Ändrade planer

Idag hade jag och Elma tänkt åka hem till mamma och pappa och hälsa på. Syrran är där med barnen så det hade varit lite kul med "alla" barn och barnbarn där. I från början var det tänkt att några kompisar från Thn skulle komma hem till oss på middag men eftersom vi hade magsjuka i förra veckan/början av veckan vågade de inte riskera att bli sjuka. Men så ringde syrran i morse och hade blivit sjuk över natten och vi fixar inte att bli sjuka igen alltså! Så det blev inget med det... Istället åkte jag och Elma med när Totte skulle jobba och vi har nu utforskat lite av Borås av alla ställen :)

Tänkte ta en tripp och kika på bilbarnstolar sen också, Elma börjar ju bli för stor för babyskyddet, så en bakåtvänd barnstol börjar bli nödvändigt nu. Nån som vet nån bra barnstols-affär i Borås? Annars får vi väl kika hemma, där finns det nog massor med affärer, men när vi ändå är här tänkte vi börja kika här.

Ska nog googla efter lite barnstolstester så man har lite på fötterna innan man går ut.

Hej på er!


NU då??

I morse var jag helt död.. Gick upp med Elma vid sju men kände mig långt ifrån bra. En timme senare vaknade Totte och då fick jag lämna henne till honom (hon skulle ändå strax sova igen) och lägga mig och sen sov jag till 11.00! Vet inte senast jag sov så länge. Jag är liksom inte en långsovare, jag har inte ro i kroppen att ligga så länge, men idag kände jag mig urkass så sängen var det enda som gällde. Körde i magen på mig och jag fick knappt nån nattssömn. I går kväll sa jag till Totte att det kändes som om en mammut krupit upp i tarmarna på mig och dött där, det var ungefär så jag stank.. Usch!

Så NU (mår bättre nu) får det väl ändå vara bra? Nu har vi varit till-och-från-sjuka nästan två veckor! Elma har dock inte visat några sjukdomssymptom idag, varken kräkts eller diarréat så i morrn (vågar knappt skriva det) tänkte vi äntligen gå på babystunden på öppna förskolan. Då har det ju gått ca 48 timmar sen senaste diarrén. Missade ju babysimmet idag, bara för att jag mådde kass och hon hade för ostadig mage, jäkla skit..

Just nu ber jag bara om att vi får vara friska och att vännen Lisas barn blir friska så att vi kan komma på min guddotter Evelins 1-årskalas på söndag och att våra andra kompisar kan komma och äta middag här på lördag som planerat. Kan Du där uppe fixa det? Vore jättesnällt... Tack!

För att visa nåt så kan jag lägga in en bild av Elma som åker tåg första gången, från Tottes mobilkamera. Han har precis tankat över några bilder.



Sätet är lite stort bara ;)

Andra bilden här är tagen på ett café i Sthlm, Elma har för första gången kommit på att hon själv kan hålla sin mugg och, typ, dricka.



Mammas stora tjej! *stolt*

I övermorrn är hon förresten sju månader! Kan knappt tro det..

Kräkhelg

Denna helgen har varit lång och tråkig. Totte har ju varit magsjuk, började natten till lördag och han är fortfarande (söndag kväll) inte bra. Det blir blåbärssoppa och vatten för honom, även fortsättningsvis. Elma har ju också varit hängig så vi har vart inne nästan hela helgen. Jag vart helt tokig, har inte varit utanför dörrn sen i onsdags så i morse skottade jag fram bilen under 30-50 cm snö. Kändes faktiskt härligt att få komma ut, solen stod nästan lika högt som snön och allt bara glittrade :) Sen vid lunch försökte jag ta med Elma ut en sväng. Resultatet ser ni nedan...





Var ute i tre-fyra minuter och hon bara GALLskrek. Sen kände jag för att gå in igen innan grannarna anmälde mig för barnmisshandel eller nåt. Ingen aning varför hon var så ledsen och grinig, hon hade sovit 1½ timma (!) och sen fått lunch precis före vi gick ut så... Får väl försöka i morrn igen.

