Sköna sjöar

Syster var underbart snäll igår och lät mig följa med och bada med henne och barnen. Sååååå skönt så det går inte att beskriva! Underbart goa ungar och en sval sjö, vad mer kan man begära? Vi tänkte göra om det hela idag :)



Hu, det var lite kallt!!



Syrran är modigare än båda badkrukor till ungar ;)



Mmmm, solvarma jordgubbar!!



Tossingen... Wilmer sover i vagnen.

Bada i havet!

I går, efter T kom hem från jobbet, tog vi en liten biltur. Dels ville vi se vart den lägenheten som vi ska titta på i morrn låg och dels ville vi (läs: jag) ta oss ett dopp i havet. Termometern i bilen visade ändå på 29 grader!

Så vi tog fårrden och drog till en liten liten liten badplats som heter Tumlehed och modiga jag och bebismagen tog oss ut i vattnet. Kan inte varit mer än 17-18 grader men åhhhhhhh så skönt det var. Bara att stoppa ner mina svullna och onda fossingar var ju helt fantastiskt!! I vanliga fall hade jag aldrig kommit på tanken att bada i mindre än 20-gradigt vatten men nu när kroppstempen känns som om den ligger på 40+ oavsett vad man gör så var det här helt underbart!

Badkrukan T fick såklart hålla i kameran så för en gångs skull finns det kort på mig :)


Osnäll läkare..

Gick till vårdentralen i morse, eftersom de igår sa till mig på telefon att det var bäst att gå på deras allmänna mottagning 08.00-11.00 varje dag. Kom efter en timmes väntetid i ett stekhett väntrum och 120 kr fattigare in till läkaren som ska titta på min fot. Första han sa när har frågat vad mitt prpblem var och jag sa att jag hade ont under foten var "Jahaja, men du kan ju gå på den iaf". Jojo, tyckte jag, försöker ju att inte halta i onödan, det är obekvämt nog ändå.

Satte mig på britsen och efter tio sekunder säger han "Jaha, men det här kan ju ingen i världen säga vad det här är. Vad tänkte du att jag skulle göra åt det här?"

Vad är det för jävla fråga?? Ja, är det nåt som han med sin fina utbildning och långa erfarenhet känner igen som något som ska behandlas med någon medicin så förväntar jag ju mig att han ska sätta in den. Är det nåt som han känner igen som något som patienter brukar ha men som går över av sig självt så förväntar jag mig att han ska försäkra mig om det, rekommendera vila eller whatever och säga vad jag kan göra för att lindra.

Och kan "ingen läkare i världen" säga vad det är så förväntar jag mig att han ska remittera det till nån som är bättre än honom, för då är han ju värdelös! Blev så jäkla besviken på den attityden, sitter ju där, gravid och otymplig och har ont så jag inte kan stödja helt 100% på foten och så får man en sån kommentar kastad i ansiktet..

Vad är det med läkare, tror de att man tycker att det är kul att komma till dom, vänta över en timma och betala 120 kr för att sedan bli undersökt i två minuter och sen typ dumförklarad? Är de så mycket bättre än oss vanliga dödliga människor? Jag går dit för att jag INTE VET vad det är som gör att jag har ont, och han kanske har sett 1000 såna här fall och kan säga det direkt. Det är DET jag betalar för, läkarjäkel!

Fan vad less och pissed jag är...

Pappashopping :)

Blivande pappan har varit och shoppat till lillan idag på lunchen. Visst är han för söt??


Ny lägenhet?

Idag ska det komma en kille för att titta på vår lägenhet. Vi har ju gått med i något som heter lagenhetsbyte.se och fått en träff på ett triangelbyte. Det betyder alltså att vi inte har hittat nån som vill göra ett direktbyte, utan att den här killen i så fall skulle flytta hit, vi skulle flytta till en lägenhet i Ljungkullen (jättefin 4'a) och de som bor där skulle ta över hans lägenhet. Lätt som en plätt eller hur? ;)

Vi trivs ju hur bra som helst här, men om man ska planera för framtiden så behöver vi ju minst ett rum till. Och 4'an i Ljungkullen är verkligen sååå fin! Lugnt och trevligt område också verkar det som, syrran bodde ju inte långt därifrån före de flyttade till radhuset. Måste bara få visa en bild från den "nya" lägenheten. Den har en 12 kvm stor takterrass.



