Bad, besök och syskonkärlek

Måste bara lägga upp bilder på tjejernas första bad. De är så himla lika och så himla olika på samma gång. Överst är Nellie sex dagar gammal, som Elma var så snäll att hjälpa till att "bada" (bara lite vatten och olja som hon fick ligga i en minut mot den torra hyn) i går. På bilden under är Elmas första bad. Där är hon nog ca 14 dagar.





Och så mina tjejer i som myste i soffan så gott i går kväll. Man blir verkligen helt varm i hjärtat när man ser Elma som storasyster som bryr sig om sin lillasyster. Hon kallar Nellie för Lilla Gumman ibland och stryker henne över håret, för det har hon sett att jag gör :)



Sen fick jag också vara med gosisarna.



Hinner inte ladda upp alla bilder jag skulle vilja men idag fick vi massa finbesök, både Lisa med familj...



... och Tottes kusiner med familj.





På morgonkvisten kom också årets första snö! Har ju haft lite i slutet på förra året men det har ju knappt lagt sig innan det varit borta. Så idag, 21 januari, kom äntligen lite snö. Därför vart ju T och Elmis tvugna att gå ut och busa lite och bygga en snögubbe på eftermiddagen!



Elma har med sig vår gamla potatis för att få ihop ögon och näsa på snöbubben.





Tadaa!



Så får man ju sådär goa röda kinder när man vart ute och busat med pappa. "Mamma, ta bort det" sa Elma när hon kom in. Haha, Gullunge..


Momo, moffa och moster

Igår fick vi besök av syrran som ville snusa på Bebis och idag kom mamma och pappa på besök hela dagen. Såå himla mysigt för vi träffas ju inte så väldigt ofta! Syrran hade gjort en superfin blöjtårta som Nellie får börja "smaska" på snart för nu börjar det bli lite mer blöjbyten. Men det känns nästan sorgligt att ta isär den, den är så himla fin!



Nellie får träffa kusinerna och moster och morbror för första gången.





Och mormor..



... och morfar.



Hängslena hon har på sig är resultat av läkarbesöket på ortopeden igår. Nellie har höftledsfluxation, och måste ha en skena på sig 22-23 timmar om dygnet nu i sex veckor. På en del bebisar har höftledskulan eller höftledsskålen inte växt helt klart och höften känns mjuk och kan glida åt sidan. Det är ingen missbildning eller större fel, på en del bebisar är det bara inte "färdigväxt" när de kommer ut. Så för att det ska växa korrekt måste hon ligga som en groda med benen ut åt sidorna i sex veckor och till det används en skena. Alla bebisar som blir behandlade blir bra, men behandlar man inte kan man riskera att de får problem när de ska börja lära sig gå och en del blir halta.

Så vi är väldigt glada att de upptäckte det, även om det var en mycket liten glidning hon har och de sa att hon kanske hade klarat sig utan skena men det är mycket bättre att behandla nu i några veckor än att behöva riskera större korrektion som tex kirurgi i framtiden.

Skenan tas av vid blöjbyten och bad och sen åker den på igen. Lite knöligt, särskilt om hon är kinkig, men sex veckor lär nog gå snabbt och sen vet vi ju att hon inte riskerar några men. Dessutom vet hon ju inte vad som är "normalt" än så hon lider inte direkt av det, det är mest vi föräldrar som tycker lite synd om henne.



Elma verkar faktiskt tycka att Lillasyster är en rätt lattjo liten pryl än så länge. Hon pussar och kramar på henne och vill gärna hjälpa till att byta blöja tre gånger i kvarten. Det kommer säkert bakslag men än är de kompisar och allt är ganska fridfullt såhär fem dagar in i Nellies liv.

Kan kanske inte säga detsamma om min amning dock.. Sedan jag fick lite instruktioner när vi tog PKU-testet i måndags gick det väldigt bra men tyvärr hade hon hunnit suga så fel att jag börjat få lite sår redan och i morse blev jag helt förskräckt när Nellie såg ut som en vampyr efter amningen. Ena bröstet hade börjat blöda och det gjorde sååå ont! Köpte en amningsnapp att ha över bröstet men än så länge har jag inte fått på den på ett bra sätt. Får försöka sedan igen..

Nu hinner jag inte skriva mer, Elma vill titta på "Bamse på min fån" så jag får hjälpa henne med det. Hej på er!

Nelliebus!

Längre, mer detaljerad förlossnigsberättelse kommer nog senare men här får ni sammandraget... :)

Vår älskade Nellie överraskade mig genom att dels vara en flicka (var helt säker på att det var en pojk), och dels genom att snabbt vilja komma ut i lördags morse. Vattnet gick i fredags kväll och efter ha suttit över tjugo minuter i kö för att prata med förlossningen ville de att vi skulle komma in. Efter de konstaterat att jag haft vattenavgång frågade de om jag ville stanna kvar eller åka hem då värkarna inte var helt etablerade än. Då var klockan nästan tolv på natten och om jag inte kommit igång av mig själv hade jag varit tvungen att komma tillbaka för att bli igångsatt kl 08.00. Tänkte att jag fick mer sömn om jag stannade och då PANG kom värkarna igång. Vid undersöknigen halv ett på natten var jag redan öppen 6 cm och vid 05.00 var jag fullt öppen. Men sen... De ska ju göra fyra rotationer och när hon gjort de två första stannade hon av. Värkarna var bra men hon kom inte ner mot bäckenbotten. Så efter fem timmar med jobbiga värkar (men ok ändå, eftersom jag fått epidural vid 04.00) började jag och BM dra dagkamp med en handduk och 09.20 den 14 jan krystade jag ut henne på ren vilja, knappt utan krystvärkar.

Stolt storasyster välkomnade sin lillasyster Nellie på sin pappas 27-årsdag!


