v 31

Går in i vecka 31 idag, har alltså gått 30 fulla veckor av 40. Eller 42 om det "vill sig illa". Men hellre det kanske än att Lill* Bus kommer tidigare. + 11 kg. Två besök i denna veckan, sjukgymnasten på onsdag (foglossning=aj!) och läkarbesök för förlossningsplanering samt ev sjukskrivning på torsdag. Ska också kolla med UL om de kan se varför Skrutt rycker och far så mycket i magen. Inte hickar alltså, det gjorde ju Elma med, utan riktigt rycker, hårt och bort och fram flera sekunder innan det slutar. Hoppas att inget är fel. Känns bara lite konstigt.


Fin dam

Haha, Elma drog precis på sig mina stödstrumpor på armarna och var fin dam med väska och "handskar".

Gullfia!




Tuff helg

Har haft en lite jobbig helg, eller veckoslut snarare. Har ju haft sammandragningar som kännts av, men inte gjort ont, sedan v 20 ungefär. Nu idag går jag in i v 31 och sedan i fredags har sammandragningarna varit jobbiga och gjort ont och väckt mig på natten. Så i morse hade jag fått nog och ville kolla upp så att de inte påverkade kroppen tillräckligt för att starta förlossningen iaf. Så jag ringde till förlossningen och förklarade att jag haft sammanhängande sammandragningar sedan i torsdags och att de gjort mer ont sedan i fredags och de tog in mig på kontroll. Som tur var hade inte sammandragningarna påverkat mig, tappen var hård och jag har inte öppnat mig.

Så nu i eftermiddag har jag sovit, och vilat och rör mig inte mer än nödvändigt. Värme och bad och vila säger de ju ska hjälpa mot sånt här. De första två har inte alls hjälpt lika mycket som när jag var gravid med Elma (när sammandragningarna började först i v 32 typ, och då väldigt milda), så vi får hoppas att vila hjälper. Ska jobba i morrn så länge jag orkar och tala med min chef om arbetsbefriad uppsägningstid. Suger ju att behöva be om det alls, men jag är rädd att jag måste försöka kämpa för en sjukskrivning annars.

Lite fler bilder på Spindel-fe'n Elma från Halloweendiscot som blogg.se inte ville ladda upp förra gången :)



När vi kom hem drog hon på vingarna igen :) Men bara för en stund, vi hade lånat dem och jag ville inte att de skulle gå sönder.



Och i fredags var hon superredig tjej på dagis och klädde på sig själv både jacka och skor.



Måste ju borsta bort all sand först.

Halloween-disco!

Idag har Elma haft Halloween-disco på dagis. Hon går ju på ett internationellt dagis, där de firar även den största utländska helgdagarna, förutom de svenska som t.ex. midsommar. Så Halloween firades idag med dräkter (om man ville) och ett disco vid lunchtid med popcorn som efterrätt. Så Elma var en slags Spindel-fe när hon gick till dagis idag, fick låna en dräkt av T's chefs dotter.


Tio veckor kvar!

Eller 75 dagar! Yeahy!! Gick in i v 30 igår och här är kanonkulan. Fortfarande en del sammandragningar och trötthet, men några dagar i veckan fixar jag fortfarande att gå upp superdupertidigt och jobba. Försöker jobba hemifrån 1-2 dagar i veckan, för då kan jag gå upp 06.30 istället för 05.15.

Skrutt sparkar som en tok (riktigt rycker som en galning ibland) men oftast är vi kompisar :)


Babyhoroskop

Blir det en sån här vi får? :)

Stenbocken

22:a december – 19:e januari
Planet – Mars
Element – eld

stenbocken babyVi har en Rambo i gänget! Omkring en Stenbocksbebis kan du räkna med att det händer saker. Förvänta dig inte att ha snällt ska sitta still och leka med en skallra, du blir bara besviken. Han kommer att för en massa oväsen för att verkligen se till att bli hörd.

Eftersom Stenbockens element är elden så kommer han att vara dynamisk och alltid ha något nytt på gång. Han kommer förmodligen att bli en bebis som är svår att umgås med, och just därför är det klokt att låta honom vänja sig att interagera med andra bebisar så tidigt som möjligt. Att dela med sig är inget som faller sig naturligt för stenbocke, utan det är något som måste övas och läras in.

Inte end syskonen kommer att ha det lätt med honom. Vad han mest av allt vill ha är egentligen uppmärksamhet, så till er föräldrar blir rådet: ge honom det han vill ha.

När han leker med andra barn kommer han ofta att hamna i centrum och ha de andras uppmärksamhet. Han kommer också att utvecklas snabbt och lära sig många saker tidigt; allt för att snabbt komma till mållinjen!

