Vill ha!

Vill ha bebis nu! Vill planera en mysig jul med hela familjen. Nu är det så nära, men ändå inte på nåt vis. Kommer bebis om tre veckor anses den inte för tidigt född längre, och om tre veckor vore det den 20 december. Eller ännu bättre, första dagen då jag går in i v 38, den 18 december. Då hade vi kunnat fira en mysig jul allihop här hemma hos oss. Men jag vet ju att det lika gärna kan dröja till 20 januari eller ännu senare, alltså åtta veckor till! *suck*

Nej, det viktigaste är att bebis mår bra (ligger och hickar nu i magen förresten, en favoritsyssla) och då kan den få stanna i magen så länge den vill men rent egoistiskt vill jag ha Mini här nu. Jag vill inte vara gravid, jag vill inte jobba, jag vill inte vara tung och otymplig, jag vill inte oroa mig (kommer jag ändå göra när Skrutt kommit ut, jag vet) utan jag vill bara ta hand om min fina familj. Jag vill att Elma ska få träffa Bebben, som hon säger god natt till varje kväll (GOD NATT TILL BEBBEN! ropar hon på väg upp för trappan på kvällen) och jag vill snutta och gosa och byta blöja på vår lill* Skrutt.

Och jag vill veta om det är en LillA eller LillE. Nästa BM-besök blir om en vecka då jag är i v 36, sedan är det nog varannan vecka tills bebis kommer, eller tills överburenhetskontrollerna börjar. På onsdag är det också en "profylax för omföderskor"-kurs på sjukhuset som vi ska gå på. Minns att andningen hjälpte mig enormt förra gången, så det ska bli intressant att se om man minns hur man gjorde. Men den gången var det en sköterska på förlossningen som visade mig, minns inte att vi fick lära oss det innan på nån kurs.

Måste nästan kolla lite bakåt i bloggen för att se hur det var förra gången, jag skrev ju en lång förlossningsberättelse då. Kan vara kul att minnas lite hur jag upplevde det då, det var ju ändå nästan 2½ år sedan :)

Ha det gott allihop!

40 dagar!

Så nu är det 40 dagar kvar idag och jag är alltså inne i vecka 35. Magen känns stor och tung och emellanåt har jag rätt besvärligt med foglossningen. Men för övrigt mår jag bra och bebben verkar växa och må bra. Har gått upp 11-12 kilo vilket ju är mindre än förra gången vid den här tiden. Hoppas att det håller i sig graviditeten ut.

Denna helgen har det varit mycket pyssel, vi har ju fått omgjort i vårt vardagsrum och i hallen på nedervåningen. Blev jättefint, men det är ju mycket att greja med nu när det är klart. Och igår hade vi oturen att gå på en elledning när vi skulle få upp hatthyllan, så det blev helt mörkt. Var tydligen spisledningen som satt där bakom, så vi väntar på att föreningen ska komma och kolla om det blev nån större skada eller om vi kan använda spisen igen. Man vågar ju inte direkt riskera nåt när det gäller elen.

Förra helgen däremot, hade vi en riktig familjehelg! På söndagen var vi och äventyrsbadade med syrran m familj och Elma åkte Stor vattenrutschkana för första gången och ÄLSKADE det! :) Trodde hon skulle vara lite fjompig, men nej då. Det var "mera åka kana" så fort hon kom ner. Älskade Bus-fia. Men helgen börade ju redan med ett Lisebergsbesök på lördagen och därifrån kan jag bjuda på lite bilder.



Ny barnattraktion som är öppen även nu på vintern, där Rainbow stod förut. Klart att det var pappa som skulle åka med.. :) Första två varven var roliga, sen ville Elma av.



Släpp av mig!

Så kunde man skriva Önskelista...



... och lämna till tomten. Men det vågade ju inte Elma (eller var det mamma och pappa som inte ville stå i den långa kön kanske? ;)



Ponnykarusellen åks också varje gång.



Och vem får följa med på Kaninresan tro? Fast frågar han "Vill du åka båtarna med pappa?... eller mamma?" Så vad tror man att ungen svarar? Pappa, såklart :)



Hej hej fotografen!

De har förresten vadslagning på T's jobb om när bebisen kommer. Konstigt nog har bara en person gissat i januari och då den 1a, trots att BF är den 7 jan. Fast första datumen vi fick var ju 31 dec iofs. Jag skulle sååå önska att bebisen kom precis innan jul eller nån dag in i januari. Är rädd att det blir fullt på förlossningen på Östra så att man måste åka till Halmstad för att föda på specialförlossningen.. Hua..

Nej, nu ska jag strax hämta lillfia på dagis. Hej så länge!

Just det ja, magbild v 35 också:



49!

