Blöjfri!

Duru-dum-dum-dum-daaaa!!
 
Den här stora tjejen tyckte att pottan såg rolig ut i början av sommaren. Nu, 18 månader gammal, är hon mer eller mindre blöjfri på dagen! Hon har gått både igår och idag på dagis hela dagen och bara haft blöja när hon sov och inga olyckor än. Hennes ena fröken frågade hur tusan vi gjort när jag hämtade idag men jag hade inget svar.. Det var ju inte vi som gjorde det, det var ju Nellie! :) Hemma kanske vi har 2-3 olyckor i veckan, max.
 
Både nr 1 och nr 2 utföres på toa nu, för det var ju där storasyster satt så det skulle Nellie med göra. Kommer säkert komma bakslag, men hon har verkligen fattat galoppen med toan och lärt sig att "hålla sig" lite med. Helt otroligt. Har t.o.m. vågat mig ut och handlat tillsammans utan blöja, tog en stor shoppinsväng i helgen där vi köpte in höstytterkläder till barnen och vi var borta ca kl 10.00-14.00 och det gick jättebra.
 
 
Stor och fantastisk tjej med löjligt stolt mamma ;)

Elma 4 år!

Kan inte fatta att jag aldrig hann blogga om Elmas fyraårsdag! Men så fick hon ju en tårta på sin födelsedag, en på sitt vuxenkalas och en på sitt barnkalas (!) så jag har väl kompenserat henne för det hoppas jag ;)
 
Här är vår fantastiska, makalösa, omtänksamma, intelligenta, roliga, rara, underbara Elma på sin fyraårsdag. Självklart började dagen med frukost på sängen (och hon sov faktiskt!).
 
 
Födelsedagshatten på! Haha..
 
Sedan åkte T till jobbet och jag, som var föräldraledig själv den veckan, åkte, tillsammans med farmor och barnen till Norvalla marknad. Var där förra året också och det var ingen besvikelse i år heller. Elma hade gärna sett ponnyridning dock, förra året testade hon att rida men var lite rädd. I år mindes hon inte att hon red förra året och ville gärna prova igen men nu hade de typiskt nog ingen ponnyridning. Men vi köpte fina klänningar, armband och lite annat smått och gott så dagen var succé ändå :
 
 

Nellie i bilen på väg hem från marknaden. Såå stentrött, hon somnade redan innan vi kom in i bilen. Och denna söta nalle fick Elma av en snäll försäljare när hon berättade (som hon gjorde för ALLA som ville lyssna, hihi) att hon fyllde år just den dagen.
 
 
När vi kom hem hade jag förberett och bakat en äggfri marängbotten som jag fyllde med äggfri lemoncurd och grädde och jordgubbar. Så tårta nr 1 såg ut såhär:
 
 
Nr 2, på kalaset på lördagen, en tårta med sockerkaksbotten och hallonmoussefyllning, såg ut såhär:
 
 

Och nr 3, med Jake och Piraterna, till barnkalaset med pirattema, såg ut såhär (inge vidare vacker men..):
 
 
Har lite bilder från vuxenkalaset iaf, här öppnas det presenter från fam. T och Elma festar på snickerskakor. Och fina L och E hugger in på tårtan. Vi behövde seriöst en riktigt vass kniv för att komma igenom "skalet" som ungarna kallade det :D
 
 
På piratkalaset gick vi all in, barnen fick kikare jag gjort av hushållsrullar och guldpapper, de gick guldmynt som de betalade med i "korvkiosken" där "kocken" stod (T alltså) och de fick skattkartor till sina godispåsar istället för att vi hade fiskdamm. All in all tror jag att alla var nöjda. Vi hade 30 grader varmt ute bara och regnet hängde i luften så AC'n gick på högvarv men det var ändå svettigt. Men allt var värt det på kvällen när Elma sa "Tack mamma för mitt kalas". Blev helt tårögd, hon tyckte verkligen om det! Säker på att hon tyckte det skulle varit minst lika spännande att bara kompisarna kom över (vi hade tre från dagisgruppen, två av grannbarnen och så Elma och Nellie, totalt sju barn, vilket var helt perfekt) men eftersom hon sa så uppskattade hon nog kalaset också.
 
Mina pirater, Izzie och Piratflickan Nellie
 
 
 
Svettig men lycklig tjej blåser ut ljusen :)
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0