Skön lördag!

Underbara, sötnötiga, pluttiga Gullfia! Mamma och pappa älskar dig mest av alla!



Hela dagen i en bild. Hos farmor och farfar. Finklädd, busklädd och bara kladdig ;)

Glad midsommar!

Idag vart det midsommarfirande med min härliga, underbara familj och min bästis Lisa och hennes familj. Vi åt en riktigt smaskig lunch hemma hos oss (grillad kyckling, potatis, tzaziki och sallad med jordgubbstårta á la Tess till efterrätt) innan vi åkte ner till centrum och firade klassisk med dans kring stången. Efter någon timma i det stekheta solskenet (det blåste ingenting på festplatsen så det blev snabbt hett) drog vi oss tillbaka hem och på kvällen åt vi grillade hamburgare och en supergod maräng-banan-daim-jordsgubbstårta som Lisa hade gjort. Sååå himla smaskigt alltihopa!



Min tårta. Som ni ser fick jag inte plats med ordet "midsommar" utan det blev bara "glad sommar" istället :)



Lunch ute på altanen. Skönt med lite skugga för de små och oss solkänsliga ;) Den vackra dekorationen i mitten fick vi av Lisa & Magnus. Sötnötter!



Mmmmm... Totte gör en grym grillad kyckling. Hade visst glömt att lägga på tzazikin dock, såg jag efter jag tagit kortet. Hoppsan!



Evelin älskade maten och åt ett par stora portioner. Det tackar och bockar kockarna för ;)



Oscar tyckte nog bäst om smörgåsrånen ;) Dessa två gullungar är två av tre gudbarn jag har.



Elma myser med pappa. Vill inte riktigt sitta still i stolen om hon inte får mutmat (smörgåsrån eller majsbågar).



Vilket vackert väder, solen skiner idaaaag :)



Tårtan blev faktiskt väldigt populär och om jag får säga det själv blev det lyckad. Hade i färska jordgubbar, jordgubbssylt, hallonsylt, marsansås och grädde. Mer avancerat var det inte men det blev himla gott :)



Sedan bytte vi om... (ja, Elma iaf)...



... och åkte till firandet. Tog picnicfiltar med oss och satt i gröngräset (som var som ett fält med hö ungefär). Det är så grönt och lummigt så midsommarstången nästan smälter in i bakgrunden. Kan ni se den?



Elma tycker att det är gott att sitta med pappa.



Oscar fick en stor sticka i tån, men han sa inte ett pip. Jag tyckte det såg ut att göra jätteont. Men pappa fixade det på ett litet kick.



Evelin får lite vattenmelon av mamma. Det fick Elma också smaka och det var nog ganska gott, hon åt iaf tills hon tröttnade på kärnorna ;) Lisa har en riktigt snygg och vettig solhatt, det borde jag skaffa. Vart hade du köpt den, Lisa?



Kunde knäppa ett kort på Elma när hon var ute på promenad senare på kvällen. Hon tar ganska obehindrat 5-10 steg nu och jag är mäkta imponerad varje gång!



Och så Lisas fullkomligt ljuvliga tårta. Så enkelt, SÅÅ gott! Varför tänker man inte till och gör en sån själv nångång?



Sist men inte minst dansade Oscar med lillasyster Evelin ut genom dörren vid niotiden. Då hade Elma redan slocknat av utmattning (hade bara sovit 45 min på hela dagen) och alla var riktigt glada och mätta. Slutsummering av dagen: Glad midsommar!

Bröllopsyra och Slottsskogen

Nu känns det som om ALLA ska gifta sig! ;) Fick ett så roligt samtal förut från någon som ska gifta sig senare i år men eftersom inbjudningarna inte är ute än ska jag inte säga för mycket. Dessutom är det en annan vän som ska "knyta hymnens band" i November. Så himla roligt det ska bli att gå på bröllop!! :)

Ska snabb-blogga om dagen bara, för jag är jättetrött. Jag och Elma har haft en alldeles underbar dag tillsammans med Malin och Isabella och deras vänner i Slottsskogen. Lite mulet var det när vi gick till barnens zoo men det var ändock tillräckligt fint väder. Här är de små sötnosarna och.. ja, jag då ;p



När vi fikade ville Elma antingen bara äta (kex) eller stå eller gå och leka runt omkring på den väldigt farligt lutande grusplanen.. Mamma fick knappt en lugn stund.


