Farväl 2011

... Och Hej hej 2012! Med 8½ timma kvar av 2011 kan jag nog med stor säkerhet säga att vi välkomnar Skrutt först år 2012, så 2012 lär bli spännande. Det vet man ju redan innan det börjat :) Men jag vill säga farväl till magen nu, väldigt, väldigt gärna..



Tur att man döljer ankrumpan man fått med handen, haha! Men Elmis ville ju såklart också vara med på ett kort och välkomna att jag går in i förhoppningsvis sista veckan i morgon, vecka 40.


Gott nytt 2012!!

Proppen

"Proppen" har gått, kom lite lätt under veckan och resten verkar ha lossnat idag. Med åtta dagar kvar hoppas jag väldigt starkt på en 1 januari-bebis :D Då hade jag precis hunnit in i vecka 40. Har druckit lite hallonbladste igår och idag för att hjälpa kroppen förbereda sig inför förlossningen. Tio månader som gravid räcker både länge och väl... Haha!

Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 5 fulla dagar (v38+5).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 7 jan 2012
Du har 8 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jul 2011

Blandade bilder från 23 december (med mor och far) och Julafton med svärfar- och mor och Elmas gammelmormor- och morfar. På Juldagen hos mina svärföräldrar glömde vi ju kameran, duh!



Med stor stolthet - vår gran. Är supernöjda med den. Eller var ska jag väl säga, igår, den 29 december, åkte den ut. Nästa år ska jag kämpa för att få behålla den över nyår ;)



Min lilla (STORA!) tjej. Måste ju klämma lite på klapparna. Men hon var faktiskt jätteduktig, de låg framme utan att bli krossade från början på förra veckan, ca 20 december!



Mamma och pappa.



T var nöjd med julklappen från svärföräldrarna. Och jag med! Fick bl.a. en eltandborste som har surrat omkring i munnen på mig nu den senaste veckan och det var en toppenklapp! Gillar verkligen såna klappar som räcker länge, länge :)



Elma fick Hello Kitty tröja av mig och T.



Och bland annnat en jättesnygg jeansklänning av Farbror Lasse. Och En Kitty-pyjamas av mormor och morfar som hon knappt släppt taget om sen dess ;)



Bamse-böcker från moster. Snacka om lycka :)



Vackraste tomten härikring!





Mys med farfar i FatBoyen.



Och självklart fick hon öppna stora klappen som innehöll ett mycket uppskattat stafli! Så nu har det målats varje dag sen jul. Blir nog en liten Michelangelo av Elma till slut.

Kram och God Jul! Nu hoppas vi på Bebis på söndag den 1 Januari! :D

V 39

God Jul! Igår var det julafton och idag gick jag in i v 39. Har haft ett par jättemysiga dagar, med mamma och pappa här den 23'e och T's föräldrar och morföräldrar här igår. Lite svårt att knö ner mat, för jädrar vad trångt det är nu, men jag ska inte klaga. Har inte haft mycket ont, inte ens foglossningen har varit besvärlig på nån vecka. Min underbare man har ju slitit i köket osv också så jag har fått ta det så lugnt som jag behövt.



Bild från igår (37+6). +14 till 15 kilo, mår rätt bra, men det trycker åt alla håll nu, särskilt nedåt. Lactulos är det enda som håller magen igång också tyvärr (för min omgivning iaf), annars ska jag nog vara väldigt nöjd :)

Idag ska vi till mina svärföräldrar och fira med T's morbrors familj också, så det blir lite mat och julklappsleken. Ska bli riktigt mysigt!

Elma - the Challenge

Presenterar spelet Elma - The Challenge!

Mål: Att väcka en trotsig tvååring, få på kläder, borsta tänderna, få på ytterkläder och lämna på dagis. Som bonus kan du nu även höja nivån till Avancerad med en graviddräkt samt gravidhormoner! Vill du testa Superavancerad tillkommer extra bebis samt amningshormoner (OBS! Detta rekommenderas att inte provas förrän ni spelat nivån Avacerad).

Antal spelare: 1-10 (eller så många som får plats i en hall)

Ålder: Bör vara (straff)myndig. Spelet kan lätt urarta annars.

Speltid: ca 15 min- hur lång tid som helst...

Spelaren som först lyckas få ungen till dagis och gå därifrån vinner.

Typiskt spelscenario:

- Elma, vill du skruva av korken på tandkrämen? (brukar hon göra)
Elma tittar på och säger ingenting.
- Vill du skruva av korken?
Tittar fortfarande på mamma och svarar inte.
- Gumman, vill du göra det, annars gör mamma det?
Ingen reaktion.

Mamma skruvar av korken.
Explosion!!!!

- JAAAAAAAAAAG VILLE SKRUVA KORKEN MAMMAAAAAAA!!!!!

*suck*

Försök sedan borsta tänderna på henne. Lycka till!




Idag blir det BM-besök, lunch med Lina och Clara (mysigt!), träff med min jobbcoach och lekdejt med Anna och Amanda från vår gamla föräldragrupp. Kommer att bli en riktig härlig dag men jag lär vara helt slut ikväll! :)

Kram!

