Vinterkräksjuk!

Elma var lite bättre i tisdags (hon blev ju sjuk i måndag) och i onsdags verkade hon mycket bättre. Det var bara "nedåt" det var problem med magen om man säger så. Men så igår kom ett ordentligt bakslag, vi vaknade av att hon bajsat ner hela sängen, sedan kräktes hon och hon fick inte behålla nåt. Till slut ringde jag BVC som rådde oss att åka in till sjukhuset. Väl där trodde de att det är vinterkräksjuka hon har! Så det har varit två jobbiga dagar med vätskeersättning och konstanta blöjbyten och en riktigt jobbig natt med flera nästan-kräkningar och en kräkning. Stackars lilla Lillfisen! Enda silverkanten i tillvaron är väl att vi varit hemma båda två (Totte tog 1½ semesterdag) och att vi inte blivit sjuka (än!).

Så här såg det ut tidigare i dag när hon, helt utmattad, låg och sov hos sin pappa:


39.8 c

Igår: Jätteglad, mormor och morfar på besök och senare hälsade vi på  hos farmor och farfar:



Idag: kaskadkräkningar, diarré, slö, trött och 39.8 graders feber. Orkade inte ens hålla sig upprätt när jag var tvungen att sätta ner henne i soffan för att äta lite. Som tur är har jag haft mamma här hela dagen som extra hjälp! Stackars Lillan var som en vissen blomma, hon orkade verkligen ingenting... :/



Vi hoppas på bättring i morrn, i natt får hon sova mellan oss, det känns lite otäckt med så hög feber eftersom Totte hade mycket problem med feberkramper när han var liten.

Sanctis dagis!

Idag har vi haft dagis hemma hos oss :) På morgonen mötte jag upp syster med barn för en shoppingtur. Väl där ringer Lisa och frågar om de kan komma ner och leka lite, hela familjen. Det var länge sen nu så det lät ju toppenkul! Eftersom Lisas Oscar är tre år och syrrans Ludwig är fyra år passade ju det utmärkt så syrran följde med hem en stund också. Det var rena dagiset här en stund. Men visst ser de ut att ha kul?



Mitt i alltihopa sitter Elma och leker med mosters klocka. Hon blev nog lite skrämd av att det var så många glada och högljudda barn för hon ville mest krypa upp hos mamma eller moster och leka :)



Jag känner mig som en riktig Champ, för jag fick både pussar och kramar av mina gosisguddotter Evelin! Hon hade bara pussat mamma och pappa förut, så jag var först utanför familjen som fått äran att få en puss sa Lisa. Tror ni jag e stolt eller? Haha!



Fyra gullisar, Lisa, Evelin, Oscar och Ludwig.

Tyvärr resulterade den fartfyllda dagen i att Elma bara sov 2*15 minuter (15 min till shoppingen och 15 min tillbaka hem) på hela dagen så vid kvart i sex på kvällen fick jag slänga ner henne i vagnen och gå omkring på gården så att hon skulle sova lite. Som tur var sov hon en kvart till, men när hon skulle lägga sig vid tjugo i åtta var hon trött som en gnu! Men nu sover hon sött och jag ska passa på att olja in vardagsrumsbordet medan Totte pillar med iTunes kan jag gissa. Hoppas att ni har en lika fin helg som oss! :)

Kramar!

Snasktratt

Var bara tvungen att ta kort på Elma idag när hon fick några majsbågar till efterrätt vid lunchen. Hennes stil att bara köra in dem i munnen sådär.. Påminner mycket om hennes far när han äter cheeze balls ;) Hon har iaf väldens roligaste minspel när hon får snaska på favoritbågarna.



Övningsgår

Tror ni Elma är nöjd nu när vi tagit ner gåstolen, som hon fick i doppresent av moster, eller? Så här glad ser man ut när man får övningsgår på egen hand. Hon har ju gått när hon hållit i våra händer säkert två månader men nu står hon på egna ben så att säga. Hjulen är bromsade men det är ändå lite svårt, så mestadels ser hon ut som hon är 120 år och drar en repa med rollatorn ;)







Efter detta sista bilden slog hon i backen och då var det inte lika kul längre.. Man ser liksom att vänsterbenet är på väg åt fel håll, inte sant? Det gör lite ont att lära sig att bli stor ;)

Fristående!

