Röda läppar

Haha, ja röda läppar är vad man får av mycket sol och många pussar (som förra inlägget hette).
Helgen i Köpenhamn var nära nog magisk och man var gott  "semesterslö" när man kom tillbaka på jobbet i måndags. Men tyvärr hinner verkligeten ikapp väldigt snabbt och nu är man tillbaka i ekorrhjulet igen ;)

Ikväll blir det till att byta soffor, jag har nämligen lyckats sälja mina soffor till Tottes 2-handshyresgäst så vi ska byta ut sofforna ikväll och kanske flytta in lite andra av hans saker när vi ändå håller på. Så det kan nog bli en slitsam eftermiddag som det ser ut. Varm nog är det också har jag hört, även om jag inte varit utanför dörren sen halv åtta i morses.

här på jobbet är det lite tufft nu, med "högsta chefen" på semester, min chef sjuk och de andra kollegorna också på semester. Så det är lite slit för att hinna med... Som tur är kommer C tillbaka på måndag. Hon ringde härom dagen och jag kände att jag verkligen saknade hennes sällskap här. Man blir ju snudd på lappsjuk av att sitta här alldeles själv, hehe..

Nej, nu ska jag nog sätta mig och skriva ut lite av bloggen så jag kan skicka till min Söta vän som mår lite dåligt.

Kram kram!!

Soligt och många pussar!

Ja då har man liksom Alex Schulman och Perez Hilton kastats in i bloggvärlden...detta är alltså Totte som sommarvikarierar på bloggen och ska berätta om den härliga och romantiska helgen vi haft tillsammans i Köpenhamn.

Klockan 14.00 och fredag den 25 juli fick man då äntligen logga ut alla system på jobbet efter att ha räknat ner timmarna och ta tåget ner till CPH för en oförglömlig helg med min älskling. Laddade med egna mixade pastasallader från Paprika, senaste nytt i skvallervärlden i handen (OBS - inte mitt inköp men jag läste den med späning!) och Dave i hörlurarna så rullade vi neråt den konglige Danske huvudstaden via Malmö på smidiga 3h 40min.

Efter en lite spontan sightseeing av Rådhusplatsen (vi gick fel!) direkt vid ankomst så checkade vi in på 4-stjärniga Grand Hotel ett stenkast från centralen. Ett tips för de killar som läser bloggen...i förväg hade jag haft kontakt med hotellet och ordnat så att det stod en flaska rosévin och färska jordgubbar på rummet när vi checkade in. En riktig hit och hela rummet doftade röda gubbar när vi kom in =)

Fredagskvällen blev kort då vi ville satsa mer på att göra en heldag av lördagen men det hann allt bli en middag på Jensens Bofhus bestående av bl.a caesarsallad och en grillad manlig köttbit.

Lördag och strålande sol. Efter en riktigt rejäl hotellfrukost gjorde vi Ströget och kanske inte alla, men nästan alla klädbutiker på vägen ner till Nyhavn för en öl/cider i solen bland det myllrande folkhavet. En kortare promenad bortåt det gamla slottet Kastellen visade vägen ner till världens mest kända danska kvinna, Den Lille Havsfruen. Trötta fötter och pigga ben tog oss tillbaka till Nyhavn för ytterliggare förfriskningar och lunch i det underbara solskenet.

Efter en siesta på hotellrummet under goda 2+ timmar var vi redo att göra Tivoli. Nu é det kanske många som tror att Tivoli é som Liseberg men det kan jag inte riktigt hålla med om. Tivoli é ett tivoli, ett sånt där som man kan roa med sig på någon sommarmarknad MEN det är oerhört fint att bara promenera omkring bland blommor och bin, dammar och fiskar, danskar och öl...ja allting går liksom hand i hand. Det finns även mycket restauranger och vi fastnade för "Paafugeln" som vi tror betyder Påfågeln. Det där med danska språket é liksom iinte varken min eller Tess starka sida så vi erkänner utan att skämmas att vi kört med engelska halva resan...för att komma tillbaka på spåret med Påfågeln så var middagen utsökt och den rundades av så perfekt med husets vaniljglass och färska jordgubbar. En promenad i Tivolit's månsken vid 23-tiden fick avsluta dagens äventyr.

