Bajse boot + Elma tvåöring!

Vilket alltså betyder "Bamse blöt", vilket är vad Elma lyckligt konstaterade när hon var ute med sitt nya Bamseparaply för någon vecka sen. Hon är så härlig min lilla skrutta :)



Syns inte att hon är Bamse-fan av enorma mått va?

Sedan tog hon en rumpan-bar-tur i mina klackar. Så gott när man behöver torka efter regnet!



Vi gjorde dessutom om vårt lilla inneförråd i samma veva, nåt som var loooong overdue.

Före:



efter:



Välorganiserat och, framförallt, mycket mer plats! Dessutom luktar det så gott med det där råa träet.

Sedan, i lördags och söndags, hjälpte Elma mig att baka inför hennes tvåårskalas i måndags. Hade bara familjerna och Lisa här eftersom vi ville ha ett lite mindre kalas men som det nu blev fick vi två kalas (förmiddagen och eftermiddagen) om vardera nästan tio personer. Så det var fullt upp, jag bakade dumlekakor, blåbärsmuffins, chokladbollar, hallongrottor och två tårtor. Och Elma var naturligtvis till stor hjälp ;)





En trött Fialisa öppnar paket på tvåårsdagens morgon. Av oss fick hon en Bamsebok med ljudeffekter som var lite otäck innan hon öppnat den (hon råkade trycka in en knapp innan hon fått upp den ur paketet) men som var rolig sen. På sig har hon också en av pyjamasarna hon fick av mormor och morfar.



Sen blev det dagen till ära en hedersritt på pappas rygg ur rummet :)







Först anlände mormor och morfar och hjälpte till med vår markis (den oändliga historien, som fortfarande pågår) men först blev det naturligtvis presentöppning. Hunden hennes morfar håller i på bilden gick hon omkring med hela morgonen idag, himla bra tycker jag. Hon är ju vettlöst rädd för hundar och katter så det kanske hjälper lite med terapi.



Voff!



Av Lisa fick hon det här superfina kortet som hon scrappat själv och två vackert inslagna paket. En hamster (som hon fortfarande är livrädd för tyvärr) och en superfin bok som var hennes pappas favorit som liten - Boken om Någon.

Mosters familj gav ett mycket uppskattat Bamsepussel (go figure?), gatkritor som vi testade idag och en jättefin UV-tröja med fräcka Volvomärke.

När det blev dags att blåsa ut ljusen blev dock Lillan lite blyg då all uppmärksamhet vändes till henne, men det gick ganska snabbt över.






Ägg- och laktosfri gräddtårta med chockladmousse och hallonfyllning.



Med lite assistans gick blåsningen superbt!



Elmis och kompisarna njuterför fulla muggar. Tack snälla farmor också för de goda ägg- och laktosfria bullarna!




Det blev lite bus utomhus också minsann. Sen var det dags för förmiddagsgästerna att åka och för Elma att sova middag. Efter luren hjälpte hon mig att göra iordning den andra tårtan för dagen. Eller ja...



Var det gott, Elma?



Va? Nej, jag har inte ätit nån chokladmousse minsann! ;)



Mmmmmm!

Sedan kom farmor och farfar med dagens till ytan största presenten, ett alldeles eget IKEA-kök!



Detta är verkligen så typiskt Elma just nu, kjol med strumpor till. Hon är envis, vår lilla dam :)

Dumma datorn strular fortfarande så efter denna sista bilden kan jag inte ladda upp fler. Varken här på blogg.se eller på nån annan sida. T verkar tro att det är jag som gör nåt fel men jag tror nåt är tokigt i inställningarna.

Iaf ville jag bara skriva att Elma också fick (förutom alla fina leksaker och Bamsetidnigar hon fick i veckan) även fick ett doktorskit och pengar av snälla morbror Dans familj och att hon fick en väldigt uppskattad Emma-film och pengar av sin gammelmormor och gammelmorfar. Hon har tittat på Emmafilmen och lekt med blodtrycksmanchetten och alla de andra roliga sakerna mycket de senaste dagarna. Tack alla snälla för att Elma fick en så fin födelsedag!

Själv är jag och knodden i v 18 nu och på tisdag är det dags för ultraljud. Jag känner att det rör sig mer och mer och har även känt några ordentliga kickar mot handen när jag legat och vilat. H*n rör sig mycket när man läser för Elma på kvällen också, då känns det extra mysigt :)

Elma var förresten på tvåårskontroll igår, vilket gick bra förutom att hon gallskrek "åka vagnen!!!" från det hon kom in till det vi gick ut, mer eller mindre. Men BVC-sköterskan var jättegullig och nöjd med vikten, dock kunde vi inte mäta henne, men hon såg ju att hon såg normallång ut, så hon var nöjd ändå. Själv var jag rätt nöjd med att se att jag bara gått upp två kilo än så länge (vägde mig tillsammans med Elma och seda själv) så nu får jag passa mig så det inte blir för mycket på slutet bara. Med Elma gick jag också upp rätt långsamt först men sedan plockade det ju på upp till 19 kilo! Måste försöka röra mer på mig, men jag mår fortfarande lie halvkass för det mesta så det är svårt. Retar mig på alla "så tränar vi under graviditeten"-reportage i gravidtidningarna. Känner mig ju halvdöd sedan fyra månader tillbaka, så det känns som ett hån att inte kunna träna..

