Trafikövervakning

Trafikövervakning är riktigt kul! Alltså, visst, jag trodde ju att det skulle vara ett bra jobb, men att det fanns många nackdelar med det, men det visade sig i dag att fördelarna är många fler än vad jag trodde. Idag var vi alltså på praktik och jag och en "klasskompis" fick följa med en av våra redan anställda trafikövervakare (som jag i hemlighet har döpt till Farsan Baloo) ut på fältet.  Farsan Baloo är en av gruppledarna och är ca 1.90 lång så ni kanske förstår varför han med sin pondus fick smeknamnet Farsan Baloo av mig :)

Han tog i alla fall med oss ut och verkligen visade oss vad trafikövervakning går ut på, och den som tror att det mest har med lappning av bilar att göra kan ju tänka om... Jag tror aldrig jag varit med om en yrkesgrupp som är mer serviceinriktade faktiskt. Man tar det lugnt, ger nästan alla bilister en chans att rätta till felen, upplyser dom om hur man ska parkera, och är bara en allmän källa för public information. Har din bil blivit stulen t.ex. och dumpad nånstans i stan kan man nästan räkna med att den är felparkerad och har den då bara blivit anmäld stulen så hittar parkeringsvakten den och rapporterar till polisen så Du får din bil tillbaka på ett litet kick. Ganska bra va?

Den "nya" typen av p-vakt är heller inte den som står och lappar när din p-tid gått ut för en minut sedan, utan med den nya policyn har du en chans att faktiskt plutta i mer pengar eller flytta din bil. Det handlar inte om att sätta dit bilförare, det handlar om att hjälpa människor att parkera rätt. I "sista hand" sätter du en p-anmärkning.

Förlåt att jag broderar ut ämnet, men parkeringsvakter har ett i många fall mycket oförtjänt dåligt rykte. Visst, det finns säkert en och annan som fortfarande inte är lämplig, men säg en yrkesgrupp där det inte finns en enda sådan person? All-in-all, jag har fått en helt annan uppfattning om det här än vad jag hade innan... Yeahy!

Och skojar du att man lär sig mycket eller?! Har aldrig sett så många handikapptillstånd eller miljöbilstillstånd i hela mitt liv som jag såg idag i Haga. Bor det bara handikappade med miljöbilar där? Dessutom fräschar man upp allt det här med zonade parkeringsförbud, datumparkering och allt som man läste när man tog körkortet. Nyttigt värre, förstår jag när jag läser det nu igen. Lite av det som man "ska kunna" som bilförare kommer jag inte ens ihåg att jag hört. Scary, hu? Men så är det nog för alla.

Jaja, nu är jag i alla fall trött som fasen (tränade i går också, så träningsverk, jajjamän!) men rätt nöjd efter dagen.
Puss & Kram på er!

Lön, sköna lön

Huu, skönt att få lönen idag va? Fattiglapp-jag längtade i alla fall till den :)
Och idag har jag börjat "nya jobbet" på sätt och vis. Men på sätt och vis inte... Börjar ju med en sex veckor lång kurs så det känns inte riktigt som att man börjat "jobba" än. Men redan på onsdag ska vi ha vår första praktikdag så då kanske vi verkligen får bekänna färg. Verkar vara riktigt trevliga kurskamrater också, bl.a. en tjej från Thn som är väldigt lättsam och trevlig och en annan tjej som är dotter till en av mina förra arbetskamrater.

Kommer inte ihåg om jag bloggade om det förresten, men fredagen på gamla jobbet.... åh, vad jobbigt det var att säga Hej då till E! Verkligen storbölade. Men jag hade förberett mig. Satte på mig jackan, samlade ihop alla mina prylar, tog min väska och sen, det allra allra sista... Så gav jag E en stor kram och då var det jobbigt. Inte så att man "aldrig ses igen" sådär, men vi har ju ändå jobbat ihop i två år. Tyvärr var G ledig och J hade blivit sjuk så jag fick inte säga Hej då till dom men på sätt och vis var det kanske bra, nu blev jag bara tvungen att ta ett adjö. Det spöregnade ute när jag kom ut och det var ganska skönt, då märks det inte så mycket att man grinar ;)

