Hairspray!

Måste ses alltså! Var på bio med Petra ikväll och Hairspray är en riktig feel-good-musikal som är riktigt gullig.

image71
Rekommenderas om man gillar filmer som Grease och High School Musical :)

//

25 bast!

Haha, vilket fult ord det är - bast.. Men nu är jag det iaf, nu har jag fyllt 25 och firat det med Joe Labero. Fick autograf och allting, wohoo, vilken claim-to-fame va? Hihi!

Det var iaf såå bra! Rekommenderar showen till alla jag känner, han spelar på Rondo hela hösten, missa inte showen!

Idag ringde Petra och frågade chans, haha, skoja bara, hon frågade om jag ville gå ut i helgen och det klart man vill! Fattig som en kyrkråtta efter helgens bravader men vad gör det?! Jag har tetrapack-vin hemma så vi kan nog få det lattjolajban ändå, hahaha! Och så blev jag bjuden på julbord och fest till gamla jobbet, hur kul som helst!! Det är bara det att det var på den enda dagen i hela december som jag hade lite planer på, är det inte typiskt?! Så nu vet jag inte hur jag ska lösa det, kanske kan gå på båda? "Vanliga" kompisarna först och sen festa kanske? Har ju inte träffat gamla jobbarkompisarna på evigheter, det var ju nästan fem år sedan jag slutade där och jag skulle så himla gärna vilja träffa dom. En del har jag inte träffat sen jag slutade, en del har jag haft lite mer kontakt med... Åh, dilemma, dilemma.. Eller som vi säger hemma hos mig; I-landsproblem. Jag är ett hopplöst I-land hela jag :)

Sorry, det blir bara en massa text idag, men nu är bloggen iaf uppdaterad, yeahy!

Jag hoppas verkligen att jag och P kan festa loss ALBAN i helgen, jag verkligen känner för det hur mycket som helst! Bara jag och P så gör vi oss sådär skitsnygga och bara rockar loss, wohoo! Märks det på mig att det är helg snart? Någon? Hihi..

Kraaaama!!

Cool or creepy?

Min jobbarkompis har en son som är född samma år och samma dag som mig. Huhu, så det kan bli ibland! Och en f.d. jobbarkompis till mig är också född på samma dag, fast elva år tidigare. Lite tufft när man kan säga att "vi firar födelsedag" allihopa på samma dag :)

I går var jag och Thesen på Sunrise Avenue-konsert på Trädgårn. Jösses vad vin och stuff det blev. I säng typ halv ett, ett och sen upp igen 05.20. Trött i ögat? I'd say YES litegrann. Men i morrn ska jag inte jobba länge det ska bli såå skönt. Är dödstrött nu, ska bara skriva klart det här och sen stört ner i sängen. Var tvungen att plocka i ordning, städa toan och dammsuga och diska och tvätta bara innan jag kunde sätta mig. *suck* Men nu är det gjort! Yeahy!!

I morrn blir det Joe Labero och middag på Pasta etc. Det ska bli så jäkla kul!! Hoppas Labero trollar fram en snygg kille åt mig ;)

Puss och kram!

image70
Trolleritroll!

En av världens godaste kladdkakor!

Lisas Kladdkaka


Görs gärna 1-2 dagar innan servering. Godast tyckte vi den var efter ca 5 dagar!
250 g mörk choklad (70%)
200 gr smör (osaltat)
2 3/4 dl socker
5 ägg
1 msk mjöl

1. Värm ugn 180 g, smörj och bröa en kakform med isärtagbar botten.
2. Smält choklad och smör och blanda, rör ner socker och låt svalna lite.
3. Rör ner 1 ägg i taget ordentligt. (Här är det jättelätt att det börjar skära sig!
Rör mer. Kanske med elvisp på 1an för efter ca 2 ägg blir smeten jättetung
att få ihop för hand. Den skall bli slät.)
4. Rör i mjölet, sikta gärna ner i smeten.
5. Häll smet i form. (24-30 cm)
6. Grädda i 22 min. Då blir den kladdig. För fastare ca 25 min (hade jag).
På min kaka hade jag sedan lite finare apelsinmarmelad ca 4 msk som jag rört
ut med lite Cointreu.

