita. Kokt äggula var inte så farligt men eftersom de andra reaktionerna var så starka fick vi "äggförbud" i ett år innan vi ska pricktesta igen. Äggallergi växer tydligen ofta bort hos barn så vi får hoppas att hon slipper det som vuxen.

Så nu blir det till att baka äggfri pannkakstårta till hennes kalas på söndag. Men först ska vi till farbror doktorn (tant doktorn menar jag) och få mässlingssprutan i morrn eftersom vi ska åka till Grekland i augusti. Vi måste ta sprutan på barnmottagningen där de har lite mer resurser än på BVC eftersom den innehåller ett äggämne som hon skulle kunna reagera mot. Lilla Pluttan, hoppas att hon slipper mer ont nu. Hon fick ju tredje trippelvaccinationen på BVC i torsdags i förra veckan och på fredagen hade hon 39 graders feber. Som tur var gav den sig efter två alvedon och hon verkade inte så besvärad av febern men det var nog lite jobbigt eftersom det var runt 27 grader utomhus den dagen...

Vi avslutar med lite ElmaBus-bilder. Mamma och Elmis busade i sängen :)











Lille Ian med mamma och pappa var och hälsade på oss i söndags och då passade han på att låna Elmas Bumbo. Den blev en stor hit ;)

Just den dagen fick Elma en ny favorilek också, att sätta igång musiken på och bära runt sin "Herr Olsson"-maskin som spelar just den låten och en massa andra låtar om och om och om och om igen... Men det är ju bäst att blunda när mamma kommer med den där dumma blixten, hihi!






För ett år sedan, del 4

Och så här stod det i bloggen för ett år sedan idag :) Sicken badboll man var!!

Babybump

Jag är verkligen helt fascinerad av den här babykulan mitt på min kropp! Många gånger när jag tittar mig i spegeln hajjar jag till, för den ser, iaf i mina ögon, helt sprickfärdig ut :) Och då vet jag ändå att "hon" kan stanna därinne i flera veckor till (men det hoppas jag ju inte). Idag är det nio dagar kvar till Beräknad Förlossning.



Fler fördelar och nackdelar med graviditeten just nu:

Fördelar:

-Jag kan "skylla" på att jag "faktiskt är gravid" när jag glömmer bort saker.
-Jag kommer snart få en bebis.
-Sambon är vääldigt snäll. Skjutsar mig t.ex. fram till lägenheten när vi har varit nånstans och sen åker han och parkerar bilen. Sen lagade han maten idag också, jag gör det för det mesta av bekvämlighetsskäl (så vi kan äta med en gång när han kommer), men nu börjar det bli riktigt svårt att böja sig fram och skrubba potatisen för magen slår i diskhon hela tiden.
-Jag får mycket uppmärksamhet av alla gulliga människor. Jag vet att det är lite ego, men när lillpluttan kommer får jag nog inte mycket av den varan ;)


Nackdelar:

-Jag glömmer faktiskt bort en hel del. Jobbigt när sambon är på mig om sånt jag borde komma ihåg...
-Det blir svårare och svårare att.. ja... torka de nedre regionerna vid toalettbesök om man säger så.. Går ju, men man får liksom knixa till det lite extra nu för tiden. Vill inte ha större mage!
-Andningen genom näsan på nätterna är mer eller mindre obefintlig. Nezeril är min bästa vän. Helt ärligt.
-Baken pratade jag ju om för några inlägg sen... Det är två saker där fram som också blivit helt enorma.. Och dom är ju inte klara med att växa direkt! Ser på dom med fasa just nu, hur stora kan dom egenligen bli??
2009-07-20 @ 20:08:02 Permalink Graviditet -09 Kommentarer (4) Trackbacks (0)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tycker nog att jag såg ut att vara trött men ändå vid gott mod på det fotot. Minns det där med att magen tog i diskhon så man fick stå och böja sig... Kommer nog försöka att vara lite mer gravid-Diva under nästa graviditet så Totte får sköta mer markservice. Men man vill ju göra så mycket man kan för sin älskling.. :)

För ett år sedan, del 3

Så här stod det för ett år sedan i bloggen, sex dagar innan Elma kom och fem dagar innan förlossningen startade.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mumsig söndag

Känner doften av T's nybakade bröd.. Sitter och myser och kollar lite på familjeliv. Så får jag syn på det här och vad glad jag blev!