Tänk bara att sitta där och mysa en skön sommardag som denna! :)


Idag går vi in i en ny vecka, bara four more to go!!!

Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 29 jul 2009
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 36: 25 jun - 1 jul 2009

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Texten är som vanligt lånat från www.familjeliv.se

Det känns verkligen att man är höggravid nu, särskilt som värmen börjar komma.. Är trött, varm och säkert rätt allmänt gnällig.. ;) Gör vad jag kan för att hålla mig sval och så bekväm som möjligt. Ska till doktorn i morrn och kolla upp nåt som gör ont i foten. Har fått som små bulor under vänsterfoten, i hålfoten, som gör ont när jag stödjer på det.. Hmm. Vet inte vad det kan vara riktigt. Hoppas doktorn kan svara.

Varmt..

Idag är det riktigt varmt ute. Sommarn är här :) Jag håller mig mest på balkongen under parasollen eller inomhus, är ju så himla varm i mig själv nu för tiden.. Och magen växer som den ska. Vecka 36 i morrn. Just det ja, härom veckan upptäckte jag att även om jag ligger med två kuddar under huvudet så ser jag inte längre ner till tårna när jag ligger i sängen.. Haha!



Go'morron valen ;)

Fint besök :)

Igår kväll föreslog jag T att vi skulle börja lite smått att göra i ordning en sallad för jag började bli lite småhungrig. Om en stund tyckte han och det var väl ingen konstigt med det.. Det var bara det att det ringde på dörrn en kvart senare och där stod ingen mindre än familjen T! Överraskningsbesök av min lilla Lisa, yeah!! Blev så glad och SÅÅ överraskad. Det gjorde ju inte ont heller att hon hade bakat en helt underbart god kladdkaka som vi festade på :)

Spjuvrar, det är vad dom är mina nära och kära, som överraskar mig på det viset. Men det får dom gärna, när det är så trevliga överraskningar dom kommer med, hihi..

Happy f*ckin midsommar

Gårdagens överraskningsutflykt var... *trumvirvel* DANMARK! Vi tog båten till Fredrikshamn och lämnade allt midsommarfirande hemma. Eller ja, jag gjorde den här goa hallon/citron cheesecake'n men det var typ allt vi gjorde för att markera dagen ;)



Istället åkte vi som sagt till Danmark, åt pizza och vissa av oss drack öl, strosade på shoppinggatan och vilade på bänkarna. På båten spelade vi lite såklart, Totte hade 40 spänn som vi tänkte bränna, men sen vann jag 200 kr och han 400 så vi gick väl mer eller mindre vinst på den här resan :) Shoppade lite också, men inte överdrivet mycket. En klädhängare till barnrummet, en liten present till svärmor, några duktyngder och lite godis. That's about it :)

      


1. Pizza och öl
2. Kors i taket, jag var med!!
3. Måste ju ha pölse också.. Brr, visst ser det läskigt ut?



Min lille speldjävul ;)

Dessa nätter...

Har kommit på att det inte är kul att vara höggravid. Inte när man vaknar på nätterna av att man har en stenhåd mage och ont så man får blodsmak i munnen i alla fall.. Det som är så trist med förvärkar, eller sammandragningar som det också kallas, är ju att det liksom inte leder nånstans..

När man har värkar "på riktigt" så öppnar man sig ju mer och mer för varje värk och sen när man krystar så pressar ju varje värk en närmre den stunden då man får se sin lilla bebis för första gången - lycka! Men förvärkar, som iofs sägs vara bra för då tränar livmodern på krystningen, känns ändå rätt värdelösa när man är i vecka 35. Hade dessa från lunchtid igår, en liten paus på eftermiddagen och sen hela kvällen. Hjälpte en stund när jag låg med värmekudden på magen innan jag skulle sova men sen strax efter tolv var det igång igen..