Nåt som gick bättre var däremot det här:



Vi hade 15-20 minuters speltid kvar på wiispelet Zelda - the twilight princess och Elma gillar visst gubbarna som hoppar runt så det spelade Totte klart. En stund satt hon också i gåstolen (som jag fick rengöra från all kräk först) och då var hon så glad att jag fångade en så härlig bild :)





I morrn "bara måste" jag till öppna förskolan. Så länge Elma håller sig stabil alltså, vi vill ju inte riskera att smitta nån. Jag måste bara få komma ut och se nåt annat än våra väggar och prata med nån annan än en sjuk Totte och en "glad/ginig om vartannat"-bebis. Tror att det skulle göra Elma mycket gott också. Så hon inte får torgskräck när vi åker till babysimmet på tisdag om inte annat :)

Sjuk sambo och sjukt snöfall

Först av allt vaknade jag av ett inte så mysigt ljud från toaletten vid halv fyra i morse. Totte har, även han, nu fått magsjukan. Så jäkla konstigt bara att jag fick den för 1½ vecka sen och först nu får de andra den... Skumt. Får hoppas att det inte är två olika magsjukor så att jag blir dålig igen *peppar peppar*

Men idag verkar Elma bättre, hon var ju jättedålig i förrgår, kräktes halva dagen, och igår kom det upp två gånger och hon hade feber och hon åt lite dåligt. Idag har det dock gått ner två mindre flaskor ersättning och hon åt en liten portion barnmat till lunch. Så härligt att se att hon äter mat, hon har varit superarg när jag närmat mig med en sked de senaste dagarna.

Nu sover hon så jag passade på att fota snön lite. Det har ju kommit enoma mängder snö ovanpå det som redan legat i vad, 2½ månad?

För att jämföra, den första bilden är tagen 6 Januari då jag tyckte vi hade massor av snö, den andra är tagen idag, 20 Feb.




 
Lite skillnad eller? På första bilden ser man ju hela staketet, på den andra sticker ju bara de övre plankorna upp. Galet!

Så gulligt förresten, är jag öppnade dörrn i morse fick jag se det här:



En liten pippi hade tassat så tyst utanför vår ytterdörr :)

Men nu får det gärna vara ett slut på allt det här, både sjukdomar och snö för jag är trött. Så så trött. Behöver vila och få komma ut och gå promenader och kunna träna! Vill ju inte lämna Elma förrän hon är helt frisk. Men se upp Mars, för här kommer vi!

Fynd!

Vill visa några andra fynd, Ullaredsfynd! Jag och Anna tog våra småttingar och drog dit helt spontant i tisdags :)



Supertuff mörkgrå hoodie med lila text.



Sååå mjuka och sköna jeans.



Alfons Åberg / Milla-set som också är supermjuka. Skulle nästan vilja ha en i min storlek ;)

Vill också visa en bättre bild på tröjan som kom igår från linuslotta, den är bara så himla fin tycker jag:



En bild av en stad på magen och tittar man närmre...



... ser man (vet inte om det syns på bilden) att den har fina stenar över framsidan. Underbar! :)

Elma ligger och sover igen, hon har feber idag, 38.2 i morse. Tyvärr sover hon inga längre pass, max 30 minuter om gången. Men hon sov i natt, thank god! När klockan var 06.00 vaknade jag av att hon inte gjort et ljud av sig på hela natten :) Nu måste jag ta en huvudvärkstablett till, blir inte av med detta förbaskade huvudvärk!

Kram

Mini var sjuk!

Idag vaknade vi som vanligt, Elma fick en flaska vid halv sju och somnade sedan om och sov till 07:15. Knappt en halvtimme senare började hon kräkas och det höll sedan på till halv tre-tiden i eftermiddags. Stackars liten!! Vilken j-vla dag rent ut sagt. Men nu har hon fått vätskeersättning, två pytteflaskor ersättning med flera timmars mellanrum och två skedar gröt och sen somnade hon som en stock. Nu får vi bara hoppas att hon (och vi) får en lugn natt. Stackars lilla Fisrumpan!

