Jobbdag

Idag har jag jobbat min första dag! Helt galet, jag blev "godkänd" igår och jobbade idag. Snabba puckar minsann :) Fick träffa många av våra medarbetare men det är ca 70 stycken varav en del jobbar natt så det tar nog ett tag innan man lär känna alla. Kommer att jobba som administrativ arbetsledare åt vårt team som har hand om receptionern och väktarsidan på ett stort företag i Göteborg (ni som känner mig har ju redan hört vad det gäller, annars får ni maila eller nåt :) Är så glad att det är tokigt!

Kommer att jobba strödagar fram tills Elma är ordentligt inskolad på dagis, där hon börjar 1'a Dec, sedan blir det nog heltid sida-vid-sida med tjejen som jag tar över efter. Hon ska på föräldraledighet så förhoppningsvis får jag vara där minst ett år, och efter det får vi se vad som händer. Men nu är jag toktrött så jag ska skicka iväg ett mail och sen skalla kudde.

Sov gott!

Dagens outfit - tors & lördag

I tordags var det riktigt kallt  då åkte vinteroerallen på för första gången. Var typ 5 cm för lång i ärmarna men helt ok i benen. Hur går det ihop?





Top model nästa? ;)



Och igår fick jag med mig den här coolingen hem till farmor och farfar när pappa jobbade.



Allt hon har på sig är begagnat förutom skorna - som vi köpte på outletbutiken! Budgettjejen minsann :D

Idag grejsas det i trädgården, jag har strukit tvätt och sen ska vi ta en biltur och titta på visningshus och drömma om att nån gång kunna bygga eget. Det ni!

Mata bebisen

Elma är så rolig... Igår när vi satt i soffan fick hon tag på mitt nya nummer av "mama". Hon sitter och gosar med nappen och ninisen och ser allmänt fundrsam ut när hon sitter där och betraktar kändismamman och bebisen på omslaget. Så helt plötsligt tar hon ut nappen ur munnen och försöker pressa in den i tidningsbebisens mun! När det inte funkade försökte hon med ninisen, med samma resultat naturligtvis. Detta gjorde hon flera gånger och sen avslutade hon med att ge tidningsbebisen en puss! Hon är ju för söt...



Han såg väl så kramgo ut... :)


Första snön och fynd!

Idag var en spännande dag, för idag har vädret vart vääldigt omväxlande. Från spöregn till strålande sol, till snö/hagel till regn igen och sedan höststorm. Försökte ta kort på Elma när hon stod vid fönstret och gapande tittade ut på allt det vita men så fort jag tog fram kameran ville hon ju pilla på den istället. Så det blev såhär:



Och så har vi ju fyndat denna veckan som jag skrev i ett tidigare inlägg. Vi har haft klädsäljarveckor på vår Öppna Förskolan, där alla fått skriva pris och lägga upp sina kläder och så har personalen skött försäljningen nu mån-tors. Det har varit SJUKT mycket kläder, skor, leksaker och babytillbehör där men bland allt har jag hittat några fynd som t.e.x...

Tuffaste Me Too-bodyn med kläder på, en supertuff grön/grå/brun jacka med blå ränder, lindex rosa klassiska mysbyxor som är såå goa, en la redout-halsduk, kax-skor, två par goa vantar och en mössa. Samt en nyårsklänning som jag inte kunde ta bild på ikväll eftersom den är i den sovande Elmas garderob.



Bara småplock liksom som varit hur bra som helst. Har ju även haft några av Elmas gamla grejer där på försäljning så i nästa vecka eller i morgon får vi se hur det gått. Skulle jag sålt ALLT skulle jag fått nästan 800:- men det vet jag att jag inte har gjort men nån hundralapp kanske man iaf inbringat. Det som är toppen med den här klädförsäljningen är att all man inte fått sålt får man antingen hämta eller så kan man skänka det direkt till behövande. Det går en lastbil direkt ner till ett barnhem i vitryssland (tror jag det var). Super ju! Några saker tar jag nog hem igen för att sälja på tradera men det mesta skänkes direkt. Nån har verkligen tänkt till där!