Söndag morgon, jättevarmt och soligt, knappt någta butiker öppna och riktiga Globetrotters som vi é improviserar vi fram ett dagsschema bestående av en kanalkryssning i staden likt Paddanbåtarna här hemma, en mjukglass i solen, en nachotallrik på Hard Rock Cafe´s uteservering, promenad och siesta i parken Söndermarken och vinshopping sammanfattar dagen på pricken innan tåget rullade hemåt igen på kvällen.

Som kuriosa då under denna helgen kan jag berätta att vi av flera blivit tagna för att vara amerikaner och folk har stannat oss för att tala med oss. Först trodde en kvinna att jag var från Kalifornien och pluggade på hennes gamla college USC (University of Southern California) för att jag hade på mig en t-shirt med deras logo och sedan blev vi stoppade av tre amerikaner med en stor karta i handen. Dom ville ha hjälp att hitta och ville fråga någon som uppenbarligen kunde engelska - vi. Varför tror man då det? Jo för då hade jag på mig en en annan t-shirt från ett college - UCLA. Haha =)

Sen har jag även lärt Tess hur man spottar vilka som é amerikaner och inte i en folksamling. Det tog ett tag för henne att lära sig men hon börjar få grepp om det. Dock var det lite lättare för mig och genomgå hennes utbildning...se vilka kvinnor på gatan som var gravida och inte för alla kvinnor som reser till CPH verkar vara dräktiga.

Och så tar vi lite bilder som en avslutning på det hela...

Det var lika gött som det ser ut =)

Rosé och jordgubbar - det var lika gott som det ser ut som =)
___



Nyhavn med kanalbåtar, turister och härligt väder
___



Den lille Havsfruen
___



Ett ögonblick i tiden på Tivoli...
___



Jag kan inte mycket om vin men läsa etiketter é jag bra på!
___



Visst é hon söt med sin keps?! =)

___

Over and out för min del. Får se om jag skött mig så vi hörs igen!

Lillsemester!

Jag vet - det har varit dåligt med bilder det senaste. Men de håller på med ett spårvägsarbete så det är mycket bekvämare att bo i masthugget just nu, alltså har jag inte varit hemma på länge. Så ni får hålla till godo :)

Men om några timmar åker vi iväg på lillsemester! Yeahy!! Köpenham över helgen, och det ska bli otroligt skönt. Särskilt som vädret ska bli helt fantastiskt, 25 grader och strålande solsken hela helgen! MMmmm!

Så PUSS på er, ska försöka blogga om semestern på måndag kväll!

"Vågad" bikinitopp

Jag är ledsen men jag blir helt förstörd...

Aftonbladet skriver idag om Ellos, som har kommit ut med en "vågad bikinitopp som framhäver bysten" för två månaders bebisar. Snälla nån!! Om någon i Sverige (och det verkar ju vara många) tycker att någonting på en två månaders bebis kan framställas som porrigt tycker jag att dessa ska sinnesundersökas.

Här kan ni läsa artikeln i aftonbladet.

Jag tycker personligen att "bikinin" kan vara ett onödligt plagg, eftersom bebisar inte har något att dölja då dom inte fått bröst, men jag tycker inte att det på något sätt ger dom någon sexualitet att ha på sig ett litet tygstycke framför det partiet av sin kropp. Jag tyckte att plaggen var söta, men det är väl helt personligt. Jag läste liksom inte in något mer i kläderna förutom att det var just strandkläder för de små.

För mig är hela diskussionen helt löjlig, särskilt att de skriver att plaggen är till för att framhäva bysten. Vilken byst?? Bebisar har ingen byst. Dom har som oss alla andra en bröstkorg, men byst? Nee, lägg av.