Det var ju en hel vecka sen jag var sjuk (onsdag kväll-natt) så jag fattar inte hur det här gick till. Har aldrig hört talas om en magsjuka med sju-åtta dagars inkubationstid? Oavsett hoppas jag bara att hon blir bra och att ingen annan smittats på vägen.

Vill visa alla fina saker jag köpte på linuslotta.com som kom idag förresten! (bilder kommer därifrån)


Fin solskyddsdräkt (planerar långt i förväg nu) till Grekland-resan.



Supersöt tröja från Esprit



En till underbar tröja från Name it. Gjorde sig 15 ggr bättre irl än på bilden :)



Söt luftig topp från LinusLotta.

Sen skulle jag även fått dessa byxor men pg.a "felaktigt lagersaldo" skickade de dem inte. Mina varor skickades igår och idag finns de (enligt kundtjänst) åter i lager. Jag måste alltså lägga en beställning till... Konstig kundservice..



Från Me Too, ett av mina favvomärken. De finns även i blått, visst är de söta??



Kram från en trött familj.

Alla hjärtans bråk

Tack för alla kommentarer, det värmer verkligen :)

Tänkte visa det underbara smycket jag fick av min/mina älskling/ar på alla hjärtans dag. Totte hade fixat ett helt underbart glashjärta med en ingraverad bild på honom och Elma. Var lite svårt att ta kort på det, men så här såg det ut:



Av mig fick Totte en fyll-i-bok som heter "en kärleksförklaring" där jag fyllt i allt jag tyckte och tänkte om när vi träffades, dejtade, flyttade ihop osv. Klistrade in bilder och hans kommentar var (förutom "tack vilken underbar present" såklart) "OJ! Vad smal och snygg jag var" Så nu är det nog smala linjen för oss båda, för båda två skulle nog vilja se ut lite mer som vi gjorde när vi först träffades ;)

Idag har jag och Elma bråkat, kan nog kalla det vårt första riktiga bråk sen hon föddes. Jag hade gjort mig till och lagat mat åt henne (annars är jag en typisk burk-mamma) och hade gjort potatis och fisk. Väldigt enkelt såklart, jag är ju inte så duktigt. Men tror ni inte att ungen TOTALratar det eller?!

Precis allt åkte ut igen och hon gnällde och gapade, och hon bråkar verkligen aldrig vid lunch, så jag antar att hon verkligen inte gillade det.. *snyft* Och det hade väl varit ok, om inte... Jag öppnade naturligtvis en burk istället, ungen måste ju ha mat.. Och då ratar hon den med! Efter mycket gnäll och bråk gav jag upp. Hon fick en flaska, som hon åt lite av och sen blev det katrinplommon till efterrätt för nu måste hon få fart på magen.

Skäms att säga det men jag var faktiskt rejält sur oh grinig på henne efter det. Hon bajsade efter maten och hon fick inte ett enda leende när jag bytte blöjan. Stackars unge, det var ju inte hennes fel att jag inte kan laga mat.. Tog några minuter efter blöjbytet och sen tinade jag upp, jag menar, man kan faktiskt inte vara sur länge på henne. Det kommer ju såna där sköna leenden med bara minuters mellanrum så vad gör man? Omöjligt att stå emot ;)

I morrn ska jag och Elma åka och handla. Burkmat.

Helg i Huvudstaden

Har haft en underbar med utmattande helg i vår Kungliga Hufvudstad :) Historien ska egentligen börja redan i tisdags, då jag och Elma var och hälsade på en av världens bästa kusiner, Ludde, som fyllde fyra år.
Vi fick paj och vi lekte en massa! Elma hänger ju med lite mer än förut men än kan hon inte mäta sig med kussarna ;)



Elma och mamma på kalas.



Vill ju visa hennes fina klänning! Denna fick hon av snälla tant Lisa. Hon var helt bedårande i den. Dock hade jag klämt på en för liten tröja under, märkte jag i efterhand. Kort i ärmarna :)



Ludde fick födelsedagspaj! Supergod hallon och blåbär? Vad det nu var för bär så smakade den smaskens!

