Aaaahhhh...

Med ord och texter, sånger och skämt... Stephen Lynch intog Göteborg igår! Tre ord - Oh My God! Ja, Stephen Lynch är min nya komikergud. När han och hans nye sidekick David rev av vad som kommer att bli nya klassiker som "Dirty Sanchez" och just "Sidekick"... jag svär, jag fick ståpäls ;)

image198

Mr. Lynch as a rodent




image199

Stephen och David

Förresten tog jag korten från rad 15(!). Min gamla hade inte ens "nått fram". Har jag sagt att jag älskar min nya kamera? Hihi...

Vinter

Nu är det vinter, tjohoo!! Älskar hur min nya kamera kan återskapa färgerna, har jag sagt det? *aahhh...* ;)

image197

Glad Påsk!

Glad Påsk allihop! Jag har haft en underbar påsk hemma i Thn, åkte upp till föräldrarna i fredags morse och spenderade fredagkvällen med kompisarna. Vi gjorde tacos och såg på Mr Woodcock, en komedi med Sean William Scott (heter han va, killen från American Pie?) som var ok, kanske en stark tvåa men inte mer än så :)

I lördag åkte vi till farmor på morgonen och hälsade på, och hon blev så förtjust när hon fick se vår lille påskgubbe, visst är han söt??

image190


Dessutom är "amfamor Aga", alltså Gammelfarmor Daga en stor favorit :)

På kvällen var jag på fest hos Sara, min gamla jobbarkompis. Hos henne och hennes sambo var det tipspromenad, äggmålning och singstar bland annat. Stor fest med ca 30 pers och det var jättekul! Vinglade hem med A vid ett-tiden och fick skjuts hem av S. Jättegulligt av henne.

      

Buketten som vi gav till mamma och pappa som påskpresent, och efterrätten på långfredagen, stekt ägg (eller grädde och persika, som det egentligen var).

Igår åkte jag hem till mamma och pappa vid lunchtid, tog en långpromenad med hunden och bara tog det lugnt. Hittade en födelsedagspresent till min gudson också, kan ju inte skriva vad det är men jag tyckte den var söt :) Hoppas bara att den kommer i tid nu. På kvällen åt vi kantarellpaj och bara mös framför tv'n, gött slött... Proppade i mig en massa jordnötsringar också, så det lär väl straffa sig, haha...

Och IDAG... köpte jag en ny kamera! Tadaa! Det blev en Casio (tror att Japanerna är bra på det där med kameror) Exilim Z-1050. Har en massa bra funktioner, 10 MPixel, 3*oprisk zoom (ville ha mer, men det kostar juuuuh) och har fått höga betyg av experterna på allt utom LCD-skärmen. Men det spelar ju inte så stor roll, så länge den tar bra kort, right? Och så fick jag den för 500 kr mindre än vad den har kostat, det var sista exemplaret. Ingen superkamera, men i alla fall bättre än den gamla som jag har haft i sisådär fem-sex år och som började tappa pixlar.

Ska bli skitkul att testa den på torsdag på Stephen Lynch-konserten!
Yeahy!! Visar en testbild jag tog på mina ljus. min gamla kamera skulle aldrig kunna ta såna här kort, det skulle bli helt blurrigt. Även om detta inte är en superbild är den ändå både skarp och i focus, inte illa för en snabb snapshot, eller hur?

image192

Och här är min nya baby. Det är den i silver, men bilden på den svarta var bättre så... :)

      

Ny kompis!

Yeahy, jag har fått en ny kompis. Eller, ja, det är nog min tvillingsyster som jag blev separerad från vid födseln ;) Jen träffade jag på Jävlaranamma-konserten förra helgen och i fredags var jag på fest hemma hos henne och hennes kille P. Så jäkla sköna människor, kändes precis som att jag var hemma hos "mina egna" kompisar.

Så i fredags var det alltså fest där och jag och Jen upptäckte att vi tycker om i princip samma saker. Vi läser böcker från samma författare, tycker om samma typ av musik...  Hade massa gemensamt alltså, och det roliga är att dom bor typ tio-femton minuters gångväg härifrån bara. Kommer nog bli mycket skoj med dom :)

I vilket fall som helst hade vi skitkul, festade till fyra-tiden på morgonen så man var ju lite trött i ögat på morgonen om man säger så. Men jag pallrade mig upp och åkte till Scrapbooking etc. som är en scrapbookingbutik på Danska Vägen här i Götet. Hittade lite fina papper och så och jag fick verkligen behärska mig, det fanns hur mycket skoj som helst där! Men jag ville ha lite prylar för att kunna göra ett fint kort till syrran, hade köpt ett presentkort på Gilda-skolan åt henne och ville ha nåt fint att lägga det i. Så jag shoppade lite och sen åkte jag hem och slöade en stund innan jag åkte bort till Thesen för Schlagerkväll med henne och mamma Monica. Hur mysigt som helst och vi tyckte nog allihop att det var helt ok att Perelli vann, låten är ju bra.

