Ice Age baby?

Nu har vi kommit på vem Elma påminner om! Bebisen i Ice Age 1, ni vet den där bebisen de räddar och för tillbaka till sin pappa. Eller hur?! Spot on ;)


Mosterbesök

Igår fick Elma besök av moster, "morbror" och lillkusinen. Wil tyckte nog hon var rätt söt och klappade henne litegrann :)



Med moster Sandra



Kusin Wilmer vill hellre sitta hos mamma :)

Storkusinen är fortfarande uppe hos mormor och morfar och hjälper morfar att byta taket. Annars har vi haft en jätteskön dag idag, farmor och farfar var här en kort sväng med lite presenter (bodies, stumpor och strumpbyxor) och tog en fika. När de hade åkt for vi till HM en sväng för att uppdatera hennes garderob, det är ju först nu man ser vad man behöver. Jag har ju faktiskt knappt köpt nånting själv än, bara det allra mest basic, men nu såg vi att hon behövde fler långärmade bodies i stl 50, och några fler byxor. Efter det åkte vi förbi Willys en sväng och handlade lite och sen raka vägen hem för att amma. Det är ungefär allt vi gjort idag, livet är spännande för en småbarnsfamilj va? ;)

Bada och PKU

Igår kväll fick lillsnuttan sitt första bad och så roligt var visst inte det! Hon gallskrek hela tiden medan mamma badade henne och pappa filmade. Men efteråt i pyjamasen var hon nöjd igen och hon var så söt med sitt lilla krull, inte sant?



Peekaboo!!



Snuttar med mamma i soffan, nybadad, nyborstad och nöjd :)

Idag har dagen dominerats av att vi varit på återbesök på Östra och gjort ett PKU-test (ett blodprov för att testa för fem mer vanliga barnsjukdomar som lätt kan behandlas om de upptäcks tidigt) samt ett hörseltest. PKU-testet får vi svar på om nån vecka om det skulle vara något, men hörseltestet gick toppenbra :)

I morse vaknade man ju till den här synen... Gud, finns det nåt mer underbart?



Och nu på eftermiddag gick jag in för att fråga T nåt vid skötbordet och möttes av honom stående med t-shirten virad runt huvudet som doftskydd! Höll på att kissa på mig av skratt! :)



Just nu ligger hon och sover i pappas armar och "kollar på baseboll". Hon låg och sov i sovrummet lite men T påstår att hon började grina så fort som matchen började, så ni kan ju först vilken slutledning han genast drog.. Javisst, pappas lilla flicka ääälskar baseboll. Haha!



Sover till basebollen...



...i pappas knä. Lägg märke till de otroligt sexiga rosa elefantkallingarna ;)

För övrigt frågade jag sköterskan på PKU-testet om mina stygn men hon sa det jag trodde ungefär - att de inte gör nåt åt det såvida det inte spricker upp en massa eller orsakar andra problem. Nänä..

Å efter vi vart på Östra kunde vi inte låta bli att svänga förbi området dit vi ska i morrn och se på en radhuslägenhet. Ligger i mölnlycke och det var såååå fint! Hyresrätt, så det skulle bli ungefär som att bo här, fast med en trädgård och det skulle kännas så mer "eget". Mer om det kommer om vi får det, såklart. Vi ska titta på det i morrn, lämna svar senast måndag och sen tar det väl några dagar till att få svar på om vi fått det.

Nu ska jag duscha och sova och vila mina ömma bröst, Elma har börjat amma såå mer regelbundet, gärna varje eller varannan timme så nu är man lite öm.. :) Tur att Lillskruttan är värd det tusen gånger om!

Kram på er!

Aj!

Huuuu... Det gör ont, det gör ont... Märkte redan i förrgår att ett av stygnen skavde mycket mer än de andra, men jag försökte att inte tänka så mycket på det. Men förut när jag var på toa märkte jag att det hade gått upp och att jag kunde dra loss det utan att dra hårt. Var alltså helt "osytt", eller öppet. Nu känns det väl ok där det stygnet satt men ett av de andra har börjat blöda och gör rätt ont..

Hmm, får nästan kolla hur det känns i morrn för då ska vi ändå upp till Östra för Elmas hörseltest och PKU. Men jädra BM till att inte sy ordentligt! De ska ju sitta kvar minst en vecka så det hinner läka lite, men det satt bara 3½ dygn. Sååå synd att det blev skiftbyte så jag inte kunde ha kvar den andra BM, hon var verkligen kanon! Jaja, får skriva mer om det så småningom.

Kram och godnatt på er!

Bara fyra dagar...

Kan inte fatta att det bara är Elmas fjärde dygn här i livet... Tre och ett halv dygn har hon varit här nu och det känns som om livet vore helt omöjligt om hon inte fanns. Idag gick vi ut på vår första promenad med vagnen medans pappa åkte och handlade. Vill ju helst undvika att vara ute bland en massa folk med henne innan hon blivit lite biffigare ;)

Ska börja slipa på förlossningsberättelsen sen också innan man börjar glömma bort saker och ting! Frågan är om jag ska skriva på datorn eller för hand, men det är nog lättare på datorn, går snabbast då tror jag.