I nästa vecka ska vi på besök på Elmas blivande förskola var det tänkt. Spännande! Och direkt efter det ska jag åka och fortsätta träffa folk för att se om jag kan skaka fram en ny tjänst åt mig. Ska träffa uppdragets kund och blir jag "godkänd" hos henne har jag nog en chans att få det jobbet. Neat! :D Håll tummarna för mig på tisdag!

Men i morrn är det fredagsmys med maken och Lillan och lite OLW och idol ;) Reklarmerade faktiskt en påse Superchips häromveckan (de var totalt okryddade och smaklösa efter ett haveri med kryddmaskinen) och idag kom två värdecheckar på nästan dubbla värdet av vad jag spenderat. Snyggt jobbat OLW! Så nu blir det väl cheezballs åt Totte för hela slanten, haha!

Busiga barn

Idag har vi haft besök av våra vänner P, A och A. Åt en bit mat och pratade och hade verkligen supermysigt! Jag är såå glad att vi fick ihop det hela, vi har varit tvugna att ställa in flera gånger på raken men nu äntligen kunde de ta sig hit och tjejerna fick leka lite.



Två fina bustjejer leker på Elmas rum.



Det är himla gott att gosa i fatboy'en.



Och ha ett eget bord med stolar är bra när man får kompisar på besök.

Förresten har Elma så skön sovstil på dagarna.. I eftermiddags hittade jag henne såhär, som en liten kulting, med rumpan upp och huvudet ner ;)



Lilla sötplutt..

I morrn är det träning och kanske ett besök till på öppna förskolan där det är klädsälningsvecka denna veckan. Har fyndat en massa fint, får fota och visa i morrn för just nu är det i tvätten :D

Jobb eller inte jobb?

Ja, det var frågan det. Jag försöker ju skaffa mig en ny tjänst inom företaget eftersom min "försvunnit" under min föräldraledighet p.g.a. arbetsbrist. Så i tisdags i förra veckan var jag hos en tjej som ska gå på föräldraledighet och frågade henne ALLT om hennes tjänst som jag kanske kan få ta över medan hon är borta. Allt gick väl (det var ju något av en intervju också) och nu ska jag ringa henne i morrn så vi får till ett möte med vår kund som också måste godkänna mig innan jag kan tillsättas på den platsen. Spännande!

Det betydde också att jag var tvungen att lämna Elma hos sin pappa ett par timmar och bad honom ta kort på henne när hon busade runt på kontoret. Så här kommer kontorsråttan Elma :)



"Ok, här är skyltfönstret dårå... Mycket snyggare när jag står i det!"



"Tittut! Nej, men man måste ordna så katalogerna ligger snyggt."



"Och de här katalogerna piffar vi till med mina färgglada burkar!"



"Men pappa då... Du ska då bara ta kort hela tiden."



"Jag såg allt att du gömde nåt förut"



"Aha! Seger" Majsbågar är nåt av det bästa jag vet!"

Allt som allt hade nog Elma rätt roligt när hon fick busa omkring på pappas jobb men vi får hoppas att vi aldrig behöver göra det igen för det var nog inte så lätt för honom att få nåt gjort när hon var där. Hon har ju ganska mycket energi den ungen.. ;)

Ruskiga höstpromenader

I fredags var det riktigt kallt här hos oss, tre minus på morgonen och idag har det varit ruskväder allan. Så naturligtvis ska jag och Elma ut på promenad då och jag drar på henne allsköns vädertåliga kläder. Hon är så söt när hon tultar runt klädd som en michelingubbe :)

Först en bild från tidigare i veckan då hon skakade galler utanför Coop. Hon ville verkligen inte sluta handla, antar jag, hihi...



Glad höstklädd tjej på väg till lilla ICA-affären.



