Grillkväll

Vi har precis haft en så mysig dag. Förut när jag tagit ett långt varmt bad hittade jag mina älsklingar i sängen, de sov så djupt och gott :)



Sen fick jag en actionbild på Totte, susandes runt i köket, när han förberedde maten för kvällen. Syrran med familj kom nämligen och vi hade så roligt. Vi åt grillad kyckling, grillspett med ostfyllda baconlindande champinjoner, potatisklyftor, tzaziki och sallad. Och så glass till efterrätt såklart. MUMS!! Så blev det lite tennis och baseboll på wii'n innan jag och Mikael spelade My little Pony-spelet med Ludwig.



Kökshjälten!



Elma älskar att gå med sin lära-gå-vagn nu och hon stod upp utan stöd säkert femton gånger under kvällen. Känns som om det inte är långt borta med gåendet nu :)



Lillan sitter hos pappa och skrattar som en tok när Ludde slår med wiikontrollen och säger: Poff!



Ludwig slog oss båda på My Little Pony-spelet. Ett under att det håller ihop, det är från när jag och syrran var små :)

Bus i vårsolen

Var tvungen att testa det nya bildprogrammet (Tack Petra för tipset!) och jag insåg att jag inte bloggat några av de fina bilderna när Elmas kusiner var här och lekte i fredags så det passade perfekt!



Elma tyckte det var rätt skumt att gå barfota på gräset men hon vande sig allt ;)

Dammsugarrally och Kaninresan!

Från feber igår till full rulle idag!

Elms var ju lite kinkig med feber igår men det var nog tänderna för hon sov gott i natt och vaknade pigg och utvilad klockan sex och ville ha mat. Klockan sju fick pappa gå upp med henne och klockan åtta var det dags för mig att pallra mig ur sängen för att hinna städa innan A och E kom. Som vanligt fick vi hjälp av vår härliga, underbara städhjälp till dotter ;)





Tycker att hon ser så härlig ut när hon står över luftutblåset så håret flyger åt alla håll :D

Sedan satt vi och fikade i trädgården med A och E och det var ljuvligt, om än lite svalt så där på morgonkvisten. Hade det inte blåst hade det varit perfekt. Och på tal om perfekt, vi fick ju en solhatt till Elma av Malin, Stefan och Isabella och den är ju superbra! Vi har några andra hattar, men de är inte lika bredbrättade så den här är perfekt! Och visst är hon söt i den?



När de åkt susade iväg och gjorde lite ärenden och sedan åkte vi in till stan för att gå en stund på Liseberg. Elma var ju där en gång förra året men då sov hon sig igenom hela besöket (hon var bara några veckor gammal) så den här gånger var det ju långt mer spännande.



Vi kikar på...



...Kållerado. Spännande med allt vatten som skvätter!



Mer vatten som skvätter finns det ju i trädgården med de hoppande vattenstrålarna. Vet inte om det syns med Elma sitter och pekar och...



....blir alldeles vild och vill in och fånga dom :)



Så undersökte vi alla stora och små handavtryck. Elma stod mest och jazzade till musiken i bakgrunden :) Det är ju hennes nya trick, hon älskar att dansa, särskilt till reklamjinglar på tv'n.



Och tada! Det allra första kortet på Elmas allra första åktur på Liseberg, som blev kaninresan. Pappa sa att hon skruvade på sig lite i början men så fort båten kom ner i vattnet satt hon bara och såg sig omkring. Tror att hon tyckte att det var roligt, det såg ut så när de flöt förbi i alla fall :)







... och så in igen och in i mammas famn. Min tjej, hon börjar blir så stor... :D

Härlig, underbart solig dag!

Vi har haft en så härlig dag, hela familjen! Började visserligen med en lite kinkig frukost, men jag tror att vi får "skylla på" värmen. Men det stod vi allt ut med eftersom vi fått sova gott i natt alla tre :)

Förmiddagen spenderades hos Elmas gammelmormor -och morfar där vi inte varit på alltför länge. Tog med kameran och knäppte en så underbar bild på far och dotter som sitter på golvet hemma hos dem.



Så fick Elma leka med en docka som var lika stor som henne själv! Lite otäck var den, men väldigt intressant :)



Men favoritleksakerna hos gammelmormor är ju såklart i köket..