Ska sova i sin egen säng för första gången.



Men måste ni ta kort nu igen?! Amningskudden är bra till mycket :-)


Annars mår vi ganska bra allihop, Elma och T ligger och sover nu, han är fortfarande ganska trött efter förlossningen, min lille kissekatt (han ääälskar att sova). :) Lillskruttan har börjat amma lite mer regelbundet, matade förut vid 12:00, 13:00 och 14:00 så nu kanske hon nanar en stund, hihi.. Jag mår rätt bra, har världens degmage bara.. Hua! Och så gör det ju lite ont i stygnen. Var rätt skraj för att göra nummer två kan jag säga, men allt går med lite vilja ;)

I morgon ska vi tillbaka till Östra för hörseltest, PKU-test och vägning och lite sånt. Ska bli jättekul att se om hon gått upp i vikt. Innan hemgång hade hon gått ner 195 gram, vilket var helt ok. Själv tappade jag inte så mycket, bara sju kilo. Men två till har runnit av sen vi åkte hem, och nu är jag verkligen SUGEN på nyttig mat (faktiskt, no joke) så vi får väl hoppas att degen inte jäser mer. Svärfar undrade allt om jag inte hade en till där inne när de hälsade på oss på Östra ca 12 timmar efter förlossningen. Haha! Helt på skämt så klart, han är snäll svärfar :)

Fattar inte vart dagarna tar vägen! Uppdateringarna på bloggen är typ det enda jag "tar mig tid till", och det är för att det är klart lättare att uppdatera alla på samma gång på det här sättet. Hoppas att ni inte är ledsna för att jag inte hör av mig personligen, ni förstår säkert alla goa där ute! Kram på er från T, T och E!

Äta bebis?

Åh, måste bara berätta vad min underbara systerson Ludde sa förut idag. Jag hade skickat ett mms med en bild på Elma som låg och sov under den helt UNDERBARA täcket min mamma broderat åt henne och en hälsning till min syster med familj samt mamma och pappa.

Ludde, 3 år, tittar på bilden och säger "Åh vad hon är söt. Jag skulle kunna äta upp henne!"

Haha, han är så rolig... Han måste hört nån vuxen säga så om någon söt bebis :) Jag pratade med honom när vi låg på sjukhuset och då hade han bara en fråga - blev det en kille eller tjej. Vi hade ju redan berättat för honom att det skulle bli en flicka, men han är inte van vid att folk vet vad det är för kön på bebisen före den kommer ut, hihi...



Mammas helt fantastiska täcke. Hon har jobbat med det varenda ledig stund sen i vintras. Det tog en hel dag att bara sortera alla färgerna! Tack snälla mormor säger Elma :)

Sömnig

Nu sover hon så gott vår lilla Plutta, så nöjd, så nöjd i pappas famn ute framför tv'n.

Från det vi kom hem igår har möstret varit så här:

16:15 Ammar på sjukhuset innan vi åker, somnar innan vi far
Sover genom hela mormor och morfars besök 17:15-20:00
Vaknar då en kort stund, somnar sedan om.
23:00 vaknar, ammas, somnnar vid 24:00.

Tänkte nu att hon kommer vakna stup i kvarten eftersom hon sovit så himla mycket under dagen men nehe...

Somnar som sagt vid 24:00 och sover hela natten till ca 07:20. Lyllos mamma :)
Ammas 07:40-08:00. Somnar sedan och sover till 11:00. Ammas igen, somnar vid 12:00. Tar inte gärna högerbröstet av nån anledning. Så har det varit hela tiden fram tills nu.

Sover genom hela besöket av farmor och farfar och gammelmormor och gammelmorfar. De kommer vid 14:00 och åkte vid 15:45. Då först vaknar hon och ammas till 16:30. Somnar igen, vaknar vid 18:00, är vaken en bra stund, ammas vid 19:00. Nu tar hon båda brösten hur bra som helst. *puh!*

Och nu sover hon som sagt gott i pappas knä framför tv'n :) Får se hur natten går, antar att det blir lite mer amning nu när hon liksom fått kläm på det där med käk, hi hi..



Två som gillar att sova. Lillpluttan och farsan på sjukhuset igår förmiddag.



Natural Wonder står det på sparkisen som hon fått av farmor och farfar / gammelmormor och gammelmorfar. Det stämmer verkligen... Hon är en hel naturkraft, särskilt när hon är hungrig ;)


Min prins

Jag har ju inte bara en underbar liten prinsessa men jag har en drömprins också. För när vi kom in till BB och fått sova några timmar och blivit lite utvilade tar han fram en ask och ger mig för att jag varit så duktig! Inuti ligger en alldeles underbar klocka från Pilgrim, som jag blev kär i på vår lilla trip till Köpenhamn i midsomras. Dessutom fick jag ett par jättefina örhängen från samma ställe. Är han inte helt fantastisk?


Dags att åka?

Klockan var strax innan tolv på dagen i fredags och jag hade haft värkar sen 03.25...