Sandlådeflicka

Elma sover nu och har gjort det i nästan två timmar sedan vi (trots att jag fortfarande är lite rasslig i halsen) åkte och badade förut. Tror att vi ska åka och bada varje dag hädanefter, den här pausen var jätteskön för mig! :)
Först badade vi lite i den varma poolen men hon tycker nog att det är skönt men den är inte så solig så vi gick in till Äventyrsdelen och till barnpoolerna och Jisses vad hon tyckte att det var roligt! Hon förstod efter några kallsupar att man inte kunde krypa där så då fick hon för sig att hon kunde gå helt själv så hon försköte tulta omkring för egen maskin. Jag fick vara på helspänn och gå med henne för hon föll ju vartannat steg, men jag är riktigt stolt över att hon försökte iaf! Det gick lättare när jag höll henne i en hand, då blev detbara en kallsup var tionde meter eller så ;)

Här kommer lite bilder från igår då Elma testade sin sandlåda för första gången. Den fick fem av fem solar!

 

I morgon blir det att åka till Göteborg och gå till Slottsskogen med Malin och Isabella och deras kompisar. Ska picnic'a och njuta av solen (om den håller sig framme) och det ska bli jättekul. Får hålla tummarna för fint väder!


Elmas Naturhistoriska dag

Min dag har inte varit så rolig. Eller snarare min helg har inte varit så rolig. Istället för alla helgens supermysiga planer fick jag ställa in allt och ligga hemma på soffan p.g.a. en väldigt dålig hals. Detta innebar att jag såg det mesta av Kronprinsessbröllopet igår. Från åtta på morgonen (Elma väckte oss så klart) till halv tolv på natten (ville se den beryktade tårtan och dessutom kunde jag inte sova) satt jag bänkad framför tv'n.

Kan inte säga att jag hade tråkigt ändå, för det var riktigt kul att se allt som hände denna historiska dag, men det var inte riktigt så jag tänkt mig att helgen skulle vara. Idag fick jag dock barnvakt medan Totte var och spelade baseboll så jag fick städat undan lite och vilat. Elma var så snäll på morgonen och sov 1½ timma så det var inte svårt att ha hand om henne själv tills farmor och farfar kom. Hade "erbjudit" dem att vara barnvakter och gå på Liseberg med Elma men en stund innan de kom öppnade sig ju himlen och det fullkomligt vräkte ner. Inget Lisebergsväder med andra ord. Det fick bli Naturhistoriska muséet och när de kom hem fick jag lite bilder för att se deras dag. Elma är så himla knasig, kolla bara här....



Det är inte meningen att man ska äta upp montrarna väl?



Envis som hon är ska hon dricka själv. Hälften på magen, hälften i magen. Rätt ok ändå ;)



Mums för mammas pasta och köttfärssås!



Hon kryper fortfarande mycket hellre än att gå. Nej, förlåt, hon blir mycket hellre buren än att göra nåt av det jag just nämnde. Men snart kanske gåendet kommer igång. Hoppas på det! Hon har gått några få steg till sen första gången i onsdags.

Nu blir det sängen, jag är sååå trött!

Ett litet steg för mänskligheten...

... ett stort steg för Elma!! Som tog sina första steg idag som sagt :)

Vi satt på C's trädäck, en av tjejerna i föräldragruppen, och barnen lekte och busade och Elma var på "sådär" bra humör. Pratade strax innan om möjligheten att hon skulle börja gå snart och jag sa väl att "jodå, det hoppas jag, men man vet ju aldrig, hon kanske inte vågar på ett bra tag till". Så står hon och håller i två leksaker och tar plötsligt två kliv med högerfoten. Fötterna har ju suttit som planterade i backen på henne när hon inte hållit sig i nåt stadigt så det var helt fantastiskt att se. Att bara gå med en fot gick väl inte så bra men...

