Kort i (morgon)rocken

Nu kan Nellie ha den söta kaninbadrocken som Elma fick av min kusin då hon var liten. Hon är lika bedårande söt i den som storasyster var om jag får säga min mening. Eller hur? :)
 
 
 
 
Elma var visserligen äldre på sin bild men jag tycker den passar Nellie fint i storleken nu och då kan hon ju använda den längre. :D

Glad Lucia! (några dagar för sent...)

Vi var på vår familjs allra allra första Luciafirande i förra veckan. Elmas förskola arrangerade ett litet uppträdande för familjerna med lussefika efteråt. Eftersom Elma blivit sjuk preciis vid Lucia de två föregående åren blev alltså detta vårt första firande tillsammans och första gången Elma fick vara med och sjunga de där sångerna hon gått och trallat på här hemma så länge. Favoriten har definitivt varit "Pepparkaksgubbar" så den har vi hört mycket och länge :) Så härligt att höra att de stora barnen (höhö, fyra-femåringarna alltså) sjöng SÅ bra på engelska och verkligen kunde artikulera! Superimponerad!
 
Tror iofs att det var bra att detta blev Elmas första Luciatåg för hon var mer emotionellt mogen att kunna stå med sina kompisar och sjunga framför föräldrarna nu, de andra åren var hon nog inte lika tuff och hade nog velat sätta sig hos oss så fort hon fått syn på oss. Men nu stod och så fint med kompisarna och sjöng 6-7 låtar och jag höll på att spricka av stolthet! Hejja Elma!
 

Tårta på beställning

Ingen att hurra särskilt mycket för men här är Mikaels födelsedagstårta :)


My awesom girl!


Adventstårta

Senaste tårtan i raden är en tårta jag gjorde till mammas och pappas adventsmys förra helgen. Blev en tårta med äggfria chokladbottnar och fylld med egenkomponerad mintchokladkräm Fick kommentaren "bästa hittills" vilket jag tar åt mig som klart godkänd :) Jag tyckte iaf den var god.

Fick inspiration av tårtor jag googlat fram och är ok nöjd med resultatet. Inte med täckning dock! Täckte med en köpe-sugarpaste först och det blev katastrofalt fult! Så jag fick snabbfixa lite mmf och täcka igen med ett tjock, fult och ojämnt lager. Men men.. Man lär så länge man lever. Och mmf är ju klart godare så det fick vara ok ändå.


Lekstuga

Idag blir det till att stanna inne, mestadels. Termometern visade friska -16.7 grader när vi vaknade strax efter sex i morse. Brr! :)

Tänkte blogga lite mobilbilder och börjar med bilden jag precis tog. Nellie är nu 10 månader (snart 11) och hon älskar att leka! Elma var aldrig speciellt intresserad fram till iaf två års ålder men Nellie har genuint kul när hon busar omkring. Att gå omkring med dockan i vagnen har hon nog lärt sig av storasyster och hennes kompisar men att ständigt ha trumman om halsen har hon (tyvärr) kommit på helt själv :)

Hon ska alltid trä ALLT över huvudet, varesig det är halsband, sladdar eller snören. Knas-onge! :)


RSS 2.0