Astrd Lindgrens Värld!

Nu i helgen var vi på fantastiska Astrid Lindgrens Värld, jag, T, barnen och mina föräldrar. Funderade på ett tag om Nellie skulle få något ut av resan eftersom hon bara är 16 månader men å jo, nog hade hon kul! Elma fyller ju fyra år i sommar och har någorlunda koll på böckerna, hon vet iaf vilka Pippi, Emil, och Barnen i Bullerbyn är och hon var helt salig över att få springa in och ut ur alla husen i Bullerbyn :) Vi åkte ju redan nu i försäsongen dels för att det är lite billigare och dels för att det är mycket färre folk att knö med. Har man små barn som inte riktigt kan ta åt sig allt av showerna är det nog att rekommendera. En sak de var väldigt bra på också var att de har ALL allergi-informtion om all mat i parken på sin hemsida! Helt otroligt bra för en familj med allergiska barn så att man kan planera lite i förväg. Tummen upp på det!
 
 
Tyvärr hade inte Ronja Röverdotter-showen börjat än och i Mattisborgen skulle de öva så vi såg inte så mycket av borgen i sig heller och den hade jag verkligen velat se. Tror vi får åka dit någon gång igen när barnen är lite större under högsäsongen :)
 
Elma hade iaf kul med Pippi och Karlsson på Taket och Jeeez vilka duktiga skådespelare de har! Engagerade och barnvänliga till tusen. Elma hade ju ingen aning om vem Karlson var men en två sekunders förklaring och sen var hon uppe "på taket" och lekte kurragömma med honom och en hel drös med andra barn. Hon märkte inte ens att vi tappade bort henne under några minuter. Först upp skulle hon vara och hitta Karlsson. Knasonge!
 
 
Hos Nils Karlsson Pyssling. Den filmen såg vi dagen innan vi åkte, så det var lite skoj att se alla jättsakerna hos Bertil :)
 
 
Andra svängen vi var hos Pippi blev det ringdans och Elma hade nästan privat-audiens hos Prussiluskans kompisar :) Och för att avsluta blev det ett kort på rövar-mamma på Pippis pappas skepp Hoppetossa. Vi stannade nästan till stängning och åkte sedan till hotellet för att åka resterade ca 2 timmar hem dagen efter. Hade en riktigt toppenhelg och jag hoppas att vi kan göra om nåt sånt här med mina föräldrar snart för vi hade SÅ roligt och barnen var överlyckliga!

Kommentarer
Postat av: Mormor o Morfar

Tack för att VI fick åka med. Toppenkul.

2013-05-31 @ 18:37:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0