Juldag och annandag

Juldag och annandag åkte vi till "mormor och morfar". Men först stoppade vi till på vägen hos tant Lisa och M, Oscar och Evelin. Det var så roligt att få ge dem lite julklappar och så hade Tomten varit och lämnat en fin kalender och två mitt-i-prick-vad-jag-behöver-böcker till mig och en jättefin ritbräda till Elma hos dem. Tack Lisa! :)



Evelin visar Elma hur man gör med ritbrädan och längst ned är Lisa med sina klappar och mina paket från Lisa.
Oscar fick sin favorit Lampis (från Händige Manny-serien) och Evelin fick Bamsekläder och ett kastrullset till köket hon ska få på sin tvåårsdag om knappt två månader.



Elma älskade att öppna paket denna julen och öppnade gärna alla andras också. Ludde och Wilmer var jätteduktiga tomtenissar och delade ut alla paket. Jag och T och Elma fick bl.a. en semesterresa tillsammans med mamma, pappa och syrrans familj nu till sommaren! Jättefina klappar allihop och vi är så tacksamma. Elma fick bl.a. ett tågset från brio, ett jättestort garage med bilar och en helikopter, och pengar.

Sedan bar det ut till backen för att åka pulka. Och HEJ vad det gick!



Helgen avslutades med en lunch med gammelfarmor som vi sedan skjutsade hem. På vägen hem hälsade vi också på min kusin L och hennes familj och fick en kanongod fika med ananaspaj. MUMS! Tack alla snälla släktingar och vänner för den här julen. Det kunde inte varit bättre och vi är så tacksamma och nöjda för allt fint vi fått!

God Jul

God Jul! Hoppas att alla haft en bra julafton. Vi har haft en riktigt mysig dag med det som för mig är de nya delen av släkten, alltså min mans släkt. Behöver bara ta en kort biltur på ca 20-25 min så vi har sluppit att ligga ute på vägarna också, helt klart ett plus denna dag. I morgon dock blir det 1½ timma för att komma upp till mina föräldrar, men där stannar vi också över en natt så det blir inte så stressat.

Har fått många fina klappar och en stooor klapp, vi ska nämligen få en ny torktumlare till det nya huset! Det visste vi om innan, men det förtog inget av glädjen och vi kikar nu för fullt på mellandagsreorna på nätet :)

Precis när vi kom till T's morföräldrar, där vi firade i år, fick vi se de här sötnosarna i trädgården, bara ca 2 meter från huset!



Tycker det är helt fantastiskt att de inte var skygga. Så himla fina, en mamma och två kid (heter det väl?) tror vi.

Och jag som tyckte det var otroligt när jag fångade de här bilderna i vår egen trädgård i går!



Mumsande på vår häck minsann... ;) Men de ska ju ha mat också och snart bor vi inte här så ät på bara, kära vänner.

I morse när vi vaknade hade tomten lämnat några klappar under vår gran! Resten har han vart förutseende nog att lämna hos våra släktingar verkar det som, smart tomte det där..



Jag fick en bok och en ljuvligt doftande creme från Victorias secret av T och Elma fick en cd-sagobok. T fick nöja sig med märkeskallingar från Björn Borg, lotter och en prenumeration på en resetidning.

Men innan vi gav oss på klapparna hade vi lite mysmorgon i sängen.



Elma swipa min plats så fort när jag skulle upp och fota, tror inte ens rumpavtrycket i madrassen hann försvinna.. Hon lade sig på min kudde och drog upp täcket och snuttade med pappsen. Gosigt värre :)

Så var det paketöppning vid granen.



Och så en sväng framför datorn och Youtube med Hajarna. Kolla in Elmas smile.. ;)



Så blev det julmat hos gammelmormor och gammelmorfar. Men kolla in tårstänken på tröjan... Elma var INTE glad när klänningen skulle på, när vi kom fram till gammelmormor och gammelmorfar, när pappa skulle parkera bilen osv... Till slut lossnade det iaf och hon var glad nästan hela tiden tills det var dags att åka hem. Men så hade hon bara sovit 35 min på hela dagen så det var väl inte så konstigt att hon var purken.



Gött med köttbullar (utan ägg) och pappas potatisgratäng och tzaziki. Lite halvsvenskt julbord för Elmis.

Sen var det så klart Kalle Anka. Elma titta åt fel håll dock. Behöver jag ens påpeka att det är hennes pappa som höll i kamera just då?



Myset med farmor och pappas lillkusin Jenny.



Coola farsan Baloo alltså... ;)



Efter Kalle öppnades julklappar. Elma fick siådär 50 stycken tror jag ;) Bl.a. en leksakskamera, en dockvagn, nya ljudband till Skrållandockan, pengar, piano, dammsugare, Hello Kittykläder, cd-skiva, underbart vackert smyckeskrin, Ullareds-shoppingvagn och mer därtill.

