Nyfriserad

Igår var jag och Elma och hälsade på Malin och Isabella. Vi skulle ta bussen till dom, eller rättare sagt två bussar, en ifrån oss till centrum och en från centrum och in till stan. Det var svinkallt, så jag stod och hoppade i väntan på första bussen. Och jag väntade... och väntade. Och ingen buss kom! Till slut fick jag springa i isiga nedförsbackar till centrum och hann precis med expressbussen in till stan. Tur!

Träffade Malin och Isabella på stan och promenarade hem till dom. Härligt, men kallt! :) Väl där fick först Elma lunch (torsk och potatis med mango till efterrätt), sen fick Isabella lunch (flaska) och sen åt jag och Malin varsin god baguett och VIPS var klockan redan tre och Totte var utanför för att hämta upp oss. Var tog tiden vägen? Det var nog det att vi pratade oavbrutet i nästan tre timmar så tide bara flög förbi :) Så himla skönt att prata med nån som är i precis samma situation, mer eller mindre.



Fick "sno" den här bilden från snälla Malin eftersom jag glömde kameran, som jag satt på laddning, hemma. Elma ser lite misstänksam ut och visar upp sin napp och Isabella låg och sov.

Kvällen blev mycket lugn, Totte hade blivit förkyld under natten, så vi fick skippa det planerade födelsedagsbesöket hos hans mormor. Istället blev det film, vi såg Johan Falk - national target. Har haft som lite lördagstradition det senaste att se Falk-filmerna som vi spelat in från tv på söndagarna. Elma sov ju när jag sprang till bussen vid tolvtiden men sen var hon vaken HELA eftermiddagen och sov inte förrän jag lade henne vid halv åtta. Supergnällig och trött var ju bara förnamnet...

Idag har Elma klippt sig! Eller ja, jag klippte henne, och jag var SÅ nervös att jag skulle klippa henne i örat eller nåt så det blev väl sådär..  Före:



Supercharmis med tofsar vid öronen.

Efter:



Ja, jag tycker också att fula frisyrer är på gränsen till barnmisshandel, men jag var så jäkla nervös att jag skulle göra henne illa! Hon vred på huvudet hela tiden, det var jättesvårt. Så nu har hon pottfrilla.. Kanske kan fixa det när hon sover :) Förresten har hon babyolja i håret också eftersom hon fått lite skorv, så det ser extra illa ut här. Stackars tös...

Kram!

Underbaraste

Lilla Sötnosen ligger och sover nu och jag försöker att knapra piller för att bli av med huvudvärken. Idag har vi varit på långpromenad, min kusin tog med sig sin stora labrador och kom hit för att ta en tur med oss. Så vi knatade nästan två timmar innan vi, helt stelfrusna, kom hem till oss och åt lite lunch.

Elma var lite rädd för Bruno, min kusins stora bruna labrador, men det gick rätt bra. Hon var lite ledsen och ville bara sitta i mitt knä, men så fort dom gått blev hon helt lyrisk och körde omkring i gåstolen i säkert en halvtimma.  Kändes nog skönt att få tillbaka kontrollen över golvet. :) Det var så roligt i morse när Totte skulle till jobbet för då ropade han på henne från hallen och visst kom hon körade från vardagsrummet! Våran lilla valp ;)

Så fick hon sitta i min säng och leka när jag klädde på mig





Mmm, ja, det går ju sådär ibland. Syrran kalar ju henne för "Fällkniven", eftersom hon ofta tippar framåt. Det lustiga är att hon ibland står på näsan när hon lutar sig för mycket framåt, men så ligger hon ju bara där när hon trillat och säger inte ett ljud! Som en liten plattfisk... Knasunge! Ibland sitter hon bredvid (snett bakom) mig i soffan och helt plötsligt ser jag att hon ligger med ansiktet ner i sitsen. Helt tyst... Vet inte om hon blir förvånad eller om det är bekvämt att ligga så för hon blir iaf inte arg :)

Vi var ju och tog en liten playdate hos grannen (som är med i min föräldragrupp) och hennes lilla tjej senare på eftermiddagen. Det var så roligt för när flickorna satt och lekte på filten böjde sig A fram och försökte äta på Elma! :) Sa till henne att jag också tyckte att Elma var söt men att man ändå inte får äta upp henne, haha...