Längtar oerhört till att få träffa vår lille plutt! UL på tisdag känns jättespännande, bara att få se lill*n och förhoppningsvi få höra att allt är bra.. Längtar också så mycket till att få se Elma få vara storasyster och ta hand om "sin" bebis tillsammans med mamma och pappa :) Kan vara bra för min status hos henne också kanske att hon får lite konkurrens, för ofta ratar hon ju min till fördel för pappa/farmor/farfar/momor/morfar. Haha! Mina älskade ungar!

Kulmården!

Vi har varit några underbart sköna dagar på Kolmården och kom hem igår. När vi kom hem hamnade jag på soffan (hostande och snörvlande och väääldigt gravidtrött) och detsamma hände idag. Visst, ok, jag har en liten förkylning i kroppen också men jag är så komatrött att jag inte riktigt vet vart jag ska göra av mig själv. Tur att det är semester och att vi "bara" vandrade omkring på Kolmården i två härliga dagar.


Bäst av allt var helt klart Bamses värld för Elmas del, för oss vuxna var det nog Delfinshowen (eller frukostbuffén på hotellet!). Strör lite bilder omkring detta inlägget som vanligt, så här kommer resan frn början till slut. Det allra sista minns jag dock inte eftersom jag även sov två timmar (?) i bilen på vägen hem. Gick rätt snabbt för mig med andra ord :)

















Tack alla snälla ni för lyckönskningarna med bebisen. Den lill* har gjort att jag gått upp "endast" 2½ kilo men det ser ut som minst 10 kg tycker jag när jag ser semesterbilderna! Helt otroligt vad tjock jag ser ut. Men det får man ju ta med ro, det blir väl ett antal kilo till innan det här är klart får man tro :) Nu är jag i v 16 och om nästan tre veckor är det dags för ultraljud. Ska blir underbart att få se den lill* sprattelfisken där nere i magen. Har känt lite rörelser, men om jag ska vara ärlig var nog Elma mer aktiv än denna bebben, även om jag kände denna något tidigare än Elmis. Fast man ska väl inte ropa hej i v 16 :)

Update - och bebisrapport!

Det är inte mycket bevänt med bloggandet nu för tiden, men denna veckan har jag en stabil ursäkt iaf och det är att jag varit inskriven på Sahlgrenska sedan i söndags kväll och är så fortfarande, men är just nu hemma på permission. Har fått ett par migrän tätt inpå varandra och när jag sedan började höra lite dåligt på vänsterörat ringde jag 1177 som tyckte jag borde åka in och kolla läget. Åkte till Sahlgrenska där jag låg när jag fick min stroke för två år sedan och de lade in mig på observation och nu kör de en massa tester för att se om jag kanske fått ytterligare en liten propp i hjärnan eller om hörselbortfallet kan förklaras på annat sätt. Alltid lika spännande hemma hos oss va...? Men nu mår jag lite bättre, ingen huvudvärk idag och lite piggare så nu vill jag verkligen bara blir utskriven så jag kan få lämna över ordentligt till mina kollegor på jobbet och sedan ta en skön semesterperiod. Ska ha tre veckor from måndag och det är det längsta jag varit sammanhängande ledig sedan jag började på företaget 2003, om jag inte missminner mig.

Å just det ja, en möjlig anledningen till mina tättliggande migräner är att jag är gravid igen! Elma ska bli storasyster på nyårsafton om allt går som det ska och jag inte strokar ut och blir en grönsak innan det :/

Har precis berättat på jobbet (dock fick min chef veta för flera veckor sedan, då jag tror att han behöver längre tid att vänja sig) för kolla in kulan! Fattar inte hur stor magen är redan! Går in i v 15 idag.



Förra gången i v 15 hade jag den här lilla kulan:



Så idag får jag njuta av att vara hemma på permis och gosa med de mina, för i morrn morgon bär det av till Sahlgrenska igen.

Kan avsluta med lite andra bullar som varit i ugnen här hemma, dock inte i den ugnen jag bär mitt på kroppen ;) Dessa bakades för några veckor sen då jag hade lite vaniljcreme kvar efter midsommar:



Mmmmm, vaniljbullar. Husligt av mig va?

Och såhär kul hade Elma efter hon skrikit sig igenom HELA djurdelen på Universeum och kommit fram till lekavdelningen..






Ok, vattnet i början var kul, men sen var det inte mycket till leende hos Elma förrän:



BUS!





Gympar mormor?



Nej, hon tränar ju hårt för att bli världens bästa handbollsmålis!



Elma är alltid trygg i pappas famn, som tur är :)

Nu blir det god natt från mig, sov så gott allesammans!

RSS 2.0