Babyhoroskop

Hittade ett kul babyhoroskop på babyn.se. Hua, det lär inte bli mycket sömn i höst om det här stämmer :) Men på sätt och vis kände jag redan på mig det ;)

23:e juli - 22:a augusti
Planet - solen
Element - eld

lejonet babyBebisen som föds I lejonets tecken är, i brist på bättre beskrivning, högljudd! Sömn är något som kommer kännas avlägset och overkligt för er då hon kommer hålla er vakna nätterna igenom. Det är en bebis som vill bli hörd och hon låter gärna alla få veta det.

Hon älskar att vara i centrum för allas uppmärksamhet och mycket i er familj kommer att cirkulera omkring henne. Hon njuter av att ha publik, så det är inte förvånande att många lejonbebisar växer upp och blir artister.

Lejonbebisen är tävlingsinriktad och hon ställer höga krav på sig själv. Tillsammans med andra barn, och i andra sociala situationer, har hon lätt att få nya vänner. Hon trivs med att interagera och med att befinna sig i centrum. Hon kan ha lite svårt att dela med sig av roller, ansvar och även leksaker.

Hon är drottning i varje situation och hon vill gärna leda de andra, sätta regler och kontrollera att de efterlevs. Kort sagt, lejonet är ledaren och alltid kul att vara med. Hon förväntar sig ett bekvämt liv i sitt kungarike, och ve den förälder som inte spelar med.


Still growing..

Man ser mer vad som har hänt om man lägger bilderna bredvid varann :)


Åka linbana

Var hos mor och far tors-fre med syrran och busungarna eftersom T ändå hade en massa träningar. Alltid lika kul att komma upp dit och mysa lite med familjen även om jag saknade T. Men jag och lilleman var ute och cyklade och åkte linbana och hade en massa annat skoj för att fördriva tiden :)



Lite högt upp var den men det gick ändå :)



Mini har somnat i mammas knä på kvällen.



*PANG* Ludde skjuter moster med dammsugaren :)

Magen v 27

Sååån tjockismage nu hörrni :)





Vaknade igår av att den var som en fotboll, stenhård och gigantisk. Idag känns det bättre, men jag antar att det ine är så kul för alla tarmar och sånt att bli helt ihopträngda sådär. Vad kul det är med alla kommentarer, tack!

Jenny - vill ju se din mage med! ;)
Syrran - Tack för blöjorna! Du ska inte starta egen blogg med busfröna?
Petra - Så himla härligt att alltid få kommentarer från dig. Du ska inte till GBG snart?

Under 100 dagar kvar!

Nu är det 99 dagar kvar, yeahy!! Ska lägga ut ny magbild nångång när min sambo kan hålla sig hemma en kväll så vi hinner att ta kort ;) Mycket baseboll just nu. Fick en MASSA fina babygrejer av syrran igår också, bl.a. två skötväskor, liggdelen till vagnen och ett babygym så idag har jag tvättat en massa. T är ju lite allergisk och det var en del katthår på och ärligt talat var det ett rätt bra projekt för mig idag.

Dessutom var vi hos läkaren som skulle ta ett beslut om specialistmödravård men hon ansåg nog inte att det behövdes, eftersom det liksom inte är nåt fel på graviditeten. Jätteskönt, för vi vill behålla vår barnmorska Marita :) Däremot kanske jag måste åka in till specialistförlossningen när det väl är dags, men hon skulle ställa frågan direkt till dom så dom får bestämma om det. Skulle också kolla med förlossningen om jag var tvungen att sluta med Trombylen (blodförtunnande) innan förlossningen eller om jag kunde fortsätta att ta den. Har ju ändå en ganska låg dos så det kanske går.

Min graviditet - BF Ons 29 jul 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 21 apr 2009.
Din graviditet startade Tors 23 okt 2008.
Du blev gravid ungefär Tors 6 nov 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 181 av 280. (64,6%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 5 fulla dagar (v25+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 29 jul 2009
Du har 99 dagar kvar till beräknad förlossning.

Källa: www.familjeliv.se

Nytt

Visst är det underbart att få in lite nytt och fint ibland? De här tavlorna har vi (äntligen) fått upp på väggen bakom soffan. Har länge varit tomt så det ekade i vardagsrummet eftersom vi inte kunnat hitta nåt vi båda gillade att hänga upp där. Men tack vara IKEA är det lilla problemet nu löst ;)



Älskar den i mitten med händerna... så romantisk på nåt vis.

Glad påsk på balkongen!

Idag har vi tagit en liten sväng till blomsterlandet och köp en balkonglåda, blommor och planteringsjord och igår införskaffade vi nya stolar till balkongen tack vare påskpresenten från mamma och pappa. Och se så fint de blev!