Och sen då på tal om det som inte var så smaskens så blev jag ju sjuk i onsdags kväll. Mådde hemskt konstigt och blev yr och grejer så jag ringde faktiskt till Totte och förvarnade. Jag hade ju börjat med maten när det slog till, så jag fick stänga av plattorna och sätta mig på golvet, trodde ju att jag skulle svimma eller nåt. Elma satt i gåstolen så hon var ju relativt säker och nöjd men jag var lite rädd för en ny stroke en stund, så underlig kände jag mig.

Så kom Totte och jag lade mig på soffan för att vila. Han gjorde klart maten och jag tänkte att jag kanske mådde konstigt eftersom jag inte ätit på rätt många timmar så jag försökte klämma ner lite mat. Gick inte så bra... Vid halv åtta gick jag och lade mig och då hade jag börjat må lite "kräk-illa". Klockan nio kom det. Fy fasen i h-vete vad hemskt det är att bara kräkas och kräkas och kräkas. Höll på ungefär en gång i timman, på timman, till klockan var fyra på morgonen. Då somnade jag äntligen, helt utmattad.

Illamåendet höll i sig, men så fort jag vaknade på morgonen bad jag Totte om lite bröd och ett vattenglas till och så började jag äta sakta, sakta. Var jätteosäker på morgonen om jag skulle orka med tågresan morgonen därpå men skam den som ger sig! Massor med vatten och lite mat senare (läs: 10 st chips, vilket var det enda jag fick i mig mitt på dagen) var jag skakig, men ok. Så fredag morgon klockan 07:00 stod skjutsen vid dörren och vi åkte mot tågstationen.



Här kollar vi in allt spännande på centralen.

Jag var ju lite nervös, dels för egen del, att magen skulle klara sig och så, och dels för Elma, hon har ju aldrig åkt så här långt hemifrån förut. Men tågresan gick jättebra, hon uppförde sig hur bra som helst! Vi hade ju bunkrat upp med "lagom högljudda" leksaker (hon tycker ju om det som låter högt bäst tyvärr) och sen hade vi ju farmor och farfar där också som lekte en massa tittut-lekar och annat skoj. Det hjälpte också att det satt en liten ca 10-årig flicka i sätet bakom oss, Elma höll på att krypa ur famnen för att komma bak och få leka med henne.



Lite trött, efter en tidig morgon, men väldigt aktiv tjej. Berömmer faktiskt mig själv med att inte se helt ut som jag kände mig på de här korten :)



"Titta ut titta ut en minuuut"



Lekkompisen satt bakom som sagt :)

När vi kom fram till Stockholm C tog vi genast en taxi med allt bagage till hotellet och sen gick vi ut och gick med Elma i vagnen. Då hade hon bara sovit en kortis på tåget så på promenaden slockade hon fort.



Slagen hjälte :)

Längs promenaden gick vi in i en barnbutik där vi hittade lite leksaker. En "prassel"-bok och ett band med olikfärgade ringar. Hon lekte så med farmors långa halskedja på tåget så nu fick hon sitt eget halsband :) Det busade hon sedan med på kvällen på hotellrummet.



Leker med nya leksakerna. På väg att få slagsida också...?



Oj oj!



Och DÄR föll vi över.. Vad var det mamma sa? :)

Senare på kvällen skulle jag och farmor gå på musikalen Hairspray på Kina-teatern och snacka om att jag var trött! Men vi höll ut och det var verkligen värt det! SÅ HIMLA BRA! Rolf Lassgård som spelar Tracy Turnblads mamma är helt lysande! Men det är ju naturligtvis den samlade ensembeln som gör musikalen och tjejerna och killarna som dansar och sjunger är verkligen helt fantastiska!

Elma fick såklart stanna hemma på hotellet med farfar och pappa och såhär trött såg hon ut innan vi gick. Sedan ville hon ju såklart inte sova så när jag kom hem vid elva - halv tolv hade hon precis somnat.