Snart var det dags att få lunch (åt knappt nåt), byta om och åka till... Ja, vart tog vi vägen i den här outfiten tro?



Heja Boston Redsox! Eller nej, jag menar Hejja Hajarna!!



För nu är vi på...



...Hajarnas hemmaplan Sharkpark. Baseboll alltså!

Då ville Elma gosa lite (eller var det mamma?) Så Pusskalas stod på menyn. Pappa knäppte Elma in action ;)








Needless to say, det var en ganska blöt puss, hahaha! Men lite puss på kinden löser det hela. Gosfia!

På eftermiddagen kom farmor och farfar för att passa Elma och vi passade på att fixa lite i trädgården och jag fick ÄNTLIGEN putsat fönstren. Har knappt kunnat se ut under en längre tid nu så det var skönt att få gjort. Elma åt knappt nån kvällsmat heller och när jag tog tempen hade hon lite feber. Det var så synd för vi skulle ha firat vår kompis S's födelsedag ikväll men när Elma är så ledsen och lite sjuk ville ju hönsmamman inte lämna henne så Totte fick åka själv. Så nu sitter jag här och bloggar, och njuter faktiskt lite (får man säga det?) av min egentid. Får bara hoppas att det räcker med en alvedon för Elma så att hon får sova hela natten.

Förmodligen är det bara tänderna, hon har hörntänder på G i överkäken. Trodde inte att de kunde komma innan framtänderna men nu har flera jag pratat med sagt att deras egna eller bekantas barn faktiskt har fått hörntänder först och sett ut som Draculas ett tag så det kanske är de tänderna som spökar för Elma. Nu ska jag städa lite till, baka en kladdkaka och förbereda för fikan i morrn när Tottes kompis A och hans tjej E kommer hit. Ska bli så kul att träffa dom, har inte sett A på länge och har aldrig träffat E. Myssöndag alltså :)

Kram och hoppas att ni också har en fint helg i det härliga vädret!


Matdags?

Elmas pappa är väldigt förtjust i Elmas helt smaklösa, frigolitliknande snacks, majsbågar. Det verkar Elma ha förstått för häromdagen började hon bjussa. En tugga till Elma, en till pappa... ;)







Så här höll de på i säkert 5-10 minuter. Två lyckliga majsbågeälskare :)

Rally-Elma

Härom dagen satt jag och slökollade på tv medans Elma ägnade sig åt sin nya favoritsport - att gå runt runt runt runt vardagsrumsbordet. Så ser jag att hon försvinner långsamt under kanten till bordet men tänker inte så mycket på det, tills jag får höra ett förtjust tjut. Och vad gör ungen? Som tur var fick jag snabbt upp kameran.



"Hej mamma, var det inte så här man skulle använda den?"

Det ser stage'at ut nästan, men jag tror att hon ville åt skallran (den gula saken hon sitter på) och tyckte att det här var bästa sättet att komma åt den :)



Hon verkar lite bekymrad över platsbristen.. ;)



Å upp igen!

Igår var vi på öppna förskolan och det var supermysigt. Idag blir det fika med föräldragruppen hemma hos V, och det går inte av för hackor det heller. Just nu sover Elma i vagnen utanför, det är över 20 grader varmt men ska bli regn idag. Trist, men vad gör man? Vi måste ändå gå för jag har ingen bil. Vi får se hur vi ser ut när vi kommer dit ;)

Tågresa och nya tänder?

Känns som att Elmas hörntänder i överkäken är på väg. Kan man få hörntänderna innan framtänderna? Hon har ju fått två i nederkäken men inga uppe än. Men man ser att hörntänderna är på gång, även om de inte spruckit fram än. I vilket fall som helst sover Elma överjävligt dåligt nu (för två nätter sedan och sen natten till idag då jag hade henne själv naturligtvis) och hon har långa gnälliga stunder utan synbar anledning samtidigt som hon gärna biter på allt (inklusive sina föräldrar) och dregglar kopiöst då och då.