Du är på dag 270 av 280. (96,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 3 fulla dagar (v38+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 29 jul 2009
Du har 10 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tio dagar alltså! Jaja, jag vet, till beräknad förlossning. Men tio är inte hundra, eller åttio, eller sextio som det var förut. Nu är det liksom inom räckhåll. Det är nästa onsdag.

Har haft mardrömmar om en liten kidnappad pojke i 1½-års åldern i natt. Hemska kidnappare som drog och slet i honom och skrämde honom något fruktansvärt. Usch, det kändes ända in i märgen. Tur att det bara var en dröm. Kanske hänger ihop med att det varit mycket sammandragningar i natt, har inte sovit särskilt skönt. Sen har T snarkat så taket lyft igen såklart, det hjälper ju inte direkt... ;)

Nej, idag bli det mycket vila, samma som igår. Då åkte vi och handlade efter att T slutade jobbet och när vi kom hem kollapsade jag rent ut sagt i sängen och sov i typ 1½ timme. Fick släpa mig upp sen och så tvingade jag T att spela Trivial Pursuit med mig på Xboxen. Har slog mig på mållinjen, jäkla skit oxå! Men sen vart man lite piggare iaf.

Satt och kollade på kort häromdagen (läs: deppade) sen 2007-2008 och hittade mina studiokort. Fy faaaan vad smal jag var då! Jämfört med nu alltså. Just då tyckte jag ju inte det. Aldrig är man nöjd när man har det bra.. Så när jag har gått ner lite av babyvikten så ska jag fan va nöjd och glad, och hör sen!



Skitsnygga jag 2007 ;)
2009-07-19 @ 10:57:06 Permalink Graviditet -09 Kommentarer (0) Trackbacks (0)

För ett år sedan, del 2

Här är två blogginlägg jag bloggade för exakt två år sedan, den 18 Juli 2009, precis en vecka innan Elma föddes:

---------------------------------------------------------------------------------------

Möjligt vs. omöjligt

Möjligt:

1. Fortfarande se fötterna (hallå, man kan ju ligga på soffan med benen i vädret! Dock inte komma upp på egen maskin från denna position...)

2. Ta på sig stödstrumpor på morgonen (men det är ingen hit, let me tell you.. Föredrar nu en halvliggande position och sedan ca 10 minuter på en stol framför fläkten, eftersom man svettas som en gris efteråt. Synd bara att detta är en del av just påklädningen, hade varit skönt med en dusch när man var klar..)

3. Gå.

4. Få i fötterna i skorna.. Än så länge *duh, duh, duuuuuhhh*

5. Få ner rumpan i jeansen. Min rumpa är också gravid. Tror att den ska ha tvillingar. Gånger två. Eller fyra...


Omöjligt:

1. Att se fötterna ordentligt från vilken som helst rak position. Varken man står upp eller ligger rakt. Nope, they're gone.. För att inte tala om omöjligheten i att smörja in eller fila fötterna/måla naglarna eller annat skoj.. Haha. Hade velat se den blivande mamman som kommit in på förlossnigen med målade tånaglar by her own doing...

2. Ta på sig stödstrumpor utan att svettas. Ha!

3. Gå snyggt. "Gå" kanske t.o.m. är lite överdrivet, jag vaggar ju mest omkring. Ser nog ut som jag råkat ut för en olycka eller nåt om man ser mig bakifrån. Eller som han i Bruce Almighty with the monkey up his butt...

4. Se något från naveln och ner till ungefär hälften på låret utan tekniska hjälpmedel, typ spegel. Hur undersidan av min mage ser ut har jag ingen aning om... Kan precis skönja naveln så jag vet att den inte har "poppat" än, men förutom det är resten höljt i mystik... Kanske precis så det ska vara ;)

5. Titta på en termometer utan att tycka att det är såååå varmt. "Åh, 15 grader, jag dööööör....." När det är 25 är det inte ens roligt längre och när det var runt 30 där så låg jag bara och flämtade. Som Nemo i en grillpanna ungefär..

6. Låta det gå en dag utan att äta nåt onyttigt.. Iaf en liiiten kaka. Eller, ok, sju då. Sucker!

7. Sitta på en bio i 2½ timme utan att få mördande ont i ryggen och förvärkar.

Tyckte att mitt förra inlägg var alldeles för positivt. Nu har jag fått gnälla av mig. Ahhh.... :)
Kommer säkert med möjligt vs. omöjligt frampå. Beror ju på vilka upptäckter jag gör som nybliven valross. Enjoy!
2009-07-18 @ 11:30:52 Permalink Graviditet -09 Kommentarer (3) Trackbacks (0)


Mmmm, biokvällen får... 5 brödrostar!

