Innovativt besök

I torsdags morse tog jag och flickorna en tidig bil upp till mormor och morfar. Blev lite av en mardrömsfärd då Nellie skrek så fort vi började köra och bara tystade när jag stannade, mer eller mindre. Hon sov kanske en halvtimma och skrek i en timma... Härligt värre, då det var köer och tunnlar som gjorde att vi bara kunde stanna några få gånger. Väl framme hälsade vi på morfar på jobbet en stund innan vi tog en härlig lunchdate med Lisa.

Så igår hade mormor tagit ledigt enkom för vår skull så då packade vi in oss i bilen, åkte och köpte lite fika och åkte hem till gammelfarmor på besök. Sen, äntligen (Elma var riktigt spänd på detta) åkte vi iväg till Innovatum science center. Vi lekte och busade en lång stund, sen kom morfar som tog en halvdag, och busade lite till. Roligast var nog helt klart den fullt utrustade "affären" de hade med kassa och allt, där Elma handlade bl.a. massor med frukt. Kul grej där man kunde få se hur stort koldioxidavtryck olika sorters mat lämnde efter sig. Men för Elma var det bara lek och bus naturligtvis. Efter en god lunch busade vi lite till för att sedan åka hem och ta det lite lugnt innan kvällens semi i Let's dance.
Får du bollen hela vägen upp Elma?
Mormor får vara snabbköpskassörska.
Kan även se vattnets väg och se hur vattnet har kraft att driva runt stora hjul.
Vi skapar en gigantisk vattenvirvel och...
... ser hur bollarna far genom det enorma rörsystemet.
Optiska synvillor...
... och superkuliga gungcyklar!
Bu!
-: lunchpaus :-
Och mer bus! En skärpvägg väckte Nellies uppmärksamhet (dessutom hade hon precis vaknat).
Så fick morfar balsansera bollen upp innan vi åkte hem och åt glass!
Vi åt gott med hemgrillad kyckling och potatiskroketter och Nellie fick smaka på en burk med majs och potatis. Jeez, jag trodde ungen skulle äta upp hela min arm! Med andra ord, väldigt lyckat :)
Första natten nattade mormor Elma och igår var det morfars tur, mycket diplomatiskt och rättvist. Dessutom gick det toppenbra och Elma somnade så himla gott och sov båda nätterna igenom. Nellie däremot tyckte nog det kändes himla skumt att somna i det rummet så hon somnade både sent om sider och sov rätt dåligt, särskilt i natt. Var tvungen att amma henne till sömns både halv ett, tre, fyra och kl sex. Dessutom ville båda ungarna gå upp klockan sex så det var bara att masa sig upp.. Pappa hjälpte till så mycket som möjligt, men jag fick fixa frukost och lite sånt sen hade jag svårt att somna om. Har haft lite problem med huvudvärk senaste veckan så det började spöka igen. Nu ska vi käka lite lunch så blir det en, förhoppningsvis, bättre bilfärd hem.

Bubbeltrubbel

I onsdags (när jag varit på jobbintervju), hämtade farmor Elma på dagis och då hade hon med sig en bubbelfläkt. Flera ringar som man doppar i såpa och bakom dem sitter en fläkt som startar när man trycker på en knapp, enkelt uttryckt. Elma älskar ju bubblor så hon var helt salig :D
Nellie fick sitta i svala sköna skuggan och titta på också.
Kolla bubblorna! Knäet hade hon skrapat upp två dagar på raken så vi fick plåstra om henne, under stora protester.

Mer Nappar till Nissarna!

Min Stora, fantastiska, underbara, duktiga Elma lämnade i måndags sina nappar till tomten för vidarebefodran till tomtens små nissar! Hon var så glad när vi slog in dem i paketet och skrev en liten lapp till tomten :)

Så gick vi iväg till brevlådan.
Så i tisdags när hon kom hem från dagis väntade flera paket från tomten. Lycka!

Universeumutflykt

Igår hade vi en fantastisk dag på Universeum med hela härliga familjen T. Elma har ju varit lite skraj nä vi varit där innan och sure enought, hon tycker fortfarande inte om regnskogen men resten av Universeum var riktigt roligt. Särskilt när hon fick busa med Oscar och Evelin! :)



Självklart var även Miniplutt med och OJ vad spännande "hajtunneln" var. Hon höll nästan på att bryta nacken av sig, där hon satt och försökte kolla på alla fiskar och hajar på samma gång. Helt klart intresserad av omvärlden på ett helt annat sätt än vad Elma var när hon var lika gammal.



Just nu har de en dinosaurieutställning på taket med skalenliga dinosar som både rör på sig och ryter då och då! Fastän man visste att det bara var dockor blev man tusan nästan lite skraj. Tänk bara att en sån som T-Rexen sprungit omkring och jagat på jorden för länge länge sen... Elma tyckte att de var rätt läskiga så efter vi fikat och kikat lite på dinosarna ville hon in och leka igen.