Elma är (nästan) fristående! Härom dagen drog hon sig själv upp till stående framför spisen för första gången när jag var med. Tyvärr var jag inte så snabb med kameran så hon hann dunsa ner på rumpan innan jag hunnit fram, men igår var det dags igen. Vi lekte i vardagsrummet när hon plötsligt drog sig upp mot vardagsrumsbordet för att jaga en vaselinburk. Hon har ju rest sig med vår hjälp länge men hon verkade inte ha fattat att hon själv kunde dra sig upp till stående med hjälp av föremål men den tioöringen tycks ha trillat ner nu ;)

Stora tjejen va?





Nu kan hon alltså både, stå, krypa och dra sig till stående själv. Har hänt MYCKET på kort tid nu, mammsen hinner nästan inte med! :) Lite senare stod hon och lutade sig mot glaset i altandörren och inte undra på det, där ute satt ju pappa och oljade altandäcket! Det blev sååå fint, eller hur?




Idag var Totte och tränade ett par timmar så jag och Elma passade på att åka in till stan och leta efter en fisher price-haklapp. Helt omöjligt att hitta! Vi fick en sån med i Pampers Baby Basic-box paketet men det verkar inte som om nån säljer dom? Vi var både på Barnens Hus och babyproffsen men nej då... Attans! Men Elma fick en jättesnygg kepa som hon kan ha på basebollplanen i sommar. Och hon fick välja färg själv, så skyll inte på mig! Jag tyckte nog att den snygga beiga kunde passa till mer kläder men... ;)





Varför ha på sig kepsen när man kan äta upp den?


Plaskiplask!

Elma har lekt med vatten idag när farmor och farfar passade henne när jag tränade så när jag kom hem fann jag de här fina bilderna i min kamera :)







Min älskade busfia... Helt otroligt hur en unge kan vara så go :)

Vår lilla hjälpreda :)

Idag har varit ännu en sån där helt underbar dag! Den började vid sextiden då Elma ville ha ma, som vanligt, så hon fick sin välling och somnade sedan om, snäll som hon (ibland) är och sov till halv åtta. Gosis! Det var precis vad mamma ville ha :)

Så det blev frukost och vid niotiden var hon trött igen så det blev gröt och sen stoppade jag ner henne i vagnen oc slängde på joggingkläderna och så stack vi ut på en liten joggingtur. Inget avancerat, bara en snabb promenad, lite jogging och snabb promenad igen. Tog turen om sjön och jag skojar inte om jag säger att vi mötte sju dagisklasser som var ute på tur i skogen. Tur att Elma sov så gott så hon blev inte väckt.

Hem, dusch och sen var det nästan dags att laga lunch till Elma. Idag blev det nötfärs, lök, majs och potatis med basilika, timjan och lite andra kryddor. Hon tyckte det var helt ok och åt rätt bra. Efter lunchen ringde Anna och frågade om vi skulle ta en promenad så nån timma senare när det var dags för en tupplur till gav vi oss iväg på en mindre promenad i solskenet. Om möjligt ännu skönare än på morgonen, för luften hade ju hunnit bli varmare och solen riktigt stekte. Underbart!

När vi kom hem fick tjejerna leka av sig lite och sen kom farmor och farfar och hjälpte Elma att tvätta altanen ;)
För se så duktig hon var



Elma visar haffa hur han ska göra :)



Borsta borsta så det blir rent innan vi lägger på t-racer (dödar alger och sånt).



Å så matar vi ut slangen...



Lite till... :)



Hejja Haffa!!



Inspektören Elma är mycket nöjd med resultatet och det är mamma och pappa också. Tack för hjälpen!!

Oj då...

Det var visst ett tag sen jag uppdaterade nu, men det är bara för att jag har haft så himla roligt!

I fredags var Malin och Isabella här och lekte med oss. Vi mötte upp dem nere i centrum där de kom med bussen så köpte vi lite fika och promenerade hem hit i vårsolen. Det var ju så underbart skönt i solen så när tjejerna hade fått lekt av sig lite tog vi en promenad till :)



Klassisk mamma/barnfika, barn både högt och lågt och fikan slänger man i sig när man kan :)



Flickan med de vackra blå ögonen!



