Grattis!

Denna veckan fyller en alldeles underbar grabb år, som vi tycker så jätte jätte mycket om!



Min store 5-åring och hans lillebror på snart 2½.

Dessutom vet jag att en annan liten tjej firar sin ettårsdag idag! Stort grattis till Nelly, jag hoppas att du får en helt fantastisk första födelsedag!

Sjukhuset

Det är vårat hem tror jag, sjuk huset. Elma hade tors-mån över 40 graders feber med en topp på 40,9 grader en natt.. Det är rätt otäckt när den där lilla kroppen blir varm. Hon har ju knappt varit frisk sen hon började förskolan i december, men den här omgången var jobbigast hittills. Vi fick åkt till primärvårdsakuten med henne i lördags morse där de konstaterade en luftvägsinfektion som var lite extra besvärlig, förmodligen för att hennes immunförsvar var så nedsatt pga alla andra sjukdomar hon just haft. Hon fick iaf kåvepenin, ögondroppar (mot ögoninflammationen som fortfarande inte gått bort helt) och bricanyl som är luftrörsvidgande.

Vi startade ju medicineringen när vi kom hem men på kvällen insåg vi att det inte funkade, hon kräktes bara upp kåvepeninen. T reagerar ju på samma sätt och jag har hört många som inte tål kåvepenin. Måste vara nån billig skit eftersom de flesta läkare verkar börja med att skriva ut den? Iaf fick vi åka tillbaka till primärvårdsakuten på söndagen och då fick de även kolla på mig. Jag vart ju förkyld i förra veckan men jag jobbade i torsdags och den kvällen började göra rejält ont i halsen och jag blev rätt dålig. Så läkaren konstaterade halsfluss i söndags, men sa att jag skulle ta det lugnt och vila och dricka mycket vatten bara. Men så igår på vårdcentralen tog de och svabbade halsen och konstaterade att det inte alls var halsfluss, utan en virusinfektion. Har en massa virusblåsor i halsen, men tyvärr var behandlingen densamma, vila och vätska i 7-10 dagar. Kul....

Men jag kan visa lite av framstegen T och hans snälla morfar, pappa och morbror gjorde i huset förra veckan innan all den här sjukstugan drog igång:



Elmas fondvägg blir rosa, de andra blir vita.



Fondväggen till höger och det fina laminatgolvet vi lägger in istället för den hemska plastmattan. Avskyr verkligen beige plastmatta med fläckar på..



Här är Elmas rum nästan klart.

Och så vårt rum:



Enkelt svalt gräddvitt och nytt golv här med. De har verkligen gjort ett makalöst jobb. Särskilt med tanke på att det såg ut såhär för två veckor sen:




Nu är det vila och mediciner som gäller för oss, over and out!


Work in progress

Ja, nu är abetet påbörjat.











RSS 2.0