1000 par skor

Jag har verkligen blivit som "alla andra" tjejer och har ett ton skor ståendes i hallen. Har nog allt för länge left kvar i min gamla "Ja, men jag hittar ju aldrig några skor så det är bäst att jag slår till"-andan som jag alltid haft. Tyvärr har det resulterat i att jag säkert köpt tio par skor nu i sommar bara. Senaste fynden var sent igår då jag och Lisa kikade in i en affär och kom ut med ett par svarta boots. Love them men nu måste jag sluta köpa skor!!



Det blev även en tunika från Cubus i veckan (torsdags?) som jag bara blev förälskad i. Kände mig nog bara tjock och ful den dagen så detta blev min räddning! :)



Annars har det varit bröllopsbestyr hela helgen, Lisa hämtade mig tio över åtta i morses (!!) och vi drog igång med festhäftet och playlisten och att ladda över hennes album och sånt från cd till mp3. Har tagit sin lilla runda tid som ni förstått. Skulle gärna velat haft tid att hälsa på fler kompisar (som Petra t.ex., om du läser detta) men det fanns verkligen INGEN tid :(( Sorry alla, om två veckor hoppas jag att det är mycket lugnare.

I morgon ska jag hjälpa chefen på "vårt" nya företag, Synerco, det ska bli jättekul. Tisdag ska jag till Malmö och Sturup för att genomgå testerna på EPN för att bli flygledare (HJÄLP!), Onsdag är det jobbi Vortex på datahuset som gäller och på torsdag är jag uppbokad på Synerco igen. På fredag är jag "ledig" haha... Ska alltså hjälpa Lisa med bröllopet och träna i kyrkan med sången och en massa sånt. Men allt för att detta ska bli lyckat, det säger jag bara.

Ska kanske få i mig nåt också..? Puss & hej!"

Sola

Ute skiner sola' och här inne sitter jag kedjad till ett skrivbord. Var superglad i morse och jag försöker verkligen att inte låta humöret dala, men det är inte lätt må jag säga! En av de sista (?) sommardagarna och här sitter man, i sin luftkonditionerade reception, och hör ingen fågelsång, bara klappret av skor mot trägolvet och knappandet och surrandet från datorn... *suck*

Men IKVÄLL ska jag hem till mamma och pappa innan dom åker till dalhalla och säga hej till dom. Det var meningen att jag skulle vara hemma den här helgen och att lisa skulle komma så jag kunde ta hand om henne lite inför bröllopet, hon är så stressad. MEN sen pajjade hennes dator och hon fick bokstavligen talat härdsmälta så jag ska åka upp och hjälpa henne resten av helgen. Vi kommer sitta sida vid sida som två datanördar och fixa festprogram och playlists och såna saker. Hoppas verkligen att det regnar, haha...

Skoj nog sitter jag här tills klockan fem också.. Ok, NU är jag färdigklagad! :) Får kanske påhälsning på jobbet av en kille jag snackat lite med på NS sen också, Daniel. Han skulle komma förbi efter jobbet (och slutar 14:00!!!) och säga hej.

Kanske inte ska ge chefen en anledning att sparka mig nu (=ska börja jobba igen). Tur att man har snabba fingrar, inläggen tar nog bara fyra-fem minuter att skriva ihop. Särskilt när man klagar, hehe...

Puss på er och UT I SOLEN!!

Dejting

Ett stoort skrämmande ord - iaf om man är kille verkar det som. Jag har - som en del vet - dejtat lite det senaste året. Jag menar, jag trivs som singel, jag har roligt, men det är mysigt att vara tillsammans med nån. Så nu har jag tagit en helt ny approach. På nattstad.se (där jag heter alicia om nån fick superlust att kolla in) har jag skrivit under min bild "dejt, någon?".

Har faktiskt fått en del vettiga svar, men en del börjar snacka lite sådär och så pratar man om att träffas och så och så kanske jag skriver "Ok, vad kul, men då ses vi på dejten" så bara dom TOTALBALLAR ur! Det verkar som om svenska killar associerar order dejt till ordet Gift?!? Hur kommer det sig?! Jag har dejtat kanske 6-7 killar och har inte haft några förväntningar, för ärligt talat, hur troligt är det att det klickar? Jag vet faktiskt hur otroligt det är - satt och kollade på "how to find a husband" förut, ur rent underhållningssyfte såklart, haha, och där sa dom att man träffar ca 430 personer innan man hittar nån det klickar med. Och då menar jag verkligen Träffar, inte bara springer förbi på gatan.