Idag har jag varit på IKEA och shoppat loss lite, det blev en ny lampa och lite småprylar. Sen träffade jag mamma och pappa och åkte till syrran på födelsedagskalas. Daim-tårta, mmmmmmm!
Och nu när jag kom hem städade jag hela lägenheten, det var verkligen dags :) Trist, men nu är det gjort, och hela disken är diskad så nu är vi redo - äntligen måndag! :p

Bilar & coola förare!

I know, rubriken chockade mig med! Jag brukar INTE blogga om bilar. Alls. Ever.
Men dom här grabbarna är några av de grymmaste som finns.

Låt mig presentera - Saab Performance Team

image189


En del av er kanske har sett dom live. För er andra, var så goda och njuuut:
http://www.youtube.com/watch?v=OZCvQhY4Kdk

Länken går till allas vår favorit YouTube.

Jävlaranamma!

Måste bara säga att Jävlaranamma är världens grymmaste band! Var på konsert i lördags och deras fans måste vara dom grymmaste, bonnigaste, roligaste, flummigaste och schyssta människorna i världen! Hade säkert 1 liter öl i håret och kläderna när jag kom hem men med ett leende på läpparna stuntar man rätt friskt i det! :)

Fick bara ett rätt kass kort på min mobil, och jag vet inte hur man ändrar filformat på det så man får in det här... men men.

Både jag och A tyckte det var hur bra som helst och sa direkt att vi ska se nästa show också, när det nu kan bli. Men då måste folket hänga med för det här var en röjarfest som heter duga! Fick t.o.m. en ny kompis i Jenny som vi träffade där :) Säger ju att JA's fans är trevliga, haha...

Sälen, del 2

Så, nu ska jag fylla i resten av Sälenhistorien, orkade inte riktigt där förra gången. Hjälpte ju inte direkt att jag råkade stänga av datorn utan att ha sparat före... Som tur var hade en autosave gått in så det mesta var räddat. *puh*

När vi hade shake'at loss första kvällen och Guitar Hero'at oss till månen och tillbaka blev det i alla fall skidåkning. "Sådär" väder första dagen, men jag klagar inte. Några minut, snö och lite dimmigt, men det blåste inte så farligt, så det var helt ok. Här är bild på skidgänget första dagen, saknas gör Stenis och E och jag såklart, som står bakom kameran :)



Hey, hittade en där jag faktiskt var med!



Här är också en bild från första dagen, den här blev jag riktigt nöjd med, synd bara att det inte är blå himmel i bakgrunden.

image173


Ok, när skidåkningen var över för dagen vart det fest igen -duh! Men dag två i backen var lite finare, kolla in det här!

      


Nice, va?
Tredje dagen var lika fin och när vi kom hem den dagen (jag tror i alla fall det var den dagen) bestämde vi brudar oss för att hoppa i badtunnan! Ser det inte skönt ut så säg?! Ca 37 grader i tunnan och pojkarna fick vara inne och värma handdukarna åt oss.. Haha, right!

image176


Dag fyra (fem, vart är vi?) började med en lika härlig frukost som vanligt och denna dagen var det inte bara vår mattokige som tog kort, även jag halade fram kameran ;) Visst ser det mysigt ut? Ägg i alla former, gröt, smörgåsar, frukt, grönsaker, fil, yoghurt... Vi hade nog allt man kunde önska sig! Plus att vi hade en alldeles fenomenal frukost"chef" i Robb, Mr I-wake-up-so-totally-urly-noone-else-is-awake-yet. Men tro inte att vi klagade, frukosten klar varje morgon! Yeahy!!