Så avslutade vi vår dag med lek i lekparken utanför och en sen lyxlunch på Hard Rock café. Nellie blev lite bästis med Lisa tror jag och T och Elmis hade en liten mysstund inne på restaurangen.



Härlig dag med andra ord!

Matdags

Nu har Nellie fått smaka mat för första gången. Potatis har det blivit och lite gröt. Men de ska ju få så förfärligt lite nu för tiden, det kallas inte smakportioner längre utan smaksensationer.. Kanske är bra, för nu får man ge dem nästan vad som helst (utom de där förbjudna, typ mangold och honung och sånt) så de kan smaka små små smakprov från ens egen tallrik. Då behöver man ju inte göra egen mat till dem.

Men gröt fick hon iaf och så här mumsigt såg det ut!







Helt klart nåt som smakade bra, men det är riktigt trixit att lära sig att få tungan att skjuta in maten istället för ut igen ;)

Här hemma tar vi det lugnt för övrigt, jag åkte på en pangförkylning i tisdags/onsdags men nu börjar det ordna upp sig. Det börjar komma upp små små gröna saker i vårt grönsaksland och i mina blomlådor också! Är eld och lågor för jag trodde inte att de skulle trivas hos oss av nån anledning. Men sallad och sockerärtor har börjat komma i landet och mina ringblommor kommer i lådorna, verkar det som.

Idag har det blivit altantvätt och lite senare ska vi äntligen försöka städa bilen och sen blire fredagsmys. I morgon tänkte vi kolla in Universeum med familjen T. Ska bli jättekul att bara få umgås och göra nåt kul med barnen. Hoppas att Elma inte är lika skraj för alla djur denna gången bara. Hon är ju kavat nog här hemma :)


Sammanfattning Nellie :)

Hittade en lista jag fyllde i med första graviditeten och tänkte att det vore roligt att göra det nu i efterhand med Nellie också :)

När fick du reda på att du var gravid?
Hmmm, kan det varit 6 maj 2011? Det var en fredag iaf, tog ett test innan T kom hem för jag hade en känsla att nåt var lite lurigt..
Blev det en chock?
Mer eller mindre ja. Känns som man bara tänker tanken och sen är man gravid. Men det känner vi oss oerhört lyckligt lottade som har haft lätt att få våra underbara döttrar. Det är verkligen inget jag tagit för givet.
Hur gammal var du då?
28 år
Hade du mycket halsbränna?
Nej, ingen alls som jag minns.
Spydde du mycket?
Mådde illa från v 5 till v27... Kräktes då och då och mådde ganska så allmänt dåligt länge.
Hade du mycket foglossning?
Ja, denna gången fick jag en del foglossning. Fick gå på vattengympa via mödravården för att motverka foglossningen.
Ditt sf-mått som störst?
Inte säker men jag tror 36-37 cm?
Har du fått bristningar?
Ja, några små och mycket lite synliga på magen.
Hur mycket gick du upp i vikt?
16-17 kg. Känns fortfarande av eftersom jag har 6,5 av dem kvar.. Men dom ska bort! ;)
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Var nästan säker på att det var en pojke denna gången! Men tji fick jag, när Nellie dök upp i mina armar den 14 jan. Bästa överraskningen hittills :D
Vad hoppades du på?
Eftersom jag redan hade min fantastiska Elma kändes det som att det verkligen inte spelade någon roll denna gången. Vilket kön som helst var välkommet.
Gick du över tiden?
Ja...En vecka, vilket kändes som en evighet eftersom jag trodde att bebis skulle komma runt jul. Först fick jag BF-datumet 3 jan, sedan 31 dec, sedan 7 jan. Så kom hon 14 jan. Surprise!
Födde du för tidigt?
Nej.
Hur var förlossningen?
Bra, fick vattenavgång kvart i nio på kvällen och tjugo över nio följande morgon kom hon. Tyvärr "satt hon fast" lite så när jag öppnat mig fullt tog det ytterligare fem timmar innan hon kom ut.
Fick du någon bedövning?
Ja, ryggbedövning vid 4-5 på morgonen? Så de sista två centimetrarna gick lättare..
Blev du sydd?
Ja, 2-3 stygn. Märkte aldrig av det och hade inga problem med stygnen denna gången.
Dragen med sugklocka?
Nej, men fick dra dragkamp med en handduk med min BM för att forcera ner henne och få igång krystvärkarna.
Hur många var inne i förlossningsrummet?
2, en barnmorska, en sköterska samt min man.
Hade du någon nära med dig?
Totte, my babydaddy ;)
Vilket sjukhus födde du på?
Specialförlossningen på Östra
Hur stor var bebisen?
4320 g, 52 cm.
Vad fick den heta?
Nellie Rose Madeline.
Var allting värt det?
Självklart! Nellie är nu fyra månader och en nöjd, pigg och glad bebis. Hon blir bara grinig de få gånger hon har ont i magen och ibland några minuter innan hon vill sova på dagen. Återhämtade mig rätt snabbt efter förlossningen också (stannade bara en natt) även denna gången. Nellie är vårt lilla solsken och storasyster Elmas favoritbebis!