I alla fall, svenska killar är MESAR!! Men man får väl stå ut med det, för dom är rätt goa när dom kommit över den första skrämmande dejting-barriären. Sen bli dom väl svin igen, hahahaha!

Så det dröjer nog innan jag träffar mr right, men det är väl inget fel på mr right now för det? ;p

image48
Snuttegull! Men en egen ska jag inte ha på några år :)

Just det ja, jag och Thesen var på RIXfm festivalen i söndags också. Så bra! Iaf Sunrise Avenue. Och i morrn drar vi till Rockbaren efter (säkerligen) måånga drinkar. Yeahy! Får tuffa till mig bara så jag passar in, haha!

Kyrksång! *hua*

Ja, då var ännu en helg med mycket bröllopsplanering till ända. Som jag kanske nämnt gifter sig en av mina alldra närmsta vänner nu om två veckor och det är mycket som ska hinnas med innan den stora dagen. Jag har fått äran (och skräcken!) att bli utnämnd till ToastMadame så jag försöker komma på vad jag ska säga och göra på festen och det är inte det lättaste må ni tro. Tänkte att jag kanske kunde fila lite på ett tal här om jag har tid i eftermiddag. Sen har ju Lisa bett mig sjunga också i kyrkan (hemskheterna tar aldrig slut!) så jag ska sjunga Det Vackraste. Fick tränat lite i går när vi var i kyrkan med kantorn och visst, med lite akustik och så lät det ok. Jag är verkligen ingen sångerska och har inte sjungit ordentligt på säkert två år, men med MYCKET uppvärmning och övning ska väl det också gå vägen.

I fredags... kanske jag inte ska berätta vad jag gjorde i fall bruden läser det här. Nä, det får bli en hemlis. Men det var skoj i alla fall, väldigt roligt. I lördags åkte vi till Ronnum där festen ska hållas och pratade med personalen där om hur och när och var och allt sånt.

image45
Ronnum

Känns som vi fick en ganska bra bild av det hela och det kommer att bli såå bra! Ser verkligen fram emot det. Sen hade ju jag och Susanne råkat köpa likadana klänningar - men i olika färger! Jag har en ljusrosa och hon en klänning i silver. Såå, hur löser man detta? Susanne föreslog balklänningarna istället, men nån sån har jag ju inte eftersom jag aldrig gick på balen (fick välja mellan det eller åka till USA ungefär och då blev det gratisresan). Pratade lite med Lisa om det och då utbrister hon "Ja, men JAG har ju en klänning! Du och jag är ju lika i kroppen så den kan du säkert ha". Testade klänningen i lördags och den satt ju som SMÄCK! Eller som Lisa sa "Den ser ju ut att vara sydd åt dig" :) En helt underbar djupblå klänning som ser ut ungefär som den till höger, fast i blått då:

image47

Sen på kvällen i lördags så mös jag lite med Oscar och jag och Lisa och Magnus grillade färska hamburgare och såg på Bordertown med Jennifer Lopez. Har hört överallt att den skulle vara såå dålig och den vart utskrattad på festivaler och så vidare så mina förväntningar var inte speciellt höga. Till min förvåning var filmen helt ok. Kommer inte att vinna mitt "movie of the year award" såklart, men helt ok för slötittande. Hemsk handling om kvinnor som blev våldtagna och mördade (inte alltid i den ordningen) men det var en "lagom" stark film. Man låg inte sömnlös natten efter om man säger så.. Which is good :)

Nu orkar jag inte längre (lat alban) men jag kanske kan uppdatera i morrn efter jag och thesen har varit på NRJ in the park ikväll. Ska se både Sunrise och Neverstore, yeahy!

Puss & Kram på er!

Massa låttexter

Ett måste ha om man ska sjunga härliga Galenskaparna-låtar :)
Som t.ex. Truckdriving song, Bara sport eller Raggarkungen. Yeahy!

http://www.lyricsdownload.com/

Ujuj..

Nuu.. var det länge sen jag uppdaterade. Så vad har hänt? Inte jättemycket, har jobbat hela veckan. Helgen var underbar, var ute med Thesen i fredags, hon har ju flyttat ner nu. Bor i en supermysig liten två som ligger mitt i stan inte långt från korsvägen, vääärldens kanonläge! Så det är ju inte helt fel att ha som party-pad och förfestställe sådär. Så vi satt hos henne och tjötade och drack lite drinkar, testade en  übergod liten sak som hon fått receptet på när hon vart ute för några veckor sen, 4'a päronvodka (ååh, var det det?), en del schwepps och en twist av lime. Inte säker på att det där blev rätt, men det vi drack var iaf jättegott!