Det ser nästan lite kyligt ut men det var riktigt, riktigt gott att få gå och gotta sig i solen för en gångs skull.

De åkte hem på eftermiddagen och sen kom min älskling hem och vi åt lite gott och bara mös i soffan. På lördagen hade vi också skojligeter inplanerade. Först jobbade Totte (kort dag, fyra timmar) och sen kom Anders och Marina, våra kompisar, hit och åt middag. Grabbarna grillade kyckling medan jag och Marina underhöll och utfodrade Elma :) Maten var jättegod förresten, marinerad grillad kyckling, potatisklyftor i ugn och Tottes egna tzaziki med en god greksallad till. MUMS!

Efter middagen fick Elma en flaska och somnade gott och så snart hon somnat in visade Anders det nya huset de ska bygga. Har varit så nyfiken på det så det var jättekul att få se planritningarna. Marina har förklarat lite på telefon men det är en helt annan grej att få se det. Det kommer att bli toppenfint!

Efter några glas vin och mycket snack satte vi sedan på wii och spelade lite sport resort och nu kom jag mig äntligen för att få fram kameran så här ser ni Anders i full action på wakeboard?



Totte prickar rätt i bågskytte





Så här ser Marina ut när Anders kör rockringar i wii fit plus :)

Allt som allt var det en toppenkväll, god mat, gott sällskap, Elma sov och vi fick lite vin innanför västen. Härligt!
Dagen därpå åkte Totte och kollade på fotboll med en kompis som nyligen fått barn. Det var og skönt för grabbarna att snacka lite så jag och Elma åkte till min syrra och åt middag med hela familjen (mamma och pappa kom ner också). Vi tog en promenad, åt god grillad lax och hade det jättetrevligt.

Ludde är verkligen på väg att bli stora grabben, han har nästan lärt sig cykla utan stödhjul!



Mamma står beredd när koncentrationen tryter (ganska ofta) och mormor kör Wilmer i vagnen medan Elma sover gott i vår vagn. Sedan blev det ju lite lek såklart, här får Elma låna en polishelikopter av morfar.



När vi åkte hem tog vi med oss mormor som faktiskt stannade över natten och igår, måndag, lyxade vi till det riktigt och tog en tur till Ullared, vi tjejer :) Det var toppen att åka dit med mamma, tror faktiskt att Elma tyckte det med. Det tar henne fortfarande en liten stund att värma upp när mamma är med, men det går bättre nu och snart fattar hon nog att det ju är mormor som kommer och inte nån som är farlig.

På eftermiddagen gick vi på en säkerhetsföreläsning på öppna förskolan och sedan åkte mamma hem. Idag har vi babysimmat och vi fick prova på rutschkanan för första gången. Elma gillade det - inte! Usch för att åka med huvudet före ner i vattnet. Ok, det var väl inte så illa men kul var det inte heller. Vi får väl se hur det går nästa gång istället. Farmor var med också och hejjade på när Elma visade sina nya trick som att (nästan) simma bröstsim och att hålla sig själv kvar vid kanten.

På vägen hem somnade Elma och sov i nästan två timmar! Tog in henne från bilen och hon vaknade inte ens så jag lade ner henne i sängen och så åt jag och Anette en smörås medan vi småpratade och väntade på att Elma skulle vakna. Det gjorde hon inte förrän det var dags för farmor att åka tyvärr :/ Men farmor och farfar ska försöka komma i morgon och leka med Elma så ingen skada skedd.

På eftermiddagen plockade och städade jag i hallen och barnvagnen och det vart så gott väder att dörren fick stå vidöppen och jag tog några härliga kort på Elma, inte sant?





Visst är barbapppabodyn underbar?





På väg att kypa på alla fyra. Hon har gjort de två - tre gånger nu.



HEJ!

Nu på eftermiddagen blev Elma så trött att hon fick ligga och sova i vagnen i solen på trappan. Visst det det gött ut? :)




Soliga kramar från en trött men lycklig familj!


Mitt lilla Kryp!

Här är lite bilder på Krypets stil. Hon är bara för härlig...



Å upp ska vi!



Ena foten bak och andra fram, så paddlar vi med armarna och styr med tungan, kom igen :)



Tittut mamma! Vart hade du bollen?



Nej, men där är den ju...