Kisslisa :)

Glömde ju att skriva vad Elma gjorde på BVC förresten... Knappt hade jag tagit av henne kläderna och blöjan förrän hon kissade (massor) på skötbordet. Det blev till att byta det där kisskyddet de har därpå och sprita bänken eftersom hon tillråga på allt kissade utanför kisskyddet. Så lade jag henne på vågen och knappt hade hon kommit tillbaka till skötbordet förrän hon kissade igen.. Haha. Lilla snuttfia. Orolig blåsa?

Kladdfia

Det har varit en rolig men fullspäckad dag idag. Vaknade klockan sju med flaska och frukost och strax efter nio åkte vi till babysimmet. Idag skulle vi försöka lära oss att barnen skulle hålla fast i våra tummar och själva se till att de inte plumsade i vattnet och det gick väl sådär :) Elma var jätteduktig först men sen tappade hon nog sugen för det blev ett par dopp och en liten kallsup. Efter det var hon inte så intresserad av det där med att simma längre så det var tur att vår halvtimma redan var slut.

På eftermiddagen hade vi halvårskontroll på BVC. Vår snälla BVC-sköterska Ingela tog emot oss tillsammans med en barnläkare som kollade allmäntillståndet och frågade frågor om synen och hörseln. Så blev det vägning och mätning förstås. Sist gång, för nästan precis en månad sen (21 dec) vägde hon 6.6 kilo och var 64.5 cm lång. Nu vägde hon nästan 7.7 kilo och var 68 cm lång! Riktig spurtmånad! Hoppas att det går åt andra hållet för mig i morrn när det är invägning. Men jag vågar nog inte hoppas på mer än att jag stått still, för det är nog snarare upp än ned denna veckan annars. Men det är ok, det får gärna gå långsamt, I'm in it for the long run.

Har lite bilder på nån som åt nudlar med grönsaker och skinka på lunchen förresten.. Kan "grönsakerna" ha varit tomat tro?



Uh-oh!



Söt som en nöt ändå! Gillar verkligen Stig-Helmer tofsen ;)


Rymning!

Scenen är följande: lite trött men glad mamma står i ett soligt kök och fixar ett mellanmål. Hon har precis satt den (idag exakt!) sex månader gamla dottern i gåstolen i vardagsrummet. Hon hör hur dottern kanar bort och fram på golvet i vardagsrummet. Följande utspelar sig:

Mamman går ut i vardagsrummet med sin skål med keso och äpplebitar samtidigt som hon ser sig om efter dottern. "Elma, var är du?" säger hon, mest på skämt. Men hon är inte där! Mamman tror att hon blivit knäpp och glömt dottern i stolen vid köksbordet och går tillbaka ut i köket. Ingen dotter där heller. Nu är mamman (efter några sekunders funderande) säker på att hon satt dottern i gåstolen. Men hur har hon lyckats smita på bara nån minut?? Då hörs ett litet glädetjut från hallen och vad hittar vi väl där? En Elma som lyckats ta sig hela vägen fram till ytterdörren! Hur tusan listade ungen ut hur hon skulle ta sig över tröskeln?

Till på köpet följde hon sedan efter mig in till köket där det visserligen tog stopp borta vid fönstret. Då var det inte lika roligt längre, så mamma fick hjälpa till att vända kärran och sen var det brum brum igen. Älskade lilla tokunge! :)



Här har vi lagt in backen för att komma bort från ytterdörren. Då är det ju köket nästa? Kanske mamma har lite god lasagne kvar sen igår?



Åh, en brandsläckare?! Jag vet vad man kan göra med den mamma...



Och så HOPP över tröskeln!



Men här tog det stopp... Mamma, hjälp!



Tittut! Kan nästan vända själv fastän det ser ut som om fötterna skulle gå av..



Nu ska vi hjälpa mamma vid spisen!



Hej då från en glad och lycklig halvårsbebis!