Och inte behöver jag köra vagnen själv heller.. :D



Snuttan bland höstlöven. (Nej precis, vi har inte råd att köpa hela byxor till henne ;p )



Och idag i regnet gick vi ut och kollade på regnvattnet som forsade i bäcken bakom huset.



Älskar verkligen hennes Hello Kitty-sydväst! Och de superfina Bamse-regnkläderna vi fick ärva av Tottes morbror med familj.



I morgon tänkte jag att vi skulle åka till vårt äventyrsbad, där jag även ska lämna in en passerbricka för babysimmet, då det är slut nu. Vi missade MASSOR den här gången, mest p.g.a. sjukdom och komplikationerna efter min operation. Men nu är det ju över och vi mår bra så jag och lillan kan väl hoppa i plurret själva. Hon älskar äventyrsbadet och det var ett tag sen vi var där så det ska bli jättekul! Sen kanske vi drar en sväng till Öppna förskolan senare i veckan, då de har klädsäljarvecka där denna veckan. Ska bli roligt att se om man hittar nåt fint. Var där idag (bland stooora högar kläder och massor med folk) och fick tag på två par vantar och en klännning, men man kanske kan fynda nåt mer? Fortsättning följer... Ska försöka fota det fina jag hittade också. Får bli ett projekt för i morgon :)

Trevligt kalasande

Fick ÄNTLIGEN iväg min rumpa (och huvudet) till frissan i fredags och klippt mig för första gången sedan i februari? Klippte inte mycket, men fick bort allt det slitna fula och fick till lite av e frisyr igen. Såå skönt!

I lördags var jag med svärmor på paketinslagningskurs! Visste inte riktigt vad jag hade att vänta men det var riktigt roligt! Fick lära mig om olika slags omslagspapper, vikt/kvm, dubbelsidiga osv och en massa tuffa inslagningsmetoder. Detta var kurs 1 av 3 och var och en är på tre timmar. Hoppas att kunna gå kurs 2 också som kommer att finnas i Gbg till våren.

Såhär blev några av mina paket:



Nya sättet för mig att slå in vinflaskor man ska ge bort!



Tetrapak-inslagningen till oregelbundna paket.



Egentillverkad påse med "solfjäder" till alla typer av plattare paket.



Lite dekorationskrusiduller vi tränade på att göra. Inte så vackert kanske, men kul att få testa olika tekniker.

Efter kursen kom hela min extrafamilj, Tottes släkt alltså, på ett litet kalas och det var så himla mysigt att ha hela den sidan av släkten hemma hos oss! Fick jättefina presenter och min glasstårta var faktiskt poppis! Just det ja, skulle ju lägga upp receptet på den! Ok, ska se om jag kommer ihåg det utantill...

1 liten påse rostade mandelflarn
½ påse maränger
400 g nutella nötcreme
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
1 marängbotten
ca 3 msk chokladsås

Lägg marängbotten i en form. Separera sedan gulorna för sig och vitorna för sig. Vispa äggvitan tillsammans med 1 msk socker till ett fast vitt skum. Vispa sedan gulorna med 1 msk socker tills det blir luftigt. Vispa grädden för sig.

Vänd ned gulorna, vitan och grädden tillsammans med halva påsen mandelflarn och marängerna i en ny bunke.

Mitt tips är sedan att värma nutellan snabbt i micron (30 sek?) så att den blir lite mer lättflytande, men enligt receptet ska man endast ringla ner rumstempererad nutella i smeten så att det blir som ränder.

Häll sedan hela smeten ovanpå marängbotten och frys i minst fyra timmar. Om tårtan fryses en längre stund, temperara i kylskåp ca 40-60 min innan garnering (resten av mandelflarnen samt chokladsåsen, som ringlas ovanpå) och servera sedan genast.

Godaste glasstårtan jag vet :D



Elma och pappas kusin J sitter och avnjuter fikat på kalaset.

Som avslut på helgen får det bli lite bilder på en busig Elma som hade riktigt bråttom ner i badkaret sist hon skulle bada... Vig som en gasell, den ungen. Hon har då inte fått det från far sin ;)



Och så låg hon på skötbordet med ett lock om ena örat och en miniskål om andra som om hon lyssnade i hörlurar.. Lilla pluttan. Nej, nu är det läggdags. Hej på er!