Jag, till T som står i köket och har tvättat, städat toaletten, bytt lakan, dammat, dammsugit, torktumlat och gud vet vad mer hela morgonen: "Ska vi ta och dra (till sjukhuset)?"

T: "Ja, det är väl bäst, annars går jag nog över och städar grannens lägenhet också".

Risken var rätt överhängande måste jag hålla med om. Haha, han är väl för rolig min babydaddy ;)

Vår vackra prinsessa

En stolt mamma presenterar sin lilla prinsessa, född 25 Juli kl 02.52 på Östra.
Förlossningsberättelse (med alla blodiga detaljer förmodligen) kommer så småningom. Men vi är hemma nu och ska försöka lära anpassa oss till varandra, hela familjen. Men vi mår bra allihop och lilla Elma har sovit sen vi lämnade sjukhuset vid 16-tiden i eftermiddags, alltså i sex timmar. Så det blir nog livat i natt ;)
























Kramar från oss alla och tusen tusen tack för alla fina sms och kommentarer! Har inte svarat på dem, men det kommer väl så småningom, man prioriterar ju knappt ens att gå på toa just nu, haha!

Comedian...

Jag har ju en riktig komiker här hemma... Får ju mer satan-i-gatan-fan-vad-ont-det-gör-värkar nu och så småvärkar in emellan. Men när jag får de där satansvärkarna så måste jag upp från stolen och bort till en filt och sjunka ner på knä och andas ut värken. Då vart ju han så rolig så han satte på nån alibabamusik under tiden och föreslog att vi skulle vända filten mot Mecka om jag ändå skulle be? Åh, haha vad roligt när man står och frustar ut värkarna...

Hu...

Haha, sova? Glöm det... Tre till fem minuter mellan värkarna och de är 1-1½ minut långa. Då kan man inte sova... Då sitter man vid datorn (typ) och kollar tradera, skriver blogg och slösurfar och sen går man upp och pustar ut värkarna var femte minut. Försöker få i mig lite macka också emellanåt, för det här lär ta på krafterna.. Hoppas bara att det fortsätter nu så inte allt det här är "förgäves".

Men vad profylaxandning är bra!! Börjar varje värk med att andas fel, sen kommer jag på mig (snabbare för varje gång, men still...) och börjar andas rätt och det känns mycket.. tja, bättre är väl nästan synd att säga, men långt mer uthärdligare iaf.

Uppdaterar sen om jag kan/orkar.

Puss

4 a.m.

04.00 på natten och det gör oont. Men fortfarande inte SÅ ont känns det som. Har tagit en vanlig värktablett för att udden ska gå av värkarna så att jag kan få sova några timmar till. Passar på att äta lite och profylaxandas genom värkarna för att öva..

Så det här inlägget handlar väl typ om ingenting. Visst är jag intressant? ;p

Puss på er!

Fixerad

Hej hopp!

Var hos min "nya" BM Christina nu på eftermiddagen och fick veta att lilla Hon är "klart fixerad"! Yeahy! Då verkar sammandragningarna ha gjort nån nytta iaf. Hon har ju legat nedåt men varit ruckbar ända tils nu. Hade en del sammadragningar på morgonen, sen tog jag ett varmt bad och fick en paus men sen har det varit mer eller mindre hela eftermiddagen. En del gör mer ont än andra men det är väl helt ok än så länge.. Just nu längtar jag bara efter ett "riktigt" tecken på att förlossningen har startat, typ att proppen går, att det blir en blödning eller flytning eller nåt sånt omisskännligt tecken. Men det verkar dröja..

T ka iaf ha "herrmiddag" med sin kompis A nu kväll så jag får väl hålla mig framför tv'n i sovrummet (dom ska kolla på baseboll, såklart) men det gör mig verkligen ingenting. Är dödstrött! Sov ju inte så himla bra i natt på sjukhuset och sen är det ganska tröttsamt att ha sammandragningar även om de inte gör dödsont.

Tack igen snälla Lisa som hjälpt mig idag, det var såå roligt att ha dig och Evelin här! Men nu efter att A har varit här ikväll blir det nog besöksstopp fram tills Hon bestämt sig för att komma ut, såvida inte värkarna slutar helt. Blir ju verkligen helt slut! Men förlossningsläkaren sa ju "en eller ett par dagar" så jag hoppas att hon har rätt och att vi har vår Sötnos här om några dagar.

Uppdaterar om jag kan. T har lovat att försöka uppdatera på bloggen med mobilen från sjukhuset om han har tid. Kram på er!

Jämna sammandragningar - nu så!

Välkomna ni ungefär 20 personer som kollar min blogg varje dag. Vet inte riktigt vilka ni är men det är kul att kolla att statistiken är så hög emellanåt :)

Natten har spenderats på KK Östra, på Spec BB för att vara exakt. Mitt blodtryck "försvann" i går kväll med så vi ringde och de ville att vi skulle åka in. Tog en ny CTG för att se att bebisen mådde bra och det gör hon som tur är *puh*. För skerhets skull ville de dock att vi skulle stanna över natten, dels för att kolla att jag inte svimmade av av blodtrycksfallen, och dels för att jag hade jämna och fina sammandragningar var 3'e minut.