Övningskörning

Elma har övningskörning här hemma med gåstolen ;)

Hon fick överta en gåstol av kusinerna (tack, tack säger Elma) och igår provade hon den för första gången. Kan ju inte säga att hon hajade hur man skulle göra, men det kommer väl så småningom. Hon kan ta sig framåt och bakåt men om det är med vilje är väl en annan fråga, hihi.. Hon fick prova igår innan vi skulle till min kusin på examens/födelsedagsfest. Min kusin har pluggat i flera år och är nu färdig jurist. Stort grattis!

Självklart glömde vi kameran i bilen när vi gick på fest men vi fick iaf några kort på Elmas första gång i gåstolen, såhär såg det ut:



Halksockar på! ;)

De senaste dagarna har varit rätt bra, hon har varit på helt ok humör men nätterna... åh, dessa nätter. Vi har ju haft sån tur att vi blivit vana vid att hon somnat vid åttatiden på kvällen och sovit (de senaste veckorna) utan att vakna alls till ca 06.30 då hon fått flaska, somnat om och sovit till ca 07.00-08.00. Tolv underbara timmar sömn för henne och ca 8-10 timmar för oss. Fantastiskt! Men de senaste dagarna har hon varit förkyld och hon kanske har haft magknip för jeeez! Hon har vaknat minst en gång i timman, ibland upp mot tre gånger i timman HELA natten. Dessutom med nåt eller några tillfällen in emellan då hon gallskrikit och varit superledsen en hel timma! Nu i natt sov hon bättre som tur är, sov mellan 00.00-04.30, somnade om och sov till 06.00.

Hoppas att hon får sova i natt, om inte annat för att hon är van vid det och vi vet att hon mår bra om hon får sova ostört så länge. Dessutom slipper hon ju en sömndeprimerad mamma om hon får sova såpass länge :) Kan väl bara hålla tummar och tår *hoppas hoppas*

Bus i fatboyen

Elmas kusiner var och hälsade på i går och när hon vaknat från sin tupplur lekte dom av sig i fatboyen. Sicka busungar!







Knasmostern fick vara med lite också medan andra knasmostern tog kort :)

Stora framsteg med snuvig tjej

Igår var jag och Elma och fikade hos K i föräldragruppen. Jag oc A tog barnvagnarna och gav oss av till fots, trodde att det skulle gå på max 30 min. 50 min senare stod vi svettiga och dana i K's dörröppning. Jäkla snö alltså! Sen gick vi lite fel också, vilket kanske inte hjälpte men ändå... Hade tänkt träna igår kväll men efter en 1 tim 40 min sammanlagd promenad i snö var jag helt mör.

Märkte att Elma inte var helt som vanligt igår, hon var pigg och glad men nåt var lite off och i natt sov hon (och därför även jag) jättedåligt. Från 00:00 och framåt vaknade vi minst en gång i timmen, ibland mer.. *suck* Och idag hostar hon lite, har världens rinnsnuva och pyttelite höjd temp. Så hon har redan sovit en bra stund nu på förmiddagen och verkar vara trött igen. Men kolla in det här, vi lekte en stund på hennes rum och gisa vem som sitter (väldigt ostadigt) själv?



Mamma, vart är den gula bollen?



Där är den! Den är allt jag vill ha! :)



Oops!



Uppe igen! Man kanske ska stödja sig såhär?

Kalas och sexmånadersbebisar

Har varit så himla dåligt på att blogga det senaste, känns som om man aldrig har tid (eller nåt kul att skriva om). Förra veckan var jätterolig, träffade Lina, babysimmade, fikade med föräldragruppen hos L (som bor Sååå fint, btw) och avslutade med kalas för älsklingen.

På kalaset i lördags, eller ska jag säga kalasen då vi delade upp det på våra släkter för att de äldre skulle få lugn och ro och för att alla skulle få en stund med Elma, fick Totte en massa fina presenter. Ser mycket fram emot att få "hjälpa" honom att avnjuta presenter såsom räkkryssning, bio och tadaaaa: en semesterresa till Rhodos!

Dessutom fick han en del pengar så i söndags var vi och köpte en väldigt efterlängtad garderob till hallen på IKEA. Nu är det bara belysning i hallen som ska ordnas och sen är vi nog klara med det projektet. Toppenbra!

