Morsdagslunch och promenad

Igår var minaföräldrar här och åt lunch hos oss. Det var väldigt varmt så vi gjorde en härlig greksallad med frozen cheesecake och jordgubbar till efterrätt. Riktigt mums! :)



Cheesecake anyone?

Efter lunchen tog vi en promenad (eller vad det nu kallas när man vaggar fram som mig) och njöt av solskenet. Fick med mig kameran och tog en massa kort på alla gulliga ankungar vi har uppe vid dammen nu.



Kunde inte varit en bättre lördag! :) På eftermiddagen åkte jag och Totte till Freeport en sväng och köpte nya joggingskor åt mig. De gamla hade lite för många och onatuliga lufthål, hehe.. Sen drog vi till hans morbror och kusiner en sväng och käkade lite grillat och sen till hans föräldrar för att lämna morsdagspresent (eftersom de åkte utomlands idag på morgonen). Alltsammans var riktigt mysigt men jag mådde lite funky. Rättade till sig framåt kvällen iaf som tur var och idag är jag fit-for-fight för att åka och kolla på matchen!

Klockan ett är det Göteborg Hajarna mot Gefle i en av elitmatcherna på sharkpark i Utby. Kom igen Hajarna!! Blir nog jag och en av de andra "spelarfruarna" som sitter där med våra magar i vädret och hejar på killarna, hihi.. Fast det ska ju vara jättefint väder hela dagen så vi får hoppas att vi får ordenligt med sällskap av mer publik. Är det nån som är sugen är det bara att komma iaf, från Göteborg går buss 58 (mot bergsjön) praktiskt taget hela vägen fram (hållplats Österlyckan).
Här kan du se hur du kommer till planen.

Grattis på mors dag mammsen!!

Middag med mor

Idag ska vi bjuda mina föräldrar på middag. Eller snarare en lite större lunch, eftersom de kommer om några timmar. Tänkte ta med dom på en promenad också, till naturområdet vi har precis runt hörnan för det är sååå vackert där nu! Ni glömmer väl inte att fira mor i morrn (eller som vi, i förskott idag)?



Snart tre morsor :)

Specialistförlossningen

Idag har vi varit på besök hos specialistmödravården på Östra för att prata med en läkare där om förlossningen. De vill att vi föder på specialistförlossningen, så att de har bättre möjlighet att hjälpa till om något skulle gå fel, i och med att jag haft en stroke och eftersom jag går på blodförtunnande. Jag ska nämligen fortsätta med medicinen såvida inte något annat händer. De tog dock blodprover (åtta rör! hua..) för att kunna kolla blodets koaguleringsförmåga och jag fick en remiss till narkosläkaren som ska ta ett beslut om jag kan få ryggmärgsbedövning, epidural, om jag väljer det vid förlossningen. Det är tydligen lite större risker med epidural om man får på såna mediciner som jag går på.

På sätt och vis känns det riktigt skönt att jag ska föda på spec. förlossningen för då vet jag ju vart det blir, annars måste man ju ringa och är det fullt på ett sjukhus får man ju snällt åka till nästa.

Ni missar väl inte de norska barnmorskorna på TV2 ikväll 20.30? ;)




Massa kramar // badbollen

Billy i badrummet

Vem har sagt att man bara kan ha Billy bokhylla i vardagsrummet? Inte vi iaf! :) Åkte till IKEA  helgen och skaffade en Billy som vi satte i badrummet för att få bort den fula gröna plasthinken med tvättmedel och allt annat skräp som stod ovanpå tvättmaskinen. Sen blev det lite inköp på Balders Hage eftersom det är så fint när man ser igenom skåpsdörren och in på prylarna där inne. Visst är den nya tvättmedelshinken och mjukmedelsflaskan fin?

Tur att Billy är så slank, annars hade jag aldrig kommit förbi med min mumsiga mage :)



By the way var det T som satte ihop våran Billy! Are you impressed?? I am impressed! Sånt är det annars jag som gör :)


Förresten tycker jag att alla ska gå in och rösta på min underbart söta guddotter Evelin på Lifestone's tävling! Klicka här och lägg din röst på Evelin. Tar mindre än 30 sekunder och är jätteenkelt!

BB-väskan

Har börjat grubbla på vad man ska ha med sig in till BB, nu är det ju ett tag kvar förmodligen, har inte beräknad födsel (BF) förrän 29 juli, men ändå.. Till mig själv känns inte så noga, strumpor, underkläder, myskläder osv, men till bebisen är det ju riktigt kul att fundera på vad man ska ta med. Det jag kommit fram till hittills är följande:



Liten Hello Kitty-body, en av de få kläderna jag faktiskt köpt. Stl 50. Tänkte att det kan vara ganska svalt och skönt med den om det är varmt i slutet på Juli/början på Augusti.



