v 26

Efter en supermysig helg med färre sammadragningar och härlig shopping (bl.a. nya skor OCH stövlar till mig för 450 pix sammanlagt!!) är jag nöjd med trött. Fick en bra shoppingrunda och fika med min gamla kompis Lina och hennes sockersöta dotter Clara på lördagen också. Sedan dess har Elmis knappt slutat prata om Lina. Det är Lina hit och Lina dit. "Lina åka hem". "Elma åka med Lina." "Fika med Lina". Hon blev kort sagt väldigt poppis hos min tvååring :D Idag har jag budat hem tre par stövlar och har ögonen på en Fixoverall till Elmis på tradera. Hoppas att de är lika fina som de ser ut när de kommer.

Bjuder som vanligt på magbild från i eftermiddags.



Coolaste tröjan. Det står "Handle with care - fragile - thank you" Precis så som jag vill att det ska vara. Mer en påminnelse till mig än till någon annan förstås, jag måste ju ta hand om mig själv för att ta hand om bebis. Tack svärmor och svärfar för den fina tröjan från Lundmyr of Sweden :)


...å så 25

Ja, för nu är man i vecka 25, med 15 kvar till beräknad förlossning. Och det känns som man är sammandragningarnas mästare. Har haft sammandragningar sedan i fredagskväll (nu är det måndag kväll) och de försvinner en stund då och då, men de har inte gått långt tid emellan sen i fredags som sagt. Men det var inte förrän i går kväll som de började göra lite, lite ont. Innan har jag bara märkt att magen varit stenhård och oftast har jag inte märkt det förrän jag blivit lite illamående utan att först fatta varför. Men min BM och den jag träffade på mitt förra besök på MVC säger båda att det är helt normalt för omföderskor, så man får väl bara bita ihop.



Fick bli en inomhusbild igår eftersom det blev väldigt sent innan vi tog bilden. Vi hade nämligen Evan och Brian här på middag, T's lagkamrater från basebollen. De är amerikaner och visade sig vara väldigt trevliga. Har ju själv aldrig träffat dem förr, men de högg i med att laga maten, busa med Elma och konversera så fort de kom så det blev en väldigt trevlig kväll. Så fick jag ju en ursäkt att baka min glasstårta igen, och den blev mycket uppskattad så det var himla kul :) Däremot fick Elma en allergisk reaktion igen, trots att hon inte fick gå in i köket förrän efer jag vispat äggen :( Hon blev rätt illa tilltygad i ansiktet bara nån minut efter vi bakat klart, så det fick bli Tavegyl snabbt som tusan och sen sov T middag med henne för att hålla koll. Allt gick bra som tur är men hon fick rejäl klåda i ögonen och jag kände mig som värsta boven. Så hon kommer inte att få vara med i köket (eller hemma alls kanske) nästa gång jag måste baka med ägg, men jag tror t.o.m. jag håller mig borta från det ett tag. Känner mig jättehemsk för att hon fått stå ut med sin allergi tre gånger p.g.a. mig! Dumma mamma...

Elma har däremot vart på ett fantastiskt humör de senaste dagarna och mer eller mindre hela helgen. Superskönt, då T var borta på SM-final hela lördagen. Hajarna förlorade de två första matcherna förresten, så nu måste de vinna nästa match och de återstående för att ta hem segern. Fem matcher totalt och de sista spelas till helgen uppe i Sthlm. Heja! Men Elma, som sagt, har varit en solstråle. Igår ville hon t.ex. gosa med dammsugaren. Satt i mitt knä och bara gosade in sig med dammsugarn. Knas-onge ;D



Så knäppte T det här underbara kortet på henne. För mig är hon verkligen det vackraste jag någonsin sett (TROTS att jag sett T näck, som han påpekar när jag säger det, haha!)!


V 24

Så talande bild för hur det var just idag. Elma har varit extra mammig (för första gången på evigheters evigheter, typ sen hon var 8 månader eller så) och ville upp och gosa t.o.m. när vi tog kort på maggen.



