Superskön SPA-helg!

I fredags kom härliga, underbara Lisa hem till oss som en förberedelse för vår mamma-SPA-helg :) Vi skulle åka till Tylösand SPA på lördagen och för att riktigt ladda upp inför vår Stora Relax-helg inledde vi med vin och lite let's dance och massa tjöt på fredagen.

Det hela började för två (?) veckor sedan när Lisa ringde och nästan bönföll mig att åka med henne till Tylösand SPA. Hennes man jobbar i en annan stad på veckorna och veckopendlar alltså så Lisa är ensam med barnen för det mesta på veckorna och, tro mig, det sliter rätt hårt på en. Vi älskar ju båda våra barn så otroligt mycket men en liten stund för sig sjäv utan det ansvaret är helt ovärdeligt!! Så jag var ju ändå inte sen att tacka ja till erbjudandet att åka med (på hennes beskostnad!!) och bara betala min behandling (massage) och sen skämdes jag nästan så jag stod för allt dricka, den mat som inte ingick, samt bensin. Trots det betalade jag ju inte alls mycket så TACK Lisa för din generositet!

Det var ju första gången jag varit borta från Elma över natten så det kändes lite nervöst när vi drog ner på lördagsförmiddagen men som tur var hann jag bara börja längta "lite lagom" efter mina älsklingar här hemma, jag slapp iaf gråta av längtan :) Hade faktiskt med mig en av Elmas snuttisar och mös med den på kvällen. Jag vet  - jag är en tönt ;)

När vi kom ner till Halmstad vid lunchtid svängde vi in till centrum först för att få oss nåt att äta. Det blev en delikat hamburgare på Sibylla med en side-sallad, lyxigt värre! Haha! Sedan åkte vi iaf in till Tylösand SPA, checkade in, gick direkt till rummet (jättefint!) och bytte om och gick sedan ner för att få vår klassiska massage som vi båda skulle gå på.

Jag hade verkligen sett fram emot massagen och intet ont anande blev vi efter en stund hämtade av våra massöser. Sedan följde en timma med en tant som måste jobbat på Helga's house of Pain... En liten smal, skinntorr tant som säkert var jättetrevlig men som, trots att jag sa att det gjorde ont, knådade mig nåt så innihelvete hårt så idag har jag blåmärken på ryggen! Lite äckligt var att när jag vänt mig om på rygg för axel-nack massage lutade hon sig över ansiktet och luktade rök.. Hon var säkert jättesnäll som sagt men åhhh.. Vad jag hade velat ha Lisas massös istället!

Efter massagen hade vi tänkt gå på ett av passen, ett Zalza-pass men de sa åt oss att ta det lugnt så vi gick och bubblade i bubbelpoolen, kollade in utomhuspoolen och latade oss i allmänhet i några timmar innan det var dags för middag. Gudomligt!

Slöar på rummet:



Lisa är redo för middagen.



Middagen i den stora, vackra matsalen var lika bra den, vi fick en förrätt med chevréost och prosioutto (har absolut ingen aning oim hur det stavas, alltså italiensk skinka), till varmrätt var det en fisk- och potatisrätt och till efterrätt var det tre små delikata saker, en nyponmousse, en minisemla och en chokladmaräng. Alltihopa var jättemumsigt!

Kolla in va:





MUMS fillibabba!!



Läcker efterrätt..

Efter middagen tog vi det lite lugnt på rummet, såg på Freaky Friday och skålade i vin innan vi gick till nattklubben Leifs Lounge. Direkt efter middagen hade vi kollat läget där men det var så lite folk att vi bestämde oss för att kolla in det lite senare. Och DÅ var det drag! Vi dansade och hade SKITKUL tills vi inte orkade mer (trötta mammor lägger sig tidigt) så vid ett-tiden vart det nog lights out hos oss.

Men vi var ändå ganska pigga idag på morgonen så vi mumsade i oss en härlig hotellfrukost (de hade en kille i matsalen som gjorde omeletter på beställning!) innan vi masade ut med väskorna i bilen och checkade ut från rummet. Sedan tog vi oss till SPA't och Lisas sista behandling - en inpackning och massage med hjortron och lera. Under tiden hon var på sin behandling passade jag på att sola (12 min) och simma och bara ligga och flyta i poolen. De flesta weekend-gästerna hade nog åkt hem då (utcheckning är ju vid tolv och nu var klockan strax efter tolv) så jag var nästan ensam vid poolområdet, det var helt underbart! Vilken avslappning! Mycket bättre än Helgas tortyrövningar...

Sedan fick vi lämna Tylösand för den här gången men, tro mig, vi kommer tillbaka!