Riktig försommarnjutning i solen!

Kolla in Tottes B-Radglasögon (riktiga Brad Pitt alltså!!) Hihi! Vi sitter här och avnjuter en greksallad i solen. MMmmmmm, så gott!



Fick ett litet skrämselskott förut på Blomsterlandet för vi gick där i godan ro och plötsligt såg jag jättedåligt på högerögat! Undrade faktiskt om jag fått en stroke till men huvudet kändes ok, det var "bara" synen som krånglade och det med besked. Men efter fyrtio minuter hade det gått över och jag pratade med en neurologläkare på Sahlgrenska som lugnade mig och sa att det kan ha varit såna synstörningar som kommer i samband med ett migränanfall. Just nu har jag inte ont i huvudet men vi får väl se om jag får det ikväll. I vilket fall som helst skulle vi komma in till akuten om det hände upprepade gånger eller om synstörningarna inte var övergående. Som tur var känner jag mig "som vanligt" igen nu, så vi får hoppas att det baravar nåt tillfälligt :)


Utskriven!

Äntligen! Blev utskriven idag, efter en vecka på Sahlgrenska. Har fått permission över nätterna det senaste, men det känns otroligt skönt att äntligen vara utskriven helt och hållet :)

Gjorde synundersökningen igår som visade på det jag egentligen redan visste, att jag förlorat lite syn uppe i högra kvadranten. Däremot visade det sig att det vänstra ögat såg sämre än det högra vilket jag inte trodde, men det är tydligen så eftersom hjärnhalvornas banor korsas, så det jag upplever som synförlust på höger öga egentligen är på vänster öga. Hmm, blev kanske lite väl komplicerat det där, haha..

Iaf så var sista undersökningen idag - ett ultaljud på hjärtat. Rekommenderar det - INTE! Först var det ett vanligt UL, ok, fine. Sen däremot.. Sen gick de ner med en stor tub via halsen och eftersom  jag är gravid fick jag inte ta lugnande. Fick bedövning i halsen såklart, men det var ändå ingen picknick.. Iaf så visade det sig att jag inte hade blåsljud på hjärtat, och alltså inte behöver opereras! Yeahy! Just nu är jag främst trött och har ont i halsen och är lite nedslagen för att jag är sjukskriven fram till bebisen kommer. Skönt på sätt och vis, men det är samtidigt rätt trist. Bara att vänta nu alltså...

Jag vill passa på att tacka för alla fina samtal, sms, bloggkommentarer, blommor, mail och besök! Har verkligen känt att vi har haft världens finaste stöd under den här jobbiga tiden. Fick t.o.m. en fin bukett av Göteborgs Basebollag Hajarna, det var mycket uppskattat. Men alla som stött mig och Totte under den här perioden - tusen, miljoner tack! Ni är verkligen helt fantastiska!!

Extra uppskattade är naturligtvis våra familjer, ni är GULD! :)

Hälsodeklaration - stroke

Hej hej,

Tänkte att det var bäst att uppdatera lite, även om det är svårt att se - så ha överseende med stavfel är ni snälla :)

I tisdags eftermiddag drabbades jag av en stroke på jobbet. Hur många gånger har man inte sagt att man skulle få hjärnblödning på det där stället va? Ha! Så fick man det, det var ju lite oväntat. Men ambulansen tog mig iaf akut til Sahlgrenska där de konstaterade att detförmodligen var en stroke jag drabbats av. Jag lades in och fick ligga på avelningen bredvid strokeenheten natten tll onsdagen. Tisdag natt fick jag komma på den första av två hjärnröntgen, som tyvärr inte kunde påvisa något. På onsdagen togs det mer prover, men jag mådde bättre. Svarade bättre på läta frågor och var mer "med".

Igår - torsdag - var vi inne hela dagen på Sahlgrenska för att invänta en akuttid på magnetröntgen. Idag fick jag äntligen komma dit och nu på eftermiddagen fick vi resultatet. En (mindre) propp som orsakat att jag inte kan se ordentligt på högerögat och som med rätt medicinering och vila förhoppningsvis inte ska orsaka mig mer problem. De vill nu ge mig en ordentlig ögonundersöknig för att se hur mycket synbortfall jag har och ett ultaljud på hjärtat, då det troligtvis är så att jag har ett blåsljud på hjärtat som orsakAT att jag fått migränen. Det kommer i så fall att opereras först efter bebisen fötts.

Men allt som allt - jag mår helt ok och har nog haft en jäkla tur. Nu orkar jag inte skriva mer.

Kram kram!

RSS 2.0