Kom och tänka på häromdagen förresten, Elma är SEX MÅNADER gammal redan i nästa vecka. Va????? Hon kom ju precis ut ju?! Stora tjejen sitter rätt ok med stöd, äter barnmat till lunch och kan flytta leksaker från en hand till den andra (samtidigt som hon drar i mammas hår eller klämmer åt om näsan med andra handen). Känns nästan konstigt att kalla henne bebis nu, så stor känns hon :)



Elma i sin nya Adidasoverall och pappa 25 år!



På kalaset trodde vi att Ludde hade skaffat en tattevering på armen! Men det var bara ett fint plåster han fått av sköterskan efter pandemisprutan :)



Elma myser med moster och mormor. Mormor är fortfarande lite farlig, men det går nog över snart. Kanske när hon ska följa med på babysimmet?



Två kära knasbollar :)



Nån som funderat på vem Elma är lik förresten? Totte, 1 år, Elma 4½ månad.



Myser med farfar och kollar när pappa öppnar presenter. Kan det vara nåt till mig månntro?



Ja! Fick ett jättefint hårband av pappas snälla kusiner Jenny och Jessica!



OCH en supercool solhatt, baddräkt och solkräm i pappas pippi-resväska



...som såg ut så här. Elmas handbagage på solresan?

Nu är det slut på bildkavalkaden, Elma har sovit i otroliga 1½ timme och jag ska förbereda för turen in till stan där vi ska fika med vännen T.G. Elma har längtat hela förmiddagen så hon somnade nog av utmattning nu. Tur det, annars hade det blivit mycket gnäll sen :)

Kram på er!


Grattis älskling!!

Idag fyller världens bästa sambo/pappa/fästman/älskling 25 år och det firas såklart med god (hemlig) middag här hemma ikväll. I morrn är det kalas för släkten.

Grattis älskling, du är bäst (och nu är du gammal som mig också;)


Plus o minus

Förra veckan hade jag ju gått upp 1.5 kilo.. *brr*

Denna veckan: -1.6 kilo! Yes!!  Back on track :)

Idag är det fika med föräldragruppen så jag hoppas att L som vi ska till inte har bakat alltför goda saker. Sen är det ju T's födelsedag i morrn med kalas på lördag så vi får väl se hur det har gått tills nästa vecka. Nu ska jag och Lillan ut på en promenad och i kväll är det step som gäller. Hejja oss som försöker gå ner (eller upp) till en hälsosam vikt!!

Babysim

Idag har jag, Elma och farmor varit på babysim. Det var jättekul! Vi var där i god tid, vårt pass började klockan tio och halv tio hämtade vi ut våra passerarmband. Sen var det raka vägen in och klä om och duscha (snacka om att det var skönt att ha hjälp av farmor här!) och sen gick vi bort till den lilla poolen. Där fick vi vänta lite eftersom babysimgruppen före oss inte var klara än. Men det var ganska skönt att vänta lite, då fick Elma en stund på sig att vänja sig vid simhallen och alla konstiga ljud och lukter.



I väntan på att få hoppa i poolen för första gången!

När det väl var dags för oss satte vi på badbyxan och gick långsamt ner i vattnet. Trodde nog att Elma skulle tycka att det var lite otäckt med så mycket vatten men det var så mycket att titta på, både barn och vuxna så hon reagerade knappt alls. Kändes nog ungefär som badkaret hemma :)

Så samlades vi och sjöng en sång och sen visade vår instruktör Helene hur vi skulle hålla för att simma bröstsim.



Hmmm, mamma stämmer det här? Det var ett fasligt stort badkar detta..



Simma? Såhär menar du? I bakgrunden är vår instruktör Helene.



Det här kan väl jag lätt som en plätt!



Mamma säger Hej till publiken!

Efter magsim simmade vi lite ryggsim och sen avslutade vi med en sång och vår läxa till nästa vecka - att duscha huvudet så de inte är rädda för att få vatten i ansiktet. Det har vi redan börjat lite med redan här hemma men vi ska träna ännu mer till nästa vecka :)

Nu ligger hon och ropar på mig. So long!

20 centimeter..