Glad tokstolle lallar hem från Leifs Lounge :)

I love you Philip Morris! + första tanden!!

Den filmen har vi precis varit på på bio. I love you Philip Morris, en ny romantisk komedi (?) med Jim Carrey. En mycket underlig gay-komedi om en bedragare som i fängelset möter sitt livs kärlek, Philip Morris. Baserad på en sann historia, tydligen, men med ett tråkigt slut och jag kan tyvärr inte säga att den, enligt mina mått mätt, står sig mot Jim Carreys andra komedier. Men men, smaken är som baken.

Men om vi börjar från början med helgen skulle vi i fredags träffa Jenny och Belle men p.g.a. busvädret blev det inställt. Istället kom då snälla moster och kusinerna och höll oss sällskap. Elma älskar ju att umgås med sina kusiner, Ludwig har alltid varit den stora favoriten, men nu har hon nog upptäckt att Wilmer är precis lika kul.



Elma får en rolig hatt.



Storkussen är en dängare på wii-tennis!



Och plötsligt stod Wilmer där, redo att åka hem igen :) Skor och jacka ska man ha då, redig kille!



Vi busar på golvet... Kommer krypandet snart tro?



Elma badade och fick en såå fin frisyr!

Hade hon öppnat gapet liite till hade jag nog kunnat ta kort på hennes första tansebissing som vi hittade i underkäken på lördagsmorgonen! Som jag gått och väntat på den! Nu måste vi bara börja komma ihåg att inkludera tandborstning/bitning i kvällsrutinerna också :)



Snacka om en stolt man! Totte testade vår nya fina grill i lördags kväll och Åååhååhhåhåhåh vad gott det var! Som jag sa till honom, det var det godaste jag ätit i år!!



Men bus och skoj och bad tär på krafterna. Så här trött blev Elma på lördagskvällen. Lilla Snuttan :)

Världens sämsta bloggare...

... måste vara jag va? Men jag har varit så trött den senaste veckan och haft massor att göra med... ingenting? Överlevde uppenbarligen veckans första två dagar utan Totte, saknade honom massor såklart men Elma höll mig sysselsatt. Hon var faktiskt jättesnäll och hennes farmor kom och hälsade på på måndagkvällen så vi slapp vara ensamma (och Elma brukar vara som grinigast på kvällen). Så hon lös upp när farmor kom och vi fick allt som allt en jättebra dag, en inte så himla rolig natt (vaknade fyra-fem gånger) och sen en till fin dag med avslutning på den första babysimkursen. Vi ska ju fortsätta på nästa kurs redan nästa vecka, men några av bebisarna med föräldrar fortsätter inte så det var ju ändå en liten avslutning med diplom och allt. Så nu är Elma en diplomerad Tumlare! :)

I morrn har jag inte bilen men det ska nog gå bra ändå eftersom Jenny och Belle kommer hit och hälsar på och ev även syrran senare om hon kan. Elma älskar ju verkligen sin moster och "morbror" och sina kusiner så det blir toppen i så fall. Men om inte så får hon ju iaf leka med vännen Belle en bra stund efter lunch och kanske ta en promenad? Vi får väl se vad vädret tillåter.

Nu tänkte jag leka tumlare själv och tumla ner i sängen. God natt!

Trött

Helgen avslutades inte riktigt lika bra som den började. Dagen började med ett gigantiskt brak när Elma, i sin gåstol, rev ner en stor tung glaskupa fylld med sand. Det var en present jag fick av mamma och pappa och den har överlevt tio flyttar men den klarade bara sju månader med Elma, varav hon varhelt immobil sex av dessa. *suck*

Vi var sedan hemma och syrran som fyller år i dagarna (GRATTIS syrran!) och det var jättetrevligt men när vi kom hem var Elma på ett riktigt skithumör och skrek i en timma. Fy fan åt helvete vad trött jag blev på ungen... Hon var alltså inte ledsen, utan arg! Skitsur varesig hon satt hos oss, i gåstolen eller på golvet. Uscha!

Måste försöka överleva dessa två dagar... Men man blir trött ibland.

Bra början på helgen!

Dagen har varit SÅ skön! I morse åkte Totte till jobbet för att Lördagsjobba fyra timmar och då fick Elma och jag besök av Malin och Isabella. Elma var så himla grinig när de kom för vi hade haft en liten det-är-inte-farligt-att-ligga-lite-på-mage-fight precis innan. Hon vill ju ALDRIG ligga och leka på mage själv, är det andra bebisar med går det bra en liten stund men när vi är ensamma ska hon aningen vara i min famn, i gå stolen eller så ska hon hålla mig i händerna och gå själv. Med andra ord, min rygg gå i tusen bitar snart...