Det blev minikrogrunda med Dancing Dingo, Rockbaren (träffade Tobbe, en gammal dejt så vi slank in dit) och avslutade med lite shakey booty på Bryggeriet. Eller rättare sagt - avslutade med lite gött på restaurang Gylle ne Måsen eftersom man måste ha nattamat innan man pömsar ;)

Dagen efter åkte jag till Sandra & Mikael och gullade med Ludde och vi käkade grillat Mmmmmmm.....gott! och kollade på Cars. Eller ja.. Jag somnade i soffan vid tio sådär. Rolig gäst va? Heheh..

Så har jag fått musår!! Skiiiit! Men det är väl bättre nu än precis innan bröllopet. Hoppas bara att det inte lämnar nåt ärr! I morrn ska jag hem och åka till A&M och testa lekar inför festen. På lördag ska vi till Ronnum där festen och middagen ska vara, och på söndag ska vi till kyrkan. På tal om det måste jag skriva ut texten. Lisa vill att jag ska sjunga i kyrkan. Gulp!! Kanske lite tråkigt, men klassiskt iaf, jag ska sjunga "Det vackraste". Om jag nu kan lära mig den till på söndag, har inte övat en enda gång och på söndag ska jag sjunga den i kyrkan med kantorn... Suck, undrar hur det här går.

Nej, nu är det sängen som gäller. Vill lägga in lite bilder från möhippan bara. Puss puss på er!

   

Mandarin på fem minuter!

Lär dig mandarin på 5 minuter...

Staying out of sight ...Lei Ying Lo
It?s very dark in here ...Wao So Dim
That is not right ...Sum Ting Wong
See me ASAP...Kum Hia Nao
Small Horse ...Tai Ni Po Ni
Did you go to the beach? ...Wai Yu So Tan
I thought you were on a diet ...Wai Yu Mun Ching
This is a tow away zone ...No Pah King
Our meeting is scheduled for next week .Wai Yu Kum Nao
I think you need a face lift ...Chin Tu Fat
He is cleaning his automobile ...Wa Shing Ka
Are you harboring a fugitive? ...Hu Yu Hai Ding
Your body odor is offensive ...Yu Stin Ki Pu
Mai Ling Yu Mai Fang ...I?m sending you my teeth in the mail.
Mai, yu ni?d sum ting ...I recommend a psychiatrist.
Yu hia da man wong ...Listen to your boss.
Ai du  mai oun ting ...Stop copying me
Stupid Man...Dum Gai
Did you go to the beach?...Wai Yu So Tan?
I bumped into a coffee table...Ai Bang Mai Ni
I think you need a face lift... Chin Tu Fat
I thought you were on a diet... Wai Yu Mun Ching?
This is a tow away zone... No Pah King
Our meeting is scheduled for next week... Wai Yu Kum Nao?
I don?t understand you .. Wat Yu Tok Kin
You should lose some weight ... Yu Tu Fatt

Tips för dom som inte hajjar -läs "mandarin" ungefär som du vore asiatisk och försöker prata engelska.  Då blir et mycket roligare, haha...

Roligheter för de uttråkade

Personligen snott från den fantastiska sidan skrattnet.com ;)

071-nummer för psykfall

...tuuuut.....tuuuut.....tuu? klick

Hej. Välkommen till Psykhimlen.

Om du är tvångmässig, tryck 1 om och om igen.

Om du är underordnad, be någon att trycka 2.

Om du har flera personligheter, tryck 3, 4, 5 och 6.

Om du är paranoid, kan du enbart låta luren ligga av. Vi vet vem du är och vad du vill och kommer att söka upp dig inom den närmsta timmen.

Om du är schizofren kan du bara lyssna på den lilla rösten i ditt huvud som kommer att säga vilket nummer du ska trycka på.

Om du är mano-depressiv kvittar det vilket nummer du trycker på. Ingen kommer att svara ändå.

Sjukregler

Gäller från första juli 2007:

§1. Sjukdom ingen frånvaroorsak

Läkarintyg accepteras inte längre!
Kan du ta dig till doktorn kan du ta dig till jobbet!

