Blomsterprakt

Förra helgen skaffade jag blommor, men inte förrän idag fick jag planterat dem. Rätt ok med tanke på att jag inte fick tag på nåra av de blomsorter jag tänkt mig ;-p





Känns härligt att ha blommor utanför ytterdörren igen!

Köpenhamn

Förra helgens eskapader i Köpenhamn med Elmis mormor och morfar. Buset började ju redan på centralstationen, såklart.



För att sedan slockna på tåget :)



Och efter sovstunden var det full rulle igen. Särskilt sm mormor hade med sig så gott fika, ballerinakex!



Bombombus!





Väl framme på hotellet gör jag här upptäckten att fönstren inte är låst och inte ens ordentligt stänt och det saknar barnspärr! Från tionde våningen kan Elma alltså trilla rakt ner i betongen. Efter att ha påpekat det tre gångerfick vi byta rum.. Inte helt kul, tror jag gick igenom det nya rummet fyra gånger letande efter dödsfällor. Särskilt som att det inte var det enda felet på första rummet, det fanns också spekar från sängbottnarna som stod rakt ut.. Inte så nöjd, men efter rumsbytet var det ok.



På restaurangen på kvällen fick Elma lite bus att leka med. Borde svenska restauranger ta efter mer :)



Lördagen startades med en promenad längst ströget





Och vid det laget vi var framme i Nyhavn hade ju Lillbus somnat.



T sätter i sig en (enligt mig) äcklig röd pölse..



Sen gjorde vi entre på Tivoli. Där var det familjedag för ett företag så Elma fick n ballong som nog skapade mer problem än den var roligt.. ;)



Men så hittade vi Tivolis lekpark.. Ja, ni ser ju själva, Elma var överlycklig. Morfar medför han fick passa vagnen och vila fötterna, som har längtat efter en bra stund.























Första och enda attraktionen vi åkte blv Drakbåtarna. Elmas utåtande? Mea, mea!! Hon ville bara åka mer, så roligt var det. T.o.m. 20-30 min kö fixade hon. LIseberg blir nog himla kul i sommar :)



Fikan efteråt blev uppsk(r)attad.





Men det var allttur vi hade datorn med, så att Elma fick se sina älskad Tubbies. De hjälpte också på tget hem, då hon sedan sov i 1½ timmei eget säte och sedan somnade om i mitt knä. Gullfia!




Ponnykarusellen

På Liseberg i lördags sa Elmis bara "meja, meja" att hon ville åka mera. Mera ponnykarusell och mera Drakbåtarna. Min modiga tjej! Blir ett kort inlägg för jag är trött, men här kommer några bilder från Lisebergsäventyret med Elmas gamla polare I och hennes nya kompis I :)



Jag fick flera söta tjejer att hålla i handen :)



Fast de var lite svårstyrda, haha!



I tyckte att Elmis vagn verkade ball så hon provsatt.



Premiären på hästen på ponnykarusellen. Tidigare har Elma (knappt) bara vågat åka svanen, men nu slängde hon sig utan tvekan upp på hästryggen. Tuffing! Vinkivink till mamma också.





Och så en tur med mamma såklart..




Vågar t.o.m. släppa taget och vinka i full galopp! ;-p



Vi hade underbart kul de korta timmarna vi var där och det var så härligt att träffa M och I igen, det var så länge sedan nu. Nu ska jag gå och nana, för jag är trött och det blir säkert hålligång på Elma i Köpenhamn, så det är bäst att försöka vila lite före. Ser verkligen fram emot att åka dit i morrn med min älskade T och Elmis och mamma och pappa!

Uppdatering - Elmas säng

Vet inte varför min uppdatering från igår kväll inte publicerades men... Då hade iaf T gått upp för att natta Elmis och en timma senare bloggade jag att jag misstänkte att han somnat med henne. Och det hade han ju såklart. Men han kom ner så småningom, borstade tänderna och gick upp och lade sig igen :)

Elma har iaf sovit gott, hon föll ur sängen två gånger i natt, men verkar inte ha slagit sig direkt. Vi har ju bara en madrass som ligger direkt på golvet och så har hon en tjock matta under sängen, så det blir inget hårt fall. Idag ska vi åka en sväng till Liseberg med Malin och Isabella och Malins kompis och dotter, och sen bär det av till svärföräldrarna för middag och altanbygge. Än är det bara 11.9 grader i solen men det verkligen stålar ute så det blir nog varmt och skönt idag.

Ha det gott allihop!

Mobilbilder

Ni vet hur det är - man har inte kameran med sig och så händer nåt man verkligen vill dokumentera - och så glömmer man att blogga det sen.

Har några såna ögonblick märkte jag när jag gick igenom mobilen :)



Elma vill alltid ha "klänning" på sig efter badet, iaf för några veckor sedan då det räckte att man svepte handduken som en togaklänning. Numer vill hon ju ha kaninöronen på sig :)



Cooling i solen. Denna sommaren verkar man kunna övertala henne om att ha på sig solglasögonen mer än några sekunder och hon frågar tom själv efter dem då och då.



Elmis på promenad i solen med mormor. Hon gick nästan hela vägen hem från affären. Så duktig tjej!



Och vi stannade för att åka lte rutchkana såklart :)



Dagen efter följde även morfar med på promenad och då kunde man ju hålla i honom med!



Ett par dagar senare hemma upptäckte Elma att man kunde sitta i garderoben. Men dockan fick inte vara med och sitta där, tydligen :)




Idag hade vi gårdsstädning och Elma hjälpte till på sitt sätt ;) Jag däremot fick städacykelförrådet.



Och så till dagens stora händelse, vi var ju på IKEA och skaffade säng till Lillan. En för tidig födelsedagspresent från farmor och farfar som köpte en superskön stor-tjejs-säng till Elma. Hon hade hurroligt som helst när hon for upp och ner i varenda utställningsäng på hela varuhuset, bäddade ner sig och sa "nana". Till slut hittade hon en som fick följa med hem och i natt är det prmiärsovning i den. Får försöka återkomma med hur det går. Ciao!

Kosläpp

Eller betessläpp, kalla det vad ni vill :) Elma och jag var tillsammans med hennes farmor och farfar på ett av Arlas betessläpp på en gård här i närheten i söndag. Förmodligen då jag blev då förkyld, det var ca 10 grader varmt bara och riktigt ruggig snålblåst. Så igår hosade och snörvlade jag så mycket att chefen sa till mig att jag inte fick komma till jobbet idag :/ Men det kan nog vara bra att få vila upp sig lite, vi har haft mycket på jobbet med möten och annat så i går fick jag jobba över till klockan var 20.30 och i morrn blir det övertid också. Men man ska inte klaga, ett jobb är ett jobb :)

Här kommer iaf en bildkavalkad från helgen.









Och underbara Thornadtssons var ju hos oss i lördags!



Våra Gullungar! Elma, min gudson Oscar och min guddotter Evelin. Älskar att Elma har slängt ut magen på ett sånt där slappt trucker-sätt :D



Åt i solskenet gjorde vi också, T hade grillat kyckling såklart och jag gjorde en frozen cheesecake till efterrätt.
Nu ska jag vila, är faktiskt helt slut :)




RSS 2.0