Biokvällen får 5 brödrostar av 5 möjliga! :) Med det inte sagt att filmen var den bästa på jorden (men den var riktigt bra) men all in all var det en sån mysig kväll och jag är så glad att vi kom iväg och fick oss en (förmodligen) sista biokväll innan lillstumpan kommer.

Bäst med kvällen var:

1. Sällskapet (bara jag och älsklingen, underbart!)
2. Filmen (får betyget 4 av mig, klart sevärd)
3. Popcornen (trots att jag råkade sätta den på magen efter halva filmen så den välte ut. Tur att tjejen framför inte fick den i huvudet!)
4. Toaletten efter filmen (efter 2½ timma... ahhhh..... kanske borde satt den här på plats nr 1?)
5. Resten av publiken (inga jobbiga, fnittriga 14'isar/brötiga, högljudda 17 killar eller nåt. Himla bra publik!)
2009-07-18 @ 11:01:15 Permalink Graviditet -09 Kommentarer (0) Trackbacks (0)

------------------------------------------------------------------------

Det blev definitivt sista biokvällen innan Elmisen kom :)

Ikväll (alldeles strax) kommer Robert, Ida och Ian och vi ska grilla och spela wii och mysa. Ian är bara 5 månader gammal så det ska bli såå gott att få snusa på bebis!! :D

För ett år sedan, del 1

Nu är det bara tio dagar kvar tills min Lilla Sötnos fyller ett år. Kan verkligen, VERKLIGEN, inte fatta hur fort tiden har gått. Minns tillbaka när jag läser de gamla blogginläggen, vilket känns guld värda nu när minnena bleknar lite. Så här stod det för (i morgon) ett år sedan:

Mysig middag

Igår kväll hade vi besök här i tristessen. Tottes lagkompis S och hans flickvän M var här. M är också gravid och de är beräknade 10 veckor efter att våran miniplutt ska komma ut. Så vi satt här i går kväll med magarna i vädret - jag med min stora ballong och M med sin jättesöta, alldeles lagom stora bebismage :)


Idag var det sista besöket hos min ordinarie barnmorska också, hon går på semester i morrn så jag fick två tider inplanerade med hennes kollega. Förhoppningsvis behöver jag ju aldrig träffa kollegan men sån tur har jag väl inte..  Allt såg iaf bra ut, samma sf-mått (livmoderstorlek) som förra gången, 36 cm. Lillans hjärtljud låg på ovanliga 140 slag/min, hon har legat stadigt på 148 eller 152 slag/min varenda gång annars. Men den här gången låg hon väl och trynade eller nåt... I alla fall var det ju inget att oroa sig för, hon var aktiv och sparkades både i väntrummet före och sen efter jag gick från MVC så..

Ikväll ska vi till T's föräldrar på middag, ska bli jätteskönt att slippa att stå i köket ikväll. För att inte tala om att "svärfar" lagar typ världens godaste mat. Älskar att åka på middag hos dom, man får alltid nåt supergott tillsammans med trevlig sällskap. Tror lilla kotten kommer att få åka ofta till farmor och farfar ;) Annars händer inget speciellt, är stor och tjock och svullen och har gått upp ytterligare nåt kilo.. Känns ju positivt - not! Men skit samma, lär ju inte kunna göra så mycket åt det än på några veckor ändå.

Förresten åskade det här igår så jag trodde rutorna skulle flyga in så jag kröp närmre T när vi skulle lägga oss och tror ni inte att det gick ungefär en minut och sen hör man små svaga snarkningar...? Han skulle kunna sova sig igenom ett atomvapenkrig den där, haha! Bådar ju både gott och ont inför vaknätterna med pyret ;)

-------------------------------------

Han sover nästan lika gott fortfarande. Ska uppdatera lite om "för ett år sedan", det var himla kul att kika tillbaka och minnas :) (Tack Jenny, som jag blev inspirerad av)

It's raining, halleluja!

Det har ju verkligen varit blandad väderlek denna veckan, med stekande hetta och regntunga moln så vi har haft bus och kul både inne och ute. Som i onsdags, då A, P och A var här och lekte med oss. Härligt att hela familjen kom, synd bara att Totte jobbade och inte kunde vara med :/



P och A. Vem har sagt att såpbubblor bara är kul när man blåser på dem? ;)

Idag var det hällregn på förmiddagen så då klev vi ner i regnmunderingen och tog oss an en liten promenad ute i regnet. Men som vanligt var fågelbadet roligast av allt.. Haha.