§2. Tjänstledighet p.g.a. operation

Beviljas ej!
Varje anställd som tänker operera sig skall avstå från denna åtgärd, eftersom allt en anställd har, har vi användning för. Om något avlägsnas sänkes den anställdes värde. Undantag kan göras förutsatt att lönen sänks i motsvarande grad.

§3. Dödsfall

Eget dödsfall accepteras som frånvaro. Arbetsgivaren måste dock meddelas två veckor i förväg så att en efterträdare kan läras in.

§4. Tandläkarbesök

Vi anställer enbart personer med löständer. Ni kan använda internposten för att skicka tänderna till lagning i stället för att ränna hos tandläkaren.

§5. Graviditetsfall

Absolut förbjudna! På arbetet ska man sitta eller stå med benen i kors. Arbetsgivaren ska se till att preventivmedel finns till hands.

§6. För att undvika gynekologbesök

Sätt dig på kopieringsmaskinen, ta en bild och skicka till gynekologen.

§7. Psykiska problem

Tänk inte så mycket, arbeta hårdare.


Aww..

Hittade en så söt sak på expressen, kolla in:

image40
Heart-Kun heter sötnosen och man ser varför va? :)

Som man bäddar...

...får man ligga. Har jag hört. I natt bäddade jag hemma hos Thesen efter en helt spontan, och väldigt rolig festkväll igår. Det enda tråkiga med festkvällar är att det inte brukar komma en "trevlig festmorgon" dagen därpå. Särskilt inte om man ska jobba :) Vet inte riktigt hur det gick till, vi skulle bara träffas och fika och på vägen till cafét kom Thesen på att hon måste till systemet eftersom hon ska grilla nu ikväll. Så vi går in på systemet och jag köper också en flaska vin för att ha på fredag. Sen går vi och fikar (mmmm.. ceasarsalladen på kosmos) och sen kikar vi in till hennes nya lägenhet, för att se hur det såg ut utan flyttlådor och saker överallt.

image38

Vinflaskan änna ropade på oss så det blev lite vin och sen var det helt enkelt för fint väder för att INTE gå ut så vi traskade bort längs avenyn och hamnade på Bryggeriet. Lite mer vin och lite nachos och vitlöksbröd (åhh, mums. *dreggel dreggel*) och trevligt sällskap av Anders och Jonas, två sommarjobbande studenter, och deras tre tjejkompisar som slöt upp lite senare.

Det var nära att vi hamnade på Trädgårn också, men kön var fasen säkert 100 meter!! Ok, för att det är semester, men på en tisdag?! Imponerande! Men eftersom klockan var nån gång runt halv ett struntade vi i det och gick hem istället.

Liiite trött i ögat i morse, men Thesen skulle vara på jobbet tidigt och jag tyckte att det var lika bra att gå upp så jag var på jobbet redan 07.20. Klarade oss båda två (tror jag) iaf ganska bra och var inte alltför slitna ändå i morse. Jag var ganska slö, men inte dödtrött och så. Inte för att det blev så himla mycket, men man vet ju aldrig :)

Nej, nu får det nog bli frukost, eller.. ja, andra frukosten :) Är riktigt hungrig idag, hihi..

image39
Gott gott var det!

*mumms*

Lite ögongodis... Är ju så svag för busiga leenden, hihi..

 
image37

Adrian Grenier *slurp*

Helgstress

Huga, ja, helgen har varit lite stressig :)
I fredags åkte jag hem till mamma och pappa direkt efter jobbet och det var SÅN kaos på tågstationen. Vet ju att det brukar vara mycket folk på fredagarna på station men jag insåg nog inte hur mycket fler det var som reser nu på sommaren. Så finns det ju också bara FEM (vad jag sett) biljettautomater på hela stationen. Fem, på Göteborgs centralstation! Det borde finnas minst tre gånger så många. Såg iofs en klisterlapp om att man kan resa biljettlös nu, men då hann jag ju inte kolla upp det. Måste göra det nu..