Nu på förmiddagen kom läkaren på ronden och tyckte att vi kunde åka hem, för även om det förmodligen var en förlossning närastående så kan det ändå ta en eller ett par dagar så det är ju bekvämare att vara hemma då. Håller fullkomligt med! Så nu är jag hemma, T är på jobbet och jag ska snart iväg till BM för kontroll. Snälla Lisa kommer och skjutsar mig och håller mig sällskap i em och så får jag ju leka och gosa med Evelin också. Kan nog inte bli bättre!! :)

Kramar!

En resa genom tiden...


Blodtryck?

Ja, blodtryck? Med ? på slutet. För jag verkar knappt ha nåt. Nyss hemkommen från Östra efter lite strapatser... Men jag ska börja från början.

I morse vid kvart i åtta låg jag och halvsov i sängen. Brukar ju alltid vakna eller bli väckt vid åtta så jag var lite halvvaken sådär.. Då kände jag helt plötsligt att det "sipprade" nånting. Tänkte att jag antingen kissade på mig lite (pinsamt) eller så var det lite fostervatten som kom. Så jag sprang upp på toa och kissade och tänkte väl inte mycket mer på det. Gick in i köket och gjorde i ordning två smörgåsar och när jag står med näsan i kylen känner jag hur det kommer lite till.. Hmmmmmmmm! Var fortfarande väldigt osäker på vad det var, men jag tänkte att det var bäst att ringa in och fråga om man skulle kolla det eller avvakta så jag ringde till KK Östra och pratade med dom. Sköterskan ville att jag skulle komma in för en undersökning och ett CTG (ett test som kollar barnets hjärtljud och ev värkar).

Sagt och gjort så klädde jag på mig, Totte rinde jobbet och sa att han skulle bli sen, och så tog vi bilen upp till Östra. Fick vänta en kort stund i väntrummet och sen komma in och de placerade CTG'n på mig och frågade lite frågor och senfick jag sitta där med apparaten på mig medan sköterskan gjorde annat. Vi skulle bara ringa på henne när maskinen var klar. Då fick jag världens illamående-attack! Så som igår men mycket värre. Svettades, mådde illa och det svartade för ögonen. Efter några minuter, låånga, långa minuter, gick det över. Medan jag satt där med CTG'n kom det en sån "attack" till. T var så snäll och fläktade mig och torkade mitt ansikte och kom med kräkpåse och vatten.

När sköterskan kom tillbaka var jag alldeles darrig, men då var det dags för undersökningen så det var lika bra att få det överstökat. Hoppade (haha, visst, smidig som en elefant) upp i gynstolen och de kollade om det kom nåt vatten. En som kikade och en som ruckade på bebisens huvud. Hon trodde att kanske en hinna hade gått (man kan visst ha flera) eller att det kanske var en större flytning eller nåt jag hade haft för det kom inget mer vatten. Skönt på sätt och vis men det hde varit gott om det hade satt igång nu..

Medan jag klädde på mig berättade jag hur jag hade mått under CTG-provet så hon tyckte att hon "kunde ju ta blodtrycket, bara för att kolla". Ser hur hon får en rynka mellan ögonen när hon tar trycket. "Jaha" säger hon och trycker upp den där blodtrycksgrejen en gång till. "Brukar du ha lågt blodtryck?" frågar hon. "Ja" säger jag, för det brukar ligga på 110/70 och det är ok, fast rätt lågt. "Nej, nu får du ställa dig upp" säger hon då, för hon lyckades inte ta det andra gången heller. När hon inte kunde ta trycket trots att jag stod upp (och nu börjar jag bli lite svimfärdig igen) blev hon lite orolig och tyckte att jag skulle lägga mig en stund så jag fick komma bort till en säng i ett annat rum.

När jag hade legat en stund och fått lite vatten kunde hon äntligen ta mitt tryck och då ligger det på 80/40. Inte så bra alltså! Undrar bara vad det låg på när det var så lågt att hon inte ens kunde ta det?! Fick ligga nästan en timma innan det gått upp till 105/50, och då fick vi äntligen åka hem. De trodde att det berodde på att bebisen ligger mot det stora pulsådern och att det klämmer så mycket att mitt blodtryck blir helt fucked up. (ursäkta franskan).

Ska prata med min nya BM i morrn och se vad hon anser, för det här känns inte kul längre. Jag menar, ju större bebben blir desto mer kan hon väl trycka på den där ådern och hur bra mår jag då? Nej, just det ja... För det var faktiskt det värsta jag varit med om hittills. Fy fasen vad dåligt jag mådde!

Jaja, fortsättning följer..

Tack för all fina kommentarer jag fått det senaste förresten, jag blir så himla glad! Bara det står "hej" så blir jag glad, så fortsätt gärna skicka, det blir bara ännu roligare att blogga då! Kram på er!! :)

Färdigpackad?