Am I right, or am i wrong? Nu har jag inga barn och det är möjligt att jag skulle tänka på ett annat sätt om jag hade det men jag tvivlar på det.
Ska väl tillägga att jag förstår debatten om BH's för barn bättre, för där finns det ju absolut ingen funtionalitet. För vuxna kvinnor är ju BH's något som används främst till att stöda bysten. I andra han är det något man kan ha på sig för att framhäva sin sexualitet. Barn behöver inte plaggen av någon av dessa anledningar, så why? Badkläder skyddar ju mot insyn på badstranden i alla fall, där kan ju inte föräldrarna kontrollera om någon pervers person tittar på deras barn.

Dessutom har Ellos, som lanserade bikinin, varit tvungen att ta bort den från sortimentet, efter "läsarstorm" eller vad det nu kallades.. *suck*

Vad tycker du?

Copenhagen

Sitter här och tar det lite lugnt och drömmer mig bort till vår semester vi ska på till helgen... En weekend i Köpenhamn är planerat och vi tar tåget ner vid lunch på fredag. Ska bli obeskrivligt skönt!

Dessutom pratade jag med min syster förut och allt är bra, även om blåmärkena hade börjat komma fram :) Men i jämförelse med vad som kunde ha hänt känns det nog mest som ingenting. Dom är på husvagnssemester på Öland och gottar sig i solen där. T.o.m. här är det fint väder har jag hört men jag sitter ju i min lilla bunker så det vet jag ju egentligen ingenting om.. ;p

Ikväll blir det sallad och träning, var hos V.v. igår och fick svart på vitt att jag inte skött mig det senaste. Bra, tror jag, för jag behövde verkligen en uppryckning och nu jäklar!

Nej, nu är det plikten som kallar!

Puss

Olycka

Min syster och hennes familj var med i en bilolycka igår, men som tur var blev ingen allvarligt skadad. Jag tror mest att alla var chockade. Inklusive mig när mamma ringer och säger "Har du hört vad som har hänt?" Trodde hjärtat skulle stanna... Men allt gick bra som sagt.



Det stod även om det i GT...




Som sagt, det man får koncentrera sig på är att ingen blev allvarligt skadad, för det ser ju inte så roligt ut när man ser bilderna. Har inte pratat med dom än men jag skickade ett sms i går kväll. Jag hoppas att dom sov vid det laget och fick vila ordentligt så jag kan prata med dom idag.

Var försiktiga ute på vägarna nu och KRAM på er alla!

Fallens

Wohoo, i helgen är det Fallens Dagar så självklart ska man "hem" och titta lite på folk.
Det kommer nog bli en mycket skön helg, får hoppas att det inte regnar alltför mycket bara. I morrn ska vi bara ta det lugnt efter jobbet, köpa lite räkor och vin och bara njuta av att det är helg. På lördag bär det av uppåt, kanske hälsar på vännen P på vägen om hon har tid och sen blir det en liten lunch med Marina och Anders innan vi åker bort till mamma och pappa. Sen tänkte vi gå en sväng på Fallens innan vi åker tillbaka till dom och grillar. Mmmmmys :)

På söndag är det match, så då tänkte jag bara ta hand om mig själv, träna lite och bara inte göra nåt alls. Gud så skönt!

Det är min helg, vad ska du göra?

PUSS

Koll på läget vid lägenheten

Var ute och promenerade i nya området idag och så här ser det ut för er som inte varit i krokarna :)



Gångväg precis vid det stora naturområdet som ligger ca 200 meter från lägenheten.



Innergården. Lägenheten ligger bakom till höger, och vår balkong vetter åt detta hållet.



Fin uteplats precis bakom lekplatsen på bilden innan.



Balkongen på andra våningen precis till vänster om trädet i mitten är vår. Hmm.. Nån som fattade det? ;)

Skaldjurskryssning!

Mmm, i fredags kom Herr och Fru T ner till oss och vi fyra tog en skaldjurskryssning ut i skärgården. Hur jäkla mysigt som helst och OJ vad gott det var! Vi hade ju en del att fira också efter som vi skrev kontrakt på nya lägenheten också i torsdags. Ja, det har gått ganska fort om man säger så, men så är det. Jag och Totte satte upp oss på boplats.se "för det tar ju så himla lång tid att få en lägenhet i Götet". Haha! Efter en vecka fick vi en visning och dagen efter skrev vi kontrakt. Konstigt nog känns det inte konstigt alls :) Det blir en trea vid Bjurslätts torg ungefär. Inflyttning 1'a oktober. Yeahy!