Magen

Precis hemkommen från Förlossningen, då Elma råka hoppa ner på magen när vi gosade i FatBoy'en. Fick hela henne på mig, med knäna först. Illa ont, och jag blev så chockad så jag storgrät. Stackars Elmisen blev alldeles rädd och stackars mig och bebisen med :(

Så det blev samtal till förlossningen och sedan åkte T och jag dit när han kom hem. Men allt såg bra ut, fick ta CTG och hjärtljuden var fina och jag hade inte längre några förvärkar så det såg jättebra ut. Bara blåslagen och fått två långa bristningar ungefär där smällen träffade.

Blir ordentligt med vila i morrn, ska gå upp och lägga mig med en gång. Kram kram!

My cupcake

Elma älskar choklad. Can you tell? ;)







Mmmmmmmmums!!

My cupcake

Elma älskar choklad. Can you tell? ;)







Mmmmmmmmums!!

v 38

Känns lite som att vänta på en tickande bomb.. Fast positivt :-)




Min kula är lite större ;)

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 7 jan 2012
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jul i vårt hus

Nu börjar det närma sig jul och vi börjar få lite ordning i vårt kaos här hemma. Vi är inte klara än, långt därifrån, men det går framåt. Det trixiga är att kombinera julsakerna, som bara ska upp en kort tid, med alla vanliga saker, tavlor osv som vi också vill få lite ordning på.

Idag har vi iaf fått upp de sista julgardinerna på undervåningen, T har snart fått upp lampan i hallen och vi har fått tvättat alla Elmas sängkläder från i natt. T låg inne hos henne för hon hade vaknat och varit ledsen och efter några minuter (tror jag, somnade om) ropade han att hon kräkts. Hon är ju inte en sån som kräks så ofta och hon var jätteledsen. Stackars liten! Så han tog tag i henne och började skölja av och jag fick sätta igång och byta sängkläder. Lagom mysigt sådär mitt i natten. Men idag har hon varit ganska som vanligt, åt lite frukost och så men ville hela tiden att vi skulle blåsa på magen, så nåt är det nog. Hon vill gosa lite extra och ha "bara Ninnsi" ("bara Ninis", gosesnutten, eftersom hon inte får ha nappen utan när hon ska sova). Nu ligger hon uppe och sover middag, lite senare än vanligt, medan jag bloggar och T är och köper lister till hallen och åker en massa ärenden.

Men till nåt roligare, vi har fått köpt och installerat vår julgran! Första gången jag har en riktig gran inne sedan jag flyttade hemifrån, vad jag vet. Och den doftar sååå gott!



Älskar den fina julgransmattan mamma gjort åt mig. Snälla, goa, TALANGFULLA mamma. Vi har t.o.m. kottar i granen förresten! Om nu ekorren skulle komma på besök ;)



Tät och fin med lite tjockare barr som vi hoppas vill sitta kvar ett tag till. För min man är ju just sån, det är ok att få in julsakerna något tidigt, för den 27'e december ska allt UT! Typ :) Så man får passa på att pynta för att få julstämning, för sen försvinner sakerna illa kvickt, haha!

Idag hade T tänkt sätta upp lister medan jag och Elma var hos Malin & Isabella på julfika men tji fick vi alltså.. Vill ju inte riskera att smitta någon OM det nu skulle vara nån typ av magsjuka eller annat som Elma fått. Och vi som slått in så fint paket (till julklappsleken):



Och bakat äggfria citronchoklad-cupcakes med vintertema:



Men nähä alltså, det skulle skita sig denna gången med. Så vi får vara hemma och städa och pynta antar jag..

Förresten jobbade ju jag sista dagen på oöverskådlig framtid, nu i torsdags. Fick åkt runt till alla receptioner och sagt adjö till de flesta och sedan mailade jag allihop och tackade för mig. Fick faktikst presenter när jag slutade och jag blev nästan chockad för det hade jag verkligen inte förväntat mig. En superfin ljuslykta, som fått hedersplats på bordet just nu:



Och en nalle till bebisen:



Nallen får dock sitta högst upp på skåpet ett tag till, ur sikte för Elmas kladdiga fingrar :) Får sätta i spjälsängen sedan när vi monterat upp den igen. Detta fick jag från alla receptionister och väktare och mina underbara "chefskollegor" på jobbet. Blev verkligen rörd att de ville ge mig en avskedsgåva. Får se om man kommer tillbaka någon gång igen eller om det var sista gången på Volvo. Man ska aldrig säga aldrig..

v 37


Ho ho ho! Känner mig som tomten idag. Stor och tjock. Men han är nog bra smidigare än mig, som kan smyga ner i skorstenar och sånt..