För att summera stenbocken kan man säga att han kan vara ganska självständig, men är social och gillar att interagera med andra. Han är ganska fysisk och kräver konstant stimulering, och han är redo för världen från första dagen.


Mumsigt firande

Firande idag att svärmor fyller 40++ i veckan med en väldigt, väldigt god middag på Harrys. Vi vuxna fick trerätters och de yngre fick mumsa på hamburgare och marängschwiss till efterrätt vilket Elma verkligen uppskattade. Hon är en riktigt liten hamburgerbrud den där :)




Fisk- och skaldjurssoppa till förrätt. Den är SÅÅ god! Rekommenderas skarpt!




Huvudrätt. Till den serverades rikligt med god potatisgratäng.




Så blev det lite paketöppning såklart. Elma hjälper här farmor öppna vår present - biljetter till handbolls-OSkvalet nästa år.







Pappa T fick några öl och blev "rolig" ;-P



Och kanonkulan hängde med som vanligt. Dock fick jag svårt att få i mig maten, det var nåt i vägen? ;)



Elmis med farfar och kusin J. Om nu bara pappa kunde hålla sina fingrar i styr och strunta i nappen.. suck



Fyra generationer av familjen J. Lägg märke till den läckra BAKgrunden, haha!



A kollar in Årets Man med kusin J. Lär henne allt hon kan om karlar? ;D



Elmis och kusin J busar under Ninis.




Stor tack för den underbart goda middagen och grattis till födelsedagen som kommer i veckan! Kramar // hela familjen

Gullunge!

Vår lilla modell gör sig i ordning inför farmors kalas och klär sig varmt ;)


The Reef

Nu är vi tillbaka i Sverige igen och sista jobbdagen på veckan avklarad. Superskönt! Trots att vi "slapp" två dagar den här veckan är jag riktigt, riktigt trött och ska gå och sova så snart jag bloggat klart :)

Bjuder på lite bilder från The Reef i Fredrikshamn, badhotellet vi var på ons-tor. Helt ok för oss vuxna och ett paradis för Elma. Maten var inte så rolig på hotellet och rätt dyr så efter att ha testat lunch där första dagen höll vi oss sedan till restaurangerna i närheten istället. Mycket, mycket bättre och mer prisvärt. Först lite bilder från båten, för Elma ha nu i två veckor tjatat om att hon ska få "åka bååt och bada i pool". "Mamma åsså bada i pool". Tror först inte att hon riktigt förstod att hon var på en båt men när vi satte oss i en fönsterglugg och kikade ut på vattnet så var det "där bor hisskarna" (fiskarna alltså), och hajarna, och pippisarna (av nån anledning?).



Så framme på hotellet blev det en snabb tupplur (Elma höll på att svimma av trötthet), en ännu kvickare lunch, och sedan - rakt ner i poolen några timmar. Såklart! Enda jag var lite rädd för att ungarna skulle tro att jag var en badboll och börja hoppa på magen ;)



Sedan fick jag vara lite paparazzi dagen därpå eftersom jag börjar känna av en liten förkylning. Så Elma och pappa fick bada i den "lila poolen" (det var olikfärgade lampor och när favvo-färgen lila kom blev Elma förtjust) och då var lyckan gjord.



Barn/bebispoolen blev ju också välbesök av oss. Pappa leker farbror Lincoln?




På vägen hem med båten igen var det en trött men relativt glad Elma. Tror hon längtade efter att få berätta om alla äventyr för kompisarna på dagis för i morse sprang hon in och slängde sig i frökens knä när T lämnade av henne :) Sötnöt!

NU mina vänner, blir det sängen. Natti!

Ullaredsshopping och v 29!

Så går man in i v 29 idag. Känns som att vecka 30 är en milstolpe och jag längtar. Det är tänkt att jag ska arbeta exakt två månader till och gå hem 16 december. Hoppas att jag orkar dit, just nu känns det så iaf :) Särskilt med tanke på veckan som kommer, jag jobbar mån-tis sedan åker vi till The Reef och badar med Elma ons-tor och sedan jobbar jag fredag. Skön vecka med andra ord! Ska bli jättekul att få göra nåt med bara T och Elmis så här före Skrutt kommer.



Ignorera att tröjan ligger konstigt i ryggen, det är ingen gravidtröja. Fick pengar av snälla svärmor och svärfar och svärmors föräldrar så jag var nere på stan idag själv en stund och köpte lite kläder. Känns underbart att få köpa lite nytt och fint nu när man börjar matcha en babyval i vikt! :)

Nu är det bäst jag slutar, blogg.se verkar protestera högljutt mot varenda tangentslag och jag själv är supertrött. So long!