Näsan sitter i ansiktet.

Kolla här, idag har vi lärt oss vart näsan är. Däääääär ----->



(Nästan) varje gång man frågar kan hon peka ut sin lilla näsa. Samma funkar med "Vaaar är Elmas mage?" men öronen har hon ingen koll på än. Får hårdträna kroppsdelarna nu ;)

Och idag har vi även fått in High Five!



Hon tycker det är sååå roligt när hon kör upp sin lilla näve så man ska klappa i den. Jag har verkligen världens underbaraste dotter, hands down :D

Har varit på vårdcentralen idag och fått en ny medicin, en tablett som verkar avsvällande på slemhinnorna så att jag ska slippa trycket runt näsan och in under ögonen. Får se om de hjälper...

I helgen blir det middag med vänner på fredag, Robert Gustafsson på lördag och kalajs för J på söndag (som förresten fyller år just idag!). Grattis Jen!!

Ska bli en riktigt rolig helg!

Rollator-race!

Vi har haft en härlig helg och jag har haft mycket barnfritt faktiskt och emellanåt är det himla trevligt ;)

I fredags hälsade vi på och hämtade upp farmor på hennes jobb. Hon jobbar på en dagversamhet för äldre och Elma älskade uppmärksamheten (när hon väl överkommit sin första blyghet). Då passade hon på att leka med matvagnen och köra rollator-race runt hela rummet :)



Man måste ju köra ut maten efter lunchen.



Så åkte famor och Elma och lämnade av mig på stationen och jag tog tåget och mötte upp min chef! Så åkte vi till en jobbfest med en massa gamla jobbarkompisar, mest från Trollhättetiden. Åt en massa god sallad, foccaciabröd och drack vin och snattrade med alla goa kompisar i flera timmar. Dagen efter körde mamma och pappa hem mig och stannade över hos oss för att fira min födelsedag om någon vecka. Totte lagade en supergod lunch och syrran och Wil kom över också och vi hade så himla mysigt hela familjen :)

Och så var vi och tittade på två hus, eller ja, så var planen i alla fall. I lördags var vi och kikade på ett radhus, en fyrarummare som var ett renoveringsobjekt byggt -59 och knappt något gjort på alls sen dess. KAN bli ett spännande objekt så ev lägger vi ett bud på det, beroende på vad budgivningen går upp i. Sedan skulle vi titta på ett fristående hus idag, en sexrummare som blivit totalrenoverat under 2000-talet, ligger på landet och verkar spermysigt, men tyvärr hade vi tagit fel på dagen så det blir för mig och Elmis att åka dit i morrn igen och kika på det och se om vi vill bo där :D Haha, så jäkla knäppt...

En vän till mig, goaste Malin, bloggade idag om sina fina The Studio-bilden och jag minns tillbaka för tre-fyra år sedan när jag var där och fick känna mig snygg för en dag. Fick visserligen den igen nu när jag gifte mig men på den tiden, för ett par år sedan, hade man nog lite fler snyggo-moments, för då hade man ju TID att fixa sig och sminka och dona så det känns ändå som att man är rätt risig nu. Särskilt med tanke på att jag inte klippt mig sedan i februari :S Just det ja, så har jag ju fått bihåleinflammation också. Så YIPPIE-faktorn nu efter helgen är inte så hög.



"Fåååångad av en stormvind.. tralala!"

Långhårig och med lugg och grejer. Ja, det var tider det ;)

Tack vill jag också skicka till mamma och pappa för barnvakt och present och syrran för det fina halsbandet och svärmor för det fina halsbandet och kursen vi ska gå på och Totte för Robert Gustavsson-biljetterna. Lite att se fram emot iaf i min sjukdom. Och så ska jag ju hämta mitt nya körkort i morrn vart det tänkt. *darr*

Kram!

RSS 2.0