Jaha, nu kollade jag www.sj.se och man kan visst välja "res biljettlöst" när man bokar på deras hemsida nu för tiden. Om man gjort det kan man strunta i biljetten och bara ha med sig giltig legitimation på tåget. Guuuu så skönt! Har några gånger varit tvungen att hoppa på tåget och köpa biljett där p.g.a. enorma köer vid automaterna och vid de tillfällena måste man betala nästan dubbelt så mycket. Nu kan jag ju bara ringa och beställa eller så om det skulle vara köer. Det skulle dom ju infört för flera år sen, men jag är inte den som är den. Bra gjort SJ! Riktigt nice :)

Så det vart hem till mamma och pappa och gulla lite med Ludwig som var där med mamma Sandra. Käkade lite grillat och mös lite på verandan. På lördagen vart det shopping som gällde till 100 %. Lisa och jag åkte till Överby och nu har jag inga pengar kvar :/ En underbar gammelrosa klänning från VILA blev det, i ett lite metallic-skimrande material (måste fixa urringningen på den bara) och ett par skor från Scorett. Letade på VILA's hemsida men min klänning finns inte med där, och inte skorna heller. Men tänk ungefär de här, fast med slingback och kilklack i kork. Och inte öppen tå.. Så inte de här alls med andra ord ;)

image35



Åt en såå god ceasar-sallad också på Briggen, mumma!! Rekommenderas om ni åker dit. På kvällen blev det bio med Robb, Johanna, Stenis och Pey. The Simpsooons. Bra film, riktigt rolig. Hade fått förväntningarna lite uppskjutna av vänner tror jag så jag trodde att den skulle vara fenomenal-super-mega-crazy-fantastisk, men det var bara riktigt, riktigt bra :p

image36

Homer is the shit liksom, haha...

Var lite trött i ögat (och rätt less på 45'an) när jag kom hem men det var bara att nanna och sen upp igen, och åka till Lisa för att börja planera bröllopsmiddag+fest. Tycker att vi gick igenom en hel del bra grejer faktiskt och vi hann rätt bra med tanke på att jag skulle iväg igen vid tolv-snåret. Så syrran kom och hämtade upp mig och det fick bli restaurang Gyllene Måsen på vägen ner för jag var bara tvungen att ha NÅN lunch :)
Väl hemma i Götet igen släppte syrran av mig vid Thesens nya lägenhet, mitt i Götet, kanonläge! Bar möbler i nån timme, svettigt var det, men fasen vad fort det gick! Hur fin lägenhet som helst, inte ny direkt, men fräsch och fin planlösning. Blir nog en och annan fest där kan jag tänka.. Har redan börjat planera inför helgen ;)

Nej, mina åtaganden kallar. Varm är det ute idag också, runt 25 grader så helst ahde man väl velat ligga på stranden med en glass, men nej nej.. Dels mitt "nya liv" som faktiskt går riktigt bra btw, och dels är det jobb som gäller nu. Ingen rast, ingen ro.. (OJ vad jag överdriver) Haha..

Tjing tjing!

 

Spårvagn

Ja, du.. Mycket spårvagnsåkande har det blivit idag. Åkte ju hit i morse såklart, och hade med mig alla mina pinaler som jag ska ha när jag åker till Thn... trodde jag. Hade ju på nåt sätt lyckas glömma alla toppar, t-shirtar osv att ha under tröjorna. Hade med mig allt annat, skor, klänningar, tröjor, tandborste.. men inga toppar! Pucko! Så på lunchen blev det en blixtvisit hem och hämta grejerna. Tur att det finns spårvagnar alltså! :)




Lifesaver




Yoga

Igår var det poweryoga på schemat, allt enligt mitt "nya liv".. Haha, hur många gånger har man inte sagt det? Kände i början av veckan att jag var som en spärrballong, och mycket riktigt, när jag ställde mig på vågen visade den mer än nånsin förr. INTE kul! I och för sig struntar jag rätt bra i vågen, och är inte SÅ missnöjd med mitt utseende just nu, men känslan av att byxorna sitter så tight och tanken på Lisas bröllop fick mig att bestämma mig för att ta tag i det där med hälsan nu. Så ut i spåret vart det i tisdags och sen till willys för att införskaffa nyttiga luncher (viktväktarnas). Havregrynsgröt med lättmjölk och en sked osötad jordgubbssylt och en ostmacka med EN ostskiva på på morgonen, ahh... Låter inte alls överpretantiöst va? ;)

Men poweryoga, denna underbara träningsform, måste ju bara rekommenderas. Springa och gå i all ära (det måste man ju för att få upp flåset) men känner man för lugn men tuff träning är det bara att anstränga sig ordentligt på ett yogapass. Då du! Har redan träningsvärk och det brukar jag inte få förrän runt 48 timmar efter..

image33

RSS 2.0