Svenssonliv ;)

Finaste, vackraste Sagoprinsessan, min SYSTER gifte sig igår! Det måste vara det närmsta ett sagobröllop jag nånsin kommer att få äran att närvara på. Hon såg ut som en prinsessa, han var jättestilig och snön låg meterdjup och skapade en helt magisk stämning. Otroligt! Men då en bild säger mer än tusen ord kommer ett par tusen här ;)










HUSKÖP!!!

Vi har köpt hus!! Ett bostadsrättparhus faktiskt, en fyrarummare med uppfräschningsbehov som är jättefin. Vi är överlyckliga. Åhh vad kul det ska bli att inreda Elmas rum (igen). Hihi! Mer uppdateringar kommer.

Rockbröllopet!

Igår var vi på ett fantastiskt, häftigt, härligt ROCKbröllop då våra kompisar Jenny och Peter "knöt hymnens band" som det så fint heter. Allt annat än klassiskt bröllop men sååååå roligt! Vigseln skedde i rådhuset med den allra närmsta släkten och sedan mötte de oss i festlokalen där vi åt middag och tårta, festade och dansade. Jag och Totte kände ju knappt en kotte, och ändå hade vi riktigt roligt. Dock drog vi oss hem i relativt god tid då en av våra snälla barnvakter (svärmor) började jobba idag tidigt på morgonen. Men inte hade vi mindre roligt för det.

Mina bästa minnen av festen måste vara 1. Då brudparet skulle tända de vackra ljusskeppen men tyvärr blåste det lite kallt så bara ett kom iväg ordentligt (men det var jättevackert, så det spelade ingen roll) och 2. då brudgummens syster visade och talade om vad hon kände inför brudparet, hon var bara så glad för vigseln att hon inte kunde hålla tårarna tillbaka.



Av oss fick brudparet ett tillskott till sin planerade bröllopsresa till Skottland i vår, där vårt förslag var att de använder pengarna till en lektion i säckpipeblåsning. Pengar och idéer var det de önskade sig så jag hoppas att de tyckte att vårt förslag var roligt och att de lyckas göra det. Annars får de använda pengarna till vad som helst, bara de har roligt :)

Mobilkort

Tar ju ibland kort med mobilen när jag glömt kameran eller inte velat släpa på den.



Elma busar på öppna förskolan härom veckan.



Här är Elma och jag i ett köpcentrum som har en slags lekplats med en ljusmatta där det flyger omkring fjärilar. Det lustiga var att Elma inte vågade gå på mattan först, utan hon höll sig intill kanten och höll mig i handen. Sedan kom det ett gäng andra barn och då gick det, som synes, alldeles utmärkt att börja busa på mattan :)

Och när vi var på väg därifrån försvann hon plötsligt och innan jag visste ordet av hittade jag en liten prick borta i fjärran... Ser ni henne?



Och här tog jag några kort på det där kalaset vi var på, det är alltså Elmas pappas mormors farbror som fyllde 89 år! Elma är festfin i sin nya lila tunika.




Och i morgon ska vi på bröllopsfest, nu gifter sig Jenny och Peter och har ett väldigt otraditionellt rockbröllop! Har ju knappt varit på bröllop innan men nu är rockbröllopet i morgon och nästa helg är syrrans väldigt klassiska kyrkbröllop. Så himla kul att få gå på två så olika bröllop, och det två helger på raken!

Måste också berätta vilken underbar man jag har som, 1. hade köpt biljetter och fixat barnvakt till den nya Harry Potter-filmen som vi var och såg nu i onsdags och 2. överraskade mig med hemma-SPA och massage, levande ljus osv här i torsdags. Blev så glad för båda dessa underbara överraskningarna så nu måste jag lura på vad jag ska göra för honom. Allt han nånsin vill ha är ju baseboll- eller Jamie Oliverböcker så det vore kul att överraska honom med nåt annorlunda för en gångs skull. Nån som har nåt bra förslag?

Allmänt bus

Nu har jag gjort mina första tre "riktiga" arbetsdagar och i nästa vecka blir det två till. Har ju börjat jobba som administratör nu och ska bl.a. ha ordning på schemaläggning, vakanser och ledigheter för väktarna och receptionisterna på ett stort företag. Jag ska vara vikarie för tjejen som har tjänsten nu, då hon blir borta ett år från det hon går hem i februari på föräldraledighet. Riktigt kul och spännande och nu i nästa vecka ska jag få sitta och pyssla lite mer själv, det är väldigt mycket att lära sig. Men det ska nog gå an! Så denna vecka har jag haft barnpassning två dagar av svärmor och en dag av mamma. Fantastiskt när man får så mycket hjälp och stöd, annars hade jag aldrig fixat det här! Och Elma-Bus har haft kul som sjutton och dessutom tror jag att det blir en bra träning för henne, eftersom hon måste börja vänja sig vid tanken på dagis, där hon inte kan vara med mamma hela dagen. Hon börjar ju 1 december och sedan är det meningen att jag ska börja heltid allra senast i mitten på januari, men förmodligen tidigare.

Har tagit lite bilder det senaste också, Elma är ju så otroligt pappig just nu (passar ju fint runt fars dag) och har varit det ett bra tag och i lördags morse hittade jag dem uppkrupna i soffan. Sötnosar!



Mys och gos för fulla muggar :)



Och i torsdags spelade vi wii här hemma med balance board'en och naturligtvis skulle Elma vara i mammas knä då ;) Lite mer utmaning i livet när man har barn va?



I tordags busade mormor i sängen med Elma så hon höll på att kikna av skratt. Lät så himla härligt!