Nån minut senare går hon två-tre steg (med båda fötterna) och det upprepar hon ett par gånger. När vi kom hem på kvällen visade hon de nya färdigheterna för pappa och då tog hon hela fyra steg mot honom. Sicken tjej alltså!

Måste ha kameran uppe nästa gång, hihi!



Fantastiska, underbara, otroliga Elma!

Från torsdag till fredag :)

Oj oj oj, har haft en så bra helg. Får börja med att blogga torsdag till fredag :)

Åkte ju upp till mamma och pappa i torsdags, jag och Elma. Totte skulle komma efter på fredagen för på fredag kväll skulle vi gå "på hans 25-årspresent", en räkkryssning i Bohusläns skärgård. På vägen upp passade jag på att stanna till och hälsa på Lisa, Oscar och Evelin. Åt lunch, lekte och myste i ett par timmar. Men fatta vad svårt det är att få en 10-månaders, en 15-månaders och en treåring på bild samtidigt!

Gos hemma med pappa på onsdag kväll. Lite jobbigt var det allt att släppa iväg oss ett dygn i förväg..



Passade "såklart" på att fira Lisas födelsedag så smått med presenter. Hon fick ett Disney-Trivial Pursuit och en nyckelring med barnens ansikten ingraverade i en glaskub. Svårt att förklara men den är väldigt söt och Lisa verkade uppskatta presenterna.



Oscar var nyfiken och ville också se mammas glaskub.



Elma visar hur fint hon kan stå. Denna gången fick jag många bra bilder på det :)



En av de få gångerna jag fick med alla fyra på bild. Eller... enda gången, faktiskt!



När Oscar blev lite överentusiastisk fick han en kort time-out men det fattade ju inte Elma så hon tultade bort till honom och ville leka... Ja, vad säger man? :D



Efter besöket hos Lisa for vi upp till mammas jobb och hämtade henne och sedan vidare hem till mamma och pappa. Elma har ju varit ganska kinkig för att vara med mormor och morfar eftersom hon inte träffat dem så mycket men denna gången gick det hur bra som helst!

På fredagsmorgonen åkte vi till gammelfarmor och då var det ju bara mormor som gällde! Jag fick ju knappt ta upp henne i knäet, den lilla kanaljen, hon ville då bara sitta hos mormor.. ;)



Efter det besöket gick vi en stund på stan i väntan på att morfar skulle sluta jobbet och att Totte skulle komma med tåget och då köpte mormor dessa fina vingar och spöt åt Elma.



Min lilla fjärilstjej!



På kvällen gjorde vi oss i ordning, pussade Elma hej då...



... och blev skjutsade till båten. Var lite grått ute men det var fint ändå tycker jag..



Räkälgen Totte testar räklådan :)



Mums vad gott det var!!

Ett regnvått fönster och en vacker bro..



Och två knäppknasiga turturduvor ;)


Mobilbilder

Min mobiltelefon har varit lite halv-kaiko det senaste så därför passade jag på att ladda över alla bilder till datorn i går. Man tar ju bilder hela tiden men glömmer att använda dom.. Därför kommer nu en bildkavalkad från nallen :)

Det är inte bara små pojkar som leker på lekplatser. Här roar sig Totte och M och bakom står Ludde och hjälper till. Skönaste ansiktsuttrycket eller hur?? Detta var i början av April.



Han klarade det ända till toppen!! Wiiiiii... Wilmer ser lite avis ut.



Här är modige Wilmer på väg att åka rutschkana.



Det var bilder från mormor och morfars lekplats det. En annan dag hade jag och syrran barnvagnsrally på Kungsmässan :)



I slutet av Maj åkte hela familjen + farmor och farfar till Ullared. Det är inte lätt att vara liten och trött. Här har Elma somnat i kundvagnen bland alla jackor..