SÖTKORV! Hon ser ut som en Engelsk polis i sin söta Hello Kitty-sydväst, inte sant? Bobby, eller vad är det man kallar dem?



Fågelbadet ska utforskas noga, jag menar, regnet räcker ju inte om man ska bli RIKTIGT blöt ;)



Mums, fågelbajs?



Så fick Elma nog av fotogalningen och promenerade mot blomkrukorna istället. Så söt i sin alldeles för stora (men ändå stl 74/80) regnmundering.

Efter våra morgonäventyg blev det en liten shoppingtur och just nu packar jag för en snabb tripp till mor och far i morrn. Ska bli jättekul! Men nu måste jag nog packa klart :)

Bye!

Första badet ute!

Idag blev det premiärdopp för både mig och Elma, mig för i år och Elmas första bad ute i en sjö någonsin. Var ju tvungen att dokumentera detta stora tillfälle men jag hade glömt kameran så det fick bli med mobilen ;)

Elma hade SÅ roligt, hon plaskade och skrattade och ville knappt gå ur vattnet när Belle (och Jenny och Peter) och jag ville gå upp för Belle började bli trött. Det är inte dumt med varma insjöar minsann :D Blir det varmt i morrn ska vi bada då med, var så säker!


Sex 1-åringar på kalas :)

Idag har vi haft kalas för alla våra underbara 11-månaders bebisar i föräldragruppen. Barnen fyller ju snart 1 år och det ville vi föräldrar och barn fira tillsammans och det gjorde vi här i vår kvarterslokal. Och vilken härlig fest det blev! Sex stycken (snart) 1-åringar och tolv föräldrar som hörde till blev det. Helt otroligt att vi kunde få ihop såpass många så här i semestertider. Vi saknade bara en liten tjej med föräldrar men vi firade för dem med ;)



Vår prinsessa, varm och dan eftersom den var över 30 grader varmt idag!

Det var så lustigt, Elma ska ju alltid vara lite dramaqueen så när hon tappade sin boll och Max plockade upp den fick hon ju ett totalbryt...



Buhuu... Han håller ju inte ens bollen ju. Haha!



Max är så skön, han har verkligen ingen aning om varför hon skriker, men han ser så bekymrad ut för henne :)



Så kröp de bort till filten, Elma fick tag på bollen och dramat var över. För denna gången. Men slutet gott, allting gott heter det ju så de var kompisar igen.



V hade bakat en fantastisk pannkakstårta till de små. Utan ägg, så att Elma kunde äta. Gulle dig, vad snäll du är! :D



Vi åt bullar, kakor och tårta och hade allmänt jättetrevligt!



Alla hade köpt en present var (kändes mycket att köpa 6 st, en till var och en, så alla köpte en var så "lottade" vi) så efter tårtan var det presentöppning. Elma fick en liten traktor, en bil och en smart dricksflaska i rostfritt stål. Hon visade genast att hon visste hur hon skulle använda flaskan. Perfekt, för nu har hon en egen att söla i så jag slipper dela med mig!



Slurp!



Hade tyvärr ingen stor bild på S, men han är iaf med på gruppbilden, där vi lyckades få med alla utom M. Oj oj, det är inte lätt att fota så många ettåringar på samma gång!

Tack alla som var med och gjorde det här till en underbar fest! Kramar från hela familjen!

Skön dag

Så här finklädd var Elma i morse när vi provade kläderna på henne, som hon ska ha på ett bröllop senare i sommar.



Med boleron på om det är svalt och...



... utan om det är varmt. Sötis!!

Idag har jag varit på bio med Jessie och det var så härligt! Filmen var bra och sällskapet likaså :) Efter bio och ett ton popcorn mötte vi upp med Totte, Elma och Elmas farföräldrar för att käka på en Italiensk restaurang på Linnégatan. Åt pasta med gorgonzolasås och det var sååååå gott! Mums fillibabba!

Sedan åkte vi hem till oss och åt jordgubbar och glass i skuggan på verandan. Elma fick smaka på vaniljglass men det möttes mest av ointresse. Då var nog brödpinnarna på restaurangen mer intressanta ;)



Nu är vi alla trötta men glada och ser fram emot kalaset i morgon. Ska bli jättekul att få fira ettårsdagarna med alla de små i föräldragruppen!