Och det här är inget fyllesnack! Lisa och Magnus, you know what I mean ;)



PUSS!

Helgen - tre dagar senare

Hann ju aldrig med att visa er resten av mina "semester", hade ju faktiskt hela fyra dagar! ;p

Här är ett par kort av Totte och hans guddotter nere i husvagnen i Falkenberg. I lördags var det ju sjukt vackert väder så vi passade på att åka ner och bada och busa lite med tjejerna :)






Sen var ju jag och Thesen ute på kvällen men det har jag tyvärr inga kort från. Konstigt nog, vi som brukar vara så kamerak*ta som man säger, haha... Men dagen efter var både jag och Totte väldigt trötta i ögat och framåt eftermiddagen först orkade vi ta oss ut. Vi gick och hälsade på vännerna Sälarna i Slottsskogen och såg på när dom lunchade. Sedan gick vi till Subways på Linné och *mums* så gott det var!! Dit går vi fler gånger, promise!






Bebis-sälen som simmar här jämte sin mamma var bara fem dagar gammal! Pöööt!



Dom här var bara roliga, dom gick omkring i gåsagång efter varandra, vet inte vad det var för fel på dom... Eller så kanske såna här fåglar gör sånt, vad vet jag? hihi..

Dessutom har vi varit och kollat på en lägenhet idag så snart kan det bli flytt igen gott folk! Mer info kommer om vi får den. Puss!

Dagen, än så länge

Min andra semesterdag ser än så länge ut så här:






Inte illa va? ;)

Oh yeah...

Snacka om att ha tur med vädret va?! Världens bästa semesterdag idag, med lunch med älsklingen och drinkar på kvällen med Thes. Wonderful!


Semester

Mmmmmmmmm.... Nu ska jag ha hela TVÅ dagars semester! Kors i taket! ;)
C här på jobbet går på semester på måndag och är borta i fyra veckor så jag bestämde mig för att försöka vila lite innan "anstormningen" om det nu blir någon sådan, eftersom jag då måste ta hand om den själv. Så Nu i morrn och på fredags ska jag bara vara leeedig. Mums!

"Firar" ikväll med att åka med Lisa på en Tupperwaretjosan i Kållered, det ska bli kul. Förhoppningsvis får man med sig en bytta eller två hem :) I vilket fall som helst ska det blir så himla roligt att umgås lite med Lisa på egen hand, det var änna längesen nu. Tiden går ju så fort och jag umgås mest med la familia och Totte nu så.. Sen går väl tiden extra fort när man är kär och lycklig ;) Tur att det finns telefon dock, så jag kan få min Lisa-fix lite då och då annars hade jag väl blivit tokig, haha!

I morrn tänkte jag bara slappa och ha det gött! Det ska ju bli jättefint väder så jag tänkte att man går upp i någolunda tid, käkar lite och tränar, och sen kan man slappa hela dagen, kanske åka och bada, annars bara sola och läsa Camilla Läckbergs Tyskungen som jag började på i förrgår. Läste Olycksfågeln precis innan så det ska blir spännande att få läsa uppföljaren.

Sen på fredag åker jag upp till mamma och pappa (och på tal om det måste jag kolla när äckel-bussarna går, tågen kör ju inte nu) och där ska jag låna bilen och åka och hälsa på min kompis i U-valla. Har inte träffat henne på länge, så det ska bli så jäkla roligt! Fredag kväll åker jag väl hemåt igen, det är ju Bruce Springsteen-konsert som totte ska på.
Lördag blir det kanse en tripp till Falkenberg, om det är fint väder så vi kan bada.

Söndag = matchdag så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Antingen kollar jag in matchen (om nån följer med) eller så tokvilar jag upp mig inför måndagen, hihi...

Visst har jag en bra semesterplan?!?

PÖSS!!

RSS 2.0