Oh, i lördags bestämde jag och T oss för att ta en restresa ihop i maj-juni nångång! Visste inte om hon ville, hon har ju lite dåligt cash-flow ibland (dyyyr, men fin, lägenhet bl.a.) men hon ville verkligen göra det! Så vi pratade lite löst om Bulgarien men vi får väl se vart vindarna för oss. Damn, det kommer att bli en hård vecka, vart vi än hamnar om jag känner T rätt! Hahaha...

I helgen vart det bowling, tyvärr har jag inga bilder för jag glömde kameran. Men jag har sms'at några kompisar och bett dom skicka så vi får väl se om det kommer några. Hur kul som helst i alla fall, Buddy's först, med en massa goda drinkar, där jordgubbsmilkshake'n var en riktig 10'a, och sen bar det av till Buhtt-lers ;) Trillade ner i E och J's soffa vid två-tiden och sov så gott, så gott .. Vaknade ett par gånger av att nån gick på toa, undrar vad det berodde på? ;p På morgonen när jag och E vaknade kände vi oss riktigt husmorsaktiga (ok, det var väl E som var det) och istället för att köpa bakfyllepizza så BAKADE vi bakfyllepizza. Men mycket godare såklart! Mums... Doften lockade till slut upp J också så han fick en slice också och så kollade vi på Little Miss Sunshine.. Hette den väl? Kul film i alla fall, farfar'n var ju heltokig. Och brorsan som var självvald mutist.. Knasig men bra film helt enkelt.

Ida var jag på kursen som sagt och på vägen hem gjorde jag några stop. Ett på HM där jag köpte det här söta linnet
image161

och en vit tröja som man t.ex. kan ha över den turkosa. Sen köpte jag mig faktiskt lite blommor också, tyckte att jag var värd det. Jag har inte världens bästa kamera, men visst är dom fina?

             


Migrän

Stressen över nya jobbet och överlämningen på det gamla och allt som hör till den här sista veckan har verkligen börjat visa sig.. Hade migrän i måndags (vilket jag nästan aldrig har) och de senaste tre dagarna har jag har hjärtklappning, vilket jag aldrig har haft tidigare, utan nåt enstaka "dubbelslag" nån gång, men det här.. uh, det är bara otäckt. Sen måste jag baka en massa för min sista dag och dessutom hade jag och P lite planer på att träffas och nu kunde hon ändå komma ner i morrn så vill jag ju träffa henne för annars går det så lång tid till nästa gång... :(


Sen måste jag omboka tågbiljetterna till stockholm och då måste jag in till station.. Det är inte bråttom alls men jag vill inte glömma bort det. Men än vet jag inte när vi ska åka så.. Det får bli ett projekt till lite senare.

insåg nu att jag inte alls tänkt på hur det kommer att gå för mig på det nya jobbet, och det är bara fem dagar tills jag börjar.. Självförtroende, dumdristig eller bara inte tid? Jag vet inte.. Konstigt.


Sääälen, åh sälen... :)

Om en futtig liten vecka börjar jag min sex veckor långa utbildning som jag behöver för mitt nya jobb. Det ska bli jättespännande att äntligen få sätta tänderna i det men.... I'm sorry, utsikterna inför resan till Sälen överskuggar det nya jobbet liiiiite just nu :D



Längtar så jag blir sjuk efter dom vita vidderna!! Och långa festerna och flummiga efterfesterna och badande i badtunnan och jacuzzin och myset framför brasan och krigiska fighterna framför tv-spelen och..... Ja, ALLT! Det finns knappt nåt bättre i hela världen än att åka bort med alla sina vänner och glömma att det ens finns ett vardagsliv man måste hem till sen. Men det gör inget - man har ju alltid Sälen!