T är så rolig ibland.. I går kväll låg han och pussade på magen och försökte i allmänhet övertala lillskruttan att komma ut. Så vänder han sig till mig och säger "Hon kanske inte har packat klart än, det kanske är därför hon inte kommer" Jag skrattade och frågade vad i hela friden hon skulle packa med sig då? "Tja, hon får väl ta navelsträngen i ena handen och moderkakan i andra". Hahahaha, knasboll :)

Idag mår jag inte så bra, mår illa, är darrig, svettig och har en hög puls. Vet inte om jag käkat nåt konstigt. Det var värre i förmiddags, nu börjar det kännas liite bättre efter några timmar på soffan med vattenflaskan men jag är fortfarande helskum i kroppen...

Måste bara visa bilden på påslakanet jag fick tag på till vaggan. På tradera såklart :) Tror att hon sytt det själv, det kom idag och är jättefint! Jag är verkligen helnöjd!


Babybump

Jag är verkligen helt fascinerad av den här babykulan mitt på min kropp! Många gånger när jag tittar mig i spegeln hajjar jag till, för den ser, iaf i mina ögon, helt sprickfärdig ut :) Och då vet jag ändå att "hon" kan stanna därinne i flera veckor till (men det hoppas jag ju inte). Idag är det nio dagar kvar till Beräknad Förlossning.



Fler fördelar och nackdelar med graviditeten just nu:

Fördelar:

-Jag kan "skylla" på att jag "faktiskt är gravid" när jag glömmer bort saker.
-Jag kommer snart få en bebis.
-Sambon är vääldigt snäll. Skjutsar mig t.ex. fram till lägenheten när vi har varit nånstans och sen åker han och parkerar bilen. Sen lagade han maten idag också, jag gör det för det mesta av bekvämlighetsskäl (så vi kan äta med en gång när han kommer), men nu börjar det bli riktigt svårt att böja sig fram och skrubba potatisen för magen slår i diskhon hela tiden.
-Jag får mycket uppmärksamhet av alla gulliga människor. Jag vet att det är lite ego, men när lillpluttan kommer får jag nog inte mycket av den varan ;)


Nackdelar:

-Jag glömmer faktiskt bort en hel del. Jobbigt när sambon är på mig om sånt jag borde komma ihåg...
-Det blir svårare och svårare att.. ja... torka de nedre regionerna vid toalettbesök om man säger så.. Går ju, men man får liksom knixa till det lite extra nu för tiden. Vill inte ha större mage!
-Andningen genom näsan på nätterna är mer eller mindre obefintlig. Nezeril är min bästa vän. Helt ärligt.
-Baken pratade jag ju om för några inlägg sen... Det är två saker där fram som också blivit helt enorma.. Och dom är ju inte klara med att växa direkt! Ser på dom med fasa just nu, hur stora kan dom egenligen bli??

Bebisbord

Hade Sååååå kul när T skulle dokumentera att jag använde magen som bord när jag satt i sängen och åt risifrutti. I love you to death honey, men du är ingen fotograf ;) Men när vi slutade använda grodperspektiv blev det iaf några hyfsade bilder.



Sen har ju jag en tedens att blinka på varenda kort om han inte räknar in mig typ 1,2 *blunda, titta* 3! Så jag är inte nån Tyra Banks heller om man säger så, haha!

Bak-pojke

Tror ni det var gott med en varm skiva av det här innan vi gav oss iväg till Allum för att köpa födelsedagspresent till T's kusin eller?



Mmmm..... Inte dumt att han leker Jamie Oliver ibland här hemma ;)

Mumsig söndag

Känner doften av T's nybakade bröd.. Sitter och myser och kollar lite på familjeliv. Så får jag syn på det här och vad glad jag blev!

Du är på dag 270 av 280. (96,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 3 fulla dagar (v38+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 29 jul 2009
Du har 10 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tio dagar alltså! Jaja, jag vet, till beräknad förlossning. Men tio är inte hundra, eller åttio, eller sextio som det var förut. Nu är det liksom inom räckhåll. Det är nästa onsdag.

Har haft mardrömmar om en liten kidnappad pojke i 1½-års åldern i natt. Hemska kidnappare som drog och slet i honom och skrämde honom något fruktansvärt. Usch, det kändes ända in i märgen. Tur att det bara var en dröm. Kanske hänger ihop med att det varit mycket sammandragningar i natt, har inte sovit särskilt skönt. Sen har T snarkat så taket lyft igen såklart, det hjälper ju inte direkt... ;)

Nej, idag bli det mycket vila, samma som igår. Då åkte vi och handlade efter att T slutade jobbet och när vi kom hem kollapsade jag rent ut sagt i sängen och sov i typ 1½ timme. Fick släpa mig upp sen och så tvingade jag T att spela Trivial Pursuit med mig på Xboxen. Har slog mig på mållinjen, jäkla skit oxå! Men sen vart man lite piggare iaf.

Satt och kollade på kort häromdagen (läs: deppade) sen 2007-2008 och hittade mina studiokort. Fy faaaan vad smal jag var då! Jämfört med nu alltså. Just då tyckte jag ju inte det. Aldrig är man nöjd när man har det bra.. Så när jag har gått ner lite av babyvikten så ska jag fan va nöjd och glad, och hör sen!