Nellie

Välkommen vår älskade Nellie! 2012-01-14



Fortsättning följer... :D

Vattenrutschkana!

Yes, BF+6 idag och bebis försökte precis åka vattenrutschkana ut! Inga värkar än, men kul att nåt händer :) Får försöka sova lite innan det kanske drar igång.

14 januari kanske vi firar vår nya familjemedlems födelsedag då :) Hoppas, hoppas!

BF+5

Nu har jag gått över lika mycket som Elma kom tidigt. Sucks bigtimes alltså..

Men jag vaknade kl 07.00 (av att T ropade MAAAMMMMAAA från Elmis rum) och hade ont i magen. Sprang på toa men hade fortfarande ont efter trycket lättat lite så det var nog en värk. Fortsatte en bra stund men lugnade ner sig lite när jag suttit i soffan med Elmis och kollat på dinosaurietåget en stund :) Så när T åkt och lämnat Elma på dagis ("Vill inte åka till dagis mamma!" Hon kände nog på sig att det var nåt) drog jag på mig regnjackan och tog en snabb promenad. Men blåst, regn och sju grader gjorde att den ine bev så lång. Och så fick jag faktiskt lite ont igen också.

Så nu får jag väl vila och bada så får vi se om det stannar av eller drar igång, just nu känns det som det kan gå åt vilket håll som helst. Keep your fingers crossed!

----------------------------------------

Uppdaterat 20:11

Ingen bebis minsann. Värkarna stannade av på f.m. och jag fick huvudvärk istället.. Inte den typenav smärta jag ville ha direkt.. Så ingen bebis idag heller, verkar det som. Ska lägga oss nu.

BF+3

Tre dagar efter beräknad förlossning. Tror ni jag är förvånad eller? Och trött. Otroligt trött. Lär ju inte bli bättre när bebis kommer och håller en vaken heller. Men det gör den ju redan, jag vaknade säkert 40 gånger i natt. Lite ont här, lite ont där, måste kissa, drömmer konstigt, lite ont igen... Känner mig mer trött när jag vaknar än när jag lägger mig. För när jag lade mig kunde jag inte somna. Har börjat bli orolig för att få en riktigt stor bebis och få sprickor och blöda mycket eftersom jag går på blodförtunnande medicin. Syrran var ju tvungen att få transfusion en av gångerna, och då går hon ändå inte på medicin...

Är ju i vecka 41 nu..



Gosh!

Förresten har jag inte visat bilder från vårt mysiga nyårsfirande. Bara jag, T och Elmis.







Bröllopsglasen.

Tyvärr ingen bild på vår mumsiga efterrätt dock. T sa att han tagit bild på den men det fanns ingen i kameran så den måste försvunnit på vägen..

BF

BF-datum=beräknad förlossningsdatum. Som är idag. Och ingen bebis är här.

Blääääääääääähhhhhhh!!! Vill ha ut vår Skrutt NU!

Lite som att veta att nån tänker slå till dig, men du vet inte när det ska hända. Man går liksom och väntar och väntar på den där smärtan och man blir mer nervös för varje dag som går. Men vi är ju klara och redo nu, kom igen Bebis, kom ut!

Bet

De slog vad om när jag skulle klämma ut vår Skrutt på T' jobb. De flesta gissade på de sista veckorna i december, från ungefär 20'e till nyår. Sista bet'et var idag, den 4 Januari nångång på morgonen. Den som kom närmast vann, helt enkelt. Med andra ord vann personen som betat på idag, och trots det ser jag inte röken av nån bebis... Orättvist!

Vaknade vid två i natt med svaga, diffusa värkar. Det ville inte riktigt sluta så jag steg upp till slut och var vaken en timma. Tog en skål fil och funderade på när en värk startade och en annan slutade. Hade kanske 6-7 st på den timman, så runt tio minuter emellan kanske, men det var svårt att avgöra för de var så svaga och diffusa, som sagt. Så jag gick upp och lade mig igen och efter ytterligare en timma somnade jag äntligen om. Därför har jag varit rätt trött idag och vilat medan svärmor och svärfar har tagit hand om Elma. Försökte först "gå igång" värkarna igen med ett besök på IKEA, men det var lönlöst så det är väl bara att ta nya ta och vila sig i form eller nåt..

Börjar halsbränna lite då och då.
Går fortfarande upp i vikt, pendlar mellan att ha ökat 14-16 kilo.
Stoooor otymplig mage (de som säger att den är liten kan väl bära den en stund då..)!
Sover dåligt. Obviously..
Ont i bäckenet, särskilt efter sjukgympan varit stängd tre veckor i rad.
Gått "över tiden" jämfört med förra graviditeten. Retar mig mentalt bara..
Flåsig, för kondisen är urkass och blir bara sämre.
Svårt att bära Elma, men jag måste ju ibland och ibland kan man bara inte låta bli..
Längtar att få träffa Bebben och bli av med magen så jag blir tokig snart! Och då kanske jag har två veckor kvar! Urk..
Magen (tarmarna) har typ sagt upp sig. Inte kul att behöva gå på toa alltså, aj! Äter katrinplommonpuré OCH tar lactulos bara för att överleva.

Så, nu har jag gnällt av mig. Tur att jag har en blogg där jag själv får bestämma vad jag vill skriva ;)

Sista (?) BM-besöket i morgon. Tur att T bara jobbar halvdag så att han kan vara med och hålla koll på Elmis under tiden.

Ha're bra! Nästa inlägg hoppas jag är med bebis-bild, eftersom BF är på lördag, om två dagar. Vårt eget Orakel Elma sa häromdagen att bebisen skulle komma "på lördag" och att det var en Lillasyster. Så vi får väl se..

RSS 2.0