Solstråle

Min unge är verkligen världens skönaste. Idag har hon med ett stort leende stått ut med en tripp till Ullared på morgonen och att själv springa och leka hela eftermiddagen då jag och hennes pappis grejat med några få av den enmiljontrehundrasjuttiofemtusenmiljarder sakerna som ska göras här hemme. Nåja, vi har nog lekt en hel del med henne emellanåt (man kan inte låta bli när hon är på ett sånt strålande humör) men förr i världen (hennes första år ungefär) hade hon inte stått ut med att leka själv ens en minut! Hon bara skrek och gnällde om man gjorde nåt sånt. Jag tror att hon börjat bli mer självständig, minsann :)



Jag vet, jag har redan bloggat denna bilden, men verkligen talar för precis hur go Elmis varit de senaste dagarna. Solen utanför har trots sitt starka sken inte kunnat mäta sig mot vår Solstråle!



Elma "hjälper" pappa att fälla upp bordet för att såga lister.



När jag kom ut i trädgården igår hade Elma ett helt kompisgäng där. Pojken till höger som är vår granne hade dragit med sig sina kompisar till Elmas stora förtjusning :)



Vår solfälla på baksidan har varit superskön de senaste dagarna!



Elma leker med grannflickan som är bara några månader yngre än henne. Perfekt! Att Elma är så lättklädd beror på att vi hade 21 grader i skuggan idag. Niiiice som bara tusan.



Vi passade på att äta middag i solen idag såklart.

Oj, nu är detverkligen dags att nana, som Elma säger. Förresten har orden bara bubblat ur henne i helgen, nu säger hon två- och treords meningar jätteofta. Som "Elma ha mat" och "mamma ha töja" och sånt. Dessutom har hon blivit fullkomligt, oåterkalleligt upp över öronen förälskad i teletubbies. *suck* Jag hade inget emot dem i början, och jag trodde att det verkligen måste vara en myt att barn tycker så himla bra om teletubbies men nej... Hon ska se "bubbie" som hon kallar dem, från morgon till kväll. Det begränsas ju svårt av hennes elaka föräldrar naturligtvis, men hade hon bara fått hade hon nog suttit klistrad nu med, klockan halv tio på kvällen :)

Jaja, det finns ju värre saker att klaga över ;) Go natt!

Påskhelg

Har tagit en massa fina påskbilder tills för ca en timma sedan, då jag skulle ta ett till kort på när Elmisen åt påsklunch och min kamera tog tre bilder och sen lade av precis. Tror att det är nåt fel på fokus-grejen, den står bara och surrar, och inte som den gör när den bara söker ibland, utan det låter "fel" så jag misstänker att nåt gått sönder.. Great! :/ Men en del kort fick jag iaf denna helgen. Just nu ligger Elmis och sover, morfar diskar och mormor åkte precis till jobbet så jag passar på att blogga. Först ut är Elmas påskpresenter från farmor och farfar.

Hello Kitty soldräkt, Hello Kitty crocs, Teletubbie (Lala), och ett fint Bamsepussel.
Hon tyckte jättemycket om alla sin presenter, men hon har inte riktigt fattat galoppen med teletubbien än. Men skorna gick hon omkring i en lång stund och soldräkten ville hon genast prova. Sötnosen!

Sen är det ju vår lilla påskhare minsann. Hon fick denna fina badrock när hon föddes av min kusin Linda och nu tycker hon att det är superkul att ha "sa" (mössa), alltså kaninörenen på sig efter badet :) Och vad passar bättre på påsk än att leka kanin en stund?


Och så var det ju gårdagen och dagens höjdpunkter, ett besök hos gammelfarmor Daga, påskpresenter av mormor och morfar (russinspaket (MUMS!), chokladhare och ett jättefint förkläde med rosa muffins som jag nästa var tvungen att bända loss från ungen när hon hade haft det en låång stund), morfar som satte potatis och när hon fick hjälpa mormor i köket. Att det sedan är ca 20 grader och strålande solsken gör ju inte saken sämre direkt ;)



Nej, nu ska jag nog gå och sätta mig på altanen med pappa en stund. Hoppas att ni har en lika fin påsk som oss! Enda vi saknar är Elmas pappa som är på träningsläger med basebollen. Men honom träffar vi ju i morrn igen. Tjingeling!