Ok då kryper vi åt andra hållet då :)

Nu ikväll har Elma lekt med Haffa som passade henne medan jag var på PartyLite-party hos Anette. Av mig, Elma och Janne var nog han mest nervös men det gick hur fint som helst, såklart! :) Kan ju inte gå fel när hon får leka med Haffa. Huu, nu är jag trött! Natti natti!


Kryp-premiär!

Elma kröp fram till Totte när han kom hem förut!! Jag var i telefon med Lisa så satte jag ner Elma en bit från dörren när Totte kom och vinkade till honom att vänta där och då "kröp" hon ca en meter fram till honom! Hon har ju en egen stil, som de flesta bebisar och är halvvägs på knäna, halvvägs sittande på rumpan och drar sig fram med överarmarna.

Fick faktiskt fram videokameran och fick filmat när hon gjorde det igen sedan på vardagsrumsgolvet. Kanske babysimmet lossnar nu också (hon har inte direkt velat simma, kanske inte tror att hon kan ta sig framåt spekulerar jag?)?

NU är det bara att träna in stilen Lillan, snyggt jobbat!! :)

Glad Påsk!

Bilder från påsken först, text sen ;)



Två söta kärringar ;) Elma med moster hos gammelfarmor.



Elma har krypträning på mormor och morfars golv.



Puss kusinen! säger Ludwig och ger Elma en blöt puss :)



Elma får lunch hemma hos Lisa på söndagen på Oscars treårskalas.



Han fick ett doktorskit och en Händige-Mannyborrmaskin av oss som verkade mycket uppskattade :)



Superfin Händige Manny-tårta!



Evelin är så duktig på att stå och gå nu!



Elma myser med pappa.

Bissingen och påskpresenter

Jag har i veckan försökt att fota Elmas första tand, men det är jäkar i mig inte lätt! Tror att hon är alldeles för medveten om att det kommer en kamerablixt när jag tagit fram kameran och då kniper hon liksom ihop hela ansiktet tills efter man tagit kortet. Men jag fick ett suddigt kort med en skymt av den iaf!



Hon blev lite grinig på mig som sagt ;)

Igår blev jag också tvungen att klippa hennes lugg, den var så lång att vissa hårstrån föll ner i ögonen på henne. Inte heller helt lätt! Snacka om att ungen kan vrida på huvudet!



Jag står och försöker undersöka resultatet. Elma har både napp och Ninis som tröst efter mammas hemska klipptilltag :)

Igår kom farmor och farfar på påskmiddag och de hade fullt med påskpresenter med sig. Först och främst fick en jättefin gul stor sandlåda som hon kan ha nu i trädgården. Komplett med skydd att lägga över så alla våra fina grannkatter håller sig därifrån. Dessutom hade de ett par kompisar som precis varit i USA och de var så snälla att de köpte med en massa fina kläder (på farmors beställning alltså) till Elma! Där finns ju så himla mycket fina märkeskläder som inte är så fruktansvärt dyra som de är i Sverige så hon fick flera OshKosh-kläder och Polo Ralph Lauren-kläder.

Bl.a.





Jag är ju svag för detaljer så jag blev helt kär i den här spetsen..



En jeansklänning från OshKosh B'gosh. Också denna med en underbar detalj, en vit spetslinning.



En härlig grå tunika och leggings med detaljer i revererade färger. Ljuvlig!



På bodyn står det "Love to hug grandma" och byxorna är av trekvartsmodell. Superhärliga färger som tyvärr inte blev så bra på foto, de är alltså mycket finare i verkligheten.



Detsamma gäller för dessa två plagg, en kjol och en t-shirt i jättehärliga blå, bruna och rosa färger. Vet inte varför bilderna inte blev så bra, kanske för stark blixt?



Sist men inte minst den här jättefina tröjan från Raploh Lauren med två par vita och ett par rosa sockar (inte med på bilden). Gillade verkligen att "raffe"-märket var i ljusrosa, det passar så bra till det i övrigt så krispigt vita.



Närbild på strumporna.

Tack snälla farmor och farfar för alla presenter! Och för att ni lekte Totto med mig ;)



I morgon ska vi åka upp och sova hos mina föräldrar och på söndag är det Lisas Oscars kalas. Ska bli en jättemysig helg!

Glad påsk på er!!


RSS 2.0