Efter en liten jobbig natt (Elma vaknade många gånger och sista gången var hon så ledsen att hon fick komma från resesängen och upp mellan oss och då somnade hon genast. Bara jag som vaknade när jag fick hennes fötter i nyllet..) tog vi en heldag på stan. Vi tog tunnelbanan in till t-centralen och shoppade i Gallerian för att sedan strosa nedåt Gamla Stan och luncha på en mysig krog. Det snöade som aldrig förr när vi gick men Elma sov så gott, nedpackad i vagnen, och hon vaknade först när vi satte oss ned för att äta.

Vi hade funderingar på att gå ut och äta på kvällen (tidigt) men eftersom vi hade haft ett par riktigt jobbiga nätter (först magsjuka och sen en orolig Elma) hängde vi på hotellet, nattade Elma i vanlig tid vid sju, och tittade på melodifestivalen.



Elma sitter i sin resesäng och tittar genom Heffaklumpen på farmor på andra sidan nätet.

Natten var lugn, hon vaknade bara och ville ha nappen ca 5-6 ggr men sen sov hon till 07.00. Underbart! :) I morse efter flaskan var hon både pigg och glad så då busade vi i sängen.





Ska försöka blogga i morrn om de fina alla hjärtans-presenterna jag fick (och gav). Men nu är det sängen, jag är helt slut! Men det var kul att blogga om helgen medan det var färskt i minnet. Glad alla hjärtans på er!

Sjuuuuk

Uscha, jag har varit sjuk... I går kväll började jag må konstigt, lite yr i huvudet och kände mig svimfärdig, så jag gick och lade mig 19.30. Klockan 21.00 slog det till och jag började kräkas och sen slutade det inte förrän 04.00 i natt. Fy fasen alltså! Det gör ju inte saken bättre att jag hade en klipptid bokad idag som jag ser fram emot JÄTTEmycket, och att vi ska åka på en weekendresa till Sthlm i morrn. Har varit helt utslagen hela dagen, bara försökt äta små mängder och dricka mycket vatten. Hoppas nu bara att allt det här fjomperiet är över och att resten av familjen klarar sig.

Elma har varit underbar förresten, sov genom alla mina (inte så diskreta) kräkattacker och var jättesnäll mot sin pappa hela dagen idag. Älskade unge!

Måste nog lägga mig nu, men jag får uppdatera efter vår helg i huvudstaden!

Hej på er!

Lattjo dag!

I morse slarvade vi ner till centrum, Lillan och jag, och mötte upp mormor som kom med bussen. Elmas mormor alltså, mamma Lena. Elmisen har ju varit ganska rädd för henne (och alla andra) en längre tid nu, men det verkar ha börjat släppa för idag har hon inte gråtit av rädsla en enda gång! Det brukade hända så fort någon som inte var hennes mamma eller pappa tittade på henne lite för länge. Som förra veckan på babysimmet då en jättesöt ca 70-årig tant tittade på henne och sa nåt i stil med : "Åh vilken söt liten tjej" då vände sig Elma till mig med en mun som såg ut som en upp-och nedpåvänd banan och stortjöt. Men nu kanske det släpper som sagt :)

I morgon ska vi alla tre på babysimmet och på eftermiddagen ska vi hälsa på en av världens bästa kusiner, Elmas kusin som fyller 4 år i morgon!

Elma och mormor lekte med bollar.
Här, varsågod Elma!



Jaaaa, den vill jag ha!


Urväxt

Fattar inte hur fort Lillan växer?? Nyss började hon använda stl 62 och nu, bara sådär har hon stl 68. Tror inte hon hade 62 mer än ett par veckor! Helt sjukt..

Idag har Elma lekt med sin dock för första gången. Den snarkar, säger mama, papa och gråter när man trycker den på magen. Vet inte om man kan kalla det leka förresten, men hon såg ganska förtjust ut :)



Sen vart det gåstolsrace

 

 

Och nu precis innan hon somnade sög hon på tån när jag bytte blöja



Stor dag idag alltså :) Vi har förresten varit hos Tottes morbror och fått en massa fina barnkläder, deras barn har ju växt ur dem så vi fick rota omkring och hittade en massa bra grejer! De är i tvätten nu men om jag kommer ihåg kanske jag ka fota några och visa er senare.