Glad Påsk!

Glad Påsk till alla önskar kärringarna och gubben! :D


Härliga April!

Idag kan man verkligen säga att April är härligt! Just nu har vi 11 grader varmt här och för några timmar sedan var det nog uppe i en 17-18 grader! Det tillsammans med strålande solsken och bara en lätt bris gjorde att dagen spenderades utomhus, med lek, städning och grillning.

Först och främst började vi städa i lilla förrådet vi har på baksidan och tvättade trätrallen.

Före-bild:



Alg-grön och smutsgrå, särskilt inne i hörnet.

Sedan tvättade Totte med T-racer.

Efter-bild:



Fin, jämn ljusgrå färg var det under :)

Här är han in action. Man ser ju vilken grym skillnad det blir när man ser hans framfart.



Han tvättade också vindskivan på förrådet bakom, och hoppsan, den var visst vit under all smuts :) Jag fick sorterat i förrådet och tvättat fönsterbrädan på sidan av huset som var alg-grön hela den. Sedan var det barnvaktstjänst för mig. Elma ville inte alls vara på baksidan med tråkiga mamma och pappa utan hon ville, såklart, leka med grannbarnen och deras kompisar på framsidan. Grannpojken hade fått gigantiska gatkritor som de målade hela gångvägen med. Elma blev supersmutsig men roligt, ja det hade hon allt.

Innan vi fått ordning på baksidan såg det ut såhär:



Uhh...

Men efteråt, när han fick grilla kyckling, såg Totte så här lycklig ut :)



Med grillöl i hand såklart.

När det var dags för lunchpaus var vi alla rätt skitiga och trötta och Totte orkade visst inte byta om så Elma fick äta lunch i hans knä, med byxorna på halv stång. Tottes byxor alltså.... ;D



Them are white, them chickenlegs ;)

När vi väntade på att kyckligen skulle grillas klart på altanen satt jag och Elma vid köksbordet och hon åt bubbelvatten med sked. Busunge... Hon har förresten börjat kalla mig för Mammie, vilket jag bara kan anta kommer från förskolan där de säkert ofta pratar om "mommy and daddy", eftersom hälften av pedagogerna talar engelska.

Hon satt förresten med en tidning förut och för varje sida hon fick upp kategoriserade hon bilderna på människorna framför sig som "mamma" eller "pappa", beroende på om det var en kvinna (mammma) eller en man (pappa) hon såg. Knasunge :D



Nu börjar det faktskt se ut som ett vardagsrum förresten, jag tror att vi bara har en låda som inte är uppackad nu.



Visst, det är inte perfekt på något sätt, men vi har ju inte lådor stående högt och lågt och de flesta tavlorna är uppe på väggarna, om än inte alla än så länge. Nu ska jag gå och koka lite nappar, det var länge sen sist. Ha det gott i vårsolen!

Förra helgen i bilder

Förra helgen var jag och Elma "hemma" och firade Oscar och Evelins födelsedagar, jag gick på bio med Lisa och jag och Elmis hälsade på gammelfarmor och vi sov över hos mormor och morfar. Här kommer helgen i bilder :)



Elma hittar en ballong på kalaset och lever farligt...



Coolaste bikerbruden!



Elmis busar med födelsedagsbarnen som fyller 2 respektive 4 år.



Mamma Lisa har designat tårtan själv på datorn, en Hello Kitty-brandbil!



Elma får köra trehjuling med morfar. Lyckan är total!



Hemma har Elma en ny favoritsport, att prova våra skor!





Och vår egen lilla slugger, som provar pappas hjälm.



Denna helgen var också toppen, Totte och hans morfar och pappa lade nytt golv i köket (får visa bilder nästa gång) och jag och Elma fick spendera lite tid med min kompis och hennes två månader gamla dotter som kom och hälsade på oss. Tyvärr vaknade Elma med feber på söndagen så idag har hon varit hemma med pappa. I morgon kommer jag att vara hemma med vår lilla heting (hon har inte mycket mer besvär än skyhög feber, över 39 grader) och sen får vi se hur hon mår. NU är det project runway, yeahy!

RSS 2.0