Oavsett hoppas jag att hon får sova bättre i natt (och jag med då jag var vaken nästan hela tiden mellan 22.00-04.00 i natt och sen 05.00 ville hon gå upp. Jo, tjena du!) och att vi får en bra dag i morrn. Tänkte att vi skulle gå till Öppna förskolan då hon tyckte det var så roligt förra veckan.

Här kommer lite bilder från helgen.



Sötisen får leka nakenfis i vardagsrummet på Kristi Himmelfärdsdagen. Allt för att motverka röda rumpor då hon gör "nummer två" minst fyra-fem gånger om dagen just nu. Försöker hjälpa henne med katrinplommon och messmör för att mjuka upp det men det är svårt...



Första minutrarna av den 1,5 timmar långa tågresan var Elma glad. Resten skrek hon så att jag tyckte synd om de andra passagerarna.



Kul att titta ut och se träden passera i hundra kilometer per timma :)




Hon somnade precis när vi kommit av tåget och när hon vaknade befinner vi oss på mormor och morfars altan i solskenet.



Det är gott att sitta och mumsa när mormor lagar mat i bakgrunden.

Det var jätteoligt att få komma upp och "träna" Elma lite, hon är ju fortfarande väldigt mammig och pappig. Samtidigt är det ju rätt jobbigt, för när Totte åkt hem i lördags var de ju bara jag kvar. Det går bättre med mormor och morfar nu men hon är lite trygg i miljön så vid minsta otäcka sak eller minsta hunger eller så vill hon bara ha mamma eller pappa. Jaja, barn är väl olika och hon lär sig säkert att hon kan vara trygg där uppe med. Bara att öva vidare :)

Elmas äventyr!

Föräldrarna - lediga!
Elma - äventyr!

Så stod det i kalendern idag då Elma fick följa med farmor och farfar på äventyr på Universeum. Det betydde att jag och mannen här i huset fick en dag alldeles för oss själva och vi gjorde det alla småbarnsföräldrar drömmer om såklart - sov! Nej, skämt å sido tog vi det väldigt lugnt, tog en kort biltur, köpte lite glass och kröp sedan ner i sängen med en god bok (mig) och en Iphone (han). Riktigt mysig dag! Prackade t.o.m. på farmor och farfar kameran så vi fick se vad Lillan gjort på sin stora dag.



Är det en fisk eller min spegelbild? Elma vet inte riktigt...



Här var det iaf fiskar!



Det droppade vatten ner här och det tyckte Elmisen var otroligt roligt, som synes ;)



Sedan var det lekrummet som gällde och där roade sig Elma och farmor kungligt.





Tittut! Ska man krypa igenom här? Men det är ju så mycket roligare på denna sidan!



Ok, styr jag med tungan ska det nog gå bra. Here I go! :)



Ne-eej, det är nåt som inte stämmer här...? Fel håll?



Ja, såhär skulle det ju vara. Wiiii!!!



*fniss* Igen, igen!!



Jaja, jag kan väl testa då... Vad sa ni att det var, en spegeltriangel? Hur funkar en sån då?



Nej men du, där är ju jag!!



Och där med! Vilken rolig grej!



Vill du också se farfar? Visst är jag fin?



Ok, nu har jag fått nog...



Allright, en sista för kameran då. Smile! :)

Som synes hade hon en helt fantastisk dag och det roliga är inte slut än, i morrn morgon tar jag och Elma tufftufftåget upp till mormor och morfar och i morrn kväll kommer pappa upp också. Det ska bli en riktigt härlig helg!

Kram!

Supernice besök

Vi har haft en riktigt fin dag, Elma och jag. Vi fick nämligen besök av Lisa och Evelin, som hade ärenden här nere och passade på att hälsa på oss i några timmar också :)

Dom är så himla fina, våra tjejer!



Bollar är himla spännande, hårda som mjuka :)



Silen till sandhinken kan man ha på huvudet :)



Evelin går runt bordet och Elma jagar. Klädde upp Elma lite idag, med strumpisar, jeansklänning och fintröja från Mexx. Hon är så fin den lilla Snuttan!



Evelin provkör Elmas får. Funkar finfint, säger hon!



Sockersöta tjejer!

Var tvungen att ta kort på Evelin i sin fina kappa också!



Och så får ju Elma visa upp sin outfit också ;)



Till sist kan jag ju visa hur det ser ut när Tess burit en skål med vaniljvisp. Detta är alltså mitt tak...