             


SEN.... gjorde jag nåt jag inte gör om... Haha! Närå, så farligt var det inte men nån kom på den brillianta idén  att åka LÄNGDskidor! Hade för mig att jag avskydde det när jag var mindre och visst - nu har jag fastställt det - det är asjobbigt och antingen för varmt eller för kallt. No fun alltså! Men det var kul att fika ;)

I vilket fall som helst gav jag, Stenis, Marina, Anders och Adam oss till skidshopen och hyrde längdskidor och åkte hem och spände fast dom , redo att ge oss av på äventyr. Packade med oss några Mer och lite bullar and Off we went! Av nån anledning så höll jag och marina på att rinna iväg totalt (svettigt!) medan killarna bara såg lättsamt ansträngda ut. Why?! Men vi kämpade på och klarade turen utan större skador. Ok, en stav kom lite ikläm när Stenis trillade i spåret första gången, men annars klarade vi oss rätt bra tycker jag, I'm so proud! Hihi...


Man måste ju göra sina egna spår?

      
Snyggingar i spåret, se upp!


Hur många bullar fick du in Adam?

Kan säga att vi tjejer i alla fall stretchade ordentligt efter Den strapatsen :) På kvällen fick jag och Marina Äntligen för oss att göra glassdrinkarna vi tjatat om hela veckan. Dom blev naturligtvis omåttligt populära (hrm) och vi lovar att göra dom igen (men aaaaningens mindre sprit nästa gång kanske). Tsss.... Visst ser det gott ut?



Sista dagen var det återigen stråålande solsken och vi tog det lite lugnt ute och lapade lite sol innan vi städade mer eller mindre rubbet. Precis utanför stugan låg den här snöhögen,



Sista kvällen gjorde vi det årligen återkommande (?) besöket på Lammet & Grisen. Mmmmmmmmmm! Fick inte kort på alla men visst blev dom jag fick bra?

             


Synd bara att mitt überläckra halsband inte syns mer ;)
Dagen därpå vart det hemresa (*snyft*) och vi kom iväg rekordtidigt, jag tror inte klockan var mer än tio när vi gav oss av. Den du!

Jag blev så glad..

Visst kan man bara bli sådär underbart glad när folk gör små saker för en? Idag gjorde jag dagens goda gärning genom att ropa tillbaka tjejen som packat varor före mig nere på Willys när hon glömt sin sojaflaska på varubandet. Det är ju så man vill att andra ska göra när man är lite disträ! Men det var inte det som gjorde mig glad, såklart. På vägen hem gick jag ett antal meter efter en man som bar på två tunga matkassar då en av dem plötsligt gick sönder i handtaget så han tappade den.

Bara nån meter ifrån stod tre tonårstjejer, de kan inte varit mer än fjorton år gamla. Jag var kanske ett tiotal meter bakom då och när jag kom närmre och han kämpade med att få upp den hörde jag en av tjejerna fråga "Kan jag hjälpa dig?". DET gjorde mig glad. Alla jäkla snorungar som man brukar stöta på... men det här var en av dom bra kidsen, en som faktiskt blivit uppfostrad och som erbjuder sig att hjälpa nån som verkar ha det lite kämpigt. Nu tackade mannen visserligen nej till erbjudandet, men det tycker jag inte spelar nån roll, det var själva grejen att en fjortonårig tjej som stod med sina kompisar ändå erbjöd sig att hjälpa till!

Fantastiskt i min värld! :)

Sälen 2008

Igår kom vi hem från Sälenveckan och åhh vad tråkigt det kändes att åka hem. Det var lika kul "som vanligt" (alltså inte lika trist som förra året) så det var en absolut toppenvecka! I lördags åkte jag, Marina, Anders och Adam upp i en bil och Pey, Stenis i en och Jo, Erica, Robb och Johanna i en. Första kvällen blev det fest såklart och vi bara njöt av att få vara däruppe. En och en halv meter snö, jättefint väder och tjockt med snö på granarna och hustaken, kan det bli bättre? När vi vaknade på söndagen var det lite mulet och snöade lite men helt ok ändå, med lite blåst och inte så många minusgrader. Bilden är tagen på söndagsmorgonen och visar utsikten från balkongen.

image166

Söndagen var i alla fall fulltecknad med allt som har med skidåkning att göra, köpa liftkort, lära sig att inte vara så feg när man åker ankarlift, komma ihåg hur man svänger i backen igen... Allt som allt hade vi hur kul som helst, de flesta var med och åkte utom Jo som mådde lite sådär och Pey som föll illa förra året och inte ville riskera mer sjukskrivningsdagar. E föll tyvärr ganska illa och åkte hem men annars klarade vi oss ganska bra för att vara första dagen! På kvällen blev det fest och E visade sig vara en riktig hejjare på Guitar Hero och sopade banan med alla oss andra nybörjare. Fick lite sköna shots på alla koncentrerade miner :)

             

fortsättning följer :)

RSS 2.0