Skitsnygga jag 2007 ;)

Ha-begär



Jag lovar, tofflorna är världens ljuvligaste! Mjuka och goa, med memoryfoam som formar sig efter fötterna.. Helt underbara!

Ni som ännu inte hittat dit, kolla in rosa bandets amerikanska site här.

Möjligt vs. omöjligt

Möjligt:

1. Fortfarande se fötterna (hallå, man kan ju ligga på soffan med benen i vädret! Dock inte komma upp på egen maskin från denna position...)

2. Ta på sig stödstrumpor på morgonen (men det är ingen hit, let me tell you.. Föredrar nu en halvliggande position och sedan ca 10 minuter på en stol framför fläkten, eftersom man svettas som en gris efteråt. Synd bara att detta är en del av just påklädningen, hade varit skönt med en dusch när man var klar..)

3. Gå.

4. Få i fötterna i skorna.. Än så länge *duh, duh, duuuuuhhh*

5. Få ner rumpan i jeansen. Min rumpa är också gravid. Tror att den ska ha tvillingar. Gånger två. Eller fyra...


Omöjligt:

1. Att se fötterna ordentligt från vilken som helst rak position. Varken man står upp eller ligger rakt. Nope, they're gone.. För att inte tala om omöjligheten i att smörja in eller fila fötterna/måla naglarna eller annat skoj.. Haha. Hade velat se den blivande mamman som kommit in på förlossnigen med målade tånaglar by her own doing...

2. Ta på sig stödstrumpor utan att svettas. Ha!

3. Gå snyggt. "Gå" kanske t.o.m. är lite överdrivet, jag vaggar ju mest omkring. Ser nog ut som jag råkat ut för en olycka eller nåt om man ser mig bakifrån. Eller som han i Bruce Almighty with the monkey up his butt...

4. Se något från naveln och ner till ungefär hälften på låret utan tekniska hjälpmedel, typ spegel. Hur undersidan av min mage ser ut har jag ingen aning om... Kan precis skönja naveln så jag vet att den inte har "poppat" än, men förutom det är resten höljt i mystik... Kanske precis så det ska vara ;)

5. Titta på en termometer utan att tycka att det är såååå varmt. "Åh, 15 grader, jag dööööör....." När det är 25 är det inte ens roligt längre och när det var runt 30 där så låg jag bara och flämtade. Som Nemo i en grillpanna ungefär..

6. Låta det gå en dag utan att äta nåt onyttigt.. Iaf en liiiten kaka. Eller, ok, sju då. Sucker!

7. Sitta på en bio i 2½ timme utan att få mördande ont i ryggen och förvärkar.

Tyckte att mitt förra inlägg var alldeles för positivt. Nu har jag fått gnälla av mig. Ahhh.... :)
Kommer säkert med möjligt vs. omöjligt frampå. Beror ju på vilka upptäckter jag gör som nybliven valross. Enjoy!

Mmmm, biokvällen får... 5 brödrostar!

Biokvällen får 5 brödrostar av 5 möjliga! :) Med det inte sagt att filmen var den bästa på jorden (men den var riktigt bra) men all in all var det en sån mysig kväll och jag är så glad att vi kom iväg och fick oss en (förmodligen) sista biokväll innan lillstumpan kommer.

Bäst med kvällen var:

1. Sällskapet (bara jag och älsklingen, underbart!)
2. Filmen (får betyget 4 av mig, klart sevärd)
3. Popcornen (trots att jag råkade sätta den på magen efter halva filmen så den välte ut. Tur att tjejen framför inte fick den i huvudet!)
4. Toaletten efter filmen (efter 2½ timma... ahhhh..... kanske borde satt den här på plats nr 1?)
5. Resten av publiken (inga jobbiga, fnittriga 14'isar/brötiga, högljudda 17 killar eller nåt. Himla bra publik!)

Bio och Fallens Dagar!

Ikväll blir det bio för (förmodligen) sista gången på mycket mycket länge.. Har ju sagt länge att jag ville se Harry Potter och Halvblodsprinsen som skulle gått upp på biograferna redan i höstas (!!) men jag visste ju inte om det gick beroende på om jag fött barn eller inte. Men nu är det bara några timmar kvar tills bion så det verkar ju gå vägen ;) *peppar, peppar*



I helgen är det Fallens Dagar "hemma" i Trollhättan också och jag är såååå sugen på att åka upp, MEN.. Dels vet jag hur trött jag kommer bli (de senaste dagarna har jag tappat massor med energi), dels är det långt från BB på Östra, dels är inte T så sugen på att åka och dels är väl inte jag sugen på att sitta länge i en bil.. *suck*

Alla fördelar är naturligtvis helt underbara, är så många jag vill träffa och umgås med, Lisa, Malena, Petra, syrran och familjen, mamma och pappa, kanske t.o.m. Anders & Marina och Erica & Johannes och gänget? Har ju inte missat en Fallens helt på... hmm... nånsin tror jag! Sen jag var gammal nog att bestämma själv iaf ;) Så hade jag ju velat se Kim spela också i morrn kväll, det hade inte gått av för hackor.

