Vinteraktiviteter a la vår familj

 
Fick ihop lite kort när jag gick igenom det senaste i kameran. Eller när T gjorde det, närmre bestämt :)
 
Från vår lilla mysiga hytt på Kiel-resan:
 
 
Och från förra helgen (eller förrförra?) när jag och barnen rotade omkring ute i trädgården..
 
 
Och från förra helgen då Elma stod på skridskor för första gången. Mycket populärt btw, det bli nog fler turer till ishallen :D Svårt att ta bra kort genom repigt, smutsigt plexiglas bara.
 
 

Elmas första skridskotur

Tur att hon har en så duktig lärare :)


Mat på dagis..

Äta på dagis är kul, tycker Nellie. I går var hon nära att somna i maten, men hon klarade sig med en hårsmån och sov sedan med Ninis i två timmar. Fick två fina bilder av personalen på hennes tröttgungande i stolen. Idag gick det dock bättre och Nellie greppade muggen och åt helt själv. Är så stolt över (båda såklart) mina tjejer! Nellie hade varit jätteglad från frukost ungefär och när jag hämtade var hon på stålande humör. Grät inte ens när hon fick syn på mig! :))


Stol?

Storasyster? Stol? Vem vet..? ;)


Inskolning

Oj, vilken vecka! I tisdags skulle vi börja inskolning, jag och Nellie, men halva lärarstaben var sjuka så de frågade om det var ok att vi började på torsdagen istället. Så i torsdags travade jag, Elma och Nellie dit och lekte mellan 09.00-10.45. Nellie var lite tveksam mot fröknarna men på slutet var de rätt ok, men de andra kompisarna var bra redan från början. Särskilt en liten tjej som heter Asta, som genast började ge Nellie leksaker och böcker och riktigt tog hand om henne. Så sött! :)
 
Men med mitt knä som basstation var Nellie med i både lek och samling och när vi sent om sider kom hem var Nellie riktigt trött och sov i två timmar. Men sen var hon fit for fight igen och busade med Elma (som ju också kom hem tidigt med oss den dagen) hela kvällen. Och i fredags var det dags igen och det var en lite speciell dag på dagis eftersom de firade Kinesiskt nyår den dagen. Därför ville jag gärna låta Elma vara med och äta (kinamat som de åt med pinnar den dagen), och då hennes grupp äter efter Nellies grupp frågade jag om vi inte kunde se om inte Nellie kunde vara med på vilan också. Så efter lunchen (som Nellie åt rätt bra av) lade jag mig bredvid henne på golvet och på typ 2-3 min (!) stensov hon. Sextio minuter lite drygt blev det allt innan hon vaknade, kikade sig omkring, jag kom in, och så var allt frid och fröjd. Inte ett missnöjt ljud på hela vilan. Innan vila dock, när fröken Yosune bytte blöja på henne, var det väl inte så populärt. Men det vänjer hon sig säkert snart vid.
 

Kielresan del 2

Har inte så mycket bilder från Kiel för det blåste en del, var ca 5 grader och vi hade visst händerna fulla av barnen men vi hade en jättemysig resa ändå! :)

Tänkte iaf visa de bilderna vi ändock har.


Kielresan del 1

Vi anländer till båten och vår hytt!


RSS 2.0