Stackars liten också när det spänner och klämmer sådär, det är nog trångt nog som det är redan. Hon bökar omkring därinne, men det känns som om hon gett upp helomvändningarna och ligger nedåt med huvudet nu iaf. Var hos BM i måndags och hon kände efter och kommentaren var "ruckbar". Tydligen är man helt fixerad, ruckbar eller ej fixerad.

Har fått upp järnvärdet också. När jag skrev in mig hade jag 150, vilket tydligen är mycket bra. Gången innan denna var jag nere i 119, inte lika bra. Men nu har jag käkat torkade aprikoser, jordgubbar och druckit blutsaft så jag var uppe i 130. Yeahy! Har fått nästan lite avsmak för kött, det kan nog delvis vara det som förklarar mitt sänkta järnvärde. Vet inte varför, men en saftig köttbit intresserar mig inte längre. Då tar jag hellre kyckling.

Förresten hittade jag världens sötaste babyjacka på tradera som nu är nedpackad i bb-väskan! Den kom nu i veckan och jag tycker att den är sååå söt :) 5 kr + frakt och den är i jättefint skick. Måste ju ha nåt om det är en sån dag som idag när man åker hem från bb.


Babyjacka

Och nu drog sammandragningarna igång igen.. Yeahy :( Ska gå och lägga mig. Ciao!

Städdag :)

19.8 grader i skugga, fullt solsken på balkongen och vad gör jag? Skurar köksgolvet för hand såklart! :)

Pratade lite igår och kom fram till att det var lite stökigt i köket, så då är det lika bra att ta tag i det rejält. Fram med hink, vatten och skurmedel och så på knä med trasa och städhandskar. Kanske såna här företag man ska ta sig till om bebisen inte vill titta ut om några veckor? ;)


Fölsedagsfest

Igår var vi på kalas! 25-årsfest för underbara Lisavännen. Det var grillat och bjöds på underbart god pastasallad och mumsig choklad/jordgubbstårta. Härligt! Vi blev inte så sena dock, vid niotiden började jag få sammandragningar igen som var lite osköna så jag ville bara hem till sängen. Kommer inte ihåg senaste gången jag sovit så hårt som jag gjorde i natt ;) Somnade när vi kom hem och låg som i koma till 09.00 i morse. Haha! Var bara uppe och kissade EN gång, det har jag knappt lyckats med sen jag blev gravid!



1. Evelin har nog fått syn på en ful gubbe eller nåt? Totte? ;)
2. Många ville vara med och fira vår underbara 25-åring
3. Tottes "rymdskepp", I-phonen blev populär
4. Nästan hela familjen var med och blåste ut ljusen. Visst ser tårtorna läckra ut??

Som vanligt var jag inte med på ett enda kort, men det var nog tur det. Såg nog lite plågad ut där på slutet, haha! Förresten har Jen uppdaterat bloggen med en bild på det lilla underverket Belle, check it out! Ursöt!! Och himla lik Jen :)

Tack Lisa för den underbara festen och de ännu vackrare orden när du höll tal. Love you too babe!

Snuttan!

Nu på morgonen har vi varit på ett tillväxtultraljud, för att se att hon har växt som hon ska och att det finns bra med fostervatten och så vidare. Hon är så fin! :) Vägde uppskattade 2385 g nu i vecka 33+0 (vecka 34 alltså). Hjärtat såg fint ut, såg förmaken och alltihop och hon verkar må bra där inne. Kanske börjar bli lite trångt, det är väl därför jag har börjat få en massa sammandragningar. Vaknade i natt av det och hade fler i morse, men efter v 30 anses det visst helt normalt, sa UL-läkaren i morse.