Och kaggen, ja, den växer så det knakar. Och idag hjälpte jag den lite på traven då jag blev supersugen på hemmagjorda snicker och sagt och gjort, då bakade jag såna. Mammas recept och mmmmmm, gud så goda de blev! Satt i mig 3-4 stycken bitar redan :)

Annars har det vart en ganska lugn helg, haft mycket sammandragningar men annars mår jag bra. Vaknade flera gånger i natt med stenhård mage.. Mår lite illa ibland av sammandragningarna och nån gång emellanåt gör de lite ont men än känns det ok. Fråga min BM förra besöket men hon sa att det var rätt vanligt med tidiga sammandragningar när man väntar andra barnet så det är väl bara att försöka slappna av och "stå ut". Börjat få lite mer ont i ryggen också så jag får ta det försiktigt med att bära Elma om jag ska orka 3½ månad till.

För det är snart bara 100 dagar (av 280) kvar! Är ju i v 24 nu, som rubriken antyder och det var i denna vecka förra gången jag fick min stroke. Så det känns som lite av en milstolpe att klara av denna veckan och sen fortsätta, sakta men säkert mot v 40. Tänker verkligen mycket mer på "mig själv" under denna graviditeten och har ju börjat lära mig att säga nej, särskilt på jobbet. Jag vet ju, rent intelektuellt, att ingenting i världen är värt att min hälsa pajar eller att det skulle hända nåt med bebisen för att jag stressar för mycket på jobbet, men det har varit svårt att säga nej när man känner att man har ansvar för alla de som jobbar för och med mig. Men jag har definitivt börjat bli mycket bättre på det och nu har jag ju en tjej till under mig som börjat basa för receptionerna, så min arbetssituation har verkligen förbättrats jämfört med den katastrof det var under mina första (de senaste) åtta månaderna.

Samtidigt ska jag börja lära upp min efterträdare lite smått redan denna veckan, så bara där känns det ju som att ett stort ansvar inte bara kommer att vara på mina axlar, utan kommer att delas under hösten. Mycket, mycket bra för min stressnivå :)

En annan positiv sak är att jag också kunde gå på presentinslagningskursen jag fick av mina snälla svärföräldrar i julklapp denna helgen, trots att Elma kom hem från dagis i fredags med 39 graders feber. Hon var pyttelite hostig och snorig och hade som vanligt skyhög feber. Så på lördag morgon tog vi det lugnt, tempade, drack mycket vätska och då hon inte blev sämre lämnade jag henne i farfars vård här hemma några timmar och åkte på kursen. Hon var trött men inte direkt illa däran och vi var bara ca 40 min bort, så det kändes ändå helt ok. Har ju sett fram emot kursen så länge nu och T var på SM-semifinalmatch med klubben så han kunde inte stanna hemma med henne heller. De vann förresten (Heja Hajarna!!) så nu blir det final nästa helg! Vilka lirare va?

Kursen var jättegivande tycker jag, vi lärde oss bl.a. att slå in flaskor på ett nytt sätt, hur man gör riktigt speciella "rosetter" av band och hur man gör en inslagning i form av en skjorta med slips runt t.ex. en tunn bok. Det var jag, svärmor och Ts kusin och vi hade nog lika roligt allihop. Sen köpte vi med oss dubbelsidigt papper från kursen så nu behöver jag inte köpa inslagningspapper förrän år 2025 ungefär.

Oj, nu börjar det bli läggdags.

Dagens positiva: Fick störtskönt besök av syster med familj. Bara en liten fikastund och spelade lite wii med grabbarna. Jättekul! (så fick jag ju anledning att baka också)

Dagens positiva 2: Bra med graviditeten - jag har börjat blogga nästan varje söndag eftersom vi tar ny magbild då.

Dagens negativa: Känner mig inte redo för en ny arbetsvecka än. Såå trött, hade gärna haft en helgdag till. Men man ska ju vara glad att man har ett jobb att gå till, och det är jag. Får försöka sova på tåget i morrn.

Slutar med en bild på min lilla sköna prinsessa. Ska mamma ta en bild på dig? Jaaaaa-a!

Och tänk, coolast i stan ska få ett syskon! Vilken tur jag och T har :D


V 23

Kalaskulan :D



Idag har T sprayat vår mossmatta med Mossa GTI också, så därför ser den extra schabbig ut. Elmis var med honom och förberedde.



Klippte heden och sen skulle det vattnas. Men Totte missuppfattade visst och trodde att det var Elma som behövde vattnas..





Hon hade hur kul som helst, fastän det ser lite brutalt ut, haha...

RSS 2.0