.. snö alltså. Så mycket kom det nog i natt för vi var nästan insnöade här i morse. Totte var en sväng i stan redan tidigt och hämtade saker från gamla jobbet (han börjar det nya i morrn!) och han konstaterade snabbt att det var tokmycket snö! Så mycket att vi faktiskt inte kunde köra med Elmas vagn så jag och hon är nu hemma och han är iväg och hjälper T.G att flytta. Vi hade ju tänkt komma alla tre, och visst, det hade kanske inte blivit mycket hjälp från den som tog hand om Elma, men man kan ju hålla dörrar och sånt.

Ville visa lite bilder av vårt "snökaos"



Det blir tungt att öppna brevlådan.. Tur att det är röd dag idag :)



Vi har börjat få lite pippifåglar till fågelmataren vi fick i julklapp av mamma och pappa. Andra gången vi fyller på nu, dom är tokiga i maten!



Detta är tänkt att bli en fotovägg, men den är bara påbörjad. Det bli nog bra... nångång..

Igår var vi på bio, Tottes kusin Jessie och jag. Vi gav henne biobesök i julklapp så hon valde en film som heter New Moon och att gå med mig (ok, jag nästan tvingade henne för jag ville så hjärtans gärna gå på bio, men ändå :) Det var jättekul! Det var den andra filmen i en triologi så Jessie förklarade vad första filmen handlat om innan vi gick in. Så nu måste jag nog se den sista också, hihi..

Idag står tvätt, nyttig mat och nån slags motion (?) på menyn. Gick upp 1½ kilo (!!) över nyår så nu får det vara färdigtsmaskat på choklad och annat gott :)

Juldagen och nyår

Oj, nu var det några dagar sen det blev bloggat, har haft så himla mycket annat roligt att göra. Som idag, då jag, Elma och "Hammo" Anette åkte på en spontan tur till Ullared. 2 Januari kan jag varmt rekommendera, för OJ vad lite folk det var. Man måste ju såklart vara där tidigt, för när vi skulle åka var det ju mer eller mindre fullt på parkeringen, men när vi kom en timme efter de öppnat var det jättelite folk och SÅ skönt att shoppa. Särskilt skönt eftersom vi hade Lillfisan med oss.

Visst är det konstigt att Ullared är precis som IKEA, av nån anledning kostar det alltid minst tusen spänn att gå igenom kassorna... Förstår inte detta..? ;)

Har lite kort från Juldagen då Elma för första gången hade håret uppsatt, och visst är hon fin, vår lilla Fia-Stina-Lotta?





Signatur-pose'n just nu. Räcker ut tungan åt alla :)



Haha, jag bara busar!!



"ganska" populär hos mina goa släktingar :)



Älskar att hon får fyra tofsar här p.g.a. skuggorna på väggen :D

Nyår firades med största lugn och ro, vi var hemma då Totte jobbat massor nu inför nyår och vi därför båda var helt slut. De som tror att det är lugn och skönt att vara hemma med en bebis kan ju tänka om... Tänk dig ett jobb som varar 24 timmar om dygnet där du har huvudansvaret för jobbet i minst 20 av de timmarna och då du har rast mitt på dagen (max 2½ timme per dag om du har tur) får du absolut inte lämna arbetsplatsen? Ja, visst är det underbart också, men jeez, det är inte lätt alltid :)

Men nu har jag gnällt klart och ska berätta om nyår. Det går fort. Vi åt jättegod mat (med en lite gnällig Elma som inte ville sova i babysitter bredvid oss) och sen såg vi på film, Ice Age 3. Jättemysigt, det var en bra film och när den var slut ungefär halv elva så bestämde vi oss för att vi hade firat nog och - gick och lade oss! Det är faktiskt ok att lägga sig innan tolv på nyår, det blir faktiskt ett nytt år ändå, tro mig, jag har provat ;) Så GOTT NYTT ÅR alltihop, 2010 lär har svårt att slå 2009 för mig men slipper jag nån mer stroke så får vi hoppas att det matchar 2009 ganska bra!

Nästa vecka ska jag och Elmisen börja på babysim! Jag skakar i kalsipperna men Elma är nog modigare än jag så vi får väl se hur det går. Fortsättning följer...

RSS 2.0