Nåt ÄNNU större nästan är väl att jag ska vara "barnledig" ikväll och åka till min kompis Thesen och kolla in melodifestivalen med en eller två flaskor vin och en massa god mat! Känns konstigt att (ev) sova borta och inte vara hemma med min bebis, men jag kanske klarar det ;) Nu måste jag packa väskan, vi åker om mindre än två timmar. Tjing tjing!


Playdate idag igen! :)

Känns som vi precis kommit hem, men så är självklart inte fallet :) Vi har varit på en playdate hos Jenny och lekt med Belle, Sally och Robin och deras mammor. Tog en hel del härliga bilder så de får tala för sig själva:



Våra värdinnor :)



Busungarna bryllingarna (?) Sally och Robin.



Robin och mamma.



Sally och mamma.



Supersöta Sally leker på golvet. Vid det laget hade Elma somnat i soffan :)

När vi kom hem hittade Elma nåt igen som hon hittade för första gången i söndags - sin fot..



MUMS!



Extra arom utan strumpa.. :) Dessutom har vi inte badat idag. Försöker dra ner på badandet eftersom hon är lite torr. Nu blir det bara en eller två gånger i veckan hädanefter. Tror ni foten smakar gott då eller? ;)

Playdates

Igår hade ju jag och Elma playdate med Lisa och Evelin och Oscar och idag var vi på babysim och hade en liten playdate med A & A. Vi är ju med i samma familjegrupp så småtjejerna är ju nästan precis lika gamla, det är så kul att se hur de relaterar till varandra! Förra gången ville ju Amanda smaka på Elma och den här gången var det nästan tvärtom, när de satt i soffan fick nästan A se upp för Elmisen :)



Elma sitter (!) och leker på golvet med amningskudden som fallsupport. Har ni sett vad toppig hon är bak på huvudet? Syns intenär man bara kollar på henne, men här blev det väldigt synligt.. Det är bara på "vänster bak". Men vad tusan gör man åt de, hon ligger ju knappt alls på rygg på dagen längre?



De leker så fint ihop, sötnosarna, men de ska natrligtvis ha samma leksaker på samma gång. Än så länge har vi dock klarat oss utan gråt, det kommer väl när de blir äldre :)



Amanda gillar Elmas "Fantis", hon också :D



Nu sitter hon ganska bra, men man får ändå passa såklart.

I morrn ska vi på ny playdate, hos underbara Jenny och hennes ursöta Belle. Det blir hennes syster och systerson och någon mer tror jag att hon skrev. Jättekul att få träffa lite andra barn också!

Nu blir det sängen, man blir trött av att babysimma, haha!

Kompisbesök

Idag har jag och Elma varit hos "Tant Lisa" (som inte gillar att jag kallar henne tant) och Evelin och lekt. Det är alltså min bästa kompis, som normalt bor ca 45 min-1 timma från mig men som idag, med all snö och trafik, bodde 1,5 timmar från mig. Lunchade och pratade och gick igenom en massa av Evelins och Oscars gamla kläder och jag köpte en del av henne. Supertrevligt! :) Tog med mig min lilla kompaktkamera och tog några bilder och OJ vad mycket jag kände att jag saknade min systemkamera när jag såg bilderna! Visst är de fina, men inte samma kvalité som vanligt, eller hur?



Elma fick låna gåstolen en stund. Visst har hon tuffa kläder? En Miffy-tunika som hon fick av snälla moster och ett par mörkblå jeanslegging.



ALLA gullungar på ett och samma kort (Oscar var fortfarande på dagis)! Och är det inte Kakmostret i bakgrunden?

I morrn är det som vanligt babysim och på eftermiddagen blir det nog playdate med A & A, grannarna. Får hoppas bara vi inte råkar ut för nåt i snön, Totte sa att det skulle komma tre decimeter! Får köra försiktigt.

Kram!

RSS 2.0