Nu ska jag nog lägga mig och vila lite, känner att det börjar spänna i magen igen... *suck* Men man får väl räkna detta till kategorin "kärt besvär" :)

Förvärkar

Vaknade som vanligt två minuter innan T kom in för att väcka mig i morses och jag låg bara och drog mig en stund.. Så kom T in och jag vände på mig och AJ! Världens förvärkar satte igång. Fast egentligen gjorde det väl inte så ont får man väl tro, förlossningen lär ju göra mycket ondare. Men det var ändå inte så roligt.. Höll på rejält en timma ungefär, sen klingade det av och kom bara då och då under dagen när jag inte hade suttit på en stund. Jaja..

Vännen Jen har fått sin bebis nu! En liten flicka blev det igår :) Hade ju det på känn, vi hade väldigt lika magar, hihi..

Är trött nu, har packat ner lite saker i bb-väskan idag.. Långt ifrån allt, men det är väl lika bra att få ner de sakerna man ändå inte använder (typ bebiskläderna) så man vet var man har dom när det väl blir dags.. Så gick jag en promenad till Willys och handlade förut. Inte långt dit, tar ca 15 minuter att gå men det räcker för mig :)

Ikväll kommer svärisarna och hälsar på, ska bli jättekul att se dem, de kommer precis från semestern. Så har T köpt ett xbox idag också.. Nåt att leka med ikväll kanske?

Bläh, ingen inspiration idag...

Ullaredsfynden

Har inte orkat ta kort på precis allt vi köpte, men här kommer några godbitar från Ullared. En del babygrejer blev det, och en del sparade vi mycket kosing på, yeayh! :)







Idag är det sängklädesbytardag och vilodag här hemma. Ska se över sakerna till BB-väskan och ev packa ner en del också som jag vet att vi inte kommer att behöva använda fram tills D-day. I eftermiddag har vi vår tredje träff med föräldragruppen och den här gången är det en ny barnmorska som ska leda gruppen så det ska bli spännande :)  Sen ikväll är det ju Norska Barnmorskorna på tv2 igen, 20.30. Inte missa! Dessutom kan jag ju nämna, om det är nån som följer Jen, att de är inne på BB nu och det förmodligen blir nedkomst idag!! Håller alla tummar och tår för henne och sambon!

Världensbästa!!

Idag fyller världens bästa Lisa 25 år förresten, det har väl ingen missat??! :)



Grattis min underbara vän!!

Ullaredsresa

Var på Ullared idag. Puh! Kan säga att jag ä glad att vi inte ska dit om en vecka eller två. Är helt utmattad! Fick världens sammandragningar när vi kom hem, för naturligtvis sätter jag mig inte och vilar efter en åttatimmars shoppingtur, nej nej.. Då ställer jag mig och stryker och sätter upp gardiner, tvättar bebiskläder och grejar... Totte fixar och donar och lagar mat och blir nästan arg på mig för att jag inte sätter mig :)

Det straffade sig iaf, hade ont en bra stund tills jag tog en riktig VILA. Ska visa kläderna (inte så många) för er i morrn tänkte jag. Hmm, vännen Jen har inte uppdaterat sin blogg sen i lördags... Bebis på väg kanske? :) *hoppas*

Tre veckor emellan

Vecka 30 till vänster och 33 till höger. Tog samma kläder, kanske lättare att se skillnaden då?





Barnvagnen

Har inte visat barnvagen va? Köpte syrrans gamla eftersom den är fullt funktionsduglig (tror jag iaf, haha!) och en ny är så dyr. Fick en söt nyckelpiga av svärmor som jag hängde på också. Visst är den gullig?

      

Dagen har varit lugn för övrigt, vaknade tidigt, tog en promenad, läste, sov. Tittat på tv, saknat T som är på jobbet och sen ska direkt till träningen. I morrn åker han till jobbet på morgonen och sen är han inte tillbaka förrän på lördag kväll. *suck*
Pratade en stund med svärmor förut, de är på semester. De skulle åka över till Venedig i morrn. Jag är så avis, vill också åka på semester :) Men man får ju typ inte åka nånstans med min mage. Kanske... Hmm, kanske fick en idé nu. Ska nog ringa Lisa och kolla om hon vill ta en dagstur nånstans. Om jag orkar det.. Jaja, får se vad hon säger. Kram på er!

