God JUL!

Hela familjen önskar God Jul och Gott nytt år!

Igår firades med syster och familj och idag bär det iväg till sambons familj för att fira med den sidan av släkten. Ska bli supermysigt, vi ska äta "vanlig" mat och dela ut klappar. Längtar!

Elma är så duktig, hon kan sitta upp själv i soffan nu. Visst, hon faller åt sidan rätt ofta men ändå.. Och idag är hennes femmånadersdag! Grattis Hjärtat! Kan inte fatta att det är fem månaders sen du kom från min mage... Galet :)



Stora tjejen sitter själv upp i soffan.



Jultomten hade lämnat ett paket under sängen som öppnades under stor förundran.

         

Jaha, det var en fin grön sparkdräkt i paketet!



Myser med mama hemma hos moster.



Moster har en så spännande tomte!



Moster och Ludwig kollar "Kalle Vanka".


Julkramar från oss alla till er alla!

Femmånaderskontroll

Hon vägde idag, några dagar före sin femmånadersdag 6640 gram och var 64 cm lång. Och ja, hon fick sprutorna och det var INTE roligt! Hon riktigt blängde på BVC-sköterskan efteråt och var superarg och ledsen. Lilla dockan..

Vit Jul?

Vet knappt om jag vågar skriva det här, jag kanske jinxar det...

Men i natt nångång vid fyra när jag vaknade på soffan (Totte snarkar som en grizzlybjörn nu när han är förkyld) såg jag att det börjat snöa! Vi har ju bara haft nån centimeter här, knappt så det täckt backen alltså men när Elma ville gå upp strax efter åtta var det i alla fall fem centimeter ute. Riktigt juligt alltså! Tänk om det kunde hålla sig till julafon... Då kunde man berätta för Elma att hennes första Jul var vit.. För med tanke på hur det varit de senaste åren lär det väl inte bli många såna i framtiden.

Det snöar fortfarande och vår gård ser så härlig ut!





Tjockt med snö på staketet och grenarna.. Underbart!

Idag ska jag och Lillan iväg till BVC och så får vi se om hon får sina vaccinationer. Har för en gångs skull skrivit ihop en hel lapp med frågor som jag gått och funderat på. Det blev resultatet av att försöka sova bredvid grizzlyn i går kväll - man får tydligen mycket bra tankeverksamhet när man inte kan sova ;)

Ska försöka återkomma i e.m. om längd och vikt och sånt, om Elmisen vill sova. Och i eftermiddag kommer också Lisa och hälsar på, så det kanske inte blir bloggat förrän i morrn om jag ska vara ärlig. Tänk, bara tre dagar till Julafton.. Vad snabbt December gick!

Förresten ska jag vara helt ärlig när det gäller soffan i natt - Totte erbjöd sig att sova där "om han snarkade för mycket" men när jag puttat på honom flera gånger och han verkligen försökt att inte snarka hade jag inte hjärta att väcka honom och tvinga ut honom i vardagsrummet. Han är ju faktiskt förkyld och han ska jobba massor nu i jul så jag tog soffan. Lite trångt att amma där men det gick vägen.

God Jul allihop!!


Andra vaccinationen..

...är det tänkt att Elma ska få i morrn. Alltså de vanliga barnvaccinationerna man får på BVC, inte nån influensavaccination. Idag har lillan varit feberfri hela dagen och mycket piggare och jag har fått julshoppa HELT SJÄLV i tre timmar! Otroligt skönt att få sakna lilla Pyret en stund. :)

Har t.o.m. hunnit köpa julklapp till min stora Älskling, jag hoppas att han kommer att tycka om den, hihi... Sen är vi klara för i år, mammas julklapp fixas i veckan och syrrans ordnade jag i dag. Splendid!

Till mig köpte jag idag två välbehövliga träningstoppar. Har ju skuttat runt i Tottes stora t-shirtar på Friskis eftersom ingen av mina gamla passar längre, de åker upp över magen för att jag är så rund på alla håll och kanter. Som tur var hittade jag två på rea, så det blev två för sammanlagt 250 kr. Fynd! (så kunde jag ju inte låta bli att köpa en julklänning samt en sparkdräkt/bodysuit till Lillan när jag var ute. Sååå söta! Men jag får ursäkta mig med att den ena var på rea (halva priset!) och på andra hade jag 30% rabatt.)

Hej på er!


Lilla sjuklingen

Jag har en lite sjukling här hemma idag. Elma har blivit riktigt förkyld. Ingen feber än så länge men väldigt snorig, hostig och lite slöare än vanligt. Det började i går eftermiddag efter vi varit och tagit bilder hos en fotograf. Märkte av att näsan rann lite på morgonen men hon verkade lika pigg som vanligt så jag, Elma och farmor gav oss av till fotografen. Det var jättekul och det blev sååå fina bilder! Han frågade t.o.m. om han fick använda några bilder för att visa upp i sin portfolio, visst är det häftigt? *stolt mamma*

Sedan fick Elma sova i vagnen medan jag och A gick omkring och Elma fick både en ny vinteroverall (hon växer ju som ogräs!) och två mössor och ett par "mjukisstövlar" av farmor. Sen fick jag i alla fall bjuda på mat, även om det bara var hamburgare :) Tack snälla Hammo säger vi och Elma, både för alla saker och fotograferingen!



