Astrd Lindgrens Värld!

Nu i helgen var vi på fantastiska Astrid Lindgrens Värld, jag, T, barnen och mina föräldrar. Funderade på ett tag om Nellie skulle få något ut av resan eftersom hon bara är 16 månader men å jo, nog hade hon kul! Elma fyller ju fyra år i sommar och har någorlunda koll på böckerna, hon vet iaf vilka Pippi, Emil, och Barnen i Bullerbyn är och hon var helt salig över att få springa in och ut ur alla husen i Bullerbyn :) Vi åkte ju redan nu i försäsongen dels för att det är lite billigare och dels för att det är mycket färre folk att knö med. Har man små barn som inte riktigt kan ta åt sig allt av showerna är det nog att rekommendera. En sak de var väldigt bra på också var att de har ALL allergi-informtion om all mat i parken på sin hemsida! Helt otroligt bra för en familj med allergiska barn så att man kan planera lite i förväg. Tummen upp på det!
 
 
Tyvärr hade inte Ronja Röverdotter-showen börjat än och i Mattisborgen skulle de öva så vi såg inte så mycket av borgen i sig heller och den hade jag verkligen velat se. Tror vi får åka dit någon gång igen när barnen är lite större under högsäsongen :)
 
Elma hade iaf kul med Pippi och Karlsson på Taket och Jeeez vilka duktiga skådespelare de har! Engagerade och barnvänliga till tusen. Elma hade ju ingen aning om vem Karlson var men en två sekunders förklaring och sen var hon uppe "på taket" och lekte kurragömma med honom och en hel drös med andra barn. Hon märkte inte ens att vi tappade bort henne under några minuter. Först upp skulle hon vara och hitta Karlsson. Knasonge!
 
 
Hos Nils Karlsson Pyssling. Den filmen såg vi dagen innan vi åkte, så det var lite skoj att se alla jättsakerna hos Bertil :)
 
 
Andra svängen vi var hos Pippi blev det ringdans och Elma hade nästan privat-audiens hos Prussiluskans kompisar :) Och för att avsluta blev det ett kort på rövar-mamma på Pippis pappas skepp Hoppetossa. Vi stannade nästan till stängning och åkte sedan till hotellet för att åka resterade ca 2 timmar hem dagen efter. Hade en riktigt toppenhelg och jag hoppas att vi kan göra om nåt sånt här med mina föräldrar snart för vi hade SÅ roligt och barnen var överlyckliga!

Cannesfestivalen

Förra helgen var jag och min älskade man på vår mycket försenade bröllopsresa - vi åkte till Nice och besökte även Cannes för att se om vi kunde ägna oss åt lite kändis-spotting. Det blev inga kändisar men ändock, vilken resa! Nice är så fantastiskt fint och det kändes helt galet att vara utan ungarna i tre dagar (både på ett bra och ett dåligt sätt). Saknade naturligtvis glinen nåt olidligt men det var samtidigt skönt att kunna få vara bara vuxen och bara tänka på sig själv och varandra ett tag. Läste nästan ut Dan Brown nya bok - Inferno under tiden vi var där. Den boken rekommenderas varmt för alla Dan Brown fantaster btw (författaren till bl.a. DaVinci koden och Änglar & Demoner.
 
Jag och Älskling på resande fot
 
 
Vi hade en otrolig utsikt från hotellrummet i Nice som låg precis vid strandpromenaden men första dagen misströstade vi nästan när temometern visade +12 grader och utsikten såg ut så här:
 
Blött, regnigt och kallt. Brr..
 
Men redan morgonen efter var utsikten mycket klarare:
 
 
 
Det blev sol, shopping men inga bad eftersom termometern inte orkade över 18 grader. Det tyckte vi var helt ok ändå, eftersom vi hade att göra hela dagarna.
 
Vi hade en helt otroligt skön resa och det var (nästan) lika kul att komma hem igen och pussa på våra små! :)

Uppdatering

Det händer så mycket i mitt lilla liv så jag hinner ju knappt aldrig uppdatera bloggen längre. Nu var det månader sen, bloggade nog senast runt tiden jag började jobba, i slutet på februari. Därför får detta bli en liten re-cap av de senaste månaderna, så håll i er!
 
Först och främst, jag tänkte längre ner visa bilder på Elmas sår på benet, så om ni tycker sånt är otäckt, se inte bilderna lägre ner i detta inlägg! Dock är det bilder på det när det läkt i flera veckor, men det är ändå inte ihopläkt så..
 
Men vi börjar med några lättsamma bilder på vår tok-Nellie, som har börjat utvecklas i rasande fart! Hon är nu 16 månader och babblar, från någon vecka tillbaka med sina nyfunna ord. Hennes favoritsaker att säga är bl.a. "täää-da, tää-da" vilket betyder städa och "acka" vilket är jacka. Sen har hon en stor bunt ord som är svåra att ens komma på hur man ska skriva :) Dessutom har hon börjat tydligt visa med nickningar och huvudskakningar vad hon vill eller inte. Söt-Nöt!
 
Hon älskar att leka, men det är inte alltid det går så bra. Hör har hon fastnat i leksakskorgen och taskiga mamma går ju efter kameran istället för att genast hjälpa henne upp :D
 
 
Men det är inte alltid man är lika glad (minst sagt). Fick en riktigt skrikbild också, så här ser det ut hemma hos oss ibland..
 
 
Och så, den där olycksaliga lördagen den 6 april, föll Elma illa och fick in en pinne i sitt lår. Vi åkte och fick sytt henne men tre dagar senare fick hon en allvarlig infektion, som blev värre och värre och till slut blev hon inlagt på Drottning Silvias barnsjukhus med 40 graders feber och fick antibiotika intravenöst. Not a happy camper kan jag säga men OJ vad tuff hon är som klarat allt detta! Hon är så modig, min Elma!
 
 
På korten ovan är såret alltså nästan tre veckor gammalt och långt ifrån färdigläkt.. Detta är alltså då infektionen lagt sig och vi varit hemma i dryga veckan. Hon opererades (sövdes och såret sköljdes djupt där nere) tre gånger. Sedan dess har nu såret äntligen läkt ihop (ca 1 vecka sedan, det tog alltså över en månad!) men huden är väldigt "plåstertrött" som sårsköterskan kallar det så hon får lägga om med lite andra saker nu än plåster och hon måste smörja såret och undvika solen hela sommaren. Puh! Rackans otur en onge kan ha va? Hon som är världens lugnaste har redan blivit sydd två gånger inom ett år! Och allt innan hon ens fyllt fyra. Kan knappt tro att det är sant alltså..

RSS 2.0