Mer sovbilder. Hon hade jättesvårt att somna på dagen i förrgår och jag hade ingen lust att gå ut med vagnen i regnet så vi vilade/busade i våra sängar. Helt plötsligt "gav hon upp" och lade sig ner och somnade på tio sekunder. Jag skojar inte, alltså...



Och igår skickade vi detta MMS till min bästis tillika Elmas gudmor Lisa på hennes födelsedag. Tror ni att det var nån som hade svårt att stå stilla eller...?



Igår hade vi också sommarfest med öppna förskolan i lekparken med tårta, musik och lek. Hur roligt som helst! Visst ser det smaskigt ut? Långtradarjordgubbstårta!




Elma tycker om sandlådan när hon inte behöver känna sand under fötterna :)
Hon provade att gunga också för första gången och en av de andra flickorna ville så gärna putta på och Elma tyckte att det var jätteroligt! Hon har inte gungat förut för vi har ingen babygunga hemma hos oss och det har helt enkelt inte blivit av men det var visst en favorit. Ska försöka ha kameran med nästa gång.



Och så två bilder hemifrån. Elma har lärt sig att man når mycket mer och kan busa mer när man står på tå...



Och i morse gosade vi under filten. Sååååå myspysigt! Ser lite yrvakna ut va?



Det var alltför denna gången. So long!

Trädgårdsfix

Glad nationaldag! Eller hur man nu säger?

Vi "firade" genom att fixa iordning en större del av trädgården. När vi flyttade in var det bara en gigantisk rabatt på vänstersidan så vi fyllde på med lite mer gräs för ett tag sedan och nu har det växt upp. Vi sparade dock en smal rabatt längst ut och idag fick jag äntligen lägga vantarna på den :)

Har tyvärr ingen "före"-bild men om ni tänker er hela området med svart jord bara så tycker jag nog att det blev bra mycket finare nu.




Och så var det rabatten vid husväggen. Sååå tråkig förut och nu lite uppiffad för bara en hundring!



Och så den fantastiska förvandligen på baksidan... Totte och Haffa lade plattor för en ny plats för grillen.

Före: Trångt, tråkigt och stökigt



Efter: Ljuuuuvligt...



NU har grill-maestro en riktig grillplats. Visst blev det bra? Och då är vi inte ens klara än. Vi ska ha dit Elmas sandlåda och fixa plattor framtill på altanen också.



Naturligvis hjälpte Lilltjejen till också, men man blir smutsig i händerna när man kryper utomhus :)



Tack J & A för barnvakt, grävhjälp, shoppingsällskap och matlagning :)

Barnkalas!

Idag har vi varit på barnkalas! Sötnosen Belle fyller 1 år på onsdag och det firades stort med bullar, tårta och presenter, precis som sig bör med släkt och vänner. Vi hade såå roligt! Elma var lite reserverad i början när det var s många där, både vuxna och barn, men hon tinade snart upp och for omkring på golvet precis som om hon vore på öppna förskolan. Min fantastiska lilla tjej! Bilder blev det ju också så klart och denna första är från i morse då jag grejade i badrummet och hittade Elma på lite fel ställe...



Oj, vad det blixtrade! Vadå mamma, kan jag inte sitta i torkskåpet??

Har ju hittat henne flera gånger på väg in i tvättmaskinen men nu hade hon väl trönnat på vattnet och kände för att hänga lite i torkskåpet istället :)

Nästa bild tog jag precis innan vi åkte iväg till kalaset, tänkte att det var bäst med en "före"-bild eftersom man vet aldrig med ungar och saft och sånt. Extra fin med rosett i håret på Belles stora dag.