I morse när hon ätit vid sjutiden låg och och slappade lite och läste Bamse. Det är mammas tjej det ;)



Precis det man ska göra när man är sjuk, läsa lite och sedan sova. Det är tyst därinne iaf så jag antar att hon sover ;) Ska in och titta till henne nu. Kramelikram!

Fika-veckan

Idag: Syrran och Wilmer kom hit och lunchade. Fika med Jenny och Belle. Tog för mycket chokladkaka och mår illa. Tur att jag ska träna step om två timmar.
Tisdag: Promenad och fika med Anna och Amanda. (tur att det blir promenad också, annars vette tusan hur det går med vikten.)
Onsdag: Viktkoll. Fika med Thesen. Ska bli så roligt att träffa henne, vi träffas alldeles för sällan. Precis som med alla andra ;)
Torsdag: Bebisfotografering om Elma tillåter. Jul på Liseberg? Kanske, förhoppningsvis. Annars träning, step.
Fredag: Fredagsmys.

Jag och Totte försöker ju gå ner lite i vikt efter graviditeten (han fick några sympatikilo som "tur var" annars hade jag väl vägt mer än honom nu) så varje onsdagsmorgon kollar vi hur veckan gått. Jag har gått ner ca 3.5 kilo på några veckor nu men jag försöker ta det väldigt lugnt eftersom jag ammar fortfarande. Men vad mycket bättre och piggare man känner sig med lite nyttigare mat och träning! Glömmer ju alltid bort det mellan varven men nu ska jag verkligen göra mitt bästa för att inte sluta träna även om jag blir sjuk eller så (alltid svårast att börja träna igen efter sjukdom, men nu ska jag lyckas).

Men på onsdag får vi se hur det gått, får bara ta det lite lugnt med fikabrödet ett tag den här veckan ;) Men det mest spännande den här veckan är en jobbintervju för T, nu håller vi bara tummarna!



Kusinerna framför julgranen. Dregglar lite över alla paket :)



Det var väl en hatt va? Wilmer testar och Belle och Elma tittar storögt på.



Belle och Elma leker på filten.

Kram kram!

Fina klappar

Måste bara skriva en kortis och berätta vad min bästa vän Lisa gjort. Vi har nämligen bestämt oss för att inte byta julklappar i år p.g.a ekonomin. Då gjorde hon en så gullig grej i mitt namn i stället. Följande klipp lånade jag från hennes facebook:

God Jul och gott nytt år! Det önskar jag alla på jorden och därför har vi bestämt att ge bort en del julklappar till bättre behövande. Själva har vi köpt gröt, vätskeersättning och högenergimjölk för totalt 260 kr som kommer att rädda många hungrande barn. Hoppas att även andra som känner att de kan går in på unicef och... ger det ni kan. Gåvorna varierar från 40 kr och ända upp till 225 000 kr så de finns något för alla.
En god ju och ett gott nytt år önskar familjen T.

Såna initiativ applåderar jag!! Visst är hon en ängel?

Ikväll ska vi till M, S och Isabella och äta middag och ska kolla när Erik (?) vinner Idol. Ska bli supermysigt men såklart lite nervöst att se hur Lillsnuttan reagerar på detta eftersom vi i princip aldrig är borta om kvällarna nu för tiden :)

Tjing tjing!

Föräldragruppsfika

Igår var det fyra par mammor och bebisar här och hälsade på mig och Elma - vi hade (större delen av) föräldragruppen här på fika! Det är verkligen jättehärligt att få prata av sig och, som en av tjejerna sa, så himla skönt att bara kunna prata bebisar, promenader och hemmaliv eftersom man efter ett antal månader hemma inte har så värst mycket annat att prata om. Man slipper liksom rådbråka hjärnan på samtalsämnen när man pratar med andra föräldralediga :)

Har haft sån tur och hamnat i en toppenbra föräldragrupp! Vi alternerar fika hos varandra så får barnen "leka" och vi prata av oss lite. En av tjejerna bor ju precis här vid mig också och vi tar promenader då och då så man kommer ut med nån annan minst en gång i veckan. Don't get me wrong, Elma är jättemysig men nån vidare konversatör är hon inte än ;)


Elma mitt i bilden och alla goa tjejer och killar runt om.


Ser nästan ut som om Elma kör ett gym-pass. "Å så upp med benen allihop. Bra så, och sträääck på benen!"


Tack tjejer för att jag fick lägga upp bilderna!

Idag var jag och Elma på öppna förskolan för första gången på ett par veckor också. Vi har ju undvikit det p.g.a. smittorisken, men nu var det över tre veckor sen jag tog influensasprutan så vi testade och det var jättekul. Elma sov lite dåligt i natt så vi kom visserligen dit sent men hon höll sig vaken över sångstunden och det tog ytterligare några minuter efter den innan hon blev grinig (för trött alltså) så vi fick åka hem. Det tog inte många sekunder innan hon slocknade i bilen på vägen hem, stackars lilla tröttisen.