Men... Vi får se. När jag är så trött så jag nästan gråter kanske det ändå inte är värt det? Får börja med att se hur bion går ikväll :)

Mysig middag

Igår kväll hade vi besök här i tristessen. Tottes lagkompis S och hans flickvän M var här. M är också gravid och de är beräknade 10 veckor efter att våran miniplutt ska komma ut. Så vi satt här i går kväll med magarna i vädret - jag med min stora ballong och M med sin jättesöta, alldeles lagom stora bebismage :)


Idag var det sista besöket hos min ordinarie barnmorska också, hon går på semester i morrn så jag fick två tider inplanerade med hennes kollega. Förhoppningsvis behöver jag ju aldrig träffa kollegan men sån tur har jag väl inte..  Allt såg iaf bra ut, samma sf-mått (livmoderstorlek) som förra gången, 36 cm. Lillans hjärtljud låg på ovanliga 140 slag/min, hon har legat stadigt på 148 eller 152 slag/min varenda gång annars. Men den här gången låg hon väl och trynade eller nåt... I alla fall var det ju inget att oroa sig för, hon var aktiv och sparkades både i väntrummet före och sen efter jag gick från MVC så..

Ikväll ska vi till T's föräldrar på middag, ska bli jätteskönt att slippa att stå i köket ikväll. För att inte tala om att "svärfar" lagar typ världens godaste mat. Älskar att åka på middag hos dom, man får alltid nåt supergott tillsammans med trevlig sällskap. Tror lilla kotten kommer att få åka ofta till farmor och farfar ;) Annars händer inget speciellt, är stor och tjock och svullen och har gått upp ytterligare nåt kilo.. Känns ju positivt - not! Men skit samma, lär ju inte kunna göra så mycket åt det än på några veckor ändå.

Förresten åskade det här igår så jag trodde rutorna skulle flyga in så jag kröp närmre T när vi skulle lägga oss och tror ni inte att det gick ungefär en minut och sen hör man små svaga snarkningar...? Han skulle kunna sova sig igenom ett atomvapenkrig den där, haha! Bådar ju både gott och ont inför vaknätterna med pyret ;)

Min utsikt

Det här ser jag varje morgon när jag kikar ner mot golvet ;)



Var är T's fötter? Borta??!

Trodde vattnet gick i natt med, men det är nog bara "pink-mönstret" som blivit annorlunda, haha! Fick ju alltid sitta och vänta en stund förut, för blåsan var väl klämd eller nåt, men nu hinner jag knappt ens sätta mig. Fast det är bara så på natten som tur är. Usch, kanske får börja med binda eller nåt så det inte händer en olycka. Vilka roliga saker man kan skriva om på sin blogg va? Hahahaha...

I alla fall går vi in i vecka 39 nu på torsdag och jag tror att det är 95% av alla bebisar som föds mellan v 38 och v 42, så med lite tur är hon här inom några veckor. Med lite otur får vi vänta ända tills 18-19 Augusti på igångsättning. Över en månad... Hua.. Då hinner det ju bli en rätt stor bebis också... *suck* Men man ska väl inte måla f-n på väggen än...

Lycklig

Jag är världens lyckligaste, på riktigt.. Och då är jag ändå höggravid och tjock och gnällig :) Men jag har faktiskt världens finaste pojkvän/sambo/fästman!

Vi hade månadsdag igår och nu när vi ändå varit tillsammans ett bra tag så firar vi ju det inte så mycket längre så jag tänkte bara lite god mat om vi hann (han skulle egentligen träna) och pussar och gos framför en film eller nåt. Lyllos mig så kunde han inte träna för planen var vattensjuk efter allt regnande igår, så då kommer han hem med en CD som vi sätter oss och lyssnar på. För varje låt tar han oss igenom vårt förhållande, och förklarar vad det betyder och varför han tänker på mig när han hör dom låtarna. Från Blink 182's "First date" till Donna Lewis "Love you always forever". En del hysteriskt roliga låtar och en del så romantiska att jag bara satt och bölade.




Jag älskar dig Totte, och jag är så lycklig att jag får vara tillsammans med den finaste människan jag nånsin träffat!

Måste få in ett grattis till Elisabeth, min (f.d.) jobbarkompis som blev tvillingfarmor (!!) i förra veckan! Kan inte fatta att du är farmor men tjejerna kan vara glada att dom har dig vännen! Mys ordentligt med dom nu så ska jag komma och visa upp lillstumpan när hon kommer ;)

Obsessed? Nahhh..

Snacka om att man räknar dagarna nu...

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 29 jul 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Var hos BM idag och alla värdena ser bra ut, t.o.m. järnvärdet är stabil sen förra gången så den där äckliga blutsaften gör väl sitt som tur är :)

Lisa och Evelin har varit hos ossi två dagar nu och vi har haft det supermysigt! Igår var vi och vandrade omkring på Liseberg en stund, och efter måånga omgångar spelande vann vi faktiskt en liten chokladask. Yeahy!! Kostade säkert oss bara 150 spänn eller så, haha!