Åka-hem-i-sparkdräkt. Det här var vad jag hade på mig för många herrans år sen när jag åkte hem från sjukhuset :) Storlek okänd, men jag tror att det är en 50/56. Skulle ju passa även en kille antar jag, om de nu skulle ha sett fel och det inte blir en tjej. Retro-söt va?



Tunn mössa, men jag ska se om jag inte har en vit nånstans. Denna är ljusgrå.



Fotlös pyjamas som jag bara älskar! Blev helt kär i de där grodorna så jag köpte denna och en till pyjamas till syrrans yngste, men det blev aldrig av att han använde dem så nu blir det åka av! ;) Stl 50/56

Blir säkert en hel del mer, men det här är första delen av bb-väskan. Vi var ju på första föräldraträffen igår också! Vi var nio par som träffades i MVC's lokaler och vi (iaf tjejerna) var mellan ca 25-33 år allihopa. Allesammans ska ha bebis nu i sommar, de första i mitten på Juli och de sista i mitten på augusti tror jag det var. Det var jättekul att se alla andras magar och jämföra. Min egen har ju flutit ut så på sidorna det senaste och BM sa att det kunde bli så innan den börjar sjunka.

Men alla verkar jättetrevliga, vi fick sitta och prata lite och på slutet såg vi en film med några förlossningar. Kändes inte jätteotäckt eller så men det lär väl inte bli en picknick heller... Kändes iaf som om jag var ganska väl förberedd. Kommer ju ihåg nästan allt jag läser i förlossningsböckerna och -tidningarna så jag kände igen det mesta Marita (barnmorskan) sa. Sen är det nog inget som kan förbereda en på smärtan ändå men.. :S

Nej, nu blir det en lååångt inlägg bara för att jag inte vill sätta igång och städa, haha! Måste damma och dammsuga, plocka och torka av vagnen. Minst. Och tvätta. Ysch.. Men det är lika bra att sätta igång. Får väl göra ett nytt inlägg sen om jag tröttnar på städandet.

Mmmm...

Visst har jag fått världens bästa ordination från min barnmorska? ;)



Fick gå och köpa jordgubbar igår eftersom mitt blodvärde (järnet) gått ner från utmärkta 150 till inte så bra 119. Sen passade jag på att köpa en färsk ananas också och guuuuud så gott det var :)

Bloggar mer om det sen, vill se vem som åker ut i Top model! Hihi..

Gosh!!


Jag vet att det blir mycket ego-bilder nu men vi tog bilder för vecka  förut när Totte nämnde att hans kollego tyckte att jag hade växt mycket mellan det att hon såg mig för två veckor sen och nu i går när jag var inne och hälsade på. Tyckter nog inte jag, tänkte jag och kikade på bilderna från vecka 28.. Gosh alltså!! Eller vad säger ni? Två ynka veckor emellan. Dessutom hade magen inte växt lika mycket som förra gången jag var hos BM denna gången. Hahaha!

Skillnad :)

Hihi, satt och bläddrade blandmina bilder och hittade bilder från syrrans bebis dop i februari. På "den tiden" drog klänningen aningens om magen, men jag fick iaf igen den. Det var i bebisvecka 15. Jämförde dom med bilderna från helgens dop. Syns inte alls att jag gått upp typ 11 kilo eller? Eller ja, kanske 6 kilo mellan dessa två bilder :) Nu är vi i vecka 30.

Men jag har faktiskt fått flera jättefina komplimanger från helgens dop, tusen tack allihopa, får mig att må som en prinsessa! Och det är rätt viktigt när man matchar en babyval på vågen ;)


Premiärer och dop

Helgen var alldeles alldeles underbar! Och naturligtvis glömde jag KAMERAN på Hajarnas första elitmatch på hemmaplan för säsongen! Grrr! Är så arg på mig själv! Men det var spännande på alla sätt, inte minst för att man riskerade att bli dränkt av det instabila vädret. Som tur var åkte vi på en ordentlig men kortvarig skur innan matchen hade startat och sen blev det inte så mycket mer. Matchen var väldigt bra, tyvärr hade Sundbyberg Heat övertaget och vann båda matcherna. Men vi tar dom nästa gång, eller hur? ;)

Söndagen innebar dop för min guddotter Evelin. Hon var huur söt som helst och snäll som en docka i kyrkan. Även storebror Oscar uppförde sig exemplariskt, och mamma och pappa var jättestolta. Jag är bara glad att jag inte svimmade, att jag fick på mig klänningen och att jag inte stammade när jag läste dikten :) Men allt flöt på hur bra som helst, det var en lite lång sittning kyrkan för oss som inte är vana (nästan en timme), men klarade Oscar det så kan det ju inte vart nåt problem för nån annan heller.



