148

148 slag i minuten vart det, och då trodde ändå vår kära BM att bebisen låg och sov. Om vi ska tro på skrocket, vad tror ni att det blir för nåt? Tjej, kille eller alien? ;)

Kulan kommer...

... kulan går. Men den kommer nog mycket mer innan den försvinner :)



I morgon ska vi till vår underbara BM och lyssna på ockebockens hjärtljud för första gången också. Ska bli såå roligt att få höra den lill* sötnosen!

Funderingar..

Ok, jag visste. Jag visste att man mådde illa av graviditet. Nej, jag ska inte gnälla, bara dela mina upptäckter antar jag.. För illamåendet var ju knappast det enda som kom som ett brev på posten med det där lilla blåa strecket..

1. Konstiga matvanor

Nej, inte så att jag börjat käka betong eller så, men med det där illamåendet kom också behovet av att äta typ 1/3 hamburgare, men då ska man också ha den där 1/3s hamburgaren varannan timme. Så äta lite, men ooofta var alltså receptet.

2.  Finnar

Yes, jättekul. Behöver inte säga mer va? Blev så finnig att jag såg inte klok ut. Som tur var höll den där superfinne-perioden inte i sig så länge, två veckor kanske. Nu är det mer än vanligt, men inte lika mycket som då.

3. Mardrömmar

Drömmer skitläskiga drömmar nu, nästan varje natt. Härom natten blev jag tvungen att spana på bilar från en vinglig stolpe två-trehundra meter upp i luften.

4. Nästäppa

Har inte kunnat andas sedan i början av december. Yeahy! :(

5. Minnesförlust

Inte helt säker på nåt nu för tiden. Nycklarna? Plånboken? Inte tappat bort nåt än, iaf inte utan att ha hittat det efter en stund ;) Som nu, skulle skriva nåt annat på punkt fem. Så jag skrev 5. .. och så fick jag ett sms. Tror inte att jag glömde vad jag skulle skriva på de 5.4 sekundrarna eller?

6. nu kom jag på det! Lättrörd!

Började grina när jag såg ett program på MTV som heter Busted. Realityshow som handlar om amerikanska ungdomar som har åkt fast för polisen. Oftast ser man ett typ Cops-inslag där man ser vad de "råkade ut för" kvällen det hände och sen berättar kidsen om hur det kändes och vad dom tänkte och så. Inte det minsta sorgligt program alltså, men jag började storböla för dom hade ju ställt till det så! Riktiga puckon är dom ju egentligen, men jag tyckte väl sååå synd om dom just då ;)

Det var bara några av mina konstiga insights i hur det är att vara gravid. Har hört att den där "underbara mittdelen" är precis runt hörnet, när man mår sådär fasligt bra och allt är supertoppen så jag spanar och väntar, bara spanar och väntar...

För tydligenhens skull måste jag säga att jag hade inte velat vara utan en enda sekund av alla konstiga symtom! Dom kommer ju liksom med "jobbet". Ok, det vore väl kräkningarna då.. men annars. Nej. Jordgubben är SÅ värt det :)



Made in Sweden

Hey, ni missar väl inte första programmet av Made in Sweden ikväll? Vår egen Kim Fransson rockar på tv 4 klockan 21.00! Inte hela Swedish Chefs, men jag tror Kim klarar av att dra lasset själv, eller hur?

Ni kan se ett klipp ur programmet här.

Kan också läsa deras bloggar på www.tv4.se


Let me introduce...

... Ockebocken! Det är iaf vad min älskade systerson kallar jordgubbar och eftersom vår bebis var ungefär lika stor som en "ockebocke" för några veckor sen har det blivit arbetsnamnet på den. Nu är den snarare som en tennisboll vad jag förstått.



Bilden är tagen i v. 10+6 och i morgon går jag in i vecka 13. Yeahy!
So there it is people, leverans är beräknad till slutet av Juli :-)

Än så länge har vi varit på ett första samtal hos barnmorskan (supergullig sådan, by the way), inskrivning och ett VUL (ett slags extra-ultraljud). Hade en liten skrämselblödning på juldagen nämligen, så vår BM tyckte att det var bäst för oss att kolla så vi inte oroade oss och den lilla/e verkar må fint, hjärtat tickade på och allt!

Har mått "sådär" ett tag nu, kräkts var och varannan dag, varit lite yr och mått allmänt piss, men de senaste dagarna har jag mått teriff - tills idag! Kräktes på jobbet idag igen (jag vet, mysigt att skriva om va?) men tills slut, nån gång vid lunch, gick illamåendet äntligen över! Det är nog det värsta av allt - när man blir illamående så håller det i sig, även om man kräkts! I alla fall är det så för mig. Men snart ska jag visst vara förbi de tuffa veckorna (oftast t.o.m. v. 13-15) så vi får hoppas att det går över. Det verkar ju iaf ha lättat ordentligt!

Före jul var jag sjuk, konstig i magen och sen dunderförkyld så då gick jag ner några kilo i vikt, men nu har jag lagt på mig ca 1-1½ kilo vilket visst är helt normalt. Ett annat "symptom" som jag aldrig vetat var ett gravidsymptom är de ständiga rapningarna man har! Hahaha, så fort det där strecket blev blått började jag rapa och det har knappt slutat sen dess ;-)

Pärlan

Här är hon mina damer och herrar, min nya pärla!!



Visst e hon fin?!?!

Går som en klocka och tar kurvor som på räls!

Köpt bil!

Yeah, vi har köpt bil! Värsta sköna Mondeon så nu är det bara att tuta och köra ;-)

Får skriva mer om det sen, blev bara så gla!

Kram

RSS 2.0