Östra igen

Nu har vi kommit hem från besöket på Östra och det rekommenderar jag varmt till alla som ska föda där. Tråkigt nog har bara specialist förlossningenvisning uppe på avdelningen, ska man föda på normalförlossningen är det "bara" en aulasamling, men den är nog bra den med. Men jag tyckte att det var guld värt att få komma in till förlossningen och se hur det såg ut. T stod och kramade mig och masserade mina axlar lätt när vi stod inne i förlossningsrummet och jag kände mig bara SÅ lugn :) Helt underbart!

Det var inte heller så sterilt och tråkigt som jag hade trott att det skulle vara, även om en av de andra mammorna "klagade" på just det. Men det beror kanske på vad man har tänkt sig innan man kommer dit. Jag trodde verkligen att det skulle vara vitt och sjukhusgrönt överallt och trist och tråkigt, men jag tyckte det var rätt fräscht ändå..

All in all - jag är glad att vi var där. Jätteskönt att ha fått se allt och nu längtar jag bara ännu mer tills vi får åka in och få vår lilla prinsessa!


En annan liten prinsessa - Evelin


Just det ja, så här ser det ut just nu - det börjar närma sig! (Lånat från http://www.familjeliv.se/)

Du är på dag 223 av 280. (79,6%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 5 fulla dagar (v31+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 29 jul 2009
Du har 57 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 32: 28 maj - 3 jun 2009

Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Besök på förlossningen

Idag ska vi på besök på specialförlossningen på Östra. Känns superspännande att få komma dit, men samtidigt ganska läskigt.. Är både rädd och lugn inför förlossningen på samma gång.. Mycket konstig känsla. Är iaf glad att specialförlossningen har visningar på avdelningen, vill ju se, känna och klämma på allt där innan jag ska in. Känns som man får mer att fråga om när man får se salarna och utrustningen och sånt.

Ska försöka klämma in en rapport från besöken ikväll :)

Under tiden kan ni läsa om specförlossningen på Sahlgrenskas hemsida här.

Söta skor & nyttig mat

Fick ett par sååå söta vit-rosa converse skor till lillan från T's kompis Adam som precis kommit tilbaka från USA. Skorna är ju lite billigare där så T hade bett honom att kika efter om han hittade några fina och så kom han hem med dessa sötisar i stl 20 som vi fick som present. Visst är de underbara??



När vi fick dom kom jag ju på att vi har ju glömt att visa hennes allra första skor, ett par ljusrosa converse (såklart) som hon fått av farmor och farfar. Ett par storlekar mindre, dessa är stl 18.



Har ju förresten blivit uppmanad av min barnmorska att äta mat med hög järnhalt för att få upp järnvärdet i blodet som låg på låga 119 sist gång. Då sa hon till mig att testa att äta mycket jordgubbar för att få upp värdet. Men så kikade jag på livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) igår och upptäckte att färska jordgubbar inte har så högt järnvärde ändå.. De ligger på bara 0,34 mg järn per 100 gram gubbar.

Så fick jag ett tips på underbara familjeliv (www.familjeliv.se) om torkade aprikoser så jag kollade upp det med och se där! De ligger på 6,0 mg järn per 100 gram! Vilken skillnad va? Så jag tog vägen om affären på vägen till matchen igår och köpte aprikoser :) T.o.m. spenat som ska vara så himla bra ligger endast på 2 mg per 100 g. Men det kan ju vara bra att variera sina järninkomstkällor så jag köpte lite färsk babyspenat att ha till laxen och pastan igår och visst ser det mumsigt ut?


Så gårdagens rätt blev färsk pasta med lax, tomatsås med färska tomatbitar, fetaost och babyspenat. MMmmm!

Dagens lunch blev dock tomatsoppa och en ostsmörgås, men t.om. det piskar jordgubbarna i järn, tomatsoppa har 0,58 mg järn per 100 g. Det du! ;)

Vinst!!

Hajarna vann BÅDA matcherna igår!! Grattis Göteborgs basebollag! :)

RSS 2.0