Efter vårt lilla bråk (hon fick ligga och ilsket gallskrika medans jag låg bredvid och sjöng och pussade på henne)var hon rätt så sur på mig och vägrade, såklart, att äta maten jag lagat till henne (woptidoo). Med andra ord satt vi och slogs vid matbordet (bildligt talat) när Malin och Isabella kom. Men en skön promenad i vårsolen piggade upp oss båda och tjejerna var så glada när de fick leka ihop på vardagsrumsgolvet. Tror att Elma trodde att Isabella var en riktigt kul docka eller nåt, för hon umgås ju nästan aldrig med bebisar som är mindre än henne själv :) Men hon tyckte riktigt, riktigt bra om henne i alla fall.



Tjejerna :)



Kompisarna håller händer.



Önsketänkade från mamma är att Elma säger: Kom så kryper vi bort och kollar in min gåstol! Med betoning på kryper alltså... ;)



Finaste tjejerna! Isabella har så vackra blå ögon så det är inte sant!



Så kom pappa hem och Elma visar sin finaste Ajax-pose.



Vi ville fota storleksskillnaden på tjejerna. Nu står Elma något närmre kameran (lutade sig och ser ut som en jätte) men det är ändå rätt stor skillnad på 2½ månad i den åldern. Sen ligger Elma ganska mitt på genomsnittskurvan  för vikt och längd medan Isabella är något under den.

Efter vårt finbesök åkte vi själva på finbesök och hälsade på hos T's morbror som fyllde år. Alltid lika härligt att träffa "tjocka släkten" :) Barnen älskar när vi (Elma) kommer och det gör alla andra med och det är så roligt att se! Kvällen spenderade med att se melodifestivalen och Anna Bergendahl vann precis.. Vet inte jag, har lite svårt för hennes röst men låten var rätt fin. Blir nog bra det med.. Nu blir det snart sovadags!



Elma blir bortskämd med en massa fina leksaker hos Champ med familj. Med på kortet är farmor, farfar och pappas Lill-kusin Jenny. Och så här såg Totte ut när Anna vann melodifestivalen... ;p (eller inte).



Kram!

... och långa sköna dagar.

Elma är så rolig, hon har kommit på ett nytt sätt att leka med sin gamla leksak - babygym'et! Så här kan man ju göra!



Man står alltså i gåstolen och släpar med den som en portabel leksak!



Va, var det inte så man skulle göra?

Idag fick hon också babysmörgås för första gången - en enkel macka ljust bröd med smör på. Slank ner fint :)



Mumsfillibabba!



Sen fick hon kladda själv med en majskrok och det tog inte många sekunder innan den försvunnit, hon börjar verkligen få grepp på det där nu.

Igår var vi på långpromenad i "vår"-solen förresten, jag och Elma med Anna och Amanda. Superskönt, vi var ute i nästan två timmar! Idag är det däremot gråmulet så vi städar och leker inne. Var ute på backaplan en stund i förmiddags och gick en kort promenad men fy satan vad kallt det var. Nä, det blir inne resten av dagen och göra inomhussysslor som har blivit lite eftersatta då vi haft mycket annat skoj att göra de senaste dagarna.

Kram på er!

Lång, skön helg

Redan fredag morgon började min och Lillans långhelg då vi åkte upp till mormor och morfar. Jag mådde jätteskumt när jag vaknade men som tur var ordnade det upp sig tillräckligt för att vi skulle komma iväg :) Hos mormor och morfar (Elmas mormor och morfar, alltså mina föräldrar) var också gammelfarmor så Elmis hade många att leka med i fredags. Så vi mös och tog det lugnt, Elma fick bara umgås lite med mormor och morfar som hon tyvärr träffar alltför sällan. Det är allt synd att vi bor såpass långt ifrån varandra! Men kolla vad glad hon är när hon får gosa med mormor och övnings-gå med morfar:





Tror inte att man får ont i ryggen efter några minuter av det där va? Ajj! :S

Igår åkte vi hem och halvvägs hem (lite överdrivet) ringer pappa och säger att min skötväska står kvar! Attans! Men med en sovande Elma i bilen fixar jag inte att åka tillbaka, hon kan ju inte sitta så länge i bilen så jag får fortsätta hemåt. Väl hemma slår det mig - min plånbok!! Kvar i skötväskan såklart... Shit! Så i morgon kommer snälla mamma och pappa ner och hälsar på och tar med min väska.