Jag och Ev



Ungen med världens längsta och vackraste ögonfransar! ;)

Dagen D

Idag är det Opening Day på Fjällboplan i Utby för baseboll-laget Hajarna! Min kompis M kommer ner också och tillsammans med svärisarna ska vi åka ut till planen om en liten stund. Ska bli Såååå roligt! Hoppa bara att vädergudarna är med oss, men just in case är regnrocken nedpackad :)

Idag är det också en annan speciell dag som jag och T ska fira med att bo på hotell och äta fin middag. Längtar så jag nästan blir blå.. Och i morrn är det en annan väldigt speciell dag - min guddotter Evelins dopdag! Får bara hoppas att jag kommer i klänningen fortfarande, haha!

Puss på er allesammans!



Sötaste lilla Evelin!

Opening day på SHARK PARK!!



I helgen är det Opening Day för Göteborgs eget baseboll-lag Hajarna på Shark Park (Fjällboplan) i Utby. Det ska bli jättekul att få se Hajarnas elitpremiärmatch på hemmaplan på lördag då de tar emot Sundbybergs Heat! Göteborg mot Stockholm mer eller mindre alltså :) 


Hajarna satsar på att göra helgen till en underbar upplevelse för publiken. Man kommer att ha en speaker och en DJ, så att även de som inte är så insatta i baseboll kan hänga med i matcherna, samt sälja souvenirer och fika i kiosken. I sann amerikansk anda kommer klubben även satsa på att nationalsången framförs live och att man har en känd person som kastar den sk. första pitchen som är startskottet på den nya säsongen.


Dessutom är Göteborgslaget utökat med två spelade amerikansk choacher, så man kan tro att spelet kommer att hålla hög standard och det behövs säkert - konkurrensen är stenhård! Klockan tolv på lördag drar festligheterna igång med pompa och ståt och klockan 13:00 är det matchstart. Läs mer om Opening Day 2009 här.



Här finns även vägbeskrivning till planen, så varmt välkomna, det blir en perfekt lördagsutflykt för hela familjen :)

1 Maj

Båda var lite för trötta för att fira Valborgsmässoafton men det tog vi igen igår! Då tog vi oss till Liseberg och strosade omkring och spelade (vann en ask chokladhjärtan!!) och kikade på folk och åt glass i stora lass :) Efter det tog vi en tur till Botaniska och sniffade på ljuvliga blommor. Sen avslutade vi eftermiddagen på restaurang Knossos på Linné. Mmmmmm....




V. 28



Idag tänkte jag, T och magen gå på Liseberg! Yeahy! Får ju knappt åka nåt, så vi skippar nog det helt, men vi får väl se till att spela lite istället :) 12 veckor kvar till förlossning nu.. eller beräknad förlossning kanske jag ska säga. Man vet ju aldrig när den där lilla bollen tänkte komma ut. Hua, känns inte som jag vill tänka på det än.

Börjar bli obekvämt att sova nu, får mycket mer ont i ryggen och det är svårt att hitta en skön ställning att somna i. Det är väl en av många saker som bara kommer att bli värre och värre, men redan nu börjar det att bli lite besvärligt. Sen är det ju den här jäkla nästäppan också.. *suck* Ska blir SÅ skönt att bli av med den. Svårt att pussas med T t.o.m., kan ju inte få luft!

Jaja, off till Liseberg we go, med en avslutning på nån restaurang på Linnégatan vart det tänkt. Mmmm, gillar 1'a Maj! :)

Bola

Fick en så söt bola, eller mammakula, av svärmor i onsdags. Vi var ute och fikade och hon hade fått syn på en sådan i ett reklamblad och ville köpa en sån åt bebisen :) En bola är en metallkula som rasslar när man rör sig, som man hänger i en lång kedja, och ljudet av den sägs lugna bebisen. Vet inte hur det är med den saken, men hon sparkar lite extra när jag rasslar med den, på ett ganska trivsamt sätt så jag tror hon gillar den. Oavsett - visst är den söt? Det står "Angel" på men det syns inte här.


RSS 2.0