Tror ni jag kan lära mig åka bräda bättre i år? Frågan är väl mest om jag får låna den ;)




Och nästa helg ska vi iväg och slå några klot på Buddy's och idag skiner solen och det är ca 7-8 grader varmt tippar jag och... ja, just nu är det rätt bra va? Hihi!

Sliding doors

Såg på den underbara romantiska komedien "Sliding doors" igår kväll. Jag bara älskar den filmen!

Helen får sparken från sitt jobb på reklambyrån, och när tunnelbanedörrarna på vägen hem stängs mitt framför näsan på henne får vi se vad som skulle hänt om hon hunnit med tåget, och om hon inte hunnit med.

När hon kommer till jobbet en morgon får Helen (Gwyneth Paltrow) orättvist sparken från sitt PR-jobb. Hon är på väg hem när det otroliga händer - tiden flyttas tillbaka och en andra version av hennes liv skapas. I en verklighet hinner Helen med tåget, träffar James (John Hannah) och kommer hem, endast för att finna pojkvännen Gerry (John Lynch) i säng med sin ex-flickvän Lydia (Jeanne Tripplehorn). I den andra verkligheten missar Helen tunnelbanetåget, blir rånad, åker till sjukhuset och kommer till slut hem för att finna Gerry, nu ensam, i duschen. 

Vi får se hur båda hennes parallella liv utvecklas; i ett lämnas Helen Gerry och skapar en ny, lycklig relation med James; i den andra blir Helens liv besvärligare och besvärligare när hon är tvungen att ta två jobb för att försörja sin värdelösa pojkvän då han, enligt honom själv, ska slutföra sin första roman, men i själva verket spenderar det mesta av sin tid i sängen med Lydia. 

image158


Det här är en film som verkligen handlar om ödet - alla små tillfälligheter som gör att vi träffar olika personer. Jag och mitt ex råkade vara online på en chattsida på samma gång, det var en ren tillfällighet att vi träffades, eller? Och jag och en av mina kompisar hade varit mer ytligt bekanta under våra tre år på gymnasiet och under en resa till USA blev vi faktiskt vänner, så det var ju också en tillfällighet, eller? Ödet, tillfälligheter - kalla det vad ni vill, men ibland är det otroligt att saker och ting blir som de blir. Helt klart en sevärd film med stor böl-faktor på slutet när en av Helens två verkligheter avslutas och vi får se hur det går för henne. Ger den en klar femma - det är ju en av mina favoritfilmer :)

Barn sa...

Sköna:

Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret.
Eller man kan flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv.
/Nina 6år

Så sant som det är sagt, eller hur? ;)

Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa tuttar.
/Mia 4 år

Kan jag få den här ungen? Haha...

Gla alla Hjärtans!

Lite sent kanske (rubriken) men va f-n... :)

Lite halv-tokig vecka som vanligt, med träning och spårvagnar som är sega (det måste vila en förbannelse över det där alltså), flängande med jobbet, tre arbetsplatser den här veckan. Men det har i alla fall varit SOL ute de senaste tre dagarna! Underbart! Här över huvudet på mig har det verkligen varit "utan ett moln" som man brukar säga, jättehärligt!

image157


Idag när jag åker hem ska jag sola och sen köpa lite räkor. Mmmmmm :)

Gullungen fyllde två!

Måste få visa lite bilder från lillpluttens födelsedag. Han fick två jättefina tårtor, en massa ballonger och ännu mer presenter. Överlycklig liten grabb, minst sagt. Han fick bl.a. en keyboard och en gitarr (mamma och pappa tackar och hälsar vännerna som gav det att de ska få igen), en pyjamas, många fina tröjor och t-shirtar, en verktygslåda, stövlar, skor och tofflor, och av mig fick han en OBH nordica brödrost, i chillirött naturligtvis som passar in i hans kök som han fick i julas. Verktygslådan var nog favoriten den här födelsedagen men han lekte med alla leksaker och verkade jättenöjd när han fick busa omkring med sina kusiner.

image154

Kan det vara en brödrost från moster?



 image155

Wow, bröden flyger ju verkligen ut!


image156

Han och lillkusinen R som är bara ett år äldre än honom hade hur roligt som helst när det åkte omkring på hans lilla bil och skrev uuuuhhh uuuhhhh!