Hahahahaha! All in all, en jätterolig dag! Nu blir det Jade, dokumentären om såpatjejen som fick cancer. Sorglig och gripande men fantastiskt inspererande dokumentär. Klockan 20.00, onsdagar på tv4+. Rekommenderas!

Kram!

Skön helg

Det har varit en skön, men ack så kort, helg. Vi har "inte gjort nåt" men ändå lyckats pilla in lite roliga aktiviteter. Det började redan i fredags då jag och Elma fick besök av farmor och farfar som saknade henne och ville hälsa på. Och visst får de göra det, det är bara roligt med besök, vi hade ju så tråkigt under sjukdomstiden så vi träffar gärna alla vi kan :)



Är det en pirat Hammo har i knäet eller vad gör du med ögat Elma?



En inte helt ovanlig syn nu för tiden är ju detta, Elma kryper så fort hon får tillfälle:



Hon rumpar förbi så fort att jag knappt hinner få upp kameran ;)

Igår var vi nästan bara hemma, var i stan en sväng och provade kläder, men annars tog vi det lugnt. MEN!! Elma trillade ner från skötbordet! Det var helt och hållet mitt fel, har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv, men det gick bra, som tur är! Hon fick sitta på skötbordet när jag skulle ta av henne jacka och tossor och så tappade jag något som jag skulle böja mig fram och ta upp och då slänger hon sig huvudstupa över kanten. Jag skulle naturligtvis tvingat henne att lägga sig ner eller lyft ner henne innan jag böjde mig men som det var for hon med en kullerbytta över min arm (jag höll fast henne med en arm som man "ska", men det hjälpte ju föga) och slog ändå ganska lätt i golvet. Som tur var, som sagt, för hon gjorde sig knappt illa och fick inga blåmärken eller andra skador vad jag kunde se men vi var nog rätt chockade båda två.

Idag var det roligare saker på gång, iaf för min och Elmas del. På morgonen åkte nämligen Totte för att hjälpa basebollklubben att samla ihop lite pengar genom att packa shampo medan jag och Elmis var hemma. Lyckligtvis gick det ganska snabbt och han kom strax efter det att farmor och farfar dykt upp, som skulle ta hand om Elma på eftermiddagen då jag och Totte gick på dejt!

Vi bunkrade nämligen upp med popcorn och dricka och gick och såg Avatar i 3D. Superkul! Kändes alldeles konstigt, helt själva utan Elma :) När vi gick från bion reflekterade jag på nytt över hur lång Totte är, jag har ju inte gått arm i arm med honom på så länge och då tänker man inte på längden på samma sätt, haha...

Farmor och farfar hade haft med sig en tripptrapp-stol som vi fått av snälla Dan & Helen och barnen, vilket var underbart bra eftersom vår stol-på-bord precis gått sönder. Så när vi kom hem hade vi följade kort av en nöjd Elma i kameran, precis i färd att testa sin nya stol:



Nöjd eller vad? Så kan man ju lägga upp fötterna på bordet också...



Nu på kvällen hade hon busat så mycket och sovit så lite att det bara var tre saker kvar att göra; borsta tänderna, få flaskan och gå och lägga sig.



Tokfia... :) Hon älskar verkligen att borsta tänderna.

Just det ja, Avatar förresten, man måste ju poängsätta. Jag hade ganska låga förväntningar, så jag blev glatt överraskad. Jag var rädd att det mest skulle vara effekter och noll handling,men så var det ju faktiskt inte. Riktigt bra, men inte den bästa jag sett. Fyra solar av fem möjliga kanske?

Nu ska vi söndagsmysa :)

Kram!

Busbarn

Det var bra fart på barnen, Elma och Belle, när de fick leka i eftermiddags. Vi skulle ju egentligen träffats förra torsdagen men då fick ju Elma återfall med magsjukan och var riktigt dålig. Sen fick ju jag feberfrossa och blev dålig i magen så efter så lång tid inne utan sällskap var både jag och Elma redo att umgås med våra kompisar :)



Våra fina tjejer leker med bollar i hallen. Pappas öl skymtar fint där i bakgrunden ;)



Belle är 11 månader nu och en riktigt Champ! Hon både står och går jättebra! Jag är grymt impad. Hoppas att Elma ser och lär nu... Hihi!