Trädsgårdsgdagarna

I söndags var jag med barnen och deras farföräldrar på Lisebergs trädgårdsdagar. Underbart väder, lite blåsigt men runt tolv grader och sol. Elma stålade ikapp med solen när hon fick "åka karusell" som hon tycker så mycket om :)






Fyraårsdag!

Idag firar jag fyra år tillsamman med min älskling. Helt galet att vi redan har två underbara döttrar och varit gifta 1½ år!



Grävde lite i arkiven och fick fram en bild från oktober -08. Senaste bilden som togs på oss tillsammans? ;) Nu för tiden tar man ju bara kort på barnen känns det som :D

Och Elma, som jag lovade att berätta om, är så himla duktig. Hon berättade en kväll att hon inte ville ha nattblöja på sig längre och sagt och gjort - nu berättar hon stolt för alla som lyssnar att hon har slutat helt med blöja. Min stora tjej! Blir en del olyckor men hon vill kämpa på. I natt väcktes hon tre gånger, tror jag, för att kissa, men så var ju sängen torr hela natten också :)

Hittar mer bilder..



För det första, yeahy till att gå ner i vikt. För det andra, jag gillar verkligen mitt mörka hår här. Ska nog göra det lite mörkare igen...



Marknadsdag och blöjfri natt!

Igår gick jag och tjejerna i solskenet ner till marknaden. Har aldrig varit på vår marknad så jag hade egentligen ingen uppfattning om den skulle vara bra eller ej. Tycker att den var rätt bra faktiskt. Det blev några nya spislock, en Kalle Anka-pocket till Elma, två Agatha Christie till mig, Foppa tofflor (bläh, men de är rätt sköna att gå i) och några bananer. Sen var pengarna slut ;)



Elma står så bra på buggy board'en :)



Inte lätt att fota själv med stor kamera minsann. Nu protesterar nellie så jag får skriva om elmas blöjfria natt senare!

Hunden

Elma har med sig Hunden hem från förskolan idag. Hunden får åka med alla barn hem, några dagar i taget, tillsammans med sin dagbok där föräldrarna skriver vad man hittar på med Hunden. Sedan läser de upp det vid samlingen. Snacka om att Elma var stolt när hon gick hem med den lilla tyghunden i lådan och skrivboken i handen... Härligt initiativ tycker jag!

Elma visar upp sin nya kompis för Nellie (som fick ge den en puss). Hunden ska följa med på marknaden i morgon var det tänkt :)


Härlig Valborg och 1 Maj!

Vi har haft så mysigt de senaste dagarna så det är nästan svårt att beskriva. Igår var vi ju och firade Valborg med systeryster och hennes familj och några vänner. Massor med barn, god mat och glatt humör. Himla trevlig eftermiddag med andra ord. Ingen kamera med tyvärr så ni får tro mig på mitt ord ;)

Och idag - betessläpp på äkta bondgård tillsammans med Elma och Nellies farmor och farfar och T's kusin Jenny. Snacka om att kossorna blir lyckliga när de får ut och känna äkta gräs under klövarna igen! :)

Nellie myser i pappas famn.



Hon somnade efter nån halvtimma bara men vi andra parkerade oss på första parkett och fikade en stund innan kossorna skuttade ut.



Elma har det grymt bra och kalasar på Arlas mjölk och kanelbulle - såklart!



Några goa kalvar hann vi hälsa på också innan det riktiga "kosläppet" började. Då hade ju naturligtvis min kamera laddat ut dock så det fick lite några bilder med T's telefon istället :)



Elma och farmor satt riktigt nära. Nästan lite otäckt när kossorna skuttade precs intill dem, tror jag, men Elma var ovanligt modig och lugn. Min stora tjej! :)



Sedan bar det av hemåt (tillsammans med de 6000 (!!) andra som var anmälda till detta kosläpp) för där väntade tjejernas gammelmormor- och morfar för att hjälpa oss med att fixa vår stora odlingslåda. Till denna krävs det 42 säckar jord!



Och såhär fint blev resultatet! Får i med jorden och plantera både potatis och annat i helgen :)



Blev självklart grillat till middag också - nåt som t.o.m. Nellie verkade uppskatta, även om hon inte fick smaka :D



Passade även på att ta lite kort på framsidan där jag fick grejat lite i helgen. Har satt ett litet träd, fixat i ordning min kruka och fått ut fågelbadet. Inte klart än men det är en bra början iaf :)







Älskar dörrkransen... från Ullared! Tycker inte att kameran gör den riktigträttvisa dock. Finare irl. Hoppas ni fick en lika trevlig Valborg och 1 maj som vi! Kram!




Påskis

Missade ju helt att visa er mina Gullungar i påskas! Måste ju ha med mina småfisar så vi inte glömmer hur de såg ut, denna första påsken för Nellie :)

Elma-bus...



... och Nellie-bus.



Och utanför såg det ut såhär!!



Dagen efter blev det påsk-skattjakt och mycket bättre väder som tur var :)

RSS 2.0