Solsken

Idag har Elma varit ett riktigt solsken. Dag efter dag efter dag har hon varit lite av ett monster, särskilt på eftermiddagarna då det dåliga humöret har varit särskilt illa. När man har haft lite för många såna dagar på raken undrar man vad man gör för fel, särskilt som att hon är på dåligt humör vare sig man är hemma eller borta, vad man än gör, leker med henne, håller henne, gosar, myser, sjunger sånger, klappar händer - och ungen bara är sur! Men idag var hon som sagt jättego förutom en liten grinperiod på eftermiddagen men då gjorde vi istället det här - vi gick ut och hon hittade vårt fågelbad ;)









Så klappar hon händer åt sig själv för att hon är så himla duktig. Lilla Sötnöt, knasig du e....

Helgen blir nog rolig, med bio i morrn (twilight, eclipse) och barnkalas på söndag (med alla barnen (-1) i föräldragruppen). Superskoj! Hoppas att jag kan blogga igen på söndag kväll.

Bilder på krigshjälten...

Totte tog lite bilder med telefonen när Elma hade piggnat till på akuten igår. Det syns inte så bra för ljuset var ju lite sisådär men man ser ju att det röda och svullna runt ögonen börjar försvinna iaf...







Idag har det varit SÅÅÅ varmt och det har Lillan inte tyckt varit så roligt.. Men det klart, hon var ju lite trött sen igår och så värme som man inte är van vid på det. Inte lätt alla gånger ;)



Kusinerna var på besök i förmiddags och jag tror att Elma blev lite inspirerad av musikfantasterna för på eftermiddagen började hon helt plötsligt blåsa i flöjten. Hon tog ut den, tittade förvånat på den och skrattade till och så stoppade hon in den och tultade iväg, glatt blåsandes i flöjten. Goa unge!



Visar vad hon kan... :)



Pappan i familjen tror att han har nåt med saken att göra ;)

Nu ska vi mysa med lite rosévin i värmen. Kram på er!

Solsken och Akuten

Har ju inte hunnit lägga in bilderna på när vi var uppe hos mormor och morfar sist och Elma badade i poolen :) För ut är en bild på en av Elmas nya favvoleksaker, en rosa mjuk fåtölj hon fått av farmor och farfar.



Mitt mycket snygga, om jag får säga det själv, fågelbad, som jag gjort själv :)



Och Elma i poolen uppe hos mormor och morfar.



Bäst var nog när tokmorfar hällde vatten på SIG med :)



Och nu var babygungan upphängd. Gungeligung!





Två goa tänder finns nu därner och fyra uppe. Akta er bara, hon bits! (ibland)





Äh, nu drar jag...





Hon går mer än hon kryper nu. Tuffa tröjan som det står "övningsgår" på får vi tacka moster för.





I går eftermiddag och kväll hade vi inte lika roligt däremot. Elmas farmor var hemma hos oss och lekte lite med Elma och jag gjorde som vanligt i ordning hennes mat vid 18-tiden. Tänkte testa nåt nytt så jag gjorde fattiga riddare (ljus bröd som man vänder i en smet av grädde och mjölk och sedan steker) och hon åt gladeligen nästan varenda smula. Så tog det inte mer än någon minut innan hon började få vita prickar med stora röda utslag runt om runt munnen och ögonen. Dumma mig, hon har ju knappt ätit ägg förut!!

Snart blev hon rosslig i andningen så det blev ilfart till barnakuten på sjukhuset. Tur i oturen att farmor var där och kunde köra, Totte hade bilen till basebollen och jag hade i vilket fall som helst knappt kunnat köra, så rädd som jag blev. På vägen till sjukhuset kräktes Elma upp nästan alltihop tror jag, för det var rejält mycket som kom upp. Väl där blev vi omedelbart omhändertagna av den underbara vårdpersonalen och då hade Elma nässelutslag som det heter över nästan hela kroppen. Men två mediciner fick hon som hävde anfallet och det tog inte mer än någon timma innan hon sprang omkring på akuten med en solcremesflaska i näven och vinkade till hela personalen.

Vi blev i alla fall inlagda för obervation i fyra timmar och fick sedan åka hem, vid tiotiden på kvällen. Vi sov inne i Elmas rum i natt för de sa att det kunde komma ett anfall till om det ville sig illa, men än så länge verkar hon må bra, om än lite tröttare och grinigare än vanligt. Hon har medicin med sig hem som hon ska ta i dag och i morrn och sedan ska vi allergitesta henne på barnmottagningen så snart som möjligt.

Nu måste jag gå och avlasta Totte lite, Elma är som sagt lite trött och grinig.

RSS 2.0