Nu har vi varit på en liten promenad så Lillan ligger i vagnen och sover, väldigt skönt att kunna blogga lite i lugn och ro. Men nu är det nog bäst att jag sätter fart, det kom en julklapp med posten idag som jag vill ha slagit in innan Chris kommer hem.

Hej på er!

Hoppe-ti-hoppeti hopp!

Snälla svärfar och svärmor var här idag och hjälpte mig (läs: gjorde hela jobbet) att sätta upp en krok för Elmas hoppgunga hon fått av moster. Hon fullkomligt ÄLSKAR den! :) Hon hade precis fått mat och var ganska slö och lite grinig när hon skulle testa den så jag trodde inte att det skulle gå vägen men jodå. Världens bästa leksak tydligen. Och det är ju kul nu när tjejerna och bebisarna i föräldragruppen kommer i morrn :D







Massage och Bumbo

Idag har jag varit på massage och det var helt underbart skönt! Fick lite pengar av mamma och pappa i födelsedagspresent för att göra något för mig själv så massage fick det bli och det behövde verkligen min ömma kropp. Kroppen tar verkligen också stryk av att inte få sova!

Natten till idag sov Lillan gott för första natten på (?) länge? Därmed sov alltså mamma gott för första natten på länge :) Har ju börjat med Minifom-droppar och förhoppningsvis är det de som hjälper. Men vi får väl ge det några nätter till innan vi ropar Hej.

Precis innan jag skulle in till massagen ringde T's mamma och frågade om vi ville ha en Bumbostol i limegrön eller mörkgrön! Nämnde för henne att Elma provat en sån stol hos en av tjejerna i föräldragruppen och vips så får hon en! I morgon ska vi åka till Hammo och Haffa och äta lunch och då ska Elma testa sin alldeles egna Bumbo. För er som inte har nån aning om vad det är ser den ut såhär:



Det är alltså en halvmjuk plaststol som bebisar ska sitta innan de lärt sig att sitta själva. Istället för en babysitter alltså, som ofta kan göra att bakhuvudet blir lite platt. Toppengrej alltså, då kan Elma själv sitta och leka med sina leksaker och jag måste inte ha henne i knäet hela tiden. Oj, nu börjar visst Idol igen, måste ju se vem som går vidare!

Kram kram!

Nattningsrutiner

Som jag skrev i förra inlägget har Elma börjat få smakportioner. Palsternackan måste vart nåt fel med eller så smakar den sk*t tillsammans med ersättningen (som jag blandade ut med) för syrran säger att det ska smaka gott... Men iaf. POTATIS är nya favoriträtten :) I går såg hon så här kladdig men nöjd ut när hon fått en miniportion med potatismos:



Hon kan hjälpa jultomten i år, hon har ju fejk-potatismosskägg ;D

Och när man är mätt och nöjd ser man så här glad ut



Idag var jag och Elma på promenad och senare fika med min nya vän Anna från vår föräldragrupp och hennes dotter. Det är ju helt underbart att prata med alla mina vänner om hur/vad/varför Elma gör vissa saker eller hur man ska underlätta rutiner och såna saker men det är lite extra kul att prata med tjejerna i föräldragruppen eftersom deras barn går igenom samma saker samtidigt (eller precis har gått igenom dem). Pratade en del om Elmas nattsömn (hon har en otäck vana att sova gott varannan natt nu och varannan är hon vaken var tionde minut i ett par timmars tid).

Så nu har jag bestämt att vi ska ha nya nattningsrutiner som började nu ikväll. Först ska Elma få ett bad varje kväll (utan en massa uttorkande tvål och schampo varje gång, bara ibland), sen får hon babymassage på skötbordet, sen är det pyjamas, mat (flaska och kanske lite amning) och sen är det sängen med napp och ninis (snutte) och lite läsning som gäller innan vi släcker lampan. Badet har en av de andra tjejerna i föräldragruppen blivit rekommenderad av BVC eftersom det kan hjälpa dem att få en ordentlig rutin och leka av sig lite innan läggdags. Massagen hjälper ju dem att slappna av och matningen är såklart för att hon ska stå sig hela natten.

Idag gjorde jag alltså allt detta och det funkade helt ok. Hon gnällde lite ett par gånger men då gick jag in och lade ansiktet tätt intill henne så hon fick ro och till slut somnade hon av sig själv och jag gick ut. Tidigare har hon ju fått sitta/ligga i våran famn i soffan till hon blivit jättesömning/somnat och då har vi burit in henne men jag tror faktiskt att denna metoden är bättre så länge hon känner sig trygg och får en stund med mamma eller pappa innan hon lämnas ensam för att sova. Somnar hon under läsningen är det ju bara ett plus :)

Nu får vi se bara om hon sover hela natten eller om hon har en orolig natt som den föregående. Wish us luck! ;D



Amanda och Elma låg på filten förut och såg ut att koka ihop bus.

RSS 2.0