På kvällen tog vi det jättelugnt och tittade på den näst sista Johan Falk-filmen. Rätt ok, men hoppas att sista är ännu bättre. Idag var vi på lunch/middag hos farmor och farfar istället. Elma sov rätt dåligt under dagen, det bästa hon sov var på morgonen vid nio när hela familjen tog en skön promenad i kylan. Helt underbart! Men iaf så var hon lite grinig på eftermiddagen och ville inte alls sova hos farmor och farfar. Så när vi kom hem gick jag med henne lite i vagnen så att hon somnade och sen fick hon sova nästan en timma och nu har hon slocknat igen.

Sagostund med farmor:



Elma i tuffa mössan hon fick av moster, här innan vår morgonpromenad:

 

Tredje gången gillt

I helgen ska jag och Elma (ta i trä) åka upp till mamma och pappa. Första helgen vi skulle åkt blev ju Elma sjuk, andra gången ringde moster (som var däruppe med barnen) och sa att hon blivit sjuk men nu, tredje gången gillt, får vi hoppas att vi kan komma iväg :)

Det var också i måndags andra gången gillt för mig att komma iväg till frisören. Skulle ju varit där dagen innan vi skulle till Sthlm, då jag blev så sjuk, men nu kom jag äntligen iväg. Hade en inspirationsbild, men jag tycker inte att det blev särskilt likt. Tog en före- och efterbild, visserligen helt ofixad i håret, har bara hunnit blåsa det, men ändå? Blev inte som jag tänkt mig, men jag är inte missnöjd som tur är.

Inspirationsbilden. Hon är naturligtvis plattad och sprayad och stylad enligt konstens alla regler:



Jag före:



Långt och hängslängigt.. Efter:



Kortare och mer luftigt. Kan nog bli bra om jag nånsin får tid att göra iordning håret :)

Innan vi skulle till frisören somnade Elma på golvet i vardagsrummet, hihi.. Lilla Sötnöten..



I tisdags var jag och Elmisen äntligen iväg på babysimmet igen. Yeahy! Det var jättekul och Elma dök för första gången!! Eller ja, hon satt på en sån där flytmatta och så tittade vi varandra i ögonen och sa ett, två, tre, hopp och så fick hon hoppa ner i vattnet och ner med huvudet under ytan. Jag hade ju varit jättenervös innan för detta men hon fixade det galant! Inga kallsupar ens! Sicken tjej va? Var omåttligt stolt :) Senare på dagen fick jag en tid på vårdcentralen för att kolla mitt finger som varit svullet och lite ömmande i över fyra veckor nu. Får ju inte på mig förlovningsringen längre så det är rätt störande, annars är det inte så farligt.

Tog vagnen och gick ner till VC och väl där skrämde nog läkarn upp mig lite för han trodde att det kunde vara en propp. I sig är det inte farligt, men om proppen lossnar kan den vandra till lungorna och det är klart obra. Så jag
 fick ringa barnvakt och åka till akuten på Mölndals sjukhus där vi spenderade några nervösa timmar innan de konstaterade att det inte var en propp. De kunde (såklart) inte säga vad det var men blodprover uteslöt en propp iaf så nu kan jag stunta i det och bara vänta på att svullnaden går ner. Eller, som läkarna alltid säger, så får jag 'komma tillbaka om det blir värre'.

Vi åkte iaf hem till slut där farmor och farfar hade nattat Elma (och det hade gått jättebra!), fick ätit lite och gå och lägga oss. Igår då var det tyvärr dags att besiktiga bilen så jag och Elmis tog bilen (och den nya bilbarnstolen!) till bilprovningen. Elma tycker visst att det känns väldigt konstigt att sitta i nya stolen och hon skrek och skrek och skrek. Jag skrek nästan också när jag fick veta att stötdämparna bak måste bytas och bilen ombesiktigas. Bläh...

På eftermiddagen tog vi en härlig, men halkig, promenad i solen och när vi kommit hem igen kom Anna och Amanda och lekte med oss. Tjejerna är så härliga! De satt en stund på golvet i köket och lekte. De är så roliga bara, Elma är lite fjantig och kan bara sitta en stund innan hon vill upp och stå (show-off!) och Amanda fullkomligt älskar att leka med andra barn och blir så exalterad att hon gärna tar tag i barnen och tjuter av lycka och ibland kan det nog låta lite skrämmande, men som tur är fixar Elma det rätt bra.



Helt fokuserade på Anna som leker tittut med dom?



Elma har sina nya byxor! Visst är de fina?? Dom ska ju inte vara upprullade över magen sådär men... ;)



Det är bra att lära sig att dela leksakerna ;)

Ibland blir det lite bus men det är ändå sällan sura miner för det.



Hade du snott nåt från Amanda här Elma?

Hej hej från mor och (trött) dotter!


RSS 2.0