Här undersöker hon sin nya kamera.



Hon var ganska duktig på att öppna paket efter all övning vi haft med att öppna luckorna i chokladkalendern.



Hon blir nog nya Mozart på sitt leksakspiano ;)



Vi får hjälpas åt hela familjen.



Elma river ut alla matvaror ur sin nya kundvagn.. Tror ni att det blir en ny generations Ullaredsentusiaster här eller?





Tuffingarna! Elmas tofsar varade i ungefär... 5 sekunder?



Rattar rätt i julklappsdjungeln..



Nej, nu är vi supertrötta och det blir till att skalla kudde.

Vi önskar er ALLA en god jul! Kramar från hela familjen!

Jul på Liseberg








Pepparkaksbak

Nu kommer äntligen bilderna jag har haft så svårt att ladda upp (jäkla blogg.se ibland alltså..)

Jag och Elma bakade alltså pepparkakor i tisdags och jag tror att det var roligare för henne än för mig för jag blev lite lätt stressad när hon åt sin hundra miljonte degklump och fick ner pepparkaksformarna i vasken för tusende gången.. Men pepparkakor blev det iaf!

Elma har rätt idé när det gäller formarna, men mamma fick hjälpa till lite.



Och en hel del hamnade i magen såklart ;)



Det är inte så lätt att lyfta upp kakorna med de där små tassarna.



Kavlade väl inte degen alltför bra tyvärr...



Lägg märke till den decimetertjocka pepparkakan längst fram... ;)

Och så här såg jag ut. Kanske ska önska oss förkläden i julklapp av tomten, både jag och elma, haha!



När kakorna låg och svalnade passade vi på att titta på "fem elefanter balanserade" på Youtube. Elma älskar att titta på barnsånger på youtube och "Hajarna" (ni vet "pappa haj dadadadadada, mamma haj dadadadadadada...") är storfavoriten.



Elma gör rörelserna till lilla spindel även när hon ser på Elefanterna :)



Just nu sover Elma efter en händeserik dag på förskolan. Jag gick ifrån i två timmar idag och hon var jätteredig men blev förstås ledsen så fort hon fick se mig igen. Det är inte lätt att vara liten och det skär lite i mammahjärtat när man måste lämna de små. Men jag vet att hon kommer att få roligt så fort hon vant sig, så det är väl bara att härda ut...

I helgen åker T till Milano och jag och Elmis får vara hemma själva. Blir nog en sväng till Jul på Liseberg med hennes farmor och farfar i morrn. Kul! :)

Julstök och kappkärlek

Idag har Elma varit lite bättre, vi har kunnat hålla febern under 39 grader med hjälp av alvedon/ipren, och hon har varit pigg så idag har vi julstökat lite! Men först vill jag visa min Nya Kärlek som jag skaffade under julshoppingen igår, en cremevit helt UNDERBAR kappa till dop, fest, bröllop osv (för jag har ingen finjacka eller kappa). Här är hon:



Total kärlek vid första ögonkastet!

Här nedan klär Elma och jag granen och fixar lite klappar. Kan knappt fatta att det är 12 dagar kvar till jul! Vad hände med decembers första 12 dagar??



Och resultatet av vårt julstök (fast jag hittade inte min julduk! Superstörande..) Men det blev rätt mysigt ändå. Gillar Elmas julänglar och att vi äntligen hittade våra ljusstakar (de var ute i varmförrådet, där borde vi ju letat!).



I morrn får vi nog ta det lugnt men om Elma inte har feber då (ta i trä!) kanske vi kan gå till dagis senare i veckan.. *Hoppas hoppas*

Sjukdomen kommer och går... och kommer igen.

Igår kom skatteåterbäringen. Wiiiii!!! Vi gick från att försöka överleva månaden till att kunna köpa de fina julklappar vi vill till alla nära och kära. Eller, det vill säga, jag fick ut och julshoppa (totalt slutkörd blev jag också, efter min feber) med syrran och Ludde idag och T fick vara hemma med Elma eftersom hon fick feber IGEN i morse. Stackars liten, hon har varit som en disktrasa i famnen på oss idag :/

Igår var hon feberfri största delen av dagen och då hade hon så här roligt:



Plaskar med vatten i diskhon medan mamma vilar/tittar på och pappa hämtar pizza... Vi vart visst lite trötta ;)



Busar! Sen var det dags att bada av bacilluskerna i ett kort och inte så hett men skönt bad... och då fick ju pappa bada lite med.





Men så idag var alltså tempen uppe i nästan 40 grader igen och nu tog det ut sin rätt totalt. Så när jag handlade klappar åkte T med Elma till läkarn men de konstaterade ingen specifik sjukdom men hon fick iaf hostmedicin för i går natt hostade hon nästan konstant natten igenom. Ingen av oss sov särskilt mycket så nu får vi hoppas på en lugnare natt i natt. Just nu är T ute och köper Ipren-suppar som vi fått råd att ta varannan av (varannan en halv Ipren, varannan alvedon) för att få ner tempen. Hon fick nämligen en alvedon vid fyratiden och vid sju hade hon fortfarande över 39 grader i kroppen. Då är det inte konstigt att man blir trött. Nu ska jag gå och se till Lillan.