49 dagar kvar till Beräknad Förlossning! Kan knappt vänta på att få ut bebis, för nu börjar det bli jobbigt. Har foglossning som jag börjat försöka motverka med vattengympa (första gången igår), sammandragningar (som jag är halvtidssjukskriven mot för jag sover riktigt dåligt) och är allmänt väldigt väldigt trött på att vara gravid sen ca 2-3 veckor tillbaka. Vissa dagar är bättre än andra men det känns i allmänhet jäkligt segt. Mest vill jag slippa att vara gravid, det ska erkännas, men såklart vill jag även träffa vår bebis. MEN på många andra sätt vill jag såklart inte föda än, bebis är ju inte riktigt färdig än. Går in i v 34 i morgon, så om h*n väntar 3-4 veckor till är den mer än varmt välkommen ut.

Kalendern på Familjeliv säger såhär idag:

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 6 fulla dagar (v32+6).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 7 jan 2012
Du har 49 dagar kvar till beräknad förlossning.

7 veckor kvar

7 veckor kvar, alltså är jag i v 33 nu. Eller snarare åtta veckor kvar för man ska ju gå 40 fulla veckor? Jaja, det löser sig. Bebis är där den är tills den vill ut ändå. Senaste veckan med förkylningar (både jag och Elma) har varit lite kämpiga men med halvtidssjukskrivningen har iaf sammandraningarna lugnat ner sig. Skönt! Får sova bättre och må lite allmänt bättre. Inte fått nåt svar från FK däremot, så vi får verkligen hoppas att de godkänner min halvtidssjukning. Den som lever får se :)


Dubbelkalas och v 32

I helgen har vi varit på dubbla kalas, ett nittioårskalas (andra för i år!) och ett treårskalas. Dessutom var det ju Alla Helgons Dag OCH i morse fick goa Maria sin efterlängtade lille pojk. Mycket som hänt i helgen alltså. Grattis till alla! Och idag gick jag ju in i v 32 med vår hett efterlängtade lill* Skrutt.

Så i fredags åt vi god middag med svärmor och svärfar, här för en gångs skull. T och hans pappa stod i köket i minst tre timmar och förberedde en ljuvlig toast till förrätt och jättegott grillat kött och kyckling med potatisklyftor av bakpotatis tillsammans med eget kryddsmör och två goda såser. Blev man bortskämd eller blev man bortskämd?



MUMS!

Så igår blev det ju kalas på kalas. På förmiddagen var vi på Hornbach och kollade in lite till vår hall/vardagsrumsrenovering som förhoppningsvis startar i nästa vecka (hantverkaren kommer och kollar denna veckan) och köpte ny sits till toaholken.

Sedan var det dubbla kalas med massa god mat och sen var vi helt slut. Och idag fick vi finbesök av Thornadtssons så vi käkade lite lunch och T satte såklart M i arbete med att hjälpa till att få bort vår spaljé som delar av vardagsrummet. Så satte vi dit vår rumsavdelare (som jag föreslagit att vi skulle göra sedan vi flyttade in) och bytte plats med den låga skänken som stod där och det blev riktigt bra. Pimpade även Elmas rum med lite Puh-väggdekorationer men jag har inte orkat ta kort på något av ovanstående så det får bli nån annan dag :)

Just nu sitter Elma i vardagsrummet och sjunger Blinka lilla stjärna. Hon är så söt.. Man kan urskilja nästan precis varenda ord och hon är riktigt bra på texter. Nu får vi höra Små grodorna. Pluttan :) Favvomeningen just nu är "Elma kan det inte" när hon försöker (knappt) göra nåt och omedelbart ger upp. Te.x dra på eller av strumporna (för det går ju så mycket fortare när mamma eller pappa gör det). Eller när hon ska dra upp trosor och byxor efter toabesök. Men Elma kan VISST DET, som mamma brukar säga och hon blir väldigt stolt när hon gjort det. Att hon dessutom klarar sig nästan till 100% att vara torr på dagen med både nummer 1 och 2 får ju mig att tycka att hon är en superredig tjej. Händer kanske en gång i veckan eller varannan att det blir en olycka och det tycker jag knappt räknas. Men så är jag väl partisk också :) Men hon är ju ändå bara 2 år och 3 månader.4

Nu blir det magbild. V 32.



Skrutt fick vi se igen i torsdags då vi var på planerat läkarbesök där hon kollade igenom hela bebisen igen med ultraljud. Detta för att h*n ryckt så konstigt så jag har blivit lite orolig för att nåt varit fel eller bebisen har eplepsi eller nåt liknande. Men hon kunde inte så några konstigheter och bebisen växer enligt kurvorna och hade något varit fel hade den troligtvis inte kunnat växa precis som den skulle. Så det kändes oerhört skönt. Sedan sjukskrev hon mig på 50% fram till mitten på december då jag tänkt gå hem på föräldraledighet.

Nu kom Elma upp i knäet så det blir ingen mer text. Hej på er :)

RSS 2.0