Får väl skryta lite om hans fina skjorta också, den köpte jag i USA när jag var där i somras. Då fick han också ett par blinkade gymnastikskor som har varit jättepopulära. Alltid loika roligt att köpa saker till dom små :)

Översvämning!

Guud va kul!! Klockan är strax efter 23:00 på en lördagskväll och vad gör jag? Jo, väntar på hyresvärden eller nån som kommer och fixar mitt badrum. Tidigare idag hörde jag att det bubblade i handfatet i köket och bara några minuter senare bubblade toaletten som en tok. Luktade förfärligt gjorde det också så jag spolade för att se om det hjälpte. Men då steg bara vattnet jättehögt, nästan så det gick över kanten. Men det klarade sig och efter ens stund hörde jag inget mer. Men nu för en tjugo minuter sen när jag satt och kollade på Titanic hörde jag att det bubblade igen och när det blev paus skulle jag gå på toaletten och *klafs klafs*



Avloppsvatten i hela badrummet. Skoj va?! Jaja, fortsättning följer...

*uppdatering 23:12*

Micke från Allsug ringde precis.. Han lät snygg. Haha, detta kanske blir en spännande kväll after all.. ;p

*uppdatering 23:46*

Hehe, Micke från Allsug har... en bra telefonröst ;) Gladlynt och trevlig kille i ca 35-årsåldern med inte så mycket hår och bastant kagge. Men förhoppningsvis är han mycket duktig. Än så länge har han kommit fram till att han måste ta bort min toalettstol så nu är han ute och hämtar nåt i bilen eller nåt sånt. Jaja...

        


*uppdatering 01:05*

Andra människors bajs över hela golvet.... inte nåt man önskar sig klockan ett en lördagsnatt... Eller nån gång för den delen. Micke spolade rent i avloppet och nu är allt klart. Usch och fy!! Sååå äckligt! Jag trodde det äckligaste jag nånsin gjort skulle vara att rengöra handfataens vattenlås på jobbet men neeej då. Det här var långt värre. Nu är i alla fall badrummet äntligen rent så nu ska jag lägga mig och i morrn först får jag ta tag i och tvätta allt som låg på golvet. Lite träningskläder, badrumsmattan... Bläh!

Tur att jag köpte gummistövlar i går eftermiddag - nåt jag inte haft på flera år! Dom kom verkligen till användning!

God natt!

One tree hill & träning

Det här inlägget skrev jag i förrgår men då gick det inte att publicera. Så jag gör det nu istället :)

Åhhh, kollade precis på senaste avsnittet av One Tree Hill. (alltså det som sändes igår i USA, tror att det är säsong 5, avsnitt sex eller nåt sånt). Åh jag blev så sur på.... Ja, jag kan ju inte skriva det kanske, eftersom det kan vara fler som följer det men åhhhh... Nån som stöter på nån som inte är tillgänglig om man säger så. Uscha!

Och så var det träning jag skrev i titeln... ja, idag var jag och tränade dans-step och det är fasen nåt av det roligaste man kan göra. Typ vanlig step, men med mer dansanta steg och med en mycket duktig lärare och bra låtar blir det kanon! I slutet brukar han sätta på Gimme More och då kör vi dansen i flera repetitioner och verkligen spurtar så på slutet är man heeelt slut! Men det är kul som fan! Lika kul var det inte direkt att ta sig hem dock. Jag bor ju bara tio minuter från gymet (spårvagnsvägen alltså) och glad i hågen klev jag ikväll på spårvagnen med huvudet fullt av alla go mat jag skulle göra när jag kom hem och den där duschen jag så desperat behövde... Tror inte att spårvagnarna broke'a down eller? Så efter ha väntat ungefär en halvtimma på spårvagns*#""?#**** fick vi "äntligen" gå av för att ta extrainsatta bussar. Ja visst, bussAR eller hur?! BussEN var knöfull på trettio sekunder så jag fick stå och vänta tillsammmans med andra hälften av stan på nästa buss och sen hålla in magen hela vägen hem ungefär i den där *!""!&%(()%¤###¤ bussen. Så det tog mig blott 50 minuter att ta mig hem och jag tycker enbart synd om mina medresenärer, för när jag har tränat brukar jag snällt ställa mig lite ifrån de andra, man kanske luktar lite och så men det fanns ju ingenstans att fly på bussen och att gå var inte att tänka på, i höga klackar (från jobbet) var det helt uteslutet. Skulle ta minst en halvtimma och jag hade redan blåsor på fötterna efter två dagars träning.

