Färg-glatt...

Snacka färgglatt just nu i vår nya lägenhet eller... Har inte ork med ett längre inlägg nu men ni ska få se vår "palett" vi har att jobba med innan renoveringen:

            

Jag ryser helt ärligt talat när jag sitter och lägger upp bilderna..

Men vår lilla Renoveringsprinsessa får oss alla att orka genom dagarna. Och vi hade verkligen inte klarat oss utan alla snälla underbara släktingar som hjäper till! Mamma, pappa, svärmor, svärfar, Tottes mormor och morfar, syrran... Ni har alla gjort ett hästjobb de här dagarna och vi uppskattar det otroligt mycket! Vi avslutar med ett kort på Renoveringsprinsessan :)


Vem är DU?

Kikade på skoj min statistik här på blogg.se och tro det eller ej - jag har minst 14 unika besökare varje dag, ibland har jag ända upp mot 30! Så vem är det då som kollar min blogg? Precis det började jag fundera på. En del vet jag ju; själv går jag in på bloggen (går fortare än att logga in), T kollar från jobbet ibland, Lisa, Petra, Jenny..

Men det vore himla kul om ALLA som läser detta inlägget ville lägga en kommentar längst ner. Kan bara stå "Hej" och ditt namn. Du får gärna skiva ungefär hur ofta du kollar bloggen. Så kanske jag blir lite mer motiverad att skiva fler inlägg? Pretty pretty please with sugar on top? ;)

Förövrigt har jag blivit totalt tokförkyld med bomtäthet som följd. Bra timing nu med flytten och allt va? Nåt positivt iaf är att mjölkstockningen verkar gett med sig för den här gången. Bröstvärmare is the shit alltså!

I morrn får vi nycklarna till lägenheten 12.00!! Ska försöka att komma ihåg att ta bilder i alla rum innan renoveringen för fy bubblan hur där ser ut! Eller vad sägs om den här färgen i köket? Och det är ändå inte den värsta... Tog kortet (med dåvarande hyresgäst samtycke naturligtvis) när vi var där på visning.


Mobilskoj!

Snufig i näsan är man minsann. Eller ja, den rinner som en vattenkran på dagen och på natten är jag tät.. Kul liv ;p

Men nu är det bara TVÅ dagar kvar innan den Stora Renoveringen börjar! Går som på nålar här hemma! Hoppas att det är fint väder i morrn för då ska jag och Lillan gå till Coop och köpa ett rollerset som de har på rea just nu. Rollerskaft, rollerhuvud och tråg för bara 10 kr. Inte illa minsann :)

Nu i veckan var jag på H&M och strosade omkring. Ska ju egentligen inte köpa nåt alls eftersom alla pengar den här månaden ska gå till renoveringen men jag kunde inte låta bli. Inget till mig "såklart" (det beställde jag från nätet sen eftersom jag inte kommer i mina kläder längre) men det blev rosetter till Elma. Alla säger att jag borde köpa rosetter och sätta i håret på henne eftersom hon har så mycket hår och voilá - here she is!



Hon fick en mitt på hjässan :) Tog kortet med mobilen så nu när jag bloggade satt jag och förde över mina mobilbilder till datorn och hittade en massa kul kort från de senaste månaderna. Här är några av dem:



Första kortet på Elma, detta gick även ut som mms till vänner och bekanta.



Precis en månad gammal och testar babysittern som hammo och haffa köpte.



Här somnade far och dotter i soffan och jag smög fram och tog kort. Sötisar!! Hihi..



Elma med "Farbror Lasse" (som fick henne att skratta för första gången).



Det var lite kallt och blåsigt i veckan så hon testade sina Labanvantar som hon fått av farmor. Betyget blev fem brödrostar av fem möjliga!

Dessutom fick hon ju en så söt sparkdräkt av vännen Petra när vi var på snabbvisit i söndags! Lånar ett kort av Lisas Evelin när hon har på sig en likadan, en rosa veloursparkis från Me & I. Hur söt som helst!!



Det där orange'a hjärtat i baken är ju bara bedårande! Tack Petra :)

Kartongslott

Bor för tillfället i ett kartongslott (känns det som) så det är inte mycket att uppdatera. På söndag får vi nycklarna till nya lägenheten och då blir det till att börja renovera! Räkningarna den här månaden är sååå höga (dubbla hyror, renoveringen osv) så i morrn kommer pengarna vända på kontot ungefär. *suck* Men vi får ju det fint iaf (hoppas jag) :)

Elma är helt underbar, i förrgår skrattade hon för första gången "på riktigt" åt sin tygbitring som vi kallar för Farbror Lasse. Det är en groda som hon fått av Tottes farbror (Lasse alltså) och hans fru. Hon ÄLSKAR den, ler varje gång hon ser den och i förrgår lockade alltså den ur henne första skrattet. Hon fnissar ju, och ibland låter hon som jultomten, på kvällarna innan hon somnat in ordentligt, men det har ju inte varit riktigt medvetna skratt så det var riktigt kul att se när hon kopplade; roligt=skratt.