Status:
Foglossning - ok
Strechmarks - Vågar knappt säga det i detta läget men inga nya än. Några gamla små på höfterna och ett pyttelitet på magen sen Elma.. Mandeloljan går som smör i solsken här. Får se om det hjälper.
Vikt - 13-14 kilo plus, alltså runt 86-87 kilo.
Bebis - vänd neråt, hickar minst en gång om dagen, sparkar i mina revben på högersidan
Tid - v 37 (36+0), 27 dagar kvar till BF. Kunde gärna få varit v 40. Men över 90% av alla barn föds mellan v 38-42, så det är inte så himla många veckor kvar oavsett.
Jobb - Jobbar halvtid denna sista vecka, slutar på torsdag. Sjukskriven halvtid, gick igenom hos FK i veckan. Tack och lov!
Humör - inte helt strålande. Mer känslig, lättretlig och undrar verkligen hur Julen ska gå..
Känslor inför förlossning - Kom an bara! (idag iaf)



V 37 (slutet av den veckan) förra gången:



Vikt då - +16-17 kilo. Större magen denna gången men något lite mindre för övrigt? Eller tvärtom? Tror att SF-måttet (magmåttet på längden) är ungefär detsamma båda gångerna.

Pappa 60 år!!

Grattis älskade pappa, 60 år! Vi firade igår inne i Göteborg med en tripp till Naturhistoriska (skulle varit Liseberg men det regnade då och då och stormade ordentligt och med en febrig Elma vågade vi oss inte på det) och god middag på Hotell Opalen.

Vi startade vår dag uppe på mammas och pappas hotellrum. Ja, de hade nog blivit lite uppgraderade, precis som det ska vara när man fyller 60 år. Kolla in utsikten! Vy mot Korsvägen/Liseberg.



Inget för den höjdrädde, men även min käre man fixade det alldeles utmärkt :)



Klubben för inbördes beundran? ;) Mamma och syrran.



Jubilaren med alla (just nu födda) barnbarn.



Snacka om att pappa och pojkarna är lika, särskilt pappa och Wilmer. Men kolla in ögonen, precis samma färg hela vägen :)



Vi ska skåla jubilaren. Kolla in Elmas min ;) Jag har naturligtvis alkoholfritt bubbel.



Kan inte göra så mycket åt knubbsäls-looken tyvärr..



På Naturhistoriska stötte vi på en jättelik elefant!



... och Totte.



Mamma var vacker på middagen, som vanligt.



Liksom Elma och moster. Och alla andra också såklart.



Snacka om att äpplet inte fallit långt från trädet liksom.. Pappa och Wilmer. Humle och Dumle :D



Jag tror att pappa blev glad för presenterna, en nöjesresa med beatleskonsert i Stockholm och en flaska av hans favorit Whiskeyglögg.



Grattis pappa, vi älskar dig!

Glad Lucia!

Vet att jag är lite tidig men jag var tvungen att fixa Elmas Lucialinne så vi passade på att testa hela outfiten. Du är det vackraste i världen min älskling!



Hon sjunger "Tre gubbar" för full hals, därav den öppna munnen. Det är såna låtar, både på svenska och engelska (Jingle Bells bl.a.) som går varma nu för tiden. Hon verkligen älskar att sjunga :)

v 36

Maggen i v 36:



Stor, tung, trött, ont i bäckenet. Värre än med Elma, vad jag minns. Komsi komsi, lilla du! Mamma längtar efter dig.

Igår var jag och T på dejt, det blev middag på The Dubliners (livemusik på lördagar, supernice!) och Magnus Betnérs show efteråt. Tur att det var väldigt nära mellan middagen och showen för jag var ganska stukad där ja vankade fram.

Kändes lite bättre i morses, och morgnar brukar ju vara bättre, så Lisa och jag åkte till IKEA en liten sväng och sen åkte vi på bio, på Breaking Dawn, del 1. Jag har ju läst twilightböckerna så det var kul att se att de varit väldigt trogna boken på de flesta punkter, för sista boken är helt klart den bästa i serien. Lättsmält underhållning egentligen, men jag satt ju och snyftade mest hela tiden, hormonkänslig som man är.. Lisa tyckte nog jag var supertöntig, och i så fal håller jag med ;)

Under tiden fick Elma gå på Mora Träsk med pappa och farmor! Snacka om stor grej, hon har pratat om det i flera veckor nu innan. Hon satt och dansade med och var supergullig som vanligt i sin Bamsetunika och tajtsen. Det var ju inte ett barn där heller, om man säger så :) Check it out:



Hon sa tydligen på vägen dit att "Mamma inte med och dansa. Mamma ont i magen.". Det visar ju om nåt på att det märks att man har ont, för det är ofta jag får säga till henne nu att hon får hålla mig i handen istället för att gå upp för trappan osv, för mitt bäcken fixar inte ca 15 kilo till på det jag redan har. Så hon hade en poäng, även om jag hade det riktigt bra på bion samtidigt som de var i Träsket ;)

Fick lite film på när de dansade också men har aldrig lagt upp nåt videoklipp här på bloggen. Nån som vet hur man för som vill dela med sig?

Kram!

RSS 2.0