Lisas Chokladmousse, kakans topping.
Görs dagen innan servering.
250 g mörk choklad (70%)
3 ägg
60 ml socker
2 tsk fin konjak eller mörk rom (jag hade Xante päronkonjak)
2 1/2 dl grädde (40%), vispad till mjuka toppar
1. Smält chokladen och låt den svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt (ca 5 min).
3. Vänd ner den smälta chokladen och konjak/rom med en metallsked.
4. Vänd därefter ner grädden med metallsked. Arbeta snabbt och lätt tills
smeten är precis blandad.

Det står i receptet att mossen håller sig ca 2 dagar men vi åt sista biten av
kakan 4-5 dagar efter att moussen lagts på och det var inga problem.

TACK Lisa!! Kram!

Ladies Night

I fredags var det då dags för Ladies Night - i alla fall för undertecknad. De körde ju faktiskt en show till på lördagen, dessa fantastiska män Kjell Bergqvist, Mikael Thornving och Martin Stenmarck.

Kvällen började då fem fnittriga tjejer, migs, Marina, Lisa, Eva och Johanna, möttes upp vid halv sjutiden för att ta en bit mat på Bryggeriet. En halvtimme försenade var vi rätt säkra på att vår reservation inte var kvar men tack vare den underbara personalen på Bryggeriet fick vi ändå vårt bord. Där dracks det lite vin och cola och jag åt en jättegod filé mingon (ok, kan inte stava) och vi hade jättetrevligt. Evas vännina anslöt sig till sällskapet vid sjutiden och vid åtta drog vi oss bortåt Scandinavium. Showen öppnades med buller och bång av de tre "rymlingarna" och den fortsatte i samma anda hela vägen. Jättebra, även om jag tycker dom kunde kolla över låtvalet en gång till. Hade inte haft nåt emot att känna igen lite fler låtar. Rockmeadlyt dom bjöd på var däremot superbt! Och jag som aldrig varit nåt stort fan av nån svensk musiker måste säga att Martin Stenmarck... inte illa! Ska köpa hans skiva tror jag, har ju hört bitar av den lite då och då (Liise har den ofta i bilen) men inte förrän nu har jag insett hur bra den är. Efter showen var slut åkte vi Trollhätte-tjejer upp dit och jag somnade i soffan hemma hos mamma och pappa vid halv tre-tiden.



Morgonen därpå var det full rulle eftersom syrran var där med familjen så Ludde levde ju rövare vid sju på morronen. Tror du jag var glad att jag inte druckit då eller? :) Vi hade iaf en jätteskön lördag, åkte till farmor och åt lunch och sen åkte vi till överby och shoppade. Hade ju "inga" pengar till övrigt men jag har letat länge efter en varm och go stickad tröja som jag kan ha på jobbet och jag hittade en på Vero Moda för överkomliga 199:- som jag köpte fortare än kvickt. Syrran köpte ett par (dyyyra) stövlar och lite så sånt så det var en rätt kul shoppingrunda.

Sen på kvällen satt vi och slöade framför soffan och kollade på Svensson, Svensson. Hade helt glömt bort hur bra det var! Nu har jag kollat in de två första avsnitten också på www.svt.se och suttit och garvat. Gustaf är ju bara så härlig! Och den lilla tjejen som är med, hon som spelar dottern Linas nya kille Johns dotter, hon är ju också störtskön. Och den nya Lina, thank god! Bättre än gamla (sorry, men så är det).

image69

Söndagen spenderades med att shoppa tupperware hos Lisa och smaka världens godaste kladdkaka (ja, det är sant, jag erkänner mig besegrad, men det tar emot, haha!) Måste få receptet på den Lisa!

Puss puss på alla godingar!!

RSS 2.0