Jag har också blivit förkyld förresten, T blev det ju i måndag och i morse vaknade jag upp med ONT i halsen. Elma verkar än så länge ok, jag bara går och bävar för nästäppa och ont i halsen på henne... Min mjölkstockning har också blivit bättre (igen. Det verkar gå upp och ner varannan dag) sen T kom hem igår med bröstvärmare. Man tager vad man haver :)

Nu är det min tur att ha "napp-vakt", alltså se till att Elma somnar. Och är det nån som får en obeveklig längtan att måla eller spackla på söndag eller i nästa vecka är det bara att höra av sig! ;)

Tjing tjong på er!

Helgmys

Ja, jag drabbades av mjölkstockning för första gången igår. Kände natten till igår att ena bröstet var ovanligt stort och hårt och att det liksom var lite "knöligt". När jag sedan ammade på morgonen var det en massa stora klumpar i bröstet och det gjorde rejält ont. Fy fasen... Så jag läste på i en av mina böcker, mammapraktikan, och sen masserade varje gång jag ammade, tog ett varmt bad och bara försökte slappna av och idag är det redan mycket bättre. Det är inte borta än men det gör inte lika ont och det är lättare att amma. Så det är väl bara att massera på ;)

Igår kväll var Lillan så söt innan hon skulle sova. Hon somnade på pappas mage.



Idag kommer "hammo" och "haffa" och äter middag då Haffa fyller år i veckan så det blir födelsedagsmiddag här. Sen passar det så fint att de kan ta hand om Elma en stund så jag och T får grejat lite i källaren och ta ner mer kartonger och sånt från vinden. Börjar allt bli lite kartongen här inne nu.. Puh!

Men Lillfisen behöver ju inte flytta kartonger så hon har finklänning på sig idag! :)


Milkshake

Mjölkstockning= inte kul. Alls :(

Grrrr!

Dop-presenter och Boob'isar

Nu börjar frågor om dop-presenter komma och det är ju svårt! Eftersom Elma inte snackar så ska ju vi försöka komma på vad hon kan önska sig i present.. Hur svårt som helst ju!

Men vi tror nog att hon kanske önskar sig nåt till sitt rum, kanske några fina galgar till sina klänningar? Som denna kanske? Eller som dom fina på Ullared som vi såg där nere sist gång.



Annars tror jag att hon skulle uppskatta en liten peng på sitt nyöppnade sparkonto, för hon vill säkert kunna köpa en ponny eller nåt när hon blir stor :) Pappan och mamman säger iaf "hellre en peng än en dussinpryl". Vi är lite rädda för att det ska bli som på vännen Lisas son Oscars dop där han fick massor av dubletter. Men det är tanken som räknas och det vi helst av allt önskar oss är ju att de flesta av våra vänner och vår familj kan vara med vid dopet, presenter känns ju ganska sekundärt. Men om man ändå ska önska nåt å Elmas vägnar kan man nog sammanfatta såhär: Helst inget från guldfynd såvida det inte är ett smycke och gärna en liten peng om man inte kan komma på nåt. Även en guldtia uppskattas ju! :)

Åhh, nu kom posten och med den kom min Boob amningströja som jag vann på tradera. Den är jättefin!! T.o.m. finare än vad den ser ut på bilden! Vill ni se? Den är ljusgrön med vita meloner med gula prickar på.



På beskrivningen låter det säkert konstigt men den är jättefin och satt som en smäck! Åh vad glad jag blev nu!! :) Ska jag ha på mig på söndag då jag och Elma åker till Lisa. Yeahy!

Tog lite bilder i morse på Elma, när hon fortfarande hade favoritpyjamasen på. Tror hon fick den av moster Sandra? En som Wilmer har haft kanske? Den är iaf superskön och hon verkar trivas jättebra i den.


Räcker ut tungan åt mamma gör hon också, Fisrumpan, hihi..

Om nån skulle vilja sätta in pengar direkt på Elmas konto är det bara att messa mig så skickar jag kontonr. Kram på er!

Mammas goding!

Mitt lilla Hjärtegryn och jag hade en lekstund förut och jag kunde inte låta bli att ta fram kameran och ta lite action-bilder ;)

     

Mammas hjärta!!


Hollywoodfruar..

Geez, var det nån som såg Svenska Hollywoodfruar igår kväll? Vi kikade på det litegrann och OMG vilka människor!! Kan inte säga att jag blev lockad till livet som Hollywoodfru direkt, inte om man blir så snorkig iaf. Den ena var ju värre än den andra. Och hon Paul Ankas fru.. Som såg äktenskapet som ett jobb och som inte "fick" stanna hemma från hans konserter om hon ville. Kan nån säga "pre-nup"? Säkert inskrivet i kontraktet att hon förlorar pengar eller förmåner om hon inte gör precis som han säger. Fasen vad sorgligt att man kan sälja sig så billigt... Men! Det är ju ett val och de har valt att leva så, så det är ju ändå upp till dom.