Cupcakes

Har bakat yummy-yummy cupcakes i helgen. Roliga och enkla att göra och så väldigt söta :)
Tog med både till syrran där vi var och åt middag igår, till svärföräldrarna och till Jenny som fyllde år i fredags och som vi var på kalas hos idag.





Elma fick såklart också hjälpa till. Iaf med strösslet till den sista, eftersom jag passade på att baka då hon sov. Det var ju tyvärr ägg i dessa så jag ville inte ha henne i köket i början..



Och idag går jag in i v 28.  Fick jobbat hemifrån tors+fre förra veckan och det hjälpte enormt mot den jobbiga tröttheten jag känt den senaste veckan. Foglossningen känns också bättre, har vilat kroppen och bara varit snäll mot den hela veckan nu. Så nu kör vi iaf fyra dagar på jobbet och en hemma den här veckan, om arbetet tillåter, så att man slippet gå upp så vansinnigt tidigt alla dagar också. Det är lite omänskligt att gå upp 04.45 när man är gravid..

V 28... tolv veckor kvar ungefär då.. Har börjat köpa några småsaker till Bebis nu. T kallas ju Bebis för Skrutt, men jag säger nästan alltid Bebis. Både svårt och inte svårt att inte veta om det är en pojke eller en flicka. T tror ju fortfarande på flicka, medan jag lutar åt pojke.. Men kläder i stl 50-56 är ju inte så svårt att köpa ändå, undviker bara blått och rosa just nu. Har ju en del rosa kvar sedan Elma så OM det blir en pojk kanske vi kommer att komplettera vår 56-62 garderob med lite annat men just nu känns det nästan kittat och klart. Hade ju knappt några tjocka tröjor då Elmis kom i Juli så jag köpte en underbar stickad kofta på Lindex i förrgår. I ljusgrått, med gubblappar på armbågarna. Ursöt verkligen :) Detsamma gäller ju tjocka ytterkläder, i Elmas gamla garderob dök de först upp i stl 62-68, men Bebis kommer ju behöva tjocka kläder med en gång. Måste ju för det första ha en overall att åka hem i från BB. Men eftersom man anväder det så kort tid budade jag hem en fin mörkblå från tradera som duger fint. Får vi en kräkisbebis får vi väl köpa nån mer men den funkar ju till att börja med.

Elma och svärmor var också med när vi shoppade och Elma fick en massa fina Bamsekläder. Hon var helt salig och gick nästan överstyr då hon krävde att få ha på sig sina nyinköpta Bamsestövlar inne i köpcentret när vi skulle gå och fika. Men trötta mamma gav med sig och så var allt frid och fröjd den dagen. Och Elma var överlycklig över sina fina Katten Jansson-stövlar. Hon säger så mycket roligt nu för tiden, som igår då jag satt och nynnade med i nåt barnprogram när vi satt på golvet och pusslade... Elma vänder sig mot mig med mycket förebrående min - "Mamma, inte sjunga." och rynkar på ögonbrynen. Nähä... Då börjas det alltså.

Och som idag då vi var på kalaset och hon ville att farmor skulle gå med på toa då hon skulle kissa för 411'e gången. "Farmor med. Mamma inte, stanna här." Ratad? Jodå, tur att man är van ;) Men konstigt nog har hon valt att komma till mig på natten ett par gånger det senaste. Trots att T har gått in och lagt sig hos henne (och det har ju bara varit pappa som gällt på natten hur länge som helst nu, så har hon gått ur sin säng och från honom och kommit in till mig istället. I natt trodde jag att T var nere och kollade på Baseboll på TV så när jag skulle gå in efter hennes Ninis höll vi på att skrämma skiten ur varandra både han och jag, eftersom jag inte visste att han var där. Haha, tror nog att Elmis bara vill luras lite med oss..

Kram på er, nu ska jag försöka sova snart så jag orkar baka cupcakes till jobbet på tisdag också då jag fyller år i veckan :D



Orkar. snart. inte. lyfta. mer... :-p



v 27

Har arbetat i trädgården hela dagen och är totalt slut. Har osköna sammandragningar och ska bara gå och lägga mig men ville slänga in ett snabbt blogginlägg först.

Kaggen:



Och resten av familjen:





Jättetack till svärisarna som hjälpte till att greja och rensa i trädgården och passa Elma nästan hela dagen!



Här är vi nästan klara med uppröjningen på framsidan och Elma är jättenöjd som får åka skottkärra :)

I morrn - jobb igen som vanligt. Så länge jag har ett att gå till får jag väl vara nöjd, får se om jag får några mer besked i morgon om ev omplacering (blivit uppsagd tillsammans med en massa kollegor pga arbetsbrist.). Men det vet jag ju inte mer om nu, så jag tänker bara försöka släppa det och tänka framåt på bebis och familjen, för just nu känns det supersugit ;)

RSS 2.0