Öländsk bildkavalkad

Har ju fortfarande (!) inte bloggat om vår underbara weekend på Öland i början på juni. Därför följer ett långt bildinlägg med alla härliga bilder från soliga och varma Öland!

Vi börjar första dagen med att åka till mammas och pappas "lilla lägenhet" som de hyrt. Helt sjukt fin, i 2½ våningar med balkong.



Och med lekplats utanför, till barnens förtjusning.



Far och dotter



Samma kväll efter en god middag tog vi en promenad och fick och lite glass till livs..



... och det var ju rätt så populärt.



Elmas nya kompis glassgubben.



När man är alldels glassmätt i magen får man åka skjuts på mammas axlar.



Utsikten från vår stuga. Marvellous!



Och så höjdpunkten - en dag på Ölands djurpark (som även har tivoli och vattenland!)



Elma ville gå in till getterna men väl inne får man allt gömma sig bakom mamma. Ignorera minfina bikinibak som sticker upp ;)



Dom var inte helt livsfarliga iaf, de där getterna.



Lejonen var intressanta!





Och på savannen fanns en massa roliga djur, bla randiga hästar ;)



Tivolit gick inte heller av för hackor, iaf inte denna ballongkarusell som snabbt blev Elmas favorit. Här fick hon åka en sväng med mormor.





Så skulle vi testa berg- och dalbanan. Den var väldigt kort och väldigt långsam och såhär kul tyckte vi att det var innan vi kommit iväg.



Och efteråt... Kan nog faktiskt skylla nästan allt på skrikaporna till tjejer som satt bakom oss som fick Elma att tro att det skulle hända nåt jättehemskt i den lilla minibacken när tåget gick i ca 10 km/h när de skrek som att Hin Håle själv var efter dem. *grr* Hoppas inte att hon blev skrämd för all framtid nu..



Men det var snart glömt när vi kom till vattenlandet för är det nåt Elma gillar så är det vatten och rutshkanor och när man kombinerar dem...



Watch out!







Pirate Island, en riktig favorit för oss vuxna!



Efter många timmar på djurparken och mycket plaskande fick vi lockat upp barnen (blötdjuret Elma) med löfte om bulle och saft. Sen ville hon ju bada igen men då hade mamma och pappa tröttnat :)





Men moster Sandragav sig allt på den störa rutschkanan!





Å s en sväng på Tivolit igen. Morfar satt under korkeken och luktade på blommorna, det var där han trivdes bäst ;)



Så Sandra och Wilmer...



... och Stört-Mikael och Ludwig testade radiobilarna. Mikael, jag vet inte om jag vill åka med dig igen ;)



Men mamma är en säker förare. Tungan rätt i mun minsann!



Så här kan man se ut när man inser att åkturen är över och att man måste gå ur lastbilen. Det var tusan Sorg i Göteborg, fast på Öland... Verkligen hjärtskärande sorgsen liten kille, men det var ju bara att hitta nåt annat kul att åka så var det snart glömt.



Så vi tog en tur i ballongkarusellen igen men nu hade Elma (efter en sovstund) ändå tröttnat på åkturer, så hon lekte klängapa, men pojkarna hade nog kul.



Vår kvällsutsikt. God natt Öland!



Morgonen efter var det lite svårt att vakna, haha!



Allt som allt hade vi en helt underbar tid på Öland och vi kan definitivt tänka oss att åka tillbaka!
Nästa inlägg får väl bli om gårdagen, midsommar, som vi firade i lugn och ro med Thornadtssons. Härligt!

Bites

Tycker fortfarande synd om lilla Loppan som ser alldeles loppbiten ut. Hon har fått vara hemma hela dagen med pappa medan jag for en kort sväng till apoteket och coop i morse och handlade. Inköpte kylbalsam och alsolsprit som tydligen kan lindra lite. Det har börjat klia nu också, förutom att det har blivit ca 1 000 000 fler utslag. Värst verkar det vara i hårbotten och i ansiktet, men de på ryggen är nog inte hysteriskt roliga de heller..



Ser ut som hon varit i krig, nästan..




Loppan

Det är inte lätt att vara lilla Loppan just nu. I söndags (måndags?) fick hon en allegisk reaktion igen, första gången på över ett år och det var äggen som spökade denna gången med. Jag fixade ihop en frozen cheesecake i köket och hon ville ju hjälpa till. Förmodligen flög små små partiklar i luften när jag vispade som landade på henne.. :/ Så för bara några dagar sen såg hon ut såhär:







Och igår när hon kom hem från dagis varhon klängig, gnällig och trött och sen kom prickarn, vattkoppor naturligtvis..





Inte massor med utslag än, mest på halsen och i ansiktet, men det kan komma i omgångar, står det på 1177.. Nu har pappa VABat halva dagen och jag VABar halva så får vi dela nästa vecka också. Ska försöka blogga ikväll om vår fantastiska helg på Öland, för det var verkligen nåt i hästväg! :)

RSS 2.0