Elma har lite "stödhjul" fortfarande ;)

Tack för en underbar eftermiddag tjejer!

I morrn hade vi tänkt gå till djurskyddsföreningen som ligger bara några minuters gångväg härifrån och se om vi kanske kan börja ställa upp som volontärer för katthemmet, jag och Elma. Ska försöka uppdatera när vi varit där.

Trevlig helg!

Vikarierande hemmafru

Totte kom på den fyndiga rubriken, själv är jag så trött att jag knappt vet vad jag heter.. :) Elma har nämligen fått vara stand-in för mig idag då jag var med hennes farmor på Ullared. Som ni förstår är hon bra igen sedan igår, ingen feber, kräkningar eller diarréer. Bara lite tröttare än vanligt och så går det trögt med maten men vällingen slinker ner fint nu. Puh...!

Först fick hon tömma tvättmaskinen..



Så svårt att nå...



Det var bättre!



Så där ja! Då är det bara till att ta i tu med disken:



Men man måste ju ha lite roligt också. När mamma och farmor kom hem hade de en massa fina saker med sig. Lite konstig ser allt den där fjärilen ut men den kanske är ok?



Så provar vi kläder. Elma fick en fin sydväst och regnjacka (49 spänn!!) av mamma. Men prova dom är väl sådär roligt...



Tittut! Vart tog Elma vägen?!

Dagens sista uppgift var att se till att pappa skötte landet ordentligt. Visst är han fin med sin rosa spade?



Men vad är det mitt norra öga skådar? Elma har somnat under sitt nya Ullaredsparasoll :)



Hon fick vänta tills middagen med att se mammas nya fynd. Som Elmas underlägg t.ex. Betalde runt en femma för den här färgranna saken:



Testpatrullen gav den två stora tummar upp. Vi matade ankan och vovven och de andra djuren med Elmas middag eftersom hon ändå inte ville ha den ;)



Och så fick mamma upp fina vita gardiner med lila detaljer (som matchade blommorna!).

Måste berätta om mina orkidéer förresten. De på bilden, som knappt syns, har blommat sen Elma föddes!! Det var alltså över nio månader sen de slog ut och de har blommat sen dess. Har aldrig varit med om det förut, oftast blommar de ju och sen försvinner blommorna en evig tid och de ser helt eländiga ut tills de bara "POFF" blommar upp igen. Men jag tror att den till vänster är på sista sluttampen nu, den andra har två stänglar (heter det så?) iaf så den kämpar vidare. Nej, nu ska jag se om jag hittar några matchande regnbyxor som traderafynd till Elma och sen ska jag skalla kudde.

Hej hopp!

På bättringsvägen

Idag hade Elma feber när hon vaknade kvart i sex, inte skyhög men tempen låg på 38.5* C. Och Lillfisan var törstig, jättetörstig, så hon fick vatten som hon klunkade i sig. Fick se till att hon inte fick för mycket på samma gång så det skulle komma upp igen. Men som tur var gick det bra och hon somnade om och vaknade sedan två gånger igen och drack innan hon vaknade ordentligt vid åttatiden.

Idag på dagen var hon lite tröttare än normalt men oerhört mycket piggare än de senaste dagarna! Hon sov "bara" 45+30 min på förmiddagen och 75 min på eftermiddagen. Vaknade först när Elefanten pappa kom hem från basebollen och började bröta omkring (fast han försökte vara tyst såklart). Hon kröp t.o.m. omkring lite här hemma och det hade vi aldrig kunnat tro igår när hon fortfarande var så slö och trött och sjuk. Hon är en riktigt liten fighter den där Lillfisan! :)

I morgon ska jag få "ledigt" på förmiddagen iaf och då blir det en avkopplande tur till, vad annars?, Ullared! Har varit där sex-sju gånger med Elma sen hon föddes men aldrig utan henne så det ska bli jätteskönt. Kunna gå där i lugn och ro och kanske t.o.m. prova något?! Lyx!! Undrar om de har funktions (tränings) underkläder? Hmm...

Kram!

RSS 2.0