Hade ju egentligen tänkt vänta med sötsaker helt och hållet tills Elma själv fyllde ett år då jag tänkte att hon ville smaka på tårtan men fantastiska Jenny (Belles mamma) hade bakat en väldigt bebisvänlig tårta med lite socker och utan ägg och mjölk så Elma fick naturligtvis smaka men jag tror hon gillar majsbågar bättre eller vad tror ni...?



Här har jag grabbat tag i självaste födelsedagsflickan Belle! Visst är hon fin med diadem i håret?



Men bäst lekkamrater är ju såklart de små så här är Elma och Belle lekandes av hjärtans lust på golvet.


Står helt själv!

Malin fick ju ett mycket bättre kort på Elma när hon står själv. Har stulit det rakt av från hennes blogg för jag är så stolt och vill visa hur fint Elma kan stå nu :)



Min snygga posé i bakgrunden då... No hands, no hands!! Hahaha!

Så det senaste har Elma lärt sig stå, visa vart magen är (Vaaar är Elmas mage? Då drar hon handen mot magen.) och klappa händerna. Stå upp och dansa har hon ju gjort ett tag. Så himla roligt med alla de här söta små grejerna hon gör :) Dessutom har hon varit på ett utmärkt humör mesta delen av den senaste veckan jämfört med två-tre "hell-weeks" innan. Det var nog tänderna som spökade då, hon har ju fått sina två framtänder nedtill och den vänstra hörntanden där uppe. Den högra verkar också vara på väg, men nu skymtar också framtänderna där uppe så vi får väl se vilken som hinner först.

Leka ute!

Har så mycket bilder från de senaste dagarna och vi har haft så mycket kul att jag inte hunnit blogga. I-landsproblem eller vad? ;)

Här kommer en bildkavalkad, från mig till er!

Elma sover i vagnen, det är sååå skönt att ta morgonuppluren där. Särskilt när termometern visar 19 grader när klockan är nio på morgonen!



Å så öppnar vi ena ögat och hälsar på mamma...



Äta är gott! På morgonen gör mamma smörgås med smör och leverpastej och det är sååå gott att gegga omkring i det själv. Då är man en nöjd bebis :)



När det är riktigt stark sol på baksidan av huset passar vi på att prova nya soldräkten och självklart är hatten och proppen (nappen) med också.



Har ju inte lyckats fånga på bild när hon står själv, det här var mitt första försök. Hon gillar att sträcka på armarna eller stå och gunga fram och tillbaka med händerna snabbt snabbt. Gör väl inget under för balansen direkt, men hon har iaf roligt :)



Det är inte lätt när man inte vill sätta ner fötterna på marken och mamma varit så dum och lagt nappen på altandäcket... Hon ser ut som en enbent fågel eller nåt, tyvärr kunde jag inte fånga hennes roliga posé i rätt vinkel..



Nappen är inne men uuhhhh vad äckligt det är med jord på fötterna!



Elmas nya termometer, ett stor fint bi från Ullared!



Idag var vi på Liseberg med Malin och Isabella. Kollade såklart in de hoppande vattenstrålarna som Elma blev så förtjust i förra gången. Det är så skönt med årskort, man kan utan dåligt samvete bara gå in och promenera omkring en stund i den vackra parken.. Eller.... krypa på knäna så strumpbyxorna blir grå.



Finaste tjejerna!



Check out the ladies! Nej, vi har inte fått in Elma på balettakademien än, hon övar alldeles på egen hand ;)



Isabella var så trött efter en upptagen men rolig vecka så hon däckade på filten i gräset när vi tog en fika :)



Mums! Elma tittar avundsjukt på Malins goda glass. Men hon var nog rätt nöjd med sin majsbåge också.



Mor och dotter myser i gröngräset.



Elmas nya favoritsport är att öppna munnen på vid gavel och blåsa salivbubblor. Charmigt, ey? Eww, snarare!



Åh nej, akta dig Malin, det kommer ett monster! :D



Våra småtjejer är verkligen såå underbara. Vi har tur som har dom! Nu är det dags för en dusch och sen blir det Grey's Anatomy för mig. Tjing tjing!

RSS 2.0