       


1. Lite lunch på Trebello (?) på Liseberg
2. Världens goaste Evelin
3. Fick ju skicka ut vår spanare att testa den nya attraktionen Hang Hai. Betyget blev nog 2 starka brödrostar va?

Hmmm igen ;)

Är det helt säkert att det inte är två därinne? ;)


Hmm...

Vet inte vad som hände med texten i förra inlägget men det går visst inte att ändra på...? Så här skulle det se ut iaf...

Idag har jag vart såå sällskapssjuk samtidigt som jag är helt toktrött! Dålig kombo.. :-/ Har börjat inse att det är mest trött väntetid kvar nu.. Men i morrn är det precis tre veckor kvar till beräknat nedkomstdatum, äntligen!!

Och i morrn kommer min Lisa hit, så ska vi bara umgås och det bästa av allt är att jag får sno henne från gubben ett helt dygn! Hon stannar över här och så ska vi hitta på nåt kul. Tänkte Liseberg om det inte regnar (och jag orkar), annars shopping (finns en babybutik i Mölnlycke jag vill checka out) och funkar inget av det så finns det ju ändå en massa tid att tjöta här hemma i soffan, underbart!


Sällskapssjuk

Idag har jag vart såå sällskapssjuk samtidigt som jag är helt toktrött! Dålig kombo.. :-/ Har börjat inse att det är mest trött väntetid kvar nu.. Men i morrn är det precis tre veckor kvar till beräknat nedkomstdatum, äntligen!!

Och i morrn kommer min Lisa hit, så ska vi bara umgås och det bästa av allt är att jag får sno henne från gubben ett helt dygn! Hon stannar över här och så ska vi hitta på nåt kul. Tänkte Liseberg om det inte regnar (och jag orkar), annars shopping (finns en babybutik i Mölnlycke jag vill checka out) och funkar inget av det så finns det ju ändå en massa tid att tjöta här hemma i soffan, underbart!


Kramp!

Hua, nytt grav-sympotom - kramp i vaderna! Kan inte längre sitta på det mest bekväma sättet i soffan, med benen i kors så att magen får plats, det märkte jag i morse. För då får jag världens kramp i vaderna när jag reser mig sen. Samma på natten när jag går upp, kramp kramp kramp och ont i fötterna. Skönt att det har blivit lite svalare nu iaf (jag vet, jättetrist för de som har semester säkert, men för mig är det en gudagåva). Det får gärna vara sol och fint väder men runt 21-22 grader är alldeles lagom för mig.

Nu på onsdag är det tre veckor kvar till BF, 29 Juli. Har börjat känna mer och mer i magen att det börjar närma sig förlossningen nu.. Lite lustigt, för bara tre-fyra dagar sen sa jag till Totte att jag inte kände nåt i kroppen att det började närma sig. Nu tror jag ju inte direkt att det händer i morrn för det, men det har känts annorlunda i kroppen de senaste dagarna. Den börjar nog förbereda sig nu..

Fick svar från de testerna de tog på spec mödravården förresten. De tog ju en massa blod för att kolla blodets koaguleringsförmåga nu när jag går på trombyl och så.. Det visar sig att jag har hetrozygot APC-resistens, en mutation i faktor V-genen - vilket på ren svenska står för "förhöjd risk för blodproppar i benen". Ska inte vara så farligt, men man ska passa sig när man är gravid eller om man åker på långa flygresor. Tur för mig att jag använt stödstrumpor under nästan hela graviditeten för att de på SPA't sa till mig att jag kunde undvika åderbrock med det. Jaja, blir jag sängliggande efter förlossningen ska jag få mer medicin för att undvika proppar och det är ju bara positivt att de upptäckte det före så det kan förebyggas.

Helgen spenderades väldigt skönt förresten. Hemma i fredags kväll med ett glas alkoholfritt vitt vin (MUMS!!) och T drack en flaska vanligt rosé och blev jätterolig :) Vi kan änna nu på efterhand se att det kanske vore bra att ta det försiktigt nu, för nu kan hon ju komma när som helst om det skulle vara så.. Men det finns ju alltid taxi, och det var skönt att bara larva sig, hihi!

I lördags åkte vi ner till T's mormor och morfars husvagn nere i Falkenberg där hans föräldrar var över helgen. Grillade, badade och solade och bara slappade hela dagen. Eller ja, jag höll mig ju mest i skuggan med en massa solskydd, men ändå.. Helt underbart! Brände mig lite på magen, även fast jag smörjt in mig, men det är ju rätt o-solad så det får man väl räkna med. I går åkte vi åt andra hållet istället, upp till mina föräldrar och fick en massa god mat och tog en tur med bilen. Supermysigt. Förresten mamma, jag vill ha receptet på maten. Kan du maila det?

Hmm, nu börjar "saving babies" på Reality TV. Ska kika på det. Ha det bra allihopa i svalkan! :)

RSS 2.0