Kram!

Sjuklingar och mera förskola

Jo, vi lever, men nätt intill ;)

Nej, nu överdrev jag rejält. Men jag och Elma har varit och är väl fortfarande rätt risiga. För Elma började med feber efter våra två timmar på förskolan i måndag och det tog inte längre tid än till onsdagen förrän jag hade feber. Nu har i båda en elak hosta men har kommit över febertopparna (hoppas jag) som låg på 39.8 för oss båda.



Min modiga tjej (andra från vänster) under sångstunden.



Mitt i smeten ska man vara och ta emot frukt, äpple och banan, som man sedan INTE äter. Konstig unge jag har, hon är inte särskilt förtjust i frukt... Och mitt i smeten som sagt, det var väl därför hon fick med sig bacilluskerna hem...



I måndags eftermiddag, nån timme före febern slog till, var Elma och jag ute och klappade Trissan, den enda trevliga katten på gården och den enda Elma inte är rädd för. Men kommer Trissan för nära blir Elma allt lite väl uppspelt, men Trissan är van, då hon har en tvååring hemma :)



Pissekatt!



Så kan man ju kasta snö på mammas mobiltelefon också...*suck* ;)



Och när hon hade feber fick hon ligga och sova på mammas bröst, med nappen i mun och Ninis i högsta hugg. Lilla Pluttan, det är inte lätt att vara sjuk...

Nu ligger mina pluttar och sover (T sover på Elmas golv, för hon hostar så hon kräks ibland) och jag ska kolla på Idolfinalen och sen svimma i säng, så trött är jag. Heja JAY!! (och Minnah, gillar henne med!)

Kram!

Husligt

Vill ni se lite av vårt nya hus? I varje fall tänker jag visa lite av det.

Det är ett parhus och så här ser det ut. Vårt är det högra. Grannarna har två små barn, varav en är en ettårig flicka. Perfekt för Elma, förhoppningsvis! :)



Den lilla trädgården baktill. På nedervåningen är fönster och altandörr in till vardagsrummet och ett fönster till ett sovrum/kontorsrum. På ovanvåningen är det högra det stora sovrummet och det vänstra till Elmas nya rum.



Planlösning för undervåningen.



Och för övervåningen...



Vårt sovrum och....



... Elmas rum.



Och badrummet på ovanvåningen.



Huset är byggt 1993 och i fint skick, lite äldre men inte slitet. Vi ska lägga lite laminatgolv, måla och tapetsera men för övrigt är det inte panik med att göra någonting. Så småningom vill vi göra om toaletten/duschen/tvättstugan på nedervåningen men det tar vi när vi hinner med.

Gillar huset massor!! :D

Första förskoledagen

Just nu ligger Elma och sover, alldeles utpumpad efter sina första timmar på sin alldeles egna förskola. Eller ja, sin alldeles egna förskola tills vi flyttar iaf, så i några månader kanske hon går här.. Men så är det.

Dessutom är det ju den 1a December idag så Elma fick öppna det första paketet i sin julkalender som mormor sytt åt henne. Här sitter hon och pillar på sitt paket. Och i det var...



Ett paket supersöta näsdukar med nallebjörnar och hjärtan på. Elma blev väldigt förtjust i det och gick och bar på paketet ända fram till frukosten :)





Finaste julkalendern man kan ha!



Så efter frukost var det dags att pälsa på sig ordentligt och...



... åka vagnen till förskolan. Riktigt kallt idag, -13 grader!



När vi varit på förskolan en stund kom jag på att jag glömt kameran i vagnen och det här kortet är taget precis när jag kom tillbaka, det är därför hon ser lite rödgråten ut. Annars trivdes hon bra på förskolan, verkade det som.



De hade ett jättefint Pippi-hus där och...



... ett superfint kök. Det var här Elma riktigt "kom igång" och när hon lekt där en stund var det redan dags att gå hem.



Var väl inte helt förtjust i att de hade riktiga porslinsfat (en pojke kastade ett i backen så det gick sönder när vi var där och det blev flisor överallt) men de hoppades på att kunna byta ut dem snart. Det är såna man köper på IKEA för lite större barn när de vill leka tebjudningar och sånt, men det passar inte små barn så bra.

Annars verkar skolan bra och Elma kommer nog att trivas där, men nu ska vi ta en lugn och fin inskolning så får vi se hur det går. Ska försöka blogga om huset nästa gång, om jag kan få fixat fram lite foton, men håll ut, det kommer :)

RSS 2.0