Kikade lite igår på vännen Lisas blogg och blev helt kär i hennes Pearls for girls-amband som honb köpt på tradera. Naturligtvis ville inte jag vara sämre jag, så jag letade upp ett genast och vann faktiskt det :)



Ska ha det som amningsarmband tänkte jag. Yeahy!!

Sen vann jag för några dagar sen ett namnsmycke som kom igår som jag totalt älskar. En bricka som det står Elma på och en tom, för vårt ev nästa barn. Ska ta kort på det också så småningom.

Förresten har jag hittat en sak som "Elma" önskar sig till sitt dop som jag tror att jag och Totte får köpa till henne (men säg inget till Elma!) och det är en gung-dinosaurie som jag hittade på Toy's r us. Den är helt underbar och kommer att passa SÅ bra i hennes rum.


Hittade bara en halvkass bild på den på nätet.
Oj, nu vaknar visst hon, c'est la vie!

Ha det!

Leende

Vi lyckades fånga Elmas leende på film för första gången idag. Hon ler ju titt som tätt nu men vi har inte haft kameran redo förut. Det är verkligen som solen går upp när hon ler, det är för härligt! :)

    

Och igår fick hon leka nakenfis på filten, det var så varm och gott så vi tänkte att det var skönt att ligga utan blöja ett tag.


Ny design

Tyckte att det var på tiden att det blev lite ny design här på bloggen. Har ju faktiskt inte ändrat sen jag startade för två (?) år sen :)

Har mycket att göra denna veckan, har börjat packa en hel del och igår rensade jag i mina pärmar och i några korgar vi har där allt har hamnat under åren. Det tog hela eftermiddagen igår men nu är det äntligen klart. Packningen är långt ifrån klar naturligtvis, men man vill ju inte packa för mycket för tidigt heller. Börjar ju bli expert på det där med att packa och flytta, det här är min tionde flytt sen jag flyttade hemifrån när jag var 17. Geez, är det verkligen så många?! Jo, faktiskt.

1 Hemifrån - till Kungsg.
2 Kungsg. - Hem
3 Hem - Stavereds 1'an
4 Stavereds 1'an - Stavereds 2'an
5 Stavereds 2'an - gården
6 Gården - Kungsgata 1,5'an
7 Kungsgatan - Klarväders
8 Klarväders - Dimväders
9 Dimväders - Karl Staaffs
10 Karl Staaffs - Radhuset

Iaf, packning känns som en piece of a cake ;) Säket lite besvärligare att flytta nu med Elmapelma dock, men det löser sig nog. Har ju snälla förldrar och svärisar så det löser sig nog.

Vad tycker ni om designen förresten?



Se upp förresten, snart dyker vi upp i Välkommen till världen i TTela :)

Jobbar på flåset

Elma fick ligga i sitt babygym för första gången igår och det var tydligen jättekul! Hon fick syn på sig själv i spegeln mitt i gymet och jeeez vilken snygg bebis det var ;)


Hej mamma! Här ligger jag och leker.


Wow, vem är det där?!


Men nu...

... har jag/vi fått lite gjort!

* Adressändrat
* Postat alla tradera-saker
* Mailat och ringt ang min beställning av vakuumpåsar (utan svar dock)
* Köpt knoppar till byrån
* Målat klart både byrån och spegeln
* Gjort klart dopinbjudningarna!
* Postat dopinbjudningarna
* Bokat lokalen till dopfikat
* Köpt Elmas OCH mina dopkläder :)

Däremot behöver jag

* Lägga upp ännu mer saker på Tradera
* Få tag på de där jäkla människorna med vakuumpåsarna
* Börja packa!

och ungefär 1000 saker till. Men det kommer :)

I dag var jag hos MVC på återbesök och där gick det fint. Vår BM tyckte att jag "knep bra", haha! Har ju gjort mina knipövningar, för tusan vad äckligt det känns när det känns som om man ska kissa på sig annars. Det vill jag inte vara med om så jag gör som Susanne Lanefeldt (hette hon va?) och kniiiiiper.

Och i helgen var Jenny och hennes underbara Belle här och hälsade på oss. Elma fick en underbar bok, en fyll-i bok som man kan fylla i varje år tills hon blir 18. Tänk vilken fin sak att ha sen när hon är äldre och ska ha egna barn! Jättestort tack för den :)

Men vilken skillnad det var på barnen! Elma ha ju hunnit bli 54 cm på 1 månad och Belle har blivit 66 cm på 2½ månad! Och då hade de båda en startlängd på 51 cm! Får se om Elma också spurtar så där.



Sicka sötnosar!


RSS 2.0