SÅ Västtrafik - you suck! Ibland iaf.. Tycker att man skickar minst två bussar med en gång när spårvagnarna går sönder, en räcker ju inte långt alls när fem - sex spårvagnar, och ibland ännu fler, står stilla.

Jaja, that's my day - hur var din?


Lisas klapp, Förtrollad och Stephen... Ahhh!

Tror aldrig att jag visade Lisas julkapp va? Så här otroligt lyxigt lyckades i alla fall jag göra hennes julklappskort från mig och M.

      


Me likie glitterklister :)

Var förresten och såg Förtrollad idag med syrran. Vi har typ aldrig varit på bio ihop, bara hon och jag så det var rätt skoj. Filmen var... söt, men väldigt "Disney". Lite för mycket barnfilm faktiskt, men ändå bra gjord. Amy Adams var fantastiskt bra i rollen som den sköna Giselle, sagoprinsessan som blev skickad till vårt verkliga New York av sin fästmans elaka styvmor. Susan Sarandon hade även en liten roll som  den elaka styvmodern (var inte med på riktigt förrän i slutet) men detta var faktiskt inte en av hennes bästa filmer. Vet inte varför, men hon funkade inte bara. Patrick Dempsy (Grey's anatomy) var också bra i rollen som den lite avtrubbade advokaten Robert, som hjälper Giselle när hon ska försöka förstå den ogästvänliga värld hon hamnat i.


image147

Teckande Gisell blir....

image148

... verklig när den elaka häxan knuffar ner henne i en brunn för att hindra henne att gifta sig med prinsen.


Som den är (barnfilm) är den välgjord och gullig och får nog betyget...3. Passar att se själv som vuxen om man vill se nåt sött (kanske mestadeles för tjejer i så fall) eller med barnen.

image149


Förresten så kommer Stephen Lynch (!!!!!!) till Göteborg i Mars och A ringde igår och kollade om jag ville med... Duh!! Det är ju bara min absoluta favorit-komiker! Så den 27'e Mars blire en helkväll med Stephen. För er som inte har hört honom, kolla in honom på tuben i hans oförglömliga special olympics eller Ed. I just love him! Sen är han ju inte helt fel att titta på heller, mums!

image150


... om man ignorerar den megastora slipsen bara, haha :)

I alla fall, massa att se fram emot. Och igår lovade nya chefen till 95% att jag kunde ta ledigt veckan vi ska till Sälen, trots att jag egentligen ska gå en kurs då. Den börjar nämligen veckan före Sälen och pågår sedan i sex veckor men jag kan få göra "vecka 2" med gänget som ska gå kursen nästa gång, sålänge det blir en nästa gång. Men det skulle chefen få reda på på måndag så jag håller alla tummar och tår jag kan. Kom igen nu, fru Fortuna!

Ego Commemorabilis

Hade ett totalt ego-moment en dag och tog kort på mig själv. Såg (med förskräckelse?) att jag liknanade Britneys mamma Lynne Spears väldigt mycket ur en viss vinkel? Känner ju inte henne men det har ju varit mycket blåsväder runt den familjen nyligen så jag vet inte om det i så falls kulle vara positivt eller negativt? Men det kanske bara var jag som inbillade mig ändå :)

  


Inte tvillingar direkt men ur en viss vinkel hade jag lite Lynne-utseende. Weird.. :) Men visst är jag läcker?!?! ;p

RSS 2.0