Lite småsnorig busrumpa.



Farmor tycker att vi har så kallt på golvet (och det har vi, vi har bara en tunn plastmatta på betonggolv) så hon har lämnat ett par tofflor här. Dom måste man ju testa, tyckte Elma!



Och så ännu merbus med pappa, som dyker och och ner med Elmis på axlarna. Behöver jag säga att hon var mer än road?



Och idag kom farmor och farfar och farsdagfikade och lämnade en stor plastback som genast blev till ett skepp för Elma. Ut på haven och segla, fick det bli! Vi firade fast dag med mina föräldrar igår, då mamma redan var här och pappa kom och sov över fre-lör, med Elmas pappa i morse och med svärföräldrarna i förmiddags. Perfekt och alla var nöjda tror jag. Elmas pappa fick ett par röda kallingar med Simpsons på som Elma alldeles själv valt ut. Gav DU pappa nåt idag?

Jennys hippa dag!

Nu äntligen tänkte jag lägga in ett par rader till om närvi firade Jennys möhippa i förra veckan. Har varken haft tid eller ork innan men nu så! Får berätta historien allt eftersom bilderna kommer. Så alltså...

Vi träffades redan i ottan, tidigt som f-n för att kidnappa Jenny från jobbet. Den dagen startade hon hos Friskis och Svettis i Majorna och där utanför samlades vi alltså. Snygga va? Tre av totalt nio tjejer :)



Tjejrockarna utanför Friskis. Vi fick mötas runt hörnet så att Jenny inte skulle titta ut och få syn på oss av misstag, och sen...





... smet vi in under lastkajen utanför. Jisses vad ont man fick i ben och rygg, för de var lite försenade och vi skulle ju kidnappa henne först när hon var på väg att gå.



Så här snygg var min rockfrisyr. Jennys syster hade köpt alla coola peruker i USA när hon var i Vegas för att gifta om sig (grattis i efterskott!) eller rättare sagt förnya sina löften och köra ett riktigt Vegas-bröllop.



En lätt chockad Jenny tas sedan med till...



...en hyrd lokal på Lindholmen där champangefrukost väntade.



Där spökade vi också ut henne. Visst blev hon snygg?



Nästa stopp vart stället där hon ska sminka sig och fixa håret på sin bröllopsdag, och de lade en testmake-up på henne. Visst blev hon snygg?? Tycker faktiskt att hon liknar Kelly Osbourne på det här kortet. Jag hoppas att du tar det som en komplimang, för även om du är lik henne här Jenn, är du mycket snyggare! :)



Och så var det dags för uppdrag. Hon fick en engångskamera och skulle ta kort på bl.a. "sig själv och fästmannen Peter om 20 år", "dottern Belle om 17 år", "en julgran", "en gitarr" osv...



Här blev det kort på en kille som gav henne en massage :)



Och belöningen lät inte vänta på sig. Här får Jenny och gänget en shot på Murveln i Nordstan.



Ett uppdrag var att få en långhårig kille att förklara varför han inte var hos frisören så ofta.



Och en rysk turist ställde upp på fotot "jag och en uppenbar turist".



Lite kreativ måste man vara då det inte finns julgranar i slutet på oktober, så en man i arbetskläder som lyste som en julgran fick ställa upp. Många pluspoäng för det, Jenny!



Sedan styrde vi kosan mot Brew House och Studio 19 där Jenny and the Surpremes spelade in Kiss-dängan "(I wanna) rock n' roll all night (and party every day)". Hon totalt rockade på det!



Backup-kören. Visst är vi läckra?



Sedan hoppade och skuttade vi mot till Kajskjul 107 och...



...Fredrik på radiostationen Bandit Rock!! Jenny blev helt chockad men glad när hon förstod att hon skulle prata i radio. Dessutom var hon jätteduktig på det, och det var nog tur att vi hållit henne lite kort på alkoholen så hon var (relativt) nykter när hon skulle prata i radio. Fredrik gav dessutom brudparet en tidig bröllopspresent, konsertbiljetter till en av hennes favoritgrupper. Tack Fredrik!!



Banditstudion, som man kan se i kanal 6 på morgonen. Eller är det kanal 10 nu? Vi vilket fall, här var studion :)



Jenny gör sig redo för sin radiodebut.



Så följde middag på en supermysig restaurang och jag blev så trött att jag tog bussen hem efter det. Då var klockan bara runt 22 men vi hade ju hållit igång hela tiden sedan jag steg upp strax före 6 på morgonen så det var dags att nana. Hade iaf superkul hela dagen och det var riktigt lyckat. Och, det bästa och viktigaste av allt, var ju att Jenny hade väldigt roligt hela tiden!

Möhippa #2!!

Säger bara - syrrans look igår!! Orkar inte göra ett helt inlägg nu heller men visst är hon snygg?? Måste göra stora fina inlägg om de två roliga möhipporna jag var på denna och förra helgen, men det är bättre att göra när man inte är så trött. Så fortsättning följer...


Möhippa!

Var ju på en så jäkla rolig möhippa i fredags förra veckan för den här underbara tjejen, Jenny!



Ville bara skriva den korta uppdateringen, för jag har inte skrivit nåt på så länge. Är himla trött och ska gå och nana men får skriva mer i morrn. Idag är det förresten världens bästa systerson W's födelsedag, hurra hurra hurra! Han delar födelsedag med min nya släkts äldsta medlem, C som vi hälsade på idag. Hurra till honom också! På söndag blir det att åka till syrran och fira W, hoppas att han gillar sina paket :)

Kram!

RSS 2.0