Uppdatering

Det händer så mycket i mitt lilla liv så jag hinner ju knappt aldrig uppdatera bloggen längre. Nu var det månader sen, bloggade nog senast runt tiden jag började jobba, i slutet på februari. Därför får detta bli en liten re-cap av de senaste månaderna, så håll i er!
 
Först och främst, jag tänkte längre ner visa bilder på Elmas sår på benet, så om ni tycker sånt är otäckt, se inte bilderna lägre ner i detta inlägg! Dock är det bilder på det när det läkt i flera veckor, men det är ändå inte ihopläkt så..
 
Men vi börjar med några lättsamma bilder på vår tok-Nellie, som har börjat utvecklas i rasande fart! Hon är nu 16 månader och babblar, från någon vecka tillbaka med sina nyfunna ord. Hennes favoritsaker att säga är bl.a. "täää-da, tää-da" vilket betyder städa och "acka" vilket är jacka. Sen har hon en stor bunt ord som är svåra att ens komma på hur man ska skriva :) Dessutom har hon börjat tydligt visa med nickningar och huvudskakningar vad hon vill eller inte. Söt-Nöt!
 
Hon älskar att leka, men det är inte alltid det går så bra. Hör har hon fastnat i leksakskorgen och taskiga mamma går ju efter kameran istället för att genast hjälpa henne upp :D
 
 
Men det är inte alltid man är lika glad (minst sagt). Fick en riktigt skrikbild också, så här ser det ut hemma hos oss ibland..
 
 
Och så, den där olycksaliga lördagen den 6 april, föll Elma illa och fick in en pinne i sitt lår. Vi åkte och fick sytt henne men tre dagar senare fick hon en allvarlig infektion, som blev värre och värre och till slut blev hon inlagt på Drottning Silvias barnsjukhus med 40 graders feber och fick antibiotika intravenöst. Not a happy camper kan jag säga men OJ vad tuff hon är som klarat allt detta! Hon är så modig, min Elma!
 
 
På korten ovan är såret alltså nästan tre veckor gammalt och långt ifrån färdigläkt.. Detta är alltså då infektionen lagt sig och vi varit hemma i dryga veckan. Hon opererades (sövdes och såret sköljdes djupt där nere) tre gånger. Sedan dess har nu såret äntligen läkt ihop (ca 1 vecka sedan, det tog alltså över en månad!) men huden är väldigt "plåstertrött" som sårsköterskan kallar det så hon får lägga om med lite andra saker nu än plåster och hon måste smörja såret och undvika solen hela sommaren. Puh! Rackans otur en onge kan ha va? Hon som är världens lugnaste har redan blivit sydd två gånger inom ett år! Och allt innan hon